Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Μυστική αποστολή έφερε στη Γη εξωγήινο από διαστημόπλοιο στη Σελήνη!

Μια διαστημική αποστολή του προγράμματος «Απόλλων» για την οποία κανείς δεν έμαθε ποτέ και η NASA αρνείται ότι υπήρξε…
Μια συνεργασία Αμερικανών και Σοβιετικών στην «καρδιά» του ψυχρού πολέμου.
Μια σειρά από βίντεο που δεν δόθηκαν ποτέ στη δημοσιότητα και δείχνουν την ύπαρξη εξωγήινης ζωής!

Αν τα πλάνα που «ταξιδεύουν» στο Ίντερνετ είναι γνήσια και δεν έχει βάλει το χέρι του κάποιος εξαιρετικά ταλαντούχος σκηνοθέτης, ίσως ήρθε ο καιρός να αναρωτηθούμε πόσα μας κρύβουν. Και, κυρίως, γιατί μας τα κρύβουν…
 










Από το Μάιο του 2007, κάποιος με τον κωδικό Retiredafb «ανεβάζει» στο Ίντερνετ οπτικό υλικό μιας άγνωστης διαστημικής αποστολής με τον κωδικό «Απόλλων 20» που, όπως επισήμως έχει ανακοινώσει η NASA, ματαιώθηκε όπως και οι προηγούμενες 18 και 19!
Σε συνέντευξη που έδωσε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στις 25 Μαΐου 2007 στον Ιταλό δημοσιογράφοLuca Scantamburlo, υποστηρίζει πως είναι ο κυβερνήτης του –επισήμως ανύπαρκτου- «Απόλλων 20» Ουίλιαμ Ράτλετζ, που ζει μόνιμα στη Ρουάντα με άλλη ταυτότητα!



Το πλήρωμα της αποστολής, που υποτίθεται ότι ήταν η δεύτερη κοινή με τους Σοβιετικούς, αποτελούνταν από τον ίδιο ως κυβερνήτη, την Αμερικανίδα επιστήμονα Λεόνα Μαριέττα Σνάιντερ και το Σοβιετικό κοσμοναύτη Αλεξέι Αρχίποβιτς Λεόνοφ που ένα χρόνο πριν είχε γίνει ο πρώτος άνθρωπος που περπάτησε στο διάστημα!


Το οπτικό υλικό που ακολουθεί, είναι τρεις φωτογραφίες από μακρινή απόσταση και διαφορετικές γωνίες, όλες με κωδικούς της NASA… Και δείχνουν ένα κατεστραμμένο διαστημόπλοιο με περίεργα σχήματα στο κήτος του, πεσμένο μέσα στον σεληνιακό κρατήρα Ιτζάκ Υ!




  













Στις εικόνες εμφανίζονται μετρικοί αριθμοί και όσα αναφέρουν οι αστροναύτες στο κέντρο έχουν υποτιτλισθεί. Με τη διαφορά ότι το κέντρο δεν αποκαλείται «Χιούστον», όπως σε όλες τις αποστολές, αλλά «Βάντενμπεργκ 20» που είναι διαστημικό κέντρο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ!


Να η συνομιλία:


-«Vandenberg 20 ρυθμίζω την κάμερα»

-«… Περάσαμε τον Τσιολκόφσκι και είμαστε πάνω από τον Φέρμι τώρα»

-«…Ο Ντελπόρτε είναι ορατός τώρα, με το Υ του στην κεντρική κορυφή»

-«…ι από κάτω είναι ο Λούτκε, από την χαμηλότερη πλευρά»

-«…Ο Ιτζάκ θα είναι ορατός σε λίγο, πίσω από τους προωθητήρες, για λίγα δευτερόλεπτα»

-«…Ο Ιτζάκ φαίνεται στην πάνω αριστερή πλευρά του παραθύρου

-«…Λαμβάνω. Κάνω focus στο φακό telephoto τώρα»

-«…Ο Αλεξέι παίρνει μερικές μετρικές φωτογραφίες»

-«…Έχουμε μια φανταστική θέα πάνω από το σκάφος! Ο φακός είναι κολλημένος στο παράθυρο. Ελπίζω να…»

-«…Είμαι έτοιμος να μεταδώσω τα στοιχεία για το CSMDSKY»

-«…Το ρύγχος είναι 17,3 Νότια και 117,62 Ανατολικά»

-«…Ο θάλαμος διακυβέρνησης είναι 17,25 Νότια και 117,62 Ανατολικά»

-«…Η βάση είναι 17,20 Νότια και 117,62 Ανατολικά και είναι θαμμένη»

-«…Μπορούμε να δούμε σημάδια από πρόσκρουση μετεωριτών στο κήτος. Η επιφάνεια είναι σαν κρούστα κι έχει καλυφθεί από σκόνη. Είναι τεράστια!»

-«…Στη σκιά, κάτω από το σκάφος, μπορούμε να δούμε κάτι σαν σύστημα προσγείωσης…Τρία κομμάτια… Βαρέλια»



-«…Στον τόπο της προσγείωσης υπάρχουν πολλά μεταλλικά κομμάτια. Λαμπερά κομμάτια, μοιάζουν με χρυσό …»



-«…Το σκάφος είναι σε κακή κατάσταση. Πρέπει να βρίσκεται εδώ για δισεκατομμύρια χρόνια!»



-«…Το σκάφος θα βγει εκτός ορατότητας. Θα κρυφτεί πίσω από την πύλη»


















Η τελευταία γνωστή επανδρωμένη πτήση στη Σελήνη, ήταν του «Απόλλων 17» το Δεκέμβριο του 1972. Ο «Απόλλων 20» είχε ήδη ματαιωθεί από τον Ιανουάριο του ’70… Όμως, σύμφωνα με το Ράτλετζ, ο «Απόλλων 20» εκτοξεύτηκε μυστικά από την αεροπορική βάση Βάντενμπεργκ κι έφτασε στη Σελήνη στις 16 Αυγούστου 1976, με προορισμό το κατεστραμμένο διαστημόπλοιο στον κρατήρα Iszak D, στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού!





Λίγες ημέρες αργότερα, ο μυστηριώδης Retiredafb εμφανίζει ένα ακόμη πιο συγκλονιστικό βίντεο. Ξεκινάει με κοντινά πλάνα από το εσωτερικό ενός σκάφους τεχνολογίας του ’70 που, όπως ισχυρίζεται, είναι το «Απόλλων 20».

Στο κοκ πιτ είναι άτσαλα κολλημένα το σήμα της αποστολής και μια αμερικανοσοβιετική σημαία, το ίδιο που αργότερα φωτογραφήθηκε μαζί του ο Λεόνοφ!



















το υλικό υπάρχουν πεντακάθαρα πολύ κοντινά πλάνα του κατεστραμμένου διαστημόπλοιου με το σχήμα πούρου και τα περίεργα γραμμικά σχήματα, πάνω στο κήτος του οποίου είναι εμφανείς χιλιάδες τρύπες από βροχή μετεωριτών που, προφανώς, ήταν η αιτία της καταστροφής του!





Όσα λέει ο πρώην αστροναύτης, είναι κυριολεκτικά απίστευτα:



«Μπήκαμε μέσα στο μητρικό σκάφος! Ήταν πολύ παλιό, 1,5 εκατομμυρίου ετών το υπολογίσαμε! Βρήκαμε πολλά βιολογικά δείγματα, όπως απομεινάρια βλάστησης, κάτι τριγωνικές πέτρες με ίχνη ενός κίτρινου υγρού, αλλά και υπολείμματα μικρών σωμάτων –περίπου 10 εκατοστών το καθένα- που ζούσαν μέσα σ’ ένα δίκτυο σωλήνων το οποίο απλωνόταν σε όλο το σκάφος! Η κυριότερη ανακάλυψή μας, όμως, ήταν ότι βρήκαμε δύο πτώματα, το ένα άθικτο!»!!!



Ο Ράτλετζ δείχνει να γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις, αλλά έχει και στα χέρια του οπτικό υλικό που δεν βρίσκει όποιος- όποιος… Στη συνέντευξη που έδωσε στον Luca Scantamburlo, ο 76χρονος τότε Ράτλετζ υποστήριξε ότι έφερε από τη Σελήνη ένα ανθρωποειδές, που πιθανότατα είναι ακόμη ζωντανό!!! Και για να το αποδείξει, δημοσιοποιεί ένα ασύλληπτο βίντεο.












Ο Ράτλετζ περιγράφει το ανθρωποειδές που βρήκε στο σκάφος, το οποίο –όπως λέει- μετέφερε στις ΗΠΑ ζωντανό! Μάλιστα, το κινηματογράφησε και διοχέτευσε το υλικό στο Διαδίκτυο:



«Ήταν ένα θηλυκό ανθρωποειδές, ύψους 1,65 μ, με μαλλιά και έξη δάχτυλα στα οποία κρατούσε το πηδάλιο του σκάφους! Την ονομάσαμε «Μόνα Λίζα»… Δεν φορούσε ρούχα και χρειάστηκε να κόψουμε δύο καλώδια που ήταν συνδεδεμένα με τη μύτη, που δεν είχε ρουθούνια. Στα μάτια είχε προσαρμοσμένη μια συσκευή, που την αφαίρεσε ο Λεόνοφ… Αίμα ή άλλα σωματικά υγρά είχαν παγώσει γύρω από το στόμα. Το μπλε- γκρι δέρμα ήταν σε καλή κατάσταση, γιατί ήταν καλυμμένο με ένα διαφανές προστατευτικό υλικό. Τα μαλλιά ήταν καλοδιατηρημένα, το δέρμα γύρω από τα μάτια και μπροστά είχε κάποιες παράξενες λεπτομέρειες και σχημάτιζε μια λωρίδα γύρω από το κεφάλι. Δεν καταλαβαίναμε αν ζούσε ή όχι, αλλά οι ενδείξεις στα μηχανήματά μας ήταν θετικές! Τη μεταφέραμε ζωντανή στη Γη, αλλά δεν ξέρω αν είναι ακόμη ζωντανή! Το δεύτερο πτώμα ήταν διαμελισμένο και μεταφέραμε μόνο το κεφάλι…»!!!









Στη συνέχεια της συνέντευξης αποκαλύπτει ότι τα μυστηριώδη κτίσματα που εμφανίζουν κάποια αμφίβολης προέλευσης βίντεο στο Ίντερνετ με τον ισχυρισμό ότι βρίσκονται στην επιφάνεια της Σελήνης, είναι αληθινά.



«Στη Γη, ονομάζαμε «Πόλη» αυτό που βλέπαμε και θεωρούσαμε ότι ήταν ένας διαστημικός σταθμός. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα συνονθύλευμα από διαστημικά σκουπίδια. Μόνο μια κατασκευή ήταν άθικτη. Την ονομάσαμε «Καθεδρικό», επειδή έμοιαζε με ναό…»!







Για να γίνει πιο πειστικός, ο Ράτλετζ αναφέρει ακόμη ότι μόνο 300 άνθρωποι γνώριζαν για το «Απόλλων 20», ότι ο κωδικός του διαστημοπλοίου ήταν Vandenberg Constellation και της σεληνακάτου Vandenberg Phoenix, ότι επικεφαλής του προγράμματος ήταν ο Αμερικανός Τζέιμς Τσίπμαν Φλέτσερ και ο Ρώσος Βαλεντίν Αλεξέγιεφ, ότι το «Απόλλων 19» είχε κωδικό «Ενδυμίων» και η σεληνάκατός του «Άρτεμις»,







ότι οι Ρώσοι είδαν πρώτοι το κατεστραμμένο διαστημόπλοιο τον Ιούλιο του 1969 όταν συνετρίβη κοντά του ο δορυφόρος τους Λούναρ 15, ότι ο ίδιος κράτησε ως ενθύμια τη σημαία που έστησαν στη Σελήνη, το σήμα της στολής του και τον εξοπλισμό με τη σεληνιακή σκόνη πάνω!



Και κλείνει λέγοντας πως δεν φοβάται την αντίδραση της NASA. Αν τον καταδιώξει, λέει, θα σημαίνει ότι παραδέχεται πως απέκρυψε αληθινά γεγονότα…







Από τη δημοσιοποίηση του οπτικού υλικού και μετά, ο Ράτλετζ ή retiredafb ή όπως αλλιώς λέγεται, έχει εξαφανιστεί. Ίσως δεν βρίσκεται πια στη ζωή, αφού θα πρέπει να είναι 81 χρόνων.



Το περίεργο είναι ότι και τα βίντεο που ανέβασε εξαφανίστηκαν από το Youtube με τον δικό του κωδικό και σώθηκαν μόνο επειδή κάποιοι χρήστες τα έχουν αντιγράψει και ανεβάσει στο Διαδίκτυο!




Πηγή




Διαβάστε περισσότερα...

Για 1 εκατ. ευρώ η Ελλάδα χάνει την μεγαλύτερη γεωπολιτική ευκαιρία των τελευταίων ετών

Ένα απίστευτο γεγονός το οποίο αποδεικνύει την ανευθυνότητα κάποιων που στερούν από την Ελλάδα ένα τεράστιο γεωπολιτικό πλεονέκτημα φέρνει στην επιφάνεια το defencenet.gr. Πρόκειται για την σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με το λιμάνι του Μπουργκάς η οποία παρακάμπτοντας τα στενά του Βοσπόρου δίνει μία εναλλακτική λύση για την μεταφορά κοντέινερ από και προς την περιοχή της Μαύρης θάλασσας.
Το απίστευτο σε αυτή την υπόθεση είναι ότι η σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει τα δύο λιμάνια υπάρχει εδώ και δεκαετίας και μάλιστα το βουλγαρικό της τμήμα αναβαθμίζεται με κοινοτικά κονδύλια, αλλά
για 300 μέτρα η σύνδεση του δικτύου του ΟΣΕ με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης δεν έχει ολοκληρωθεί.



Όσο και αν ακούγεται απίστευτο η ελληνική πολιτεία έχει κατασκευάσει ένα σύγχρονο τεράστιο λιμάνι στην Αλεξανδρούπολη το οποίο δεν διαθέτει σύνδεση με το σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ για 300 μέτρα ! Το δε κόστος την επένδυσης αυτή είναι μόνο 1 εκατ. ευρώ δηλαδή κλάσμα των χρημάτων που το ελληνικό κράτος έχει δώσει στις διάφορες ΜΚΟ τα τελευταία χρόνια.
Το πιο απίστευτο από όλα είναι ότι οι δύο λιμενικοί οργανισμοί του Μπουργκάς και της Αλεξανδρούπολης, έχουν επί της ουσίας συμφωνήσει για την υλοποίηση της σύνδεσης και έχουν καταθέσει μάλιστα σχετική πρόταση για την ηλεκτροκίνηση της γραμμής «Sea2Sea» που εγκρίθηκε πριν λίγες εβδομάδες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Νωρίτερα στα τέλη του 2011 ο τότε υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άδωνης  Γεωργιάδης είχε ζητήσει από τη διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών την πραγματοποίηση των σχετικών ενεργειών για την προώθηση του έργου ενώ και ο υπουργός Μεταφορών Μ. Βορίδης είχε δώσει εντολή να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το έργο.
Σχεδόν ένας χρόνος μετά την αναθέρμανση του ζητήματος τίποτα δεν έχει πραγματοποιηθεί η ανεργία στην Θράκη καλπάζει η οικονομική κρίση σπρώχνοντας την τοπική οικονομία στην αγκαλιά της Τουρκίας.
Και όλα αυτά την στιγμή που οι υποδομές υπάρχουν, την στιγμή που το ζήτημα της ναυσιπλοΐας στα
στενά του Βοσπόρου οξύνεται κάθε χρόνο σε σημείο που οι Τούρκοι να σκέφτονται να κατασκευάσουν μία διώρυγα παράλληλα με τα στενά.

Tην στιγμή που οι δύο λιμενικές αρχές έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν στην σύνδεση των λιμενικών δεν βρίσκεται επιτέλους ένα πατριώτης πολιτικός να βρεί αυτό το 1 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση της εξυπνότερης γεωπολιτικής κίνησης της Ελλάδας την τελευταία οκταετία. 
     
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr             


 Πηγή



Διαβάστε περισσότερα...

Συγκλονιστική επιστολή: "Είμαι χωρίς ρεύμα ένα χρόνο και έχουμε να φάμε 6 ημέρες"

- Στις 20 Σεπτεμβρίου ο 45χρονος συμπολίτης μας κλείνει ένα χρόνο χωρίς ρεύμα

- "Τελευταία φορά φάγαμε όταν πουλήσαμε τις βέρες μας" εξομολογείται
- "Είμαι αξιοπρεπής, δε ζητάω δανεικά, μόνο δουλειά να σταθώ στα πόδια μου"
- Ολη η συγκλονιστική επιστολή που έστειλε στο Newsit o 45χρονος
- Έκκληση ανθρωπιάς σε όποιον μπορεί να βοηθήσει
- Δεκάδες τα μηνύματα που φτάνουν στο Newsit για βοήθεια σε τρόφιμα ή χρήματα
- Ο 45χρονος ωστόσο ζητάει ΜΟΝΟ δουλειά, τίποτε άλλο


Ο κύριος Α.Κ, είναι ένας από τους πολλούς ανθρώπους που η ζωή τους τα έφερε άσχημα.

Αυτή τη στιγμή ο 45χρονος και η 41χρονη σύντροφός του που ζουν στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, είναι άνεργοι και κανένας από τους δύο δε μπορεί να βρει δουλειά παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά.

Η επιστολή που έστειλε στο Newsit είναι γροθιά στο στομάχι, αφυπνίζει συνειδήσεις και μας κάνει όλους να θυμόμαστε πως πάνω απ΄όλα είμαστε άνθρωποι. Μη ξεχνάτε πως αύριο ίσως είμαστε εμείς στη θέση του Α.Κ που ζητά βοήθεια, όχι δανεικά, μόνο ΔΟΥΛΕΙΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ 45ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ NEWSIT
"Oνομάζομαι Α.Κ και μαζί με τη σύντροφο μου κατοικούμε στη Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.Είμαστε και οι δύο άνεργοι επι μακρον, προσωπικά 3 ετη και φέτος στις 20 Σεπτέμβρη θα έχουμε επέτειο ενος έτους διαβίωσης χωρις ηλεκτρικό ρεύμα, μια που η δεη διέκοψε τη παροχή λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.

Σήμερα δε είναι η επέτειος των 6 ημερών χωρις καθόλου φαγητο,  ουτε καν υποψίας αυτού και βέβαια ειμαι στην ευχάριστη θέση να δηλώσω ευτυχής που υπάρχω σε μια πραγματικότητα όπου το κάθε χθες ειναι ονειρικό σε σχέση με το σήμερα...και βέβαια ως ενας απο τους πολλούς αδυνατώ πλήρως να είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου απέναντι στη πολιτεία  και απλά αναρωτιέμαι πόσο συνεπής είναι εκείνη απέναντι σε εμένα και τους όμοιους μου.

Αναζητώ μέχρι εξαντλήσεως μια οποιαδήποτε εργασία αλλά  μάταια, ούτε χαραμάδα σε υποψία ανοίγματος...κούφια λόγια και κενού περιεχομένου υποσχέσεις.

Αλλά υπάρχω...γιατι; Ποιος μπορεί  να ζει χωρις τίποτα χωρις καν τα στοιχειώδη, χωρίς την αξιοπρέπεια του, χωρίς την υπερηφάνεια του,  χωρίς όνειρα και μέλλον..;

Πεινάμε κύριε και είναι λέξεις πραγματικές και με περιεχόμενο. Και ζητάμε να μας βοηθήσετε, έμπραχτα όμως και πολύ  άμεσα εαν θέλετε. Δεν είμαι επαίτης ούτε και ζητάω δανεικά, δε βοηθούν,  ούτε μπορώ να τα επιστρέψω. Ζητάω εργασία, οποιαδήποτε εργασία για να σταθώ στα πόδια μου και ίσως και να κάνουμε ονειρα...

Δεν εφτασα 45 ετών  για να σκέφτομαι οτι σύντομα θα αποτελλώ ένα ακόμη νούμερο στις στατιστικές της απώλειας...γιατί βλέπετε είναι προτιμότερη η αυτοχειρία της στιγμής παρά ο καθημερινός θάνατος που βιώνουμε...

Πιστεύω στους ανθρώπους και κάνω έκκλιση βοηθείας,  είμαι σε απόλυτη απόγνωση, σας παρακαλώ. Δε θέλω να πιστέψω οτι μαζί με τη πτώχευση ήρθε και η κώφωση. Εαν μπορείτε και εαν θέ λετε βοηθήστε αλλά με πράξεις, όχι με λόγια σας παρακαλω.

Θα ήθελα επίσης να ζητήσω συγνώμη για την όποια τυχόν ενόχληση προκαλω και την κατανόησή σας διότι η πείνα κα ιη απόγνωση δεν είναι καλοί σύμβουλοι αλλά δυστυχώς είναι οι μόνοι που με συντροφεύουν εδώ και πολύ - πολύ καιρό. 

Με απόλυτη ειλικρίνεια Α.Κ.

ΥΓ: Σας παρακαλώ ας μη ξεχνάμε την ανθρωπιά μας,  τη χρειαζόμαστε και ίσως εμείς λίγο περισσότερο από κάποιους άλλους και ίσως κάποιοι άλλοι περισσότερο από εμάς....".

Ο 45χρονος που είναι πάνω απ΄όλα αξιοπρεπής και περήφανος άνθρωπος μας έδωσε την άδεια να δημοσιοποιήσουμε την επιστολή αλλά δεν ήθελε να αναφέρουμε το όνομά του. Οποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του μέσω του Newsit.gr

Το Newsit από τη στιγμή που δημοσιοποιήσε την επιστολή βομβαρδίζεται από δεκάδες e-mail συνανθρώπων μας που θέλουν να βοηθήσουν είτε με τρόφιμα είτε με χρήματα. Ωστόσο επιθυμία του Α.Κ είναι να δεχθεί βοήθεια ΜΟΝΟ για να βρει δουλειά.

Έχουμε και το τηλέφωνό του και τη διεύθυνσή του και έχουμε επιβεβαιώσει απολύτως οτι ο άνθρωπος δεν ψεύδεται. Οποιος λοιπόν επιθυμεί να τους προσφέρει εργασία είμαστε στη διάθεσή του.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ  




Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

Προφητεία η Συνωμοσία ;

ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΠΡΙΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ ; ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ; ΔΕΙΤΕ… 









http://youtu.be/4ewoiiJd4F4




Διαβάστε περισσότερα...

Εκβιασμός από ΗΠΑ για τα κοιτάσματα της Κύπρου: "Ή συνδιαχείριση ή πόλεμος"...

Με ένα περίεργο άρθρο η εφημερίδα Internationa Herald Tribune, ουσιαστικά στην "γραμμή" του Richard L. Morningstar, ειδικού απεσταλμένου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για θέματα ενέργειας, ουσιαστικά επιχειρείται από αμερικανικής πλευράς να πιεστεί η ελληνοκυπριακή πλευρά για να προχωρήσει...
σε συνεκμετάλλευση η Κύπρος των κοιτασμάτων που έχει ανακαλύψει. 
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο της εφημερίδας που διατηρεί στενές σχέσεις με το κατεστημένο της Ουάσιγκτον και το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ (βασικά εκφράζει τις θέσεις του σε όλα τα ζητήματα):''Τι θα συμβεί αν η Τουρκία και το Ισραήλ, τα βρουν με κάποιο τρόπο και το Ισραήλ ζητήσει συγγνώμη για το περιστατικό του Mavi Marmara και μετα στείλει τους αγωγούς αερίου απευθείας στην Τουρκία; Πολύ απλά η Κύπρος δεν θα έχει πλέον τίποτα!''  
 



  Έτσι αφού φιλότιμα στο όλο άρθρο περιγράφεται η Κύπρος ως "Επίκεντρο μιας νέας ρήξης για τον έλεγχο του σημαντικού φυσικού πλούτου, δηλαδή του φυσικού αερίου που βρέθηκε στα τέλη του περασμένου έτους" αναφέρει ότι ¨Οι Ελληνοκύπριοι θεωρούν ότι η υποθαλάσσια περιοχή που βρέθηκαν τα κοιτάσματα είναι για δικής τους εκμετάλλευση, τουλάχιστον μέχρι στιγμής"!Άκου "θράσος" οι Ελληνοκύπριοι! "Θεωρούν ότι είναι δικά τους"!.

Και συνεχίζει γράφοντας ότι "Η Τουρκία έχει απειλήσει να στείλει το ναυτικό της". Και για να μην υπάρξει κάποια αμφιβολία επισείοντας τους "κινδύνους" που υπάρχουν από μία "μονομαρή εκμετάλλευση το άρθρο αναφέρει ότι "Ακόμη και πριν το αέριο έχει αξιοποιηθεί, οι ανακαλύψεις έχουν δημιουργήσει κινδύνους, μεγάλους κινδύνους, καθώς και τεράστια νομικά ζητήματα'' όπως δηλώνει ο Richard L. Morningstar. Που συμπληρώνει λέγοντας ότι "Τα θέματα αυτά υπερβαίνουν την Κύπρο, πάνε πέρα από το Ισραήλ και πάνε πέρα από την Ελλάδα - επηρεάζουν ολόκληρη την περιοχή'', είπε. "Άρα μόνο εμείς μπορούμε να διαχειριστούμε τα δικά ΣΑΣ κοιτάσματα", μόνο αυτό δεν είπε!

Ο Mαικλ Λι, ανώτερος σύμβουλος στο Γερμανικό Ταμείο Marshall στις Βρυξέλλες ο οποίος ηγείται μελέτες σχετικά με την εξέυρεση υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε οτι "Ποτέ δεν μπορούμε να αποκλείσουμε "ατυχήματα" και εχθροπραξίες, αλλά η ευρεία διπλωματική λογική λέει ότι η Τουρκία δεν θα ανεβάσει τις εντάσεις πάρα πολύ''.

Πάντως το δημοσίευμα επιβεβαιώνει ότι "Η Κύπρος βρίσκεται δίπλα στην Λεβαντινή Λεκάνη, όπου σύμφωνα με τις εκτιμησεις των ΗΠΑ θα κατέχει 122 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου, ή 35 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, αρκετά για τον εφοδιασμό ολόκληρου του κόσμου με φυσικό αέριο για περίπου ένα χρόνο.

Η Noble έχει ανακοινώσει ευρήματα που ανέρχονται σε 35 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου με την πλειοψηφία στα ισραηλινά ύδατα και περίπου 7 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια στα ύδατα της Κύπρου.

Οι εμπειρογνώμονες λένε οτι οι εξαγωγές φυσικού αερίου από την Κύπρο θα μπορούσε να προσθέσουν ένα σημαντικό μέρος της ετήσιας παραγωγής της δηλαδη περιπου 25 δισεκατομμύρια δολαρια.

Παρά την απειλή πολέμου από την Άγκυρα, 15 εταιρείες έκαναν προσφορές φέτος για εννέα επιπλέον οικόπεδα. Η Άγκυρα έχει προειδοποιήσει τις εταιρείες οτι'' σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν σε μελλοντικά έργα ενέργειας της Τουρκίας.'' Επίσης, υποσχέθηκε να υποστηρίξει την "Βορεια Κύπρο" στις εδαφικές της διεκδικήσεις.

Η γεώτρηση έχει επίσης δημιουργησει μια πικρή ρήξη μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ. Καποτε ηταν 'φιλοι' αλλα μετα το περιστατικο στο Mavi Marmara όπου εννέα Τούρκοι έχασαν τη ζωή τους το Ισραήλ μετατράπηκε σε περιφερειακό εταιρο της Κύπρου εν μέρει με στόχο την προστασία πεδία φυσικού αερίου τους.

Τον Μάιο, οι εντάσεις μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ εξαπλωθηκαν στους ουρανούς πάνω από την Κύπρο, όταν ο τουρκικός στρατός δήλωσε οτι μετα απο εντολή μαχητικά αεροσκάφη 'κυνήγησαν' ένα ισραηλινό αεροπλάνο από τον εναέριο χώρο της Βόρειας Κυπρου. Τον ίδιο μήνα, η κυπριακή κυβέρνηση αναγκάστηκε να αρνηθεί τουρκικες δηλωσεις ότι το Ισραήλ σχεδιάζει να αναπτύξει 20.000 κομάντος στην Κυπρο για να προστατεύσει τους Ισραηλινούς που εργάζονται σε Ενεργειακα έργα.

Η Τουρκία επιμένει ότι η στρατιωτική παρουσία της στην ανατολική Μεσόγειο αποτελείται από τακτικές περιπολίες και ασκήσεις, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Μια συμμαχία με το Ισραήλ θα μπορούσε να είναι ζωτικής σημασίας για να βοηθήσει την Κύπρο να προστατεύσει εγκαταστάσεις που θα παράγουν και θα παραδίδουν υγροποιημένου φυσικο αερίο, (LNG) απευθείας προς την Ευρώπη και άλλα μέρη του κόσμου, παρακάμπτοντας έτσι το Βορρά και την Τουρκία.

Αλλά οι εγκαταστάσεις για υγροποιημένο φυσικό αεριο θα κοστίσουν περίπου $ 10 δισ. ευρώ, κατι που αποτελεί μια τεράστια πρόκληση δεδομένου  την πτώση των τιμών του φυσικού αερίου και την κακή πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου, η οποία, τον Ιούνιο, έγινε το πέμπτο μέλος της ζώνης του ευρώ που ζήτησε βοηθεια απο το ΔΝΤ".

Προσέξατε τι απουσιάζει από την εξίσωση που επιιχειρεί να παρουσιάσει η εφημερίδα; Η Ρωσία! Η οποία προθυμότατα θα πλήρωνε αυτά τα 10 δισ. ευρώ, προκειμένου να ελέγξει το συγκεκριμένο κοίτασμα και τον σταθμό υγροποίησης. 

Και αυτό εννοούσε ο Richard L. Morningstar, όταν έλεγε ότι "το παιχνίδι υπερβαίνει κατά πολύ τους παίκτες της περιοχής, Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ, Τουρκία". Ακριβώς για αυτό πρέπει η διαπραγμάτευση να είναι ανοικτή. Και όποιος δώσει τα περισσότερα, σε όλα τα πεδία, κερδίζει...

 

  defencenet.gr





Διαβάστε περισσότερα...