Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ π


Διαβάστε περισσότερα...

Merry Christmas-Happy 2013

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! 

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑΝΑΙ ΚΑΠΩΣ.... ΚΑΛΥΤΕΡΑ!  






Άνοιγμα 







Διαβάστε περισσότερα...

Παγκόσμια ανακάλυψη από απόφοιτη του Πολυτεχνείου Κρήτης - Δημιούργησε την ηλεκτρονική «ταυτότητα καρδιάς»

Η νέα αυτή τεχνολογία χρησιμοποιείται ήδη για στρατιωτικούς λόγους στο Καναδά, όπου και η επιστήμονας Φωτεινή Αγραφιώτη έκανε μεταπτυχιακές σπουδές.
Την πρώτη ηλεκτρονική ταυτότητα με αποτύπωμα το «χτύπο της καρδιάς» έκανε μια Ελληνίδα ερευνήτρια, μόλις στα 27 της χρόνια. Η Δρ. Φωτεινή Αγραφιώτη η οποία κατάγεται από την Κοζάνη και σπούδασε στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στα Χανιά, συνέχισε τις σπουδές της, με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Εκεί έκανε και τη σπουδαία αυτή παγκόσμια ανακάλυψη, που φέρνει νέα δεδομένα, στην ασφάλεια, στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, στην τηλεϊατρική, όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές ακόμα και ... τα ηλεκτρονικά παιχνίδια!  



Σύμφωνα με το λογισμικό που έφτιαξε, οι συσκευές, μπορούν να ανοίξουν αποκλειστικά από το χρήστη όταν τις αγγίξει με τα δάκτυλά του, και να κλειδώσουν αυτόματα όταν η συσκευή απομακρυνθεί από τα χέρια του, με "κωδικό" τον παλμό της καρδιάς του!
Η συσκευή μπορεί να καταγράφει τα πάντα - μέχρι και το συναίσθημα που αλλάζει από τους χτύπους της καρδιάς, την αναπνοή, την πίεση και ό,τι έχει σχέση με την κλινική εικόνα του χρήστη.
Η έρευνα έχει προχωρήσει και βρέθηκε η δυνατότητα καταγραφής του καρδιογραφήματος από τα δάκτυλα στο tablet, αναγνώριση του χρήστη από τα smartphones, μέχρι και έλεγχος του συναισθήματος από χειριστήρια των παιχνιδιών, τα οποία μπορούν να το αναγνωρίζουν και να προσαρμόζουν το παιχνίδι στις αντοχές του χρήστη !
Ήδη το HeartID χρησιμοποιείται σε στρατιωτικό περιβάλλον, καταγράφει ιατρικά το στρατιώτη, ενώ υπάρχει μέχρι και η δυνατότητα στην εξέλιξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων να αποφεύγονται λάθη και να σκοτώνονται σύμμαχοι, όπως έγινε στον πόλεμο του Αφγανιστάν, όπου Αμερικανοί στρατιώτες ... κατά λάθος σκότωσαν Καναδούς.
Φωτεινή Αγραφιώτη Πολυτεχνείο Κρήτης HeartID ταυτότητα καρδιάΤο HeartID που προέκυψε από την εργασία της Φωτεινής Αγραφιώτη, μαγνήτισε το ενδιαφέρον τόσο της πανεπιστημιακής κοινότητας του Τορόντο όσο και της καναδικής κυβέρνησης και συγκεκριμένα την κυβέρνηση του Οντάριο, που «επένδυσε» πάνω της δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να δημιουργήσει τη δική της εταιρεία "Bionym", να συνεχιστεί η έρευνα για το καρδιογράφημα και αυτή η τεχνολογία να συμβάλει στον τομέα των εξαγωγών του Καναδά.
Ήδη επενδυτικοί κολοσσοί ενδιαφέρονται για την αγορά του λογισμικού προκειμένου αυτό να προσαρμοστεί σε πληθώρα ηλεκτρονικών συσκευών.  
Η Δρ. Φωτεινή Αγραφιώτη σε μια εφ'όλης της ύλης συνέντευξη της  στο MadeinCreta μίλησε για την ανακάλυψή της, ενώ  απάντησε και στο πολύ λεπτό ζήτημα της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων, καθώς, η ταυτοποίηση από το χτύπο της καρδιάς, κι άλλα βιομετρικά στοιχεία, φαντάζει ... εφιαλτική.
Για τη διαφύλαξη των στοιχείων αυτών, η επιστήμονας απάντησε, ότι  παράλληλα με το HeartID αναπτύχθηκε  μια τεχνολογία που ονομάζεται «βιομετρική κρυπτογραφία» η οποία κλειδώνει τα καρδιογραφήματα με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορεί κάποιος να  «αναγνωριστεί» χωρίς να χρειαστεί ποτέ να ξεκλειδώσουν τα «στοιχεία» του, οι εταιρείες που θα χρησιμοποιήσουν το λογισμικό.
Η ανακάλυψη
- Είστε ο πρώτος άνθρωπος που ανακάλυψε πως οι χτύποι της καρδιάς μπορούν να είναι η νέα ηλεκτρονική μας ταυτότητα. Πως προέκυψε αλήθεια αυτή η ανακάλυψη;
«Την εποχή που ξεκινούσα το διδακτορικό μου ήταν ήδη φανερό ότι ορισμένες τεχνολογίες ήταν διάτρητες. Όπως το δακτυλικό αποτύπωμα ή η αναγνώριση προσώπου που δεν παρείχαν την πρέπουσα ασφάλεια.
Για παράδειγμα ο καθένας αφήνει το δακτυλικό του αποτύπωμα παντού και είναι πολύ εύκολο κάποιος να το κλέψει. Επίσης στη Ν. Αμερική είναι πλέον γνωστό ότι ακρωτηριάζονται δάκτυλα για να υπάρχουν ψεύτικα αποτυπώματα που χρησιμοποιούνται από εγκληματίες.
Υπήρχε λοιπόν η ανάγκη για την «εμφάνιση» ενός βιομετρικού χαρακτηριστικού που θα ήταν πιο δύσκολο να κλαπεί. Κάπως έτσι προέκυψε το καρδιογράφημα.
Είναι «προστατευόμενο» μέσα στο σώμα μας, μοναδικό, κανένας δεν μπορεί να το αποκτήσει χωρίς τη θέλησή μας και επιπλέον η ύπαρξή του και μόνο αποτελεί ένδειξη «ζωντανού χρήστη», κάτι που δε συμβαίνει με το δακτυλικό αποτύπωμα ή ακόμα και με το πρόσωπο».
- Αυτή η «συσκευή» θα μπορεί να ξεκλειδώνει τους υπολογιστές μας , τα τηλεφωνά μας , τα ΑΤΜ, τα video games ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή;
«Ναι, το HeartID ξεκλειδώνει οποιαδήποτε συσκευή πιάνουμε με τα δυο μας χέρια, αλλά η εφαρμογή δε σταματάει εκεί. Αφού σε αναγνωρίσει και ξεκλειδώσει το λογαριασμό σου συνεχίζει να σε ταυτοποιεί σε κάθε χτύπο της καρδιάς σου, ενώ εσύ χρησιμοποιείς την συσκευή χωρίς απαραίτητα να καταλαβαίνεις ότι αυτό συμβαίνει. Αν κάποιος πάρει τη συσκευή από τα χέρια σου, το  HeartID θα αντιληφθεί αμέσως την αλλαγή του χρήστη και θα κλειδώσει τα προσωπικά σου στοιχεία».
Φωτεινή Αγραφιώτη Πολυτεχνείο Κρήτης HeartID ταυτότητα καρδιά
-Πως σχετίζεται αυτό με την ασφάλεια των χωρών και πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για αυτό το λόγο ;
«To HeartID μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία ανθρώπινης ταυτοποίησης, σε διