Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

10 πράγματα που μπορείς να μάθεις από τους χαρούμενους ανθρώπους

Παραδέξου το! Κάποιοι άνθρωποι σου σπάνε τα νεύρα. Ενώ όλα γύρω σου... είναι χάλια και εσύ είσαι μέσα στη μαυρίλα, αυτοί παραμένουν χαρούμενοι σαν να ζουν σε άλλο κόσμο. Θες να τους μοιάσεις; 

Δες 10 πράγματα που μπορείς να κάνεις. 


  

 
 


1. Εστίασε στο τώρα. Έχεις δεκάδες πράγματα να κάνεις, να τηλεφωνήσεις στο γραφείο, να μαγειρέψεις, να προλάβεις deadlines, οτιδήποτε. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να τα έχεις όλα στο μυαλό σου συνεχώς και να αγχώνεσαι χωρίς λόγο ούτε να νιώθεις ενοχές αν δεν προλάβεις κάτι. Προσπάθησε να εστιάζεις στο παρόν, σε αυτό που κάνεις τώρα και αφού το τελειώσεις, μετά σκέψου το επόμενο task σου.


2. Πες και κανένα "όχι" . Οι χαρούμενοι άνθρωποι ξέρουν ότι λέγοντας ευγενικά "όχι" σε κάποιον λένε "ναι" στην προσωπική τους ζωή. Δεν μπορείς να τους κάνεις όλους χαρούμενους. Και μη νιώθεις ενοχές γι' αυτό.

3. Χαμογέλασε ακόμα και σε κάποιον που αντιπαθείς. Είναι εύκολο να αφήσεις την κακή συμπεριφορά κάποιου να σου χαλάσει τη μέρα, αλλά μην το κάνεις. Απλώς χαμογέλασέ του και φύγε. Μην αφήνεις την άποψη του καθενός να γεμίσει τη ζωή σου με μιζέρια και ενοχές.

4. Γέλα με τα λάθη σου. Μην τα παίρνεις όλα τόσο σοβαρά. Κάποια πράγματα είναι, τα περισσότερα όμως όχι. Βάλε τέλος στη σοβαροφάνεια και μάθε να γελάς με τα λάθη σου.

5. Κράτα το σπίτι σου καθαρό και σε τάξη. Η ακαταστασία έχει άμεση σχέση με την ευτυχία σου κι ας μην το καταλαβαίνεις. Ένα τακτοποιημένο και καθαρό σπίτι σε ηρεμεί και σε γεμίζει ενέργεια όταν επιστρέφεις.

6. Βρες λόγο να είσαι χαρούμενος (με όλα). Μην περιμένεις "μεγάλες στιγμές" για να νιώσεις ευτυχία (γάμους, βαφτίσεις, αποφοιτήσεις, μακρινά ταξίδια). Αν δεις λίγο πιο προσεκτικά τη ζωή σου, θα διαπιστώσεις ότι μπορείς κάθε μέρα να βρεις κάτι που θα σε κάνει να νιώσεις όμορφα.

7. Δες το θετικά. Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να είσαι συνεχώς χαρούμενος και σίγουρα θα υπάρχουν και μέρες που θα σου φαίνονται όλα μαύρα. Προσπάθησε να εστιάζεις στα θετικά κάθε μέρα και να χαμογελάς, ακόμα κι αν δεν το νιώθεις απόλυτα.

8. Μίλα λιγότερο, κάνε περισσότερα. Αντί να γκρινιάζεις και να παραπονιέσαι συνεχώς για πράγματα και καταστάσεις που σε ενοχλούν, κάνε κάτι για να τα αλλάξεις. Ακόμα και ένα μικρό βήμα είναι καλύτερο από το τίποτα και τη στασιμότητα.

9. Κάνε το "Οk" τέλειο. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν είναι τελειομανείς. Δεν περιμένουν την τέλεια στιγμή για να κάνουν κάτι και δεν προσπαθούν να είναι πάντα και σε όλα άψογοι.

10. Μην περιμένεις πολλά από τους άλλους. Όταν δεν βασίζεσαι στους άλλους για την ευτυχία σου, το παιχνίδι παίζεται στο δικό σου γήπεδο. Μην περιμένεις πολλά από τους άλλους, ακόμα και από τους πιο κοντινούς σου ανθρώπους. Το κλειδί είναι να τους εκτιμάς γι' αυτό που είναι και να μην προσπαθείς να τους αλλάξεις. Αν πάλι κάποιοι άνθρωποι σε "ρίχνουν", βγάλε τους διακριτικά από τη ζωή σου.













Διαβάστε περισσότερα...