Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΑ :Όταν λέμε όλοι έξω εννοούμε όλοι μέσα

Μόνο το 2.5% των Αθηναίων σήμερα στην πορεία 



  "Διαβάστε περισσότερα". 











Διαβάστε περισσότερα...

Όλοι έξω…


Διαβάστε περισσότερα...

18 πράγματα που δεν θα πιστεύατε για αυτές τις χώρες!
















Στον πλανήτη, αν και υπάρχουν μερικές διαφωνίες ως προς το ακριβές νούμερο, λόγω συνόρων, εθνών, διαξιφισμών κ.λπ., υπάρχουν γύρω στις 196 χώρες. Παρότι όλοι έχουμε λίγο πολύ ακούσει έστω και κάτι μικρό για κάθε μία από αυτές, είναι σίγουρο ότι τα περισσότερα από όσα θα δείτε παρακάτω, δεν τα είχατε φανταστεί, και πραγματικά, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον!
Δείτε και διαβάστε πράγματα που δεν θα πιστεύατε για κάποιες χώρες:




















 Πηγη









Διαβάστε περισσότερα...

Ωμό μήνυμα για κέρδη και προμήθειες από συνεργάτη του Τσοχατζόπουλου

«Όπου κι αν πέσει η μπίλια, Άκη, το αποτέλεσμα θα είναι μονά ζυγά δικά σου.
Θα φροντίσουμε να ενισχυθείς στην εσωτερική ελληνική πολιτική σκηνή»!
Η εντυπωσιακή αναφορά περιέχεται σε έγγραφο που συνέταξε - ανάμεσα σε πολλές άλλες εκθέσεις και καταλόγους, στενός συνεργάτης του προφυλακισμένου σήμερα, πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλου.
 Ο... εκτιμητής συνεργάτης έπαιξε ρόλο μεσάζοντα σε σειρά εξοπλιστικών προγραμμάτων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα τέλη της δεκαετίας του '90.
Σε αυτό και σε πολλά άλλα έγγραφα που περιέχονται στο άγνωστο αρχείο του κ. Τσοχατζόπουλου και τα οποία αποκαλύπτει «Το Βήμα» περιγράφεται με χαρακτηριστική «ωμότητα» ο τρόπος επιλογής συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων με βασικό κριτήριο, το πολιτικό και όχι μόνο όφελος του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας.  



Σε αυτό το «ντοκουμέντο» αποκαλύπτεται για πρώτη φορά με τέτοιο τρόπο το παρασκήνιο των διαγωνισμών για εξοπλιστικά προγράμματα που κόστισαν και κοστίζουν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό δημόσιο. Πρόκειται για ένα προσωπικού τύπου έγγραφο, όπου πέρα από τις τυπικές διατυπώσεις της επίσημης αλληλογραφίας υπηρεσιακών παραγόντων και εταιρειών, αναδεικνύεται τι ακριβώς συνέβαινε στα γραφεία του Πενταγώνου.

Μάλιστα ανάμεσα στα εξοπλιστικά προγράμματα που μνημονεύονται στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι και η προμήθεια των υποβρυχίων τύπου 214 του Πολεμικού Ναυτικού, για τα οποία διεξάγεται δικαστική έρευνα.

Τα έγγραφα, που έχει στη διάθεσή του το «Βήμα», έχουν συνταχθεί τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 1998 και απευθύνονταν προσωπικά στον κ. Τσοχατζόπουλο όταν βρισκόταν σε εξέλιξη ένα ακόμα γιγαντιαίο πρόγραμμα προμηθειών του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Συντάκτης του επίμαχου εγγράφου ήταν ένας τότε συνεργάτης του κ. Τσοχατζόπουλου, ο οποίος λειτουργούσε ως «μεσάζων» εταιρειών που προωθούσαν οπλικά συστήματα και προχωρούσε σε σχετικές εισηγήσεις στον τότε υπουργό.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η εισηγησή του για το θέμα της προμήθειας των υποβρυχίων με τις προτάσεις σουηδικής και γερμανικής εταιρείας (όπως είναι γνωστό επελέγη τελικώς η δεύτερη). Εκεί αποκαλύπτεται ότι κριτήριο της επιλογής θα είναι ο... προσωπικός θρίαμβος του κ. Τσοχατζόπουλου.

Όπως σημειώνει ο εισηγητής «θα υπάρξει τεχνική, επιχειρησιακή και οικονομική διάσταση της κυρίως προμήθειας, καθώς και της συγκεκριμένης λίστας αντισταθμιστικών ωφελημάτων που θα είναι (ειδικότερα τα τελευταία) τέτοιου επιπέδου, έκτασης και σημαντικότητας, ώστε ευλόγως ο Έλλην ΥΕΘΑ να μπορεί να επαίρεται και να ισχυριστεί ότι κατήγαγε προσωπικό θρίαμβο υπέρ των ελληνικών συμφερόντων, με τις αντίστοιχες θετικές πολιτικές επιπτώσεις και αντικτύπους τόσο εσωκομματικά όσο και πανελλαδικά»...

Στο κριτήριο αυτό, που φαίνεται να είναι το κύριο, για την προώθηση της συγκεκριμένης προμήθειας δίνεται ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στη συνέχεια του εγγράφου: «εφ' όσον το επιθυμεί ο Έλλην ΥΕΘΑ και ανεξάρτητα από τις δικές του προτάσεις, απόψεις κλπ. (που αφορούν αυτόν και μόνον) θα του αναπτυχθεί αρμοδίως ο τρόπος και οι συναφείς διασφαλίσεις, που θα έχουν συζητηθεί και γίνει στο μεταξύ αποδεκτές από τους επισκέπτες όσον αφορά την ενίσχυση του στην εσωτερική ελληνική πολιτική σκηνή και συγκυρία».

Στη συνέχεια γίνεται λόγος για «αντισταθμιστικά ωφελήματα σε πανευρωπαικό και διεθνές πολιτικό επίπεδο», τα οποία επίσης θα αποβούν, όπως τονίζεται, υπέρ του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο μεσάζων που υπόσχεται ειδική μεταχείριση στον κ. Τσοχατζόπουλο, εγγυάται και την προστασία του υπουργού από τα ΜΜΕ! Οπως σημειώνει «θα λάβω όλα εκείνα τα αναγκαία και ικανά μέτρα ωστε να είναι πρακτικά ανέφικτος ο κίνδυνος να εκτεθώ εγώ ή ο προϊστάμενος μου σε οποιοδήποτε τυχόν κακόπιστο, έστω και απλό, σχολιασμό. Όχι βέβαια απλού, πισώπλατου, κακόβουλου ψιθύρου "κατινίστικου τύπου", αλλά κακόβουλων έστω αιτιάσεων με στοιχειωδώς τεκμηριωμένο υπόβαθρο».

Στη συνέχεια παρατίθενται λεπτομέριες για σειρά εξοπλισμών, όπως άρματα μάχης, μαχητικά και μεταγωγικά αεροσκάφη, πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, μονοκινητήρια πυροσβεστικά αεροσκάφη κλπ., τους οποίους χειριζόταν ο κ Τσοχατζόπουλος.

Όπως σημειώνει με χαρακτηριστικά ωφελιμιστικό κριτήριο ο έμπιστος σύμβουλος «η επεξεργασία θα είναι τέτοια, ώστε η κάθε μία από αυτές τις προμήθειες θα απολήγουν σε δύο ή τρεις ισοδύναμους τεχνικά, οικονομικά και πολιτικά αντιπάλους με αποτέλεσμα σε οποιοδήποτε τραπέζι και αν συζητηθούν αυτά τα θέματα και οποιαδήποτε κι αν είναι η τελική επιλογή το αποτέλεσμα να είναι ουσιαστικά σε κάθε περίπτωση αδιάφορο για σένα, αφού όπου και αν "πέσει η μπίλια", το αποτέλεσμα θα είναι "μονά ζυγά δικά σου"»!

Μάχιμος αποκλεισμένος... στον Άγιο Μαυρίκιο

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, στα τέλη Δεκεμβρίου του 2005, είχε κατακευραυνώσει την ηγεσία του ΠαΣοΚ για την μη χρησιμοποίησή του και τους όρους της ανανέωσης που επιχειρούνταν τότε στο κόμμα, το οποίο κινδύνευε έτσι να απομακρυνθεί κι άλλο από το λαό, σπεύδοντας να δηλώσει «μάχιμος».

Αμέσως μετά τη βαρυσήμαντη δήλωση, ωστόσο, αναχώρησε με την σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη, για τον Άγιο Μαυρίκιο στον μακρινό Ινδικό Ωκεανό, όπου το ζεύγος ξόδεψε χιλιάδες ευρώ σε σπα και αγορές από την μπουτίκ του ξενοδοχείου, αλλά και σε κάθε είδους δραστηριότητες αναψυχής.

Σύμφωνα με παραστατικά που βρέθηκαν στο αρχείο του - βρίσκονται επίσης στη διάθεση του «Βήματος» - κατέλυσαν στο εξάστερο ξενοδοχείο «Oberoi». Πρόκειται για ένα πιο τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία του κόσμου, με παραδοσιακού στυλ οικήματα σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού.

Ο πρώην υπουργός πλήρωνε για κάθε βραδυά περίπου 1.360 ευρω το δωμάτιο και κάθε ημέρα κατέβαλε γύρω στις 2.000 έως 3.000 ευρώ για ρομαντικά δείπνα με τη σύζυγό του και ποτό δίπλα στις τροπικές παραλίες. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνο για ένα κρασί στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν πλήρωσε 550 ευρώ!

Εντυπωσιακά είναι και τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτονται, από τα ίδια έγγραφα, για τον ξάδελφο του κ. Τσοχατζόπουλου, Νίκο Ζήγρα, ο οποίος φαίνεται να επένδυε τεράστια ποσά από ύποπτες συναλλαγές μέσω εταιρείας με έδρα το Σαλτσμπουργκ της Αυστρίας.

Η εταιρεία με το όνομα «Salzburg Munchen Portfolio Management», με έδρα στην οδό Σβαρτζστράσε 13-15 και υπεύθυνη την Ανελίζ Πόμπεργκερ χειριζόταν την περίοδο 2000 -2005 - σύμφωνα με τα υπάρχοντα παραστατικά - το χαρτοφυλάκιο του εξαδέλφου του κ, Τσοχατζόπουλου με τον κωδικό «RV 327».

Όπως προκύπτει ο κ. Ζήγρας μέσω της αυστριακής εταιρείας και του τραπεζικού ομίλου Raiffesenverband επένδυε επί σειρά ετών σε αμοιβαία κεφάλαια και μετοχές μεγάλων ευρωπαϊκών και αμερικανικών εταιρειών, όπως η Bayer, η Nokia, η Bank of Amerιca, η Microsoft, η Philip Morris, η Mc Donalds, η Nestle και άλλες.

Πολλά από τα στοιχεία αυτά αναμένεται να παραδοθούν στους δικαστικούς λειτουργούς που διερευνούν την υπόθεση των ύποπτων συναλλαγών του πρώην υπουργού, ο οποίος βρίσκεται φυλακισμένος στο Κορυδαλλό. Ανάμεσα σε αυτά είναι και κλειδιά θυρίδας στην ελβετική τράπεζα UBS, που ανήκει στον πρώην υπουργό, η ύπαρξη της οποίας ήταν άγνωστη μέχρι σήμερα... 
 

Διαβάστε περισσότερα...