Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

This is the END – End National Debt!

Η ομάδα END εξαγόρασε μέχρι και την τελευταία δεκάρα Ελληνικού χρέους δανείζοντας το Ελληνικό Δημόσιο με επιτόκιο 0.5% για 100 χρόνια. Η χώρα κηρύσσεται απελευθερωμένη και η Βουλή σε πανηγυρική συνεδρίαση ψηφίζει την ακύρωση κάθε μνημονίου, την εκδίωξη των τροϊκανών, την αποκατάσταση των απολυμένων ΔΥ και όλων των μισθών/παροχών/συντάξεων. Όχι μόνο αυτό αλλά αύξησαν τους μισθούς από 12 σε 18 για όλους τους ΔΥ και σε 24 για τους υπαλλήλους της Βουλής. Τριπλασίασαν τις συντάξεις του ΟΓΑ και αύξησαν το βασικό μισθό στα 2000 ευρώ.  



του Γιώργου Χαρκοφτάκη
Επίσης αποφασίστηκε ένα μεγαλεπήβολο πρόγραμμα δημοσίων έργων, ενίσχυση της Παιδείας και της Υγείας με αθρόες προσλήψεις ανέργων εκπαιδευτικών, νοσηλευτών και γιατρών. Με το μεγάλο άνοιγμα του δημόσιου τομέα καταργείται το ΑΣΕΠ διότι οι διαθέσιμες θέσεις είναι πολύ περισσότερες από τους υποψήφιους οι οποίοι σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων για πρόσληψη έξω από τις Νομαρχίες, τους Δήμους και τα Υπουργεία. Όπως επίσης καταργείται το ύποπτο για χρησιμοποίηση απόρρητων προσωπικών δεδομένων ΣΔΟΕ και οι υπάλληλοι του ασχολούνται από εδώ και πέρα μόνο με το περιτύλιγμα της γλάστρας στις ανθοκομικές εκθέσεις. Η Ολυμπιακή και ο ΟΤΕ επιστρέφουν στη στοργική αγκαλιά του κράτους προσφέροντας κοινωνικό έργο και προβάλλοντας της Ελλάδα σε κάθε σημείο του κόσμου. Επιτέλους τώρα μπορεί να γίνει αναπτυξιακή πολιτική !!!
Είμαστε στο 2022, δέκα χρόνια μετά την εξαγορά του χρέους από τους END. Ο Πρωθυπουργός βλοσυρός παρακολουθεί τα αεροπλάνα της Ολυμπιακής να απογειώνονται για μεταφέρουν Έλληνες μετανάστες στην Πολωνία. Είναι από τις τελευταίες πτήσεις της εταιρίας η οποία έχει καταστραφεί οικονομικά με ένα συσσωρευμένο χρέος 50 δις. Τα περισσότερα από τα νέα αεροσκάφη της περιμένουν ακίνητα στην πίστα την κατάσχεση τους, αφού δεν μπορούν να αποπληρωθούν οι δόσεις αγοράς τους. Το προσωπικό είναι απλήρωτο για έξι μήνες. Θυμόταν τις πανηγυρικές στιγμές πριν από δέκα χρόνια τότε που ως νέος βουλευτής ψήφιζε την κατάργηση κάθε μνημονίου. Τώρα περιμένει τη νέα Τρόικα, η οποία πριν από την επιβολή του μνημονίου 2022-2032 θα συζητήσει την επίλυση της επισιτιστικής κρίσης που έχει προκύψει. Μέσα σε δέκα χρόνια το χρέος ανηφόρισε στο 400% του ΑΕΠ και δεν δίνεται πίστωση ούτε για την εισαγωγή μιας παλέτας με κονσέρβες.
Ο αμύθητος ορυκτός πλούτος της ΑΟΖ αποδείχτηκε “άνθρακες”. Τα περισσότερα κοιτάσματα κρίθηκαν μη αξιοποιήσιμα και τα υπόλοιπα είχαν πολύ μεγάλο κόστος εξόρυξης. Τα χρήματα που περισσεύουν για το Δημόσιο είναι 20 δις τον χρόνο τα οποία είναι το μισθολογικό κόστος μόνο για ένα μήνα. Η αγροτική παραγωγή είναι ανύπαρκτη αφού οι οι αγρότες εισπράττουν αποζημιώσεις για να μην καλλιεργούν “μην πέσουν οι τιμές” . Τα αγροτικά μηχανήματα σκουριάζουν άχρηστα κατά μήκος της εθνικής μετά την τελευταία διαμαρτυρία του 2016 όπου πέτυχαν τον τετραπλασιασμό της επιδότησης. Η Βιομηχανική παραγωγή έχει επίσης τελματωθεί, οι καλύτεροι μηχανικοί μετανάστευσαν στην αρχή της κρίσης ή διορίστηκαν καθηγητές στα ΑΕΙ/ΤΕΙ με πολύ ελκυστικότερους μισθούς . Αδυνατούν όμως να κάνουν έρευνα γιατί η Αριστερά εμποδίζει τη σύνδεση των Πανεπιστημίων με τα βαμπίρ του ιδιωτικού τομέα. Έτσι οι παραγωγικές μονάδες μαράζωσαν, αφού χωρίς καινοτομία και έρευνα δεν μπορούν να παράγουν τίποτα ανταγωνιστικό. Δεν υπήρχε και κανένα κίνητρο για εργασία, το κράτος με την πρόσληψη σε υπουργείο έδινε μπόνους 10 χιλιάδες ευρώ και άτοκο στεγαστικό δάνειο το οποίο αποπλήρωνες όταν ήθελες. Αν το Δημόσιο το έβρισκες βαρετό, υπήρχαν και τουριστικά Γραφεία με οργανωμένες εκδρομές για οφθαλμολογική εξέταση στην Ζάκυνθο. Περασμένα μεγαλεία, με αυτά φτάσαμε να έχουμε έλλειμμα τροφίμων και η Αλβανική κυβέρνηση να συμφωνήσει στην επείγουσα αποστολή πολλών τόνων πατάτας για να γλιτώσει το μαζικό κύμα προσφύγων. Οι φήμες επίσης λένε ότι η “FYROM” θα εισβάλλει στην Βόρειο Ελλάδα για να δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας.
Σε λίγο φτάνει η νέα τροϊκα “2022”, τα εγγόνια της Λαγκάρντ και τα παιδιά του Τόμσεν. Έχουν πολλά να μας πουν και να μας θυμίσουν.

