Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Δείτε ολόκληρη την ταινία:Ο ΙΣΟΒΙΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΚΑ.

 Ο Ισοβίτης είναι ένας αδικημένος, από δικαστική πλάνη, διανοούμενος. Ευαίσθητος και αλτρουιστής, δείχνεται πρόθυμος να βοηθήσει κάθε δυστυχισμένο, έστω κι αν δεν μπορεί, ή νοιάζεται για τις εκλογές, έστω κι αν δεν ψηφίζει. Δίπλα του ο Μοντεχρήστος - ένας αρουραίος με νονό τον Αλέξανδρο Δουμά και μοναδική «κομητεία» τη φυλακή - διαθέτει αξιοζήλευτη αμεριμνησία και όλο το σκωπτικό πνεύμα του δημιουργού του.




Όταν, για παράδειγμα, ο Ισοβίτης αρχίζει να φιλοσοφεί περί συνθηκών της φυλακής και καταλήγει: «Όπου και να είσαι το ίδιο είναι! Παντού υπάρχει καταπίεση, εκμετάλλευση και αδικία», ο γεννημένος εκεί μέσα αρουραίος συμπεραίνει: «Ξέρεις, Ισοβίτη... Για μένα η φυλακή είναι ένας ολόκληρος κόσμος, ενώ για σένα ολόκληρος ο κόσμος είναι μια φυλακή!». Αμέσως μετά την άψογη ρητορεία, ο Μοντεχρήστος αναφωνεί: «Μα που τα βρίσκω ο πούστης!»....
 
Το χιούμορ του Αρκά μπορεί να κλίνει πότε υπέρ και πότε κατά των διανοουμένων, δεν είναι όμως ένα διανοουμενίοτικο χιούμορ. Μέσα από το δίπολο αγαθού και σαρκαστή νου, το χιούμορ του Αρκά λειτουργεί αντιπαραθέτοντας τον κόσμο των οραμάτων στον κόσμο των συμβάσεων κι αναδεικνύει το χάσμα ανάμεσα στην προσδοκία και την εκπλήρωση, στις υψηλές επιδιώξεις και τις εμπράγματες τροπές τους. Όλα, κατόπιν, γίνονται ευκαιρίες χλευασμού· όχι γιατί λείπει το σθένος, μα γιατί περισσεύει η επίγνωση. Επίγνωση του ότι η ναρκοθέτηση της εκπλήρωσης ενέχεται στην ίδια τη θεμελίωση της προσδοκίας.
 
 
 
 
 
 
 
 

Διαβάστε περισσότερα...

Το ελληνικό κρασί σαρώνει σε διεθνείς διαγωνισμούς

 «Μαυροτράγανο και μανδηλαριά, λημνιό και βλάχικο, και φυσικά αγιωργίτικο και ξινόμαυρο. Το ξέρω: είναι όλα ελληνικά, γι’ αυτό και τόσο συναρπαστικά», γράφει η συντάκτρια των New York Times στις αρχές Μαΐου για τις ελληνικές ποικιλίες κρασιού. Λίγες ημέρες αργότερα, αποδεικνύεται ότι πολλοί συμμερίζονται τον ενθουσιασμό της.



Οι δύο μεγάλοι διεθνείς διαγωνισμοί κρασιού, Concours Mondiale de Bruxelles (στην Πορτογαλία) και Decanter (στο Λονδίνο), ανέδειξαν τα ελληνικά κρασιά ως τους μεγάλους νικητές. H συγκομιδή είναι εντυπωσιακή! Από την Πορτογαλία επιστρέψαμε με 7 χρυσά και 25 αργυρά μετάλλια. Στον δεύτερο διαγωνισμό (με 14.199 συμμετοχές) αποσπάσαμε 6 κορυφαίες διακρίσεις (χρυσά μετάλλια), 46 ασημένια, 59 χάλκινα και 44 ετικέτες εντάχθηκαν στην κατηγορία «Commanded». Στους πρώτους των πρώτων κατατάσσεται η «Γαία Οινοποιητική» που χάρη στις σαντορινιές ποικιλίες απέκτησε τα τρία από τα έξι χρυσά. Και ο γύρος του θριάμβου φαίνεται να μην έχει τελειώσει ακόμα, μια που εντός των ημερών αναμένονται τα αποτελέσματα από τον διαγωνισμό Citadelle du vin, όπου οι ελληνικές επιδόσεις διαφαίνονται πάλι εξαιρετικές. «Η Ελλάδα σού δίνει έναν λόγο να σηκώσεις το ποτήρι», γράφει σε διθυραμβικό του άρθρο ο Guardian αναφερόμενος στις ελληνικές πρωτιές.

Η διευθύντρια, μάλιστα, του περιοδικού Decanter που διοργανώνει τον διαγωνισμό, κάνει ιδιαίτερη μνεία στις ελληνικές συμμετοχές, οι οποίες διακρίθηκαν για πρώτη φορά σε ποσοστό 72%, στέλνοντας ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Στο εν λόγω «θαύμα» συνετέλεσαν πολλοί παράγοντες, βοηθούσης και της οικονομικής κρίσης. «Οι οινοποιοί χάρη στην εμπειρία και τεχνογνωσία τους έχουν τελειοποιήσει το προϊόν, ενώ συμμετέχουν πιο ενεργά σε διεθνείς διαγωνισμούς και εκθέσεις, επιλέγουν εστιατόρια, γευσιγνώστες, σoμελιέ στο εξωτερικό και κάνουν επιδείξεις, όπως και road shows», εξηγεί ο κ. Θόδωρος Λέλεκας, δημοσιογράφος οίνου και κριτής ο ίδιος σε μεγάλους διαγωνισμούς. Παράλληλα, μπήκε σε εφαρμογή και το πολυαναμενόμενο «στρατηγικό σχέδιο για την προώθηση του ελληνικού κρασιού» μέσω του ΕΔΟΑΟ (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου) που δημιούργησε site με πληροφορίες σε πολλές γλώσσες, καθιέρωσε το brand «new wines of Greece» και επέλεξε τέσσερις ποικιλίες (ασύρτικο Σαντορίνης, αγιωργίτικο Νεμέας, ξινόμαυρο Νάουσας και μοσχοφίλερο Μαντίνειας) ως «πρεσβευτές» της χώρας. Το ελληνικό κρασί και οι Ελληνες παραγωγοί φαίνεται ότι ωρίμασαν... ταυτόχρονα. Γηγενείς ποικιλίες «Μπαίνουμε πια στο ραντάρ των ξένων ως οινοπαραγωγός χώρα», λέει με υπερηφάνεια στην «Κ» ο κ. Λέλεκας. Το «δυνατό» χαρτί των οινοποιών είναι «η καλλιέργεια των γηγενών ποικιλιών». Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Κτήμα Θεόπτερα ροζέ, της οικογένειας Τσιλιλή, που διακρίθηκε με το Μεγάλο Χρυσό Μετάλλιο στο Concours Mondial. «Τα ροζέ που κυκλοφορούν στην αγορά είναι στην πλειονότητά τους πολύ ελαφριά, κατάλληλα για να πίνονται το καλοκαίρι παγωμένα και χωρίς συνοδεία φαγητού», εξηγεί η κ. Ιωάννα Τσιλιλή, οινολόγος και δημιουργός της ετικέτας που βγήκε στην αγορά το 2011. «Το δικό μας ροζέ είναι έντονο, γεμάτο με φρουτώδη αρώματα, πίνεται και σκέτο, αλλά συνδυάζεται θαυμάσια και με κοκκινιστά φαγητά, σοκολατένια επιδόρπια ή γλυκά με κόκκινα φρούτα». Η διακεκριμένη ετικέτα αποτελείται κατά 70% από την ποικιλία λημνιώνα, «μια θεσσαλική ξεχασμένη έως σήμερα ποικιλία» και κατά 30% από την ποικιλία syrah. Τα μετάλλια, φυσικά, αποτελούν ένα δυνατό «διαβατήριο» για την εξαγωγή των κρασιών, καθώς δεδομένης της οικονομικής κρίσης, η εξωστρέφεια μοιάζει μονόδρομος για την επιβίωση των επιχειρήσεων. «Εξάγουμε ήδη το 60% της παραγωγής μας», απαντά στην «Κ» ο κ. Σταμάτης Μυλωνάς, που απέσπασε στο Decanter δύο βραβεία. «Οι εισαγωγείς δεν δέχονται να δοκιμάσουν ένα κρασί που δεν έχει λάβει κάποια διάκριση», εξηγεί. Το οινοποιείο «Μυλωνά» στέλνει ήδη εκατοντάδες φιάλες σε Αμερική, Αγγλία, Γερμανία, Βέλγιο, Μαλαισία και στο προσεχές μέλλον στη Νέα Ζηλανδία. Πίνουμε στην υγεία των οινοποιών, που κατόρθωσαν να στρέψουν τη διεθνή προσοχή από το ελληνικό Κοινοβούλιο στους... αμπελώνες μας.

 skai.gr

 Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...

China's Got Talent Liu Wei plays piano with toes - HQ AUDIO!!!

"..where there is ..a will..there is a way!!!!!"

Οπου..υπαρχει θεληση ..υπαρχει..τρόπος...
...για..ολα.....
















Διαβάστε περισσότερα...

Ένα τρισδιάστατο ταξίδι στο ηλιακό μας σύστημα..!

Διαδραστικό με πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης.
 
(Αλλάζετε οπτική γωνία, παρακολουθείτε τις τροχιές και τις θέσεις των πλανητών και αστερισμών κάθε εποχή, με κλικ επάνω σε κάθε κουκίδα αστεριού βλέπετε ποιό είναι, παγώνετε την εικόνα για καλύτερη παρατήρηση, αλλάζετε θέση από την γή στον ήλιο και τʼανάπαλιν, το μεγενθύνετε η το απομακρύνετε κ.α.)
 
 
Kαταπληκτικό!




http://www.solarsystemscope.com/scope.swf 


Διαβάστε περισσότερα...

Το επικίνδυνο "Ολαντρέου" και η τρομοκρατία των γερόντων

Bούιξε ο τόπος τις τελευταίες ημέρες, ειδικά στα γνωστά άγνωστα κανάλια, αλλά και σε ιστότοπους, λόγω του χαρακτηρισμού του Francois Hollande ως  ‘Holland-reou’ από τον υβριστή κ.Τσίπρα, εκφραστή της Δραχμής, πολέμιο της  Ευρώπης, και super star δημαγωγό, νικητή των εκλογών της 6ης Μαϊου, και πιθανό φαβορί στις 17 Ιουνίου. Γνωστές προσωπικότητες απο ένα μέρος του σύγχρονου πολιτικού χώρου, βάλθηκαν να καταδικάσουν αυτόν τον χαρακτηρισμό, και να δείξουν στον λαό ποιος πραγματικά  είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που κάποιοι ψήφισαν. Ωστόσο, ξέχασαν να λάβουν υπόψιν τους έναν σημαντικό παράγοντα… Ότι ο Έλληνας , πλέον, δεν είναι βλάκας! 



 Αρκεί να δεί κανείς την δήλωση του κ. Τσίπρα, ΟΛΟΚΛΗΡΗ, και όχι επιλεκτικά ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ, για να καταλάβει το προφανές, ότι αυτός ο άνθρωπος ΔΕΝ πρόσβαλε, ούτε καν επιτέθηκε στον Πρόεδρο  της Γαλλίας, απλά υπεννόησε το πλέον λογικό, οτι, δηλαδή, αν  ο κ.Hollande δεν τηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, θα έχει αντιμέτωπο τον ίδιο του τον λαό, όπως τον είχε και ο κάποτε ομότιμός του, Γ.Α.Παπανδρέου. Σε όποιον κάτσει να ακούσει ήρεμα αυτήν την δήλωση, θα φανεί πολύ λογικό αυτό που είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και δεν νομίζω ότι κάποιος νηφάλιος και μη προκατειλημμένος σκεπτόμενος θα έβλεπε πουθενά κάτι το αλαζονικό, ή το υβριστικό, σε αυτά τα λεγόμενα.
 

Επομένως, εικάζοντας το λογικό, όλος αυτός ο πανικός που προκλήθηκε σε αρχηγούς κομμάτων όπως στην κ. Μπακογιάννη, που με την συνέντευξή της στην ΝΕΤ, με ενέπνευσε να γράψω αυτό το άρθρο (να ‘ναι καλά!), είναι αυθόρμητος; Ή μήπως απροκάλυπτα σκόπιμος;!
 
Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίστηκε επικίνδυνος, αλαζόνας, άπειρος, ότι έχει ‘καβαλήσει το καλάμι’, και ότι σε μια περίοδο που η Ελλάδα μπορεί να εκμεταλλευτεί τις ‘θετικές αλλαγές’ στην Ευρώπη, αυτός γυρνά την πλάτη, πόσο μάλλον επιτίθεται στους συμμάχους μας. Εδώ θα παραθέσω τέσσερις προβληματισμούς μου:
 
1. Είναι τυχαίο που ο κ. Ολάντ δέχεται μόνο τον ‘εκπρόσωπο του ‘λαού’’ (έτσι μάλλον σκέφτεται να μετονομάσει ο κ.Βενιζέλος το κόμμα του), και κλείνει την πόρτα σε αυτόν που βάσει προγραμματικών δηλώσεων θα μπορούσε να συμπορευτεί μαζί του; Δηλαδή, επιλέγει τον εκπρόσωπο του κόμματος στα ‘χέρια’ του οποίου έσκασε η βόμβα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής ετών, και αρνείται τον ‘φρέσκο’, και εως τώρα σχεδόν αδέκαστο ΣΥΡΙΖΑ? Μήπως αυτό θυμίζει την πεποίθηση της Μέρκελ (και της Παπαρήγα, της κυρίας  ‘διορθώστε την ψήφο σας’, για όσους ξέρουν) περι ‘σωστών’ επιλογών του λαού? Εγώ προσωπικά, δεν ζήτησα από κανέναν voting lessons!
 
2. Είναι τυχαίο που ‘ξαφνικά’, ο αυτοδύναμος Σαμαράς θυμήθηκε τους ‘συντρόφους’ του, ή, ακόμη χειρότερα, ότι οι σύντροφοί του, που με τις δικές τους ‘συνιστώσες’ κατηγορούσαν τις πολιτικές ΝΔΣΟΚ, τώρα επανέρχονται στον ‘όροφο’ ρετιρέ της γαλάζιας πολυκατοικίας;
3. Πόσο φιλέλληνας είναι ο Γάλλος Πρόεδρος, αν προϋπόθεση στήριξης της χώρας, απαιτεί φλερτ με συγκεκριμένο κόμμα;
 
 4. Ο πανικός των πολιτικών αρχηγών, αυτό που ονομάζω ‘τρομοκρατία των γερόντων’, που περιλαμβάνει τους κλασσικούς καρεκλοκένταυρους κ.Βενιζέλο και λοιπά, μέχρι και τον άριστο μαθητή της Παπαρήγα περι διχασμού της Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, αλλά και τους πανικοβεβλημένους από το εξωτερικό,  είναι όντως γνήσιος;Ή μήπως όχι…
 
Γνωρίζω πως αυτά που παραθέτω είναι ρητορικά ερωτήματα για πολλούς, αλλά στην καθημερινή μου συνδιαλλαγή με φίλους και γνωστούς, διαπιστώνω ότι το παιχνίδι που έχει στήσει το σάπιο πολιτικό σύστημα, έχει παγιδεύσει αρκετές συνειδήσεις.

 
Εγώ λοιπόν, λέω, ακόμη και αν δεχτώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πιθανότητες από το να μας καταστρέψει (δηλαδή να συνεχίσει την πολιτική ΝΔΣΟΚ-ΜΕΡΚΟΖΙ) μέχρι και να παραιτηθεί σε λίγες εβδομάδες (για κάποιους ίσως η ‘βδομάδα’ φαίνεται υπερβολή), δεν είναι εξόφθαλμος ο πανικός αυτών που απλά θέλουν να γραπωθούν από την εξουσία που τόσο δεδομένη είχαν πάντα, και να συνεχίσουν να εφαρμόζουν αντιλαϊκές πολιτικές που είναι προς όφελος της ‘ολιγαρχίας’ μόνον;
Και, αυτός ο πανικός, δεν δείχνει ότι μάλλον, ΜΑΛΛΟΝ, ο Τσίπρας, όντως πάει κάτι να κάνει; Νομίζει κανείς ότι δεν θα μπορούσε ήδη να είχε πουληθεί; Αν είχε στόχο, όντως, να κάνει κωλοτούμπα, κάτι που, ομολογουμένως, και εγώ ο ίδιος που τον ψήφισα φοβόμουν και περίμενα, δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί με ΝΔΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και να μας κυβερνά τώρα, με στόχο την δήθεν καλυτέρευση του Μνημονίου (εξαιτίας της έξυπνης και σύμφωνης με τις προεκλογικές του υποσχέσεις στάσης του, μάλιστα,  κάποιοι συκοφαντούν πως δεν θέλει να κυβερνήσει!); Σημειώστε πως, αν τελικά γίνει ο ίδιος ‘Τσιπρ-έου’, θα βρεί απεναντί του, πρώτα το ίδιο του το επιτελείο, και μετά όλους εμάς…
 
Κλείνω, λέγοντας πως αυτό το άρθρο το έγραψα επειδή έχω απηυδύσει με την λυσσαλέα επίθεση που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ καθημερινά, λες και υπάρχει κάποιο μυστικό επιτελείο που προσέχει κατά γράμμα τι θα πούν οι εκπρόσωποί του, ώστε είτε να προμοτάρει τις ενδεχόμενες ‘γκάφες’ κάποιων, είτε να διαστρεβλώνει ό,τι κάτσει, προκειμένου να πέσει στην αντίληψη του κόσμου.

 
Επίσης, μου φαίνεται άδικο να βλέπω μία ένοχη Ευρώπη να έχει βάλει στο μικροσκόπιο έναν εξευτελισμένο, πεινασμένο και πλανεμένο Έλληνα, που όταν, επιτέλους, βαρέθηκε τον λίθαργκο της σωτήριας λιτότητας και αλλάζει στάση, έρχονται οι δάσκαλοι να τον νουθετήσουν! Γιατί, μην τρέφουμε αυταπάτες… Ο πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένο το εκλογικό αποτέλεσμα και τις ‘δημοσκοπήσεις’, δεν είναι πόλεμος ενάντια στον Τσίπρα… Είναι πόλεμος ενάντια στην βούλησή μας, γιατί οι βουλευτές που εκλέγουμε, και ο πρωθυπουργός που επιλέγουμε, δεν βγαίνουν μόνοι τους… Εμείς τους ψηφίζουμε, εμείς (εάν) τους θέλουμε! Τελειώνω με μία έκκληση προς όλους τους συμπολίτες μας:
 
Πριν ψηφίσετε, σκεφτείτε ποιος σας έκοψε τους μισθούς, ποιοι κυβερνούσαν τόσα χρόνια, ποιο είναι, πια, το τόσο τρομακτικό δίλημμα ΕΥΡΩ (με αλλεπάλληλα Μνημόνια και πείνα, ως υποτελείς!) ή ΔΡΑΧΜΗ (πείνα, αλλά χωρίς υποδούλωση, και με προοπτική σταδιααααακής ανόδου… ως αυτόνομοι), ή το πιο μοντέρνο, ΕΥΡΩ ή ΣΥΡΙΖΑ (αυθαίρετο σόφισμα, για όποιον ψάχνεται έστω και λίγο!)… Ανοίξτε τα μάτια σας απέναντι στον μεν πατριώτη, φιλοευρωπαίο Σαμαρά που κάποτε ήταν αντιμνημονιακός (remember?), και στον δε Μνημονιομανή Βενιζέλο, που τώρα πάει να διαπραγματευτεί τα επώδυνα μέτρα… που ο ίδιος ψήφισε και υπερασπίστηκε(ζήτω, βρέθηκε μεγαλύτερος κλόουν από τον Φωτάκο!)! ΜΕ λίγα λόγια, προσέξτε την διττή  υπόσταση του ίδιου κόμματος! Το κόμμα είναι ένα, ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΦΙΟΖΩΝ, και οι υποστάσεις του δύο, ΠΑΣΟΚ- ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ΔΡΑΣΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ κτλπ βέβαια, συναγωνίζονται άξια!). Αν σας αρέσει, μαζί σας….

[Άρθρο του Jonathan Wellington από το tvxs.gr]

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Διαβάστε περισσότερα...

Ο Παπανδρέου στο ημερολόγιο του Άκη!

Βόμβες μεγατόνων "σκάνε" μέσα από την ανάγνωση των σελίδων του ημερολογίου του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος φαίνεται ότι έγραφε καθημερινά τα ραντεβού και τις επαφές που είχε, καθώς και τι ειπώθηκε σε αυτές.

Μέσα από τις "καυτές" σημειώσεις του, διαφαίνεται η αγωνία του πρώην ισχυρού στελέχους του ΠΑΣΟΚ για την πορεία της υπόθεσής του, καθώς εκείνη την εποχή, συζητώνται ήδη, οι αποκαλύψεις της Real News για την ακίνητη περιουσία του ίδιου και της οικογένειάς του, το κουβάρι των off shore, αλλά και για το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Ενδεικτική είναι και η συνεχής του αναφορά στο οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, όπως λέει, εκείνη την περίοδο, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα ρευστότητας με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταπεξέλθει σε χρέη που έχει.



Στις σελίδες του ημερολογίου που κρατούσε ο πρώην υπουργός περιλαμβάνονται ονόματα πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων, δικαστικών, ενώ πολλαπλών αναγνώσεων - και υψηλού πολιτικού ενδιαφέροντος - είναι η αναφορά στο όνομα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς είναι ότι συνεχώς γίνεται αναφορά στον επί χρόνια εξ απορρήτων του Άκη Τσοχατζόπουλου, πρώην γενικό διευθυντή εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο, από τον οποίο ζητά επίμονα να του δώσει 1 εκ. ευρώ που του χρωστάει. Χαρακτηριστική είναι μάλιστα μία συγκεκριμένη αναφορά στο όνομα του Γιώργου Παπανδρέου «Μετά από εβδομάδες και μήνες κοροϊδίας, που έψαχνες για διάφορες λύσεις «μεταφοράς», δεν μου έστειλες τίποτε! Και εγώ όμως έχω μάθει ότι εσύ καθάρισες με τον ίδιο τον Γ.Α.Π!»,  γράφει ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναφερόμενος στον πρώην του συνεργάτη Γιάννη Σμπώκο.


Τα CDS και ο υπουργός

Σε άλλο σημείο, γίνεται λόγος και για την υπόθεση των CDS «Ο… δηλώνει την αδυναμία του να παρέμβει για το θέμα του Αντρίκου (CDS) στην εισαγγελία Αθηνών, μέσω του Πεπόνη…».
«Ο Π. δεν έχει την πρόθεση να συγκρουστεί μαζί τους! Παρόλο που θα μείνει υπουργός Δικαιοσύνης  όσο υπάρχει Λουκάς Παπαδήμος (φίλος του)», γράφει ο Άκης Τσοχατζόπουλος.
Σε επόμενη σελίδα ο κ. Τσοχατζόπουλος σημειώνει μεταξύ άλλων, αναφερόμενος σε έναν "Μίλτο" :
«Απολογητικός για το παρελθόν! Έφυγε ο ΓΑΠ….Δεν χρωστάει σε κανέναν τίποτα. Απελευθερώθηκε! Δεν θα κατέβει ξανά για βουλευτής. Θέλει να βοηθήσει να ακυρωθεί η αδικία που σου έγινε!» Στη συνέχεια της ίδιας σελίδας γράφει: «Αλλαγή κλίματος. Σε αυτό μόνο μπορεί να βοηθήσει, έχει αρχίσει ήδη» και προσθέτει : «Ζήτησε από Πεπόνη για τον Αντρίκο (CDS), από του ίδιου πρωθυπουργού επιθυμία και δεν κάνει τίποτα».



Και σε άλλη σελίδα του ημερολογίου επαναλαμβάνει ότι το «κλίμα είναι διαφορετικό μετά την αποχώρηση του ΓΑΠ»
Σε άλλο σημείο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος μιλάει και για την πορεία της υπόθεσής του με τη «νέα κυβέρνηση», όταν την πρωθυπουργία δηλαδή ανέλαβε ο Λουκάς Παπαδήμος.
«Το κλίμα κατάλληλο… Υπάρχει σοβαρή προοπτική ακυρότητας και γενικά το κλείσιμο της υπόθεσης». Στη συνέχεια, αναφέρονται τα ονόματα των τριών εισαγγελέων Ράικου, Κυβέλου, Σίσκου, γράφει: «Ρόλος: Μιλτιάδης Παπαϊωάννου?»


Ο «Διαμεσολαβητής»

Στις σελίδες του ημερολογίου γίνεται αναφορά σε έναν «διαμεσολαβητή»
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Φρόντισα επίσης να υπάρξει σοβαρός και ισχυρός διαμεσολαβητής να μας στηρίξει με παρεμβάσεις του και στη δικαιοσύνη και στις αναγκαίες λειτουργίες υλοποίησης». Και συνεχίζει: «Φέρε μου άμεσα χρήματα. Ξεκίνα άμεσα με την αποστολή επιστροφών σε μένα. Θα δείξεις αν είσαι μαζί μας ή έγινες εχθρός;»


Δεκάδες εκκλήσεις στον Σμπώκο

Συνεχώς ο Άκης Τσοχατζόπουλος ζητά από τον Γιάννη Σμπώκο να του δώσει το 1 εκ. ευρώ που του χρωστάει, τονίζοντας ότι έχει εξαθλιωθεί οικονομικά, οφείλοντας στους δανειστές του.

«Θέλω να γνωρίζεις, να καταλάβεις ότι αν δεν φέρω λεφτά τώρα σε όλους αυτούς, επειδή είμαστε σε τραγική οικονομική κατάσταση όλοι μας, θα ξεσπάσει θύελλα. Εναντίον μου, εναντίον σου».
«Υπάρχει εδώ και 1,5 χρόνο συμφωνία για επιστροφή 1, εκ. ! Έφτασαν μόνο 50.000 και 20.000. Παρά τις υποσχέσεις, τις προτάσεις, τις αλλαγές ανθρώπων και πολλαπλά σχέδια για τράπεζες σε Ρωσία, Ουκρανία, Λίβανο, Ελβετία κ.α. τίποτα απολύτως δεν έγινε!»
«Θέλω να σου επιστήσω την προσοχή. Σε πολλούς από τους ανθρώπους μου, αν δεν τους πληρώσω τώρα, στις γιορτές, φοβάμαι ότι θα ξεσπάσει…. ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΠΙΑ»
Σε κάποιο άλλο σημείο μάλιστα, γράφει, περιγράφοντας την πολιτική του εξόντωση: «ΜΕ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΠΛΕΟΝ»
Μάλιστα, σε μία από τις σελίδες των σημειώσεών του γράφει το εξής: «Ξέρουμε και οι δύο μας τι χρήματα και από πού στείλαμε με σένα έξω!» και συνεχίζει: «Πριν από δύο χρόνια σου πρότεινα αποδέσμευση και εκκαθάριση της παλιάς μας συνεργασίας 97-98-2000. Αρνήθηκες έμπρακτα να το προχωρήσουμε».
«Είμαι στο χείλος του γκρεμού. Αν δεν με βοηθήσεις τώρα, θα χαθούν όλα», αναφέρει, «Η άρνησή σου να μου επιστρέψεις τα χρήματα είναι τελεσίδικη βολή για μένα. Αναδεικνύεσαι σε πρώτο εχθρό μου». «Τώρα όμως σε προειδοποιώ. Θα διεκδικήσουν όλοι αυτοί από σένα τα λεφτά τους που χρωστάω». 









Οι στόχοι του Άκη

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κάνει αναφορά και στους «στόχους της πορείας του. Μεταξύ άλλων λοιπόν βάζει ως στόχο την πολιτική και κοινωνική του αποκατάσταση, καθώς και την «αποδέσμευση από όμιλο διεθνή επενδυτικό, χρηματιστηριακό και μεσολαβητικό των πόρων που δέσμευσε παλιός μου συνεργάτης με την εξόφλησή μου». Επίσης, στους στόχους, περιλαμβάνονται τα «μέτρα πίεσης!»

Πηγή







Διαβάστε περισσότερα...

Ομορφιές του Βοσπόρου ... 1839


Διαβάστε περισσότερα...

Betgatos :27/5/2012

Οι  εκτιμήσεις του Γιώργου για σήμερα

 
Και όπως πάντα οι αποδόσεις είναι άνω του 1.80









http://betgatos.blogspot.com/2012/05/bet-2752012.html 









Διαβάστε περισσότερα...