Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Πρόστιμα ύψους 390.000 ευρώ σε εισπρακτικές εταιρείες

Πρόστιμα συνολικού ύψους 390.000 ευρώ επέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σε έξι εταιρείες εισπρακτικές εταιρείες, έναν δανειστή και μία εταιρεία μη εγγεγραμμένη στο μητρώο των εταιρειών ενημέρωσης… 



Μετά από έρευνα καταγγελιών και διαμαρτυριών καταναλωτών επιβλήθηκαν τα εξής πρόστιμα:  


- Στην εταιρεία ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ, για ανάθεση ενημέρωσης σε εταιρεία που δεν είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο συνολικό χρηματικό πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ.
- Στην εταιρεία CREDICOM CONSUMER FINANCE ΑΕ, για διενέργεια ενημέρωσης χωρίς να είναι εταιρεία του μητρώου συνολικό χρηματικό πρόστιμο ύψους 100.000 Ευρώ.
- Στην εταιρεία FIRST CALL ΑΕ, για συχνότητα οχλήσεων πέραν της μίας ανά δεύτερη ημέρα, για κλήση που αφορούσε μη ληξιπρόθεσμη οφειλή, για ενημέρωση οικείων, συνολικό χρηματικό πρόστιμο ύψους 65.000 Ευρώ.
- Στην εταιρεία KLISIS SA, για συχνότητα οχλήσεων πέραν της μίας ανά δεύτερη ημέρα και για κλήση που αφορούσε μη ληξιπρόθεσμη οφειλή συνολικό χρηματικό πρόστιμο ύψους 45.000 ευρώ.
- Στην εταιρεία PRS HELLAS SA, για κλήση στο χώρο εργασίας, χωρίς να έχει δηλωθεί από τον οφειλέτη ο αριθμός ως μοναδικός και για άρνηση χορήγησης αναλυτικών στοιχείων για το ύψος και την προέλευση της ληξιπρόθεσμης οφειλής, συνολικό χρηματικό πρόστιμο ύψους 35.000 Ευρώ.
- Στην εταιρεία EOS MATRIX ΑΕ, για όχληση στο χώρο εργασίας, χωρίς να έχει δηλωθεί από τον οφειλέτη ο αριθμός ως μοναδικός χρηματικό πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ.
- Στην εταιρεία E-VALUE ΜΕΠΕ, για ενημέρωση πριν την πάροδο 10 ημερών από την ημερομηνία που κατέστη ληξιπρόθεσμη η οφειλή χρηματικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.
- Στην εταιρεία TELEPERFORMANCE DEBTORS INFORMATION SERVICES, για ενημέρωση πριν την πάροδο 10 ημερών από την ημερομηνία που κατέστη ληξιπρόθεσμη η οφειλή χρηματικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι κατά των αποφάσεων επιβολής προστίμου, χωρεί η άσκηση ενδίκων βοηθημάτων ενώπιον των αρμόδιων Δικαστηρίων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

Bloomberg: “Φλέβα χρυσού” η Ελλάδα!

Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί στη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής χρυσού στην Ευρώπη μέχρι το 2016. Αυτό αναφέρει σε άρθρο που δημοσίευσε την Τετάρτη το πρακτορείο ειδήσεων Blooomberg παρουσιάζοντας εκτενώς τα προβλήματα που παρουσιάζονταν όλα αυτά τα χρόνια (γραφειοκρατία, περιβαλλοντικοί περιορισμοί, κωλυσιεργία στην λήψη αποφάσεων) και εμπόδιζαν την ανάπτυξη του τομέα.




Τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν όσες εταιρίες επιχειρούν να εισέλθουν στον κλάδο της εξόρυξης χρυσού στην Ελλάδα είναι λίγο πολύ γνωστά και κοινά για όλες, αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο. Η χορήγηση αδειών εξόρυξης μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια μέσα στα οποία οι εταιρίες αναθεωρούν το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στη χώρα ενώ ταυτόχρονα πλήττονται και οικονομικά.
Η καναδέζικη επιχείρηση European Goldfields, για παράδειγμα, προσπαθούσε για περισσότερο από πέντε χρόνια να πάρει άδεια εξόρυξης για τα ορυχεία στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα Χαλκιδικής και κατά το διάστημα αυτό η μετοχή της «υπέφερε» από μεγάλα σκαμπανεβάσματα.
Ανησυχίες προκύπτούν σχετικά και με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα έχει η εξόρυξη καθώς και με τις συνέπειες για τον τουρισμό της εκάστοτε περιοχής. Μόλις τον προηγούμενο μήνα οι κάτοικοι του χωριού Ιερισσός διαδήλωναν κατά της λειτουργίας του ορυχείου στις Σκουριές καθώς στην περιοχή εξόρυξης συμπεριλαμβάνονται και 410 εκτάρια δασικής έκτασης που ενδέχεται να αποψιλωθούν λόγω των εργασιών.
Παρά τις προθέσεις τις εταιρίας για αναφύτευση οι κάτοικοί υποστηρίζουν ότι η οικολογική καταστροφή θα είναι τεράστια. Μια άλλη καναδέζικη εταιρία, η TVX, που είχε δικαιώματα εξόρυξης για τα ορυχεία Ολυμπιάδας και Στρατωνίου είχε έρθει πολλές φορές σε σύγκρουση με τις τοπικές αρχές και είχε βρεθεί στα δικαστήρια πριν εγκαταλείψει οριστικά τις δραστηριότητες τις στην περιοχή το 2003.
Αλλάζει το κλίμα
Τα τελευταία χρόνια ωστόσο παρατηρείται μια μεταστροφή κλίματος. Η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα την τελευταία πενταετία και έχει εκτοξεύσει τα ποσοστά ανεργίας στα ύψη κάνει επιτακτική την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων που όχι μόνο θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας αλλά θα δώσουν και ώθηση στην ελληνική οικονομία. Στο κλάδο της εξόρυξης χρυσού διακρίνεται μια προσπάθεια εξομάλυνσης των προβλημάτων.
Αυτό οφείλεται εν μέρει στο πρόγραμμα έγκρισης έργων γνωστό και ως «fast track». Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός φιλικού επιχειρησιακού περιβάλλοντος για στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις. Αυτή τη στιγμή ο χρυσός είναι το μόνο μέταλλο που επιτρέπει τη ταχεία έγκριση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στη χώρα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εταιριών εξόρυξης η Ελλάδα μπορεί να πάρει τη θέση της Φινλανδίας ως ο μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού στην Ευρώπη καθώς οι ελληνικές αρχές ξεπαγώνουν συμφωνίες που έμειναν στάσιμες για χρόνια λόγω της γραφειοκρατίας και των περιβαλλοντικών περιορισμών.
Η Glory Resources, ιδιοκτήτρια του ορυχείου στις Σάπες Ροδόπης και η Eldorado Gold, μητρική εταιρία της European Goldfields, δήλωσαν ότι η παραγωγή και των δύο το 2016 θα φτάνει τις 425000 ουγκιές χρυσού (αξίας 757 εκ. δολάρια), ξεπερνώντας κατά πολύ τις 16000 ουγκιές που ήταν η παραγωγή της χώρας το 2011. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Eldorado Εντουάρντο Μούρα, η εταιρία σκοπεύει να επενδύσει στην Ελλάδα σχεδόν ένα δισ. δολάρια μέσα στην επόμενη πενταετία.
«Οι πολιτικοί αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο ότι μια στάση υπέρ της εξόρυξης είναι απαραίτητη, λόγω των προοπτικών δημιουργίας θέσεων εργασίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Glory Resources Τζέρεμι Γουόρτχολ. Η Ελλάδα απασχολεί σήμερα 10300 εργαζόμενους στον τομέα της μετάλλευσης και της εξόρυξης. Η Eldorado Gold διπλασίασε το εργατικό δυναμικό της στη χώρα σε 800 άτομα από τότε που έγινε η εξαγορά των ορυχείων και σχεδιάζει να το αυξήσει σε 1500 όταν θα αναπτύξει πλήρως την παραγωγή της. Η Glory Resources υποστηρίζει ότι θα απασχολεί περίπου 200 εργαζόμενους όταν ξεκινήσει την παραγωγή της.

ΠΗΓΗ: tovima.gr

Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

“Dendias Hotel”: Εξασφαλίζει την πολυτελή διαβίωση κάθε λαθρομετανάστη - Βίντεο

Χιλιάδες Έλληνες πολίτες και οικογένειες με μικρά παιδιά αναγκάζονται να ζουν στον δρόμο κάτω από άθλιες συνθήκες η κυβέρνηση της Ν.Δ παρέχει δωρεάν όλες τις ανέσεις στους λαθρομετανάστες που μπροστά στα μούτρα του του υπουργού παραδέχονται πως δεν είναι πολιτικοί πρόσφυγες αλλά.... δήθεν λόγο πλημμύρας!
Η απόλυτη ξεφτίλα και παρακμή ενός ολόκληρου κράτους μέσα σε ένα λεπτό τηλεοπτικού χρόνου. Τα παραμύθια της κυβέρνησης για την επιτυχία του σχεδίου "Ξένιος Δίας" καταρρέουν.
Κανένας λαθρομετανάστης δε φεύγει από τη χώρα, αλλά θα πλακώσουν και άλλοι κατά μάζες, μόλις μάθουν για.... τις ανέσεις και τις πολυτέλειες που τους επιφυλάσσει η κυβέρνηση της ΝΔ.
Παλιότερα ο Παυλόπουλος ευχαριστούσε τους λαθρομετανάστες που επιλέγουν τη χώρα μας, σήμερα ο Δένδιας τους δίνει επιπλέον κίνητρα (κέτερινγκ, κλιματισμό, ανέσεις) για να μετατρέψουν την Ελλάδα σε Μπαγκλαντές.
 Από πότε οι πολιτικοί πρόσφυγες είναι λόγο πλημμύρας ?









Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

Υποβρύχιες πυραμίδες στην Κούβα και η συγκάλυψη του ευρήματος.

Γράφει ο ανεξήγητος παράξενος.Το 2001, μια ομάδα ερευνητών που αποτελούν μέρος μιας καναδικής εταιρίας που εργαζόταν στη δυτική ακτή της Κούβας, ανακάλυψε τα ερείπια μιας βυθισμένης,για χιλιάδες χρόνια ,πόλης . Η απίστευτη ανακάλυψη,έγινε χάρη στον εξελιγμένο εξοπλισμό σόναρ ικανό να ανιχνεύει πέτρινες κατασκευές μέχρι 650 μέτρα βάθος και προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην επιστημονική κοινότητα, η οποία ξεκίνησε έρευνα. 

 Η ανεύρεση των πυραμίδων Οι πρώτοι εξερευνητές εντόπισαν το συγκρότημα το 2000, όταν σάρωσαν την περιοχή μέσα από μια προηγμένη μονάδα που παρήγαγε πολλές εικόνες από πέτρες που διατάσσονταν συμμετρικά. Ο Η ρωσίδα μηχανικός Πωλίνα Ζελίτσι που εργαζόταν σε υποβρύχιο κατασκοπείας κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και ο σύζυγός της, ο Πωλ Βάινβάκ, ένας ερευνητής από το "Advanced Communications Digital» , το οποίο έχει γραφεία στον Καναδά και στην Κούβα,μέσα στο σκάφος ερευνών "Ulises "εξερευνούσαν τα βάθη του ακρωτηρίου του Αγίου Αντωνίου βορειοδυτικά της Κούβας, σε αναζήτηση ναυαγίων.



Μετά από έρευνα στην περιοχή εντόπισαν τις δομές και υπέθεσαν ότι θα έπρεπε να είναι ένα αστικό συγκρότημα.Ακολούθως έστειλαν ένα εξελιγμένο για εξευρέυνηση ρομπότ.Το τηλεχειριζόμενο όχημα-ρομπότ (ROV) έλαβε εικόνες και συνέλεξε δείγματα πετρωμάτων σε μεγάλα βάθη. Την αποστολή συνόδευαν και τοπικοί εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένου του Δρ Manuel Iturralde, γεωλόγου, ερευνητή στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Αβάνα.
Η Ζελίτσι κοιτά
τοιχογραφίες σε σπήλαιο της Κούβας
Τα υποβρύχια επιβεβαίωσαν την παρουσία των τεράστιων ογκόλιθων γρανίτη. Σύμφωνα με μερικούς από αυτούς τους ερευνητές κάποιοι έχουν σχήμα πυραμίδας, άλλοι κυκλικό και μερικοί είναι απίστευτα ευθυγραμμισμένα. Μετά την ανάλυση των δειγμάτων και τις εικόνες που του 2001, ο Iturralde επιβεβαίωσε ότι οι δομές αρχικά βρίσκονταν σίγουρα έξω από το νερό κατά το παρελθόν και ότι, εφόσον δεν υπάρχουν διαφορετικές γεωλογικές εξηγήσεις ως προς τη σύνθεσή τους το σχήμα και τη διάταξη τους ,μπορούν να δικαολογηθούν,μόνο με την ανθρώπινη παρέμβαση.
Οι δομές χρονολογήθηκαν 6000 χρόνια πριν, μια ημερομηνία που προηγείται της κατασκευής των μεγάλων πυραμίδων της Αιγύπτου 1500 νωρίτερα.. «Είναι πραγματικά υπέροχο! Μοιάζει με ένα μεγάλο αστικό κέντρο της εποχής, "ανέφερε το Reuters Zelitsky Explorer. "Ωστόσο, θα ήταν εντελώς ανεύθυνο να πω τίποτα με σιγουριά μέχρι να έχετε αποδείξεις." Μερικοί συσχέτισαν το εύρημα με την αφήγηση για τον Κατακλυσμό από την Αγία Γραφή, στην οποία αναφέρεται ότι ο πλανήτης μας πλήγηκε από μεγάλες πλημμύρες αρκετές χιλιάδες χρόνια πριν.
Τοιχογραφίες σε σπήλαιο της Κούβας.Ίσως ο πολιτισμός αυτός σχετίζεται με
τις υποβρύχιες πυραμίδες.Φωτογραφία Π.Ζελίτσκι
Μέχρι σήμερα, αυτό το εκπληκτικό εύρημα είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό, σχεδόν ξεχασμένο από τα μέσα ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους. Όπως αναφέρθηκε από τον ερευνητή Carlo Alberto Cossano, χωρίς να θέλει να δώσει μια θεολογική, βιβλική ή φιλοσοφική εξήγηση με κίνδυνο να τον χαρακτηρίσουον οραματιστή, ή μυθομανη ,θα ήταν παράλογο να μην παραδεχτούμε ότι τα βυθισμένα ερείπια της Κούβας θα μπορούσαν να ξαναγράψοουν την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού,ακόμη και να βοηθήσουννα διαλευκανθούν μυστήρια σχετικά με την προέλευσή του.

Η συγκάλυψη του ευρήματος
Το ζεύγος επιστημόνων,η Ζελίτσκι με τον σύζυγό της τον Paul Weinzweig, έχουν κάνει και άλλες επισκέψεις με υποβρύχιο ανοιχτά των ακτών της Κούβας και διαπίστωσαν ότι οι τεράστιες πυραδικές κατασκευές είναι παρόμοιες σε μέγεθος με εκείνες του οροπεδίου της Γκίζας στην Αίγυπτο, χτισμένες με πέτρες που ζυγίζουν εκατοντάδες τόνους.Επίσης βρέθηκακαν σφίγγες, πέτρινες κατασκευές όπως αυτές στο Στόουνχεντζ καθώς και γραπτή γλώσσα χαραγμένη στις πέτρες. Γιατί όλα αυτά έχουν αποσιωπηθεί;

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ανακαλύψει την θέση κατά τη διάρκεια της κρίσης των πυραύλων στην Κούβα τη δεκαετία του εξήντα, όταν ένα πυρηνικό υποβρύχιο περιπολούσε ανοικτή του Κόλπου .Αφού ερεύνησε την περιοχή,τράβηξε φωτογραφίες και και μετρήσεις στις πυραμίδες. Αμέσως ανακύρηξαν την περιοχή σε απαγορευμένη ζώνη και την έθεσαν υπό έλεγχο, έτσι ώστε να μην μπορούν να την πλησιάσουν οι Ρώσοι. Μια στρατωτική πηγή από το Μοντέγκο Μπέι, δήλωσαν ότι εξακολουθούν να εργάζονται στην περιοχή και προσπαθούν να ανακτήσουν κάποια αντικείμενα και όργανα που έχουν στείλει από τη δεκαετία του '60.
 
 
 
 
 
Αυτό το βυθισμένο πλέον μέρος της Κούβας θα μπορούσε να ήταν μια λεκάνη πριν από 10.000 χρόνια ...Και είναι πολύ καλά διατηρημένο. Αν η περιοχή των Αζορών,διευρενούνταν καλύτερα θα μπορούσαν να βρεθούν απομεινάρια και άλλων πόλεων, όπως αυτή. Υπάρχει μια ανεπιβεβαίωτη αναφορά μιας δομής, όπως αυτή η πόλη ,250 μίλια νότια των Αζορών. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το διάσημο συγγραφέα Charles Berlitz.

Στο τεύχος του Σεπτέμβριο / Οκτώβριου του αμερικανικού περιοδικού Αρχαίος Αμερικανός, υπάρχει ένα σύντομο άρθρο με τίτλο η συγκάλυψη για την ανεύρεση της Ατλαντίδας από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο την 7η Σεπτεμβρίου του 2001, μια αποστολή από την Ισπανία, ήρθε σε αναζήτηση πετρελαίου και σταμάτησε στα 250 χλμ νοτιοδυτικά από τις Αζόρες.Η αποστολή αποτελούταν από δύο υποβρύχια έρευνας και κατά την διάρκεια της κατάδυσης βρήκαν έναν ναό με τρία περίπτερα εννέα πυλώνων περίπου 3 μέτρα σε διάμετρο που υποστήριζαν μια επίπεδη πέτρινη στέγη περίπου 20 μέτρα πλάτος και 30 μέτρα μήκος. Υπήρχαν και ερείπια με πέντε κυκλικά κανάλια και γέφυρες, καθώς και τέσσερα δαχτυλίδια και εγκαταστάσεις, όπως ένας ναός στη μέση.

Τα ευρήματα αυτά βρίσκονται σε βάθος 2.800 μέτρων στην Μεσοατλαντική Τάφρο. Σύμφωνα με τους ερευνητές, όταν προσπάθησαν να στείλουν φωτογραφικές εικόνες από τον αρχαιολογικό χώρο, τα σήματά τους να παρεμποδίστηκαν από μια αμερικανικό πλοίο που ήταν κοντά στην περιοχή και παρακολουθούσε διακριτικά. 
 
 
 
 
 

Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί οι Έλληνες δεν μαθαίνουν Αρχαία Ελληνικά στο σχολείο

Ο βασικός λόγος που τα ελληνόπουλα δεν μαθαίνουν Αρχαία Ελληνικά στο σχολείο είναι διότι το υπουργείο παραπαιδείας εδώ και δεκαετίες έχει θέσει ως σκοπό του να μην διδάσκεται σωστά η Αρχαία Ελληνική Γλώσσα. 

Η γλώσσα είναι εργαλείο σκέψεως. Όσο πιό πολλές λέξεις χρησιμοποιούμε, όσο πιό αφηρημένες έννοιες συλλαμβάνουμε, όσο πιό καλή σύνταξη προτάσεων οικοδομούμε, τόσο περισσότερο ακονίζουμε την σκέψη μας. Όποιος δεν χρησιμοποιεί σωστά την γλώσσα, δεν μπορεί να μεταφέρει τις σκέψεις του στον έξω κόσμο. Δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τους γύρω του, δεν μπορεί να ενεργήσει γρήγορα. 


 
Αυτός μάλλον πρέπει να είναι ο σκοπός του υπουργείου παραπαιδείας για να διδάσκει με τέτοιο βασανιστικό τρόπο την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα στα δύσμοιρα ελληνόπουλα.

Επιβάλλει στους μαθητές να μαθαίνουν αμέτρητους τύπους, καταλήξεις και κανόνες. Αυτό αποτελεί σαδομαζοχιστική τάση. Μετά 3 χρόνια διδασκαλίας οι Έλληνες μαθητές δεν μπορούν να καταλάβουν τί θέλει να πει ένα απλό Αρχαίο Κείμενο. Και ακόμη χειρότερα: Οι μαθητές δεν μπορούν να γράψουν ένα απλό κείμενο στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, αλλά ούτε και να μιλήσουν Αρχαία Ελληνικά.

Αλλά αυτός ακριβώς είναι ο βασικός σκοπός εκμαθήσεως μίας γλώσσης, το να γράφεις, το να σκέφτεσαι και το να μιλάς με αυτή την γλώσσα. Και όχι απλώς να γνωρίζεις τους γραμματικούς κανόνες και το συντακτικό. 

Γιατί λοιπόν τα ελληνόπουλα δεν μαθαίνουν την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα; Διότι απλούστατα το υπουργείο παραπαιδείας δεν ακολουθεί κανόνες διδασκαλίας που ισχύουν για όσους μαθαίνουν μία ξένη γλώσσα ή κανόνες που ακολουθούνται για τα νήπια.

Για παράδειγμα όποιος πηγαίνει σε ένα φροντιστήριο ξένων γλωσσών για να μάθει την αγγλική γλώσσα, μετά από 3-4 μαθήματα ο καθηγητής ζητά από τον μαθητή να προφέρει κάποιες λέξεις. Να συντάξει μία απλή πρόταση, πχ «This is a cat». Του ζητά να συντάξει μία μικρή παράγραφο με την χρήση της αγγλικής γλώσσης.

Δηλαδή από τις πρώτες εβδομάδες ένας καθηγητής ξένων γλωσσών προσπαθεί να χρησιμοποιήσει όλους τους αισθητήρες του εγκεφάλου για να κάνει τον μαθητή να μιλήσει την ξένη γλώσσα. Οι καλοί καθηγητές ξέρουν ότι ο μαθητής πρέπει να διαβάζει δυνατά μία λέξη για να μαθαίνει την προφορά της, να την αντιγράφει σωστά για να μαθαίνει την ορθογραφία της, και να σχηματίζει προτάσεις έτσι ώστε η γλωσσική του μνήμη να συμπλέκει συνεχώς λέξεις με εικόνες για να αρχίσει ο μαθητής να σκέφτεται στην ξένη γλώσσα αντί απλώς να μεταφράζει από την μητρική του γλώσσα το νόημα που θέλει να εκφράσει.

Άρα το βασικό κλειδί για να μάθουμε μία γλώσσα είναι από την πρώτη ημέρα ει δυνατόν, να την μιλάμε, να την μιλάμε, να την μιλάμε, να την μιλάμε, να την μιλάμε!!! Πότε επιτέλους θα κατανοήσει το υπουργείο παραπαιδείας ότι με την διδασκαλία ατελείωτων συντακτικών και γραμματικών κανόνων δεν πρόκειται ποτέ να μιλήσεις μία γλώσσα;

Ακόμη και αν κάποιος μαθητής απομνημονεύσει όλους τους γραμματικούς κανόνες η ψυχολογία διδάσκει ότι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα τους ξεχάσει. Οτιδήποτε δεν χρησιμοποιείς, το ξεχνάς.

Γιατί δεν σκέπτονται οι κύριοι του υπουργείου παραπαιδείας πώς τα νήπια μαθαίνουν τα Νέα Ελληνικά; Μήπως οι μητέρες στέκονται πάνω από την κούνια τους και αρχίζουν να τους μαθαίνουν τις χρονικές καταλήξεις των ρημάτων; Προφανώς όχι. Αρχίζουν και τους προφέρουν λέξεις τις οποίες τα βρέφη σιγά-σιγά συνδυάζουν στο μυαλό τους με εικόνες, αντικείμενα, μορφασμούς προσώπων κλπ. Τα νήπια δεν καταλαβαίνουν αφηρημένες έννοιες αλλά κατανοούν αντικείμενα όπως τόπι, νερό, μαμά, κούκλα, κ.α.

Έτσι ακριβώς θα μάθουν και τα ελληνόπουλα τα Αρχαία Ελληνικά, συνδυάζοντας λέξεις με αντικείμενα και εικόνες.

Στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια εισήλθαν πολλοί ξένοι, νόμιμοι και παράνομοι. Ωρισμένοι από αυτούς έμαθαν τα Νέα Ελληνικά σε πολύ καλό επίπεδο. Πώς τα έμαθαν; Μήπως με την μέθοδο του υπουργείου παραπαιδείας; Μήπως άρχισαν να μαθαίνουν συντακτικό και γραμματική; Ή μήπως η πρώτη λέξη που έμαθαν ήταν «δουλειά»; Οι ξένοι άρχισαν να μαθαίνουν μικρές προτάσεις όπως «θέλω δουλειά», «ψάχνω για σπίτι», «πού είναι το ταχυδρομείο;», «ήρθε ο λογαριασμός της ΔΕΗ» κλπ. Έτσι άρχισαν οι ξένοι να μαθαίνουν την νεοελληνική γλώσσα.

Έτσι θα μάθουν και τα ελληνόπουλα την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα. Πρέπει να την μιλήσουν. Αυτό το έγκλημα έχει διαπράξει το υπουργείο παραπαιδείας. Δεν επιβάλλει στο αναλυτικό πρόγραμμα την ΟΜΙΛΙΑ της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης μέσα στην σχολική τάξη. Όταν ένας μαθητής αρχίζει να επαναλαμβάνει «τίς βούλεται αγορεύειν;» τότε αρχίζει να μαθαίνει Αρχαία Ελληνικά. Στην αρχή δεν χρειάζεται ανάλυση υποκειμένου, αντικειμένου, ρήματος και απαρεμφάτου. Αυτά θα γίνουν πολύ αργότερα, για όσους ενδιαφέρονται.

Οι περισσότεροι Έλληνες αγρότες είναι αγράμματοι, δεν ξέρουν τί σημαίνει απαρέμφατο, και όμως μιλούν τα Νέα Ελληνικά. Δεν χρειάζονται ατελείωτοι γραμματικοί κανόνες για να μιλήσει κάποιος την Αρχαία Ελληνική. Απαιτείται να την χρησιμοποιεί στην ομιλία του. Απαιτείται η καθημερινή χρήση της Αρχαίας μας Γλώσσης στην οικία, στο σχολείο, στην εργασία. Μικρές προτάσεις στην  αρχή, με απλά νοήματα. 

Δεν είναι δυνατόν τα νήπια, οι ξένοι που μαθαίνουν Νέα Ελληνικά, και όσοι Έλληνες διδάσκονται ξένες γλώσσες να ακολουθούν αυτή την βασική μέθοδο διδασκαλίας, ενώ οι μαθητές των Ελληνικών σχολείων να διδάσκωνται ανουσίους γραμματικούς κανόνες, επειδή έτσι αρέσει σε κάποιους ημιμαθείς γραφειοκράτες του υπουργείου παραπαιδείας. Και φυσικά μετά από ένα χρόνο, αφού τελειώσουν το λύκειο, οι μαθητές δεν θυμούνται τίποτε. Και το χειρότερο είναι ότι δεν δύνανται να συντάξουν ούτε μία πρόταση στα Αρχαία Ελληνικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όσοι πηγαίνουν να δώσουν εξετάσεις για ένα πτυχίο σε μία ξένη γλώσσα, εκτός από το να διαβάσουν ένα κείμενο και να το αναλύσουν, τους ζητούν να γράψουν ένα κείμενο και να δώσουν μία προφορική συνέντευξη. Όμως αυτό δεν ισχύει στις εξετάσεις για τα Αρχαία Ελληνικά. Επί δεκαετίες δεν ζητείται από τους μαθητές να γράψουν ένα κείμενο στα Αρχαία Ελληνικά ούτε να δώσουν συνέντευξη στα Αρχαία Ελληνικά. Κάτι που το κάνουν όσοι δίνουν εξετάσεις για μία ξένη γλώσσα ακόμη και από το πρώτο τρίμηνο διδασκαλίας.  

Μία ημέρα οι Ωργισμένοι Θεοί θα διαπεράσουν το πνευματικό σκότος που μας περιβάλλει και θα κατανοήσουμε την θεϊκή Τους γλώσσα.

Οι Αθάνατοι Θεοί είναι στο πλευρό μας στον δύσκολο αγώνα που διεξάγουμε για την επιβίωση του Ελληνισμού.



Ευρυδίκη Βουτσινά

Φιλόλογος



Διαβάστε περισσότερα...