από το blog του Γιώργου Man a Machine



Διαβάστε περισσότερα...

Ο Θεός δε μένει πια εδώ…

Ευλογημένη γη, ευλογημένη χώρα η Ελλάδα. Πόσες φορές το έχω ακούσει. Ο ήλιος, η θάλασσα, ακόμη και το υπέδαφος. Γνωστό άλλωστε και ανέκδοτο που όταν ο Θεός μοίραζε τον κόσμο όταν έφτασε στον έλληνα και δεν υπήρχε άλλος χώρος του είπε “να πάρε αυτήν εδώ τη γωνιά που είχα φυλάξει για μένα”.

του Στρατή Μαζίδη

Υπάρχουν πράγματα που δε θα βρεις πουθενά αλλού στον κόσμο. Οι άνθρωποι ξυπνούσαν με το χαμόγελο το πρωί. Είχαν τα βασικά για να περάσουν. Μπορεί όχι με ανέσεις, όχι με πολυτέλειες αλλά ένας μισθός νοίκιαζε σπίτι, τάιζε, πότιζε, ψυχαγωγούσε, πήγαινε διακοπές, έντυνε, σπούδαζε, πάντρευε.
Άλλαξαν όμως οι άνθρωποι αυτού του τόπου. Βαρέθηκαν τη φιλοτιμία. Κουράστηκαν από τις αξίες. Θέλησαν το κάτι άλλο.
 Αλωθήκαμε. Από τι δε γνωρίζω. Να τα πιάσουμε, να λαδώσουμε, να τσεπώσουμε, να κάνουμε την καλή μπίζνα, να πάμε πλαγίως.

 

Να μην αγωνιστούμε για να δημιουργήσουμε αλλά να τα τζογάρουμε όλα είτε στο καζίνο είτε στο χρηματιστήριο.
Να σφάζουμε 150.000-200.000 παιδιά κάθε χρονιά σε παγερά υπόγεια στερώντας από τα ίδια και την πατρίδα μας το δικαίωμα να επιβιώσουν.
Να κλέψουμε το γείτονα. Να του/της πάρουμε τα πάντα, ακόμη και το σύντροφο.
Να μην αποφασίσουμε για το αύριο της πατρίδας μας με βάση το καλό της αλλά το σήμερα το δικό μας.
Να αφήνουμε τους ζάπλουτους ανενόχλητους και να κλέβουμε το λαό.
Να μένουν ατιμώρητοι όσοι παρανόμησαν και προκάλεσαν.
Κάποτε έχανες τα λεφτά σου γιατί μπήκες στην πολιτική, σήμερα τα έκανες γιατί μπήκες στην πολιτική.
Χάσαμε την απλότητα, την ειλικρίνεια, το φιλότιμο, την τιμιότητα. Όλα αυτά που τα βλέπουμε πλέον μόνο στις παλιές ελληνικές ταινίες για να νοσταλγούν οι παλαιότεροι και να “ζηλεύουμε” οι νεώτεροι.
Δοκιμάσαμε νέο προφίλ και χρεοκωπήσαμε. Από εκεί ξεκινούν όλα. Και από εκεί μπορούν να λυθούν όλα. Όχι σε μια μέρα φυσικά, αλλά να λυθούν.
Γιατί όπως έλεγε κι ο Κωνσταντάρας στο ξεκίνημα στο “Φαφλατά” στον κατηγορούμενο “μούρη έπρεπε να αλλάξεις, μούρη!”.

 Πηγή
 

Διαβάστε περισσότερα...