Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Ελληνικά χέρια για την συγκομιδή ακτινιδίων στην Πιερία!!

Όπως όλοι ξέρετε,απο τα μέσα Οκτωβρίου και μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου,πραγματοποιείται η συγκομιδή ακτινιδίων στον νομό μας και οι ανάγκες σε εργατικά χέρια είναι αυξημένες αυτό το διάστημα των 30-40 ημερών.

Παρατηρείται λοιπόν,μια αθρόα προσέλευση αλλοδαπών εργατών κυρίως απο βαλκανικές χώρες,οι οποίοι αφού τελειώσει η συγκομιδή των ακτινιδίων φεύγουν (στην καλύτερη περίπτωση) στις πατρίδες τους παίρνοντας όμως μαζί τους και οτι χρήματα συγκέντρωσαν τις ημέρες που εργάστηκαν στην χώρα μας. Το αποτέλεσμα είναι να χάνονται κάθε χρόνο χιλιάδες ευρώ απο εξαγωγή συναλλάγματος και η τοπική αγορά της Κατερίνης να στενάζει τους χειμερινούς μήνες απο έλλειψη ρευστότητας


 Λαμβάνοντας υπόψιν την οικονομική κρίση και την έξαρση της ανεργίας στην Πιερία,η Χρυσή Αυγή προβαίνει στην δημιουργία ενός άτυπου "γραφείου ευρέσεως εργασίας" τουλάχιστον για την περίοδο της συγκομιδής των ακτινιδίων.

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ όσοι ΕΛΛΗΝΕΣ θέλουν να εργαστούν στα περιβόλια για το μάζεμα των ακτινιδίων,αλλά και όσοι παραγωγοί χρειάζονται ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ για την συγκομιδή,να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2351032477
ΕΛΛΗΝΕΣ θυμηθείτε οτι στους χαλεπούς αυτούς καιρούς που ζούμε,το μόνο που θα μας σώσει είναι η μεταξύ μας ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ
Γεώργιος Παπαδημητρίου,
πολιτευτής Πιερίας,
Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή
ksipnistere

Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

Στενός συνεργάτης του Σαμαρά ζητά Γουδή για την οικονομική κατάρρευση!

Γουδή για την οικονομική κατάρρευση ζητά με άρθρο του ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού ,ο Φαήλος Κρανιδιώτης. Και μάλιστα αναφέρεται σε “πράσινους και γαλάζιους” οι οποίοι πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Ο κ.Κρανιδιώτης στο άρθρο του θέτει το ερώτημα “που είναι η Νέμεση που τάξαμε”;




  Όλο το άρθρο του κ.Φ.Κρανιδιώτη όπως δημοσιεύτηκε στο antinews.gr

Φαήλος Κρανιδιώτης

Χρειαζόμαστε μισή ντουζίνα τουλάχιστον.

Και ολόκληρη ντουζίνα ή και δυο καλά θα ’τανε, αλλά οι Εξι επιβάλλονται. Διά ιστορικούς λόγους.
Κάνουν και σετ.

Με αναλογική εκπροσώπηση πολιτικών και «μπετατζήδων» – προμηθευτών της τελευταίας τριακονταετίας.
Κι ας τρέχουν τα εγγόνια τους στον Αρειο Πάγο το έτος 2102 να τους κάνει ηθική εξυπηρέτηση κανένας κολλητός αρεοπαγίτης…
Θα ’χουν γίνει τα πεύκα τους στη γνωστή συνοικία ψηλά σαν πολυκατοικίες.

Πράσινους αλλά και κανένα γαλάζιο, που ’χε μπερδέψει τα ηθικά, τα νόμιμα και το πορτοφόλι του. Κι αντάμα καμιά από αυτές τις πρόθυμες ανακυκλωμένες αριστερές «φιλιππινέζες», που στελεχώνανε πρόθυμα τη μεταπολιτευτική παράγκα.
Να τους δει ο λαός με τα λευκά αλεξίσφαιρα γιλέκα να περνάνε τη μεγάλη πόρτα. Αυτούς που λεηλάτησαν τη χώρα ή επέτρεψαν σε άλλους να τη λεηλατήσουν.
Αυτούς που κατασπάραξαν μέχρι φόδρα τα ιμάτια της Ελλάδας, έδωσαν το «άρατε πύλας» κι έχασκαν, ενώ η πατρίδα πλημμύρισε από 1.000.000 με 1.500.000 σουνίτες μουσουλμάνους.

Συγγνώμη που σας χαλάω την προοδευτικιά και «πολιτικά ορθή» μόστρα, αλλά αυτούς πολεμήσαμε σαν λιοντάρια για να διώξουμε το 1821. Σουνίτες ήταν τ’ «αδέρφια» μας που σπρώξαμε με το ντουφέκι και το γιαταγάνι πίσω στην Ασία κι ακόμη τους κλαίνε ο Βερέμης, ο Λιάκος κι η μανδάμ Ρεπούση.

Τα τελευταία χρόνια ήρθαν ορδές ολόκληρες, με τα χέρια στις τσέπες και Μπίζνες Καλά Οργανωμένες (ΜΚΟ) να τους αβαντάρουν, μαζί με το «εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ, τους Συριζαίους του Αλέξη και την κολωνακιώτικη ενοχική «Δεξιά».

Αν δεν έχει Γουδή, έχει Κορυδαλλό…

Επειδή ξέρετε πόσο διπλωμάτης δεν είμαι, θα σας πω τη γνώμη μου σε ευθεία βολή κι εκ του συστάδην.
Δεν ξέρω αν τα μέτρα, όποια κι αν είναι, κατέστησαν αναπόφευκτα.
Δεν είμαι ειδικός αλλά ας υποθέσω πως είναι, πως είμαστε στα δυο στενά και πως η κυβέρνηση φιλότιμα προσπαθεί να τη σκαπουλάρουμε.

Λοιπόν κι έτσι να ’ναι, υπάρχει ένα τεράστιο έλλειμμα, μια ελλείπουσα προϋπόθεση για τη νομιμοποίηση της όποιας πολιτικής θυσιών στις συνειδήσεις του κόσμου.
Οταν ζητάς από τον μέσο Ελληνα να ζήσει σαν Κινέζος κούλης, με απώλειες εισοδήματος ισοδύναμες με ληστεία, όταν η ανεργία καλπάζει την ανηφόρα σαν αφηνιασμένο άλογο, όταν οι Ελληνες φουντάρουν από μπαλκόνια, απαγχονίζονται ή τραβούν τη σκανδάλη, δεν αρκεί να δηλώνεις τις αληθινά καλές προθέσεις σου.

Πού είναι η Νέμεση που τάξαμε;
Ποιος έχει τιμωρηθεί και ποιος θα τιμωρηθεί για την επί τριάντα χρόνια λεηλασία και κακοδιοίκηση της χώρας;
Κανείς δεν θα πληρώσει για την καταστροφή της παραγωγικής βάσης;
Κανείς δεν θα λογοδοτήσει για το πού πήγαν οι πακτωλοί δανείων, επιδοτήσεων, επιχορηγήσεων, κονδυλίων;
Κανείς δεν θα δει τα κάγκελα για το ότι η πατρίδα σύρθηκε ενσυνείδητα στο Μνημόνιο;
Εξεταστική; Αμα αργήσω. φάτε…

Ας δεχθώ πως όσα περνάμε τώρα είναι αναπόφευκτα για να βγούμε από την ύφεση, ν’ αρχίσει να κινείται σε λίγο η μηχανή της οικονομίας, διότι στην κυβέρνηση έχουν κάνει τα σχέδια και τα κουμάντα τους.
Ομως χρειάζεται και πολιτικό «αίμα».
Τιμωρία.
Αυτό το οικονομικό 1922 χρειάζεται το δικό του Γουδή.
Οχι για να θολώσουν τα μάτια του πόπολου.
Για να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Χωρίς να «χυθεί» πολιτικό και παρασιτικό επιχειρηματικό «αίμα», χωρίς να κάτσουν στο σκαμνί τουλάχιστον οι πρωταίτιοι από τον πολιτικό κι επιχειρηματικό κόσμο, τότε σε ενδεχόμενη αποτυχία του προγράμματος, έστω από εξωγενείς παράγοντες, οι εξελίξεις στην κοινωνία θα είναι χαοτικές.
Το παρόν θεσμικό πλαίσιο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των λεηλατών της πατρίδας, με τις παραγραφές και τα περί Ευθύνης Υπουργών, αφήνει ελάχιστα περιθώρια για την τιμωρία των ενόχων.

Πώς μπορεί να ξεπεραστούν αυτά;
Εφαρμογή του άρθρου 48 του Συντάγματος περί καταστάσεως πολιορκίας, παραδειγματική τιμωρία των ενόχων με συνοπτική διαδικασία και νομιμοποίησή της με δημοψήφισμα και παράλληλη εκλογή Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης.
Για να περάσουμε στη Νέα Ελληνική Πολιτεία… στη «Νέα Μεταπολίτευση» που λένε.
Ιδού τι λέει το Σύνταγμα:
Αρθρο 48. Κατάσταση πολιορκίας.

  1. Σε περίπτωση πολέμου, επιστράτευσης εξαιτίας εξωτερικών κινδύνων ή άμεσης απειλής της εθνικής ασφάλειας, καθώς και αν εκδηλωθεί ένοπλο κίνημα για την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος, η Bουλή, με απόφασή της, που λαμβάνεται ύστερα από πρόταση της Kυβέρνησης, θέτει σε εφαρμογή, σε ολόκληρη την Eπικράτεια ή σε τμήμα της, τον νόμο για την κατάσταση πολιορκίας, συνιστά εξαιρετικά δικαστήρια και αναστέλλει την ισχύ του συνόλου ή μέρους των διατάξεων των άρθρων 5 παράγραφος 4, 6, 8, 9, 11, 12 παράγραφοι 1 έως και 4, 14, 19, 22 παράγραφος 3, 23, 96 παράγραφος 4 και 97.O Πρόεδρος της Δημοκρατίας δημοσιεύει την απόφαση της Bουλής.
    Mε την απόφαση της Bουλής ορίζεται η διάρκεια ισχύος των επιβαλλόμενων μέτρων, η οποία δεν μπορεί να υπερβεί τις δεκαπέντε ημέρες.
  2.  Σε περίπτωση απουσίας της Bουλής ή αν συντρέχει αντικειμενική αδυναμία να συγκληθεί εγκαίρως, τα μέτρα της προηγούμενης παραγράφου λαμβάνονται με Προεδρικό Διάταγμα που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου.
    Tο διάταγμα υποβάλλεται από την Kυβέρνηση στη Bουλή για έγκριση μόλις καταστεί δυνατή η σύγκλησή της, ακόμη και αν έληξε η βουλευτική περίοδος ή η Bουλή έχει διαλυθεί, και πάντως μέσα σε δεκαπέντε ημέρες το αργότερο.
  3.  H διάρκεια των κατά τις προηγούμενες παραγράφους μέτρων μπορεί να παρατείνεται ανά δεκαπενθήμερο μόνο με προηγούμενη απόφαση της Bουλής, η οποία συγκαλείται ακόμη και αν έχει λήξει η βουλευτική περίοδος ή η Bουλή έχει διαλυθεί.
  4. Tα κατά τις προηγούμενες παραγράφους μέτρα αίρονται αυτοδικαίως με τη λήξη των προθεσμιών που προβλέπονται στις παραγράφους 1, 2 και 3, εφόσον δεν παρατείνονται με απόφαση της Bουλής, και σε κάθε περίπτωση με τη λήξη του πολέμου, εφόσον είχαν επιβληθεί εξαιτίας πολέμου.
  5. Aφότου αρχίσουν να ισχύουν τα μέτρα των προηγούμενων παραγράφων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ύστερα από πρόταση της Kυβέρνησης, μπορεί να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, για να αντιμετωπιστούν επείγουσες ανάγκες ή για να αποκατασταθεί ταχύτερα η λειτουργία των συνταγματικών θεσμών.
    Oι πράξεις αυτές υποβάλλονται για κύρωση στη Bουλή μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από τη σύγκλησή της σε σύνοδο και παύουν να ισχύουν στο εξής, αν δεν υποβληθούν στη Bουλή μέσα στις παραπάνω προθεσμίες ή δεν εγκριθούν από αυτή μέσα σε δεκαπέντε ημέρες αφότου υποβλήθηκαν.
  6. Oι κατά τις παραγράφους 2 και 3 αποφάσεις της Bουλής λαμβάνονται με την πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των βουλευτών και η κατά την παράγραφο 1 απόφαση με την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του συνολικού αριθμού των βουλευτών. H Bουλή αποφασίζει σε μία μόνο συνεδρίαση.
  7. Σε όλη τη διάρκεια της εφαρμογής των μέτρων κατάστασης ανάγκης, τα οποία λαμβάνονται κατά το άρθρο αυτό, ισχύουν αυτοδικαίως οι διατάξεις των άρθρων 61 και 62 του Συντάγματος, ακόμη και αν διαλύθηκε η Bουλή ή έληξε η βουλευτική περίοδος.
Δεκαπέντε μέρες θα ήταν αρκετές.
Θα μου πείτε, «μα θα συμπράξει κι η αντιπολίτευση»;
Ε, να μια ευκαιρία να βλέπαμε ποιοι πιστεύουν στ’ αλήθεια κάποια από αυτά που λένε…
 
 
 

Διαβάστε περισσότερα...

Εκθεση ΓΣΕΕ: Μισθοί στο 1978, ανεργία στο 1958

Στην μεταπολεμική Ελλάδα «επιστρέφει» η ανεργία και στην μεταπολίτευση οι μισθοί - Η έκθεση της ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία παρουσιάζεται την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη
Μειωμένο εισόδημα κατά 50% (σε σχέση με το 2008), για μισθωτούς και συνταξιούχους. Επίσημη ανεργία στο 28% και πραγματική στο 34% και αγοραστική δύναμη των κατώτατων μισθών στα επίπεδα του 1978 - 1979.


Την εικόνα αυτή εμφανίζει η ελληνική οικονομία τη νέα χρονιά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ετήσιας έκθεσης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, η οποία θα παρουσιαστεί την Πέμπτη στην Θεσσαλονίκη. Ταυτοχρόνως τα συνδικάτα θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα των κινητοποιήσεών τους, ενόψει των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.


Σύμφωνα με το περιεχόμενο της έκθεσης του ΙΝΕ η στατιστική ανεργία εντός του 2013 αναμένεται να φτάσει το 28% με 29% (δηλαδή οι άνεργοι θα ξεπεράσουν 1.400.000 άτομα), ενώ η πραγματική ανεργία, θα αγγίξει το 34%.

Κατά το Ινστιτούτο, η ύφεση της οικονομίας θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το 2016, ενώ τα υψηλά ποσοστά ανεργίας θα διατηρηθούν μέχρι το 2020. Στην έκθεση σημειώνονται τα εξης: Η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων που αμείβονται με τον κατώτερο μισθό έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 1978- 1978. Οι μέσες αποδοχές των ελλήνων εργαζομένων πέρσι ήταν 25.470 ευρώ και αναμένεται και νέα υποχώρηση εντός του το 2013. Τα επόμενα χρόνια αναμένεται να υποχωρήσουν στα 15.000 με 17.000 ευρώ, δηλαδή θα φθάσουν στα επίπεδα της Εσθονίας και της Κροατίας.

Δραματική είναι η οικονομική κατάσταση και των ασφαλιστικών ταμείων: Η μείωση των μισθών και η αύξηση της ανεργίας έχουν αρνητικές επιπτώσεις στα έσοδα των ταμείων, τα οποία είναι μειωμένα κατά 9,5 δισ. ευρώ ετησίως. Παράλληλα τα ταμεία χάνουν περίπου 8 δισ. ευρώ, εξαιτίας της αύξησης της μαύρης εργασίας και της επέκτασης των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.


Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΜΕ ΤΟΙΧΟ


Το ολοκαίνουριο AIRBUS 340-600 στέκεται ακριβώς έξω απο το υπόστεγο του στην Τουλούζη, Γαλλία, μη εχοντας ούτε μία ώρα πτήσης.











 Το αραβικό ιπτάμενο προσωπικό της Abu Dhabi Aircraft Technologies ( ADAT ) έχει εισέλθει στο αεροσκάφος ωστε να διενεργήσει δοκιμές εδάφους ως μέρος της διαδικασίας παραλαβής, όπως εκκίνηση των κινητήρων, με σκοπό να το παραδώσουν στην Etihad Airways στο Abu Dhabi . Το προσωπικό της ADAT τροχιοδρομεί το αεροσκάφος στον αεροδιάδρομο.



Θέτουν τους τέσσερις κινητήρες στη μέγιστη ισχύ απογείωσης, σε ένα σχεδόν άδειο αεροσκάφος .
Χωρίς να έχουν διαβάσει την διαδικασία εκκίνησης και χωρίς να έχουν ιδέα το πόσο πραγματικά ελαφρύ είναι ένα άδειο A340-600


Η προειδοποιητική σειρήνα απογείωσης ούρλιαζε στο πιλοτήριο, καθώς και οι 4 κινητήρες ήταν στο φούλ...Ο υπολογιστής του αεροσκάφους υποθέτει οτι γίνεται προσπάθεια απογείωσης, αλλα δέν έχουν σετταριστεί οι κατάλληλες παράμετροι (flaps/slats κλπ..)


Και ξάφνου... ένα μέλος της ADAT αποφασίζει να κλείσει τον διακόπτη του αισθητήρα προσέγγισης εδάφους, για να σιγήσει ο συναγερμός. Αυτό μπερδεύει το αεροσκάφος το οποίο του λοιπού συμπεριφέρεται σαν να βρίσκεται στον αέρα.


Οι υπολογιστές αυτομάτως απελευθερώνουν όλα τα φρένα και θέτουν το αεροπλάνο σε ευθεία τροχιά...
Τα μέλη της ADAT δεν είχαν ιδέα οτι υπάρχει αυτή η παράμετρος ασφαλείας για να μη ξεχάσει ο πιλότος τα φρένα κατα την προσγείωση...


Κανένας απο τους επτά Αραβες μέλη δεν είχε την ετοιμότητα να απομακρύνει τους μοχλούς των κινητήρων απο τη μέγιστη ισχύ, και έτσι το ολοκαίνουριο αεροσκάφος των 200 εκατομμυρίων δολλαρίων συνετρίβη πάνω σε ένα τοίχο....


Το μέγεθος των τραυματισμών του προσωπικού δεν έγινε γνωστό λόγω της αποσιώπισης απο τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης στη Γαλλία αλλά και παγκοσμίως....


Το συμβάν καλύφθηκε γιατί θεωρήθηκε οτι προσβάλει τον Μουσουλμανικό Κόσμο...


Τελικά, φωτογραφίες άρχισαν να διαρρέουν...


απολογισμός
Ενα Αεροσκάφος AIRBUS : $200 εκατομύρια Δολλάρια
Ανεκπαίδευτο Αραβικό Προσωπικό :$300.000 ετήσιες αποδοχές
Οδηγίες Χρήσης (που δε διάβασε κανείς): $300

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΜΕ ΤΟΙΧΟ -- ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΤΟΙΧΟΣ !!

Πηγή 








Διαβάστε περισσότερα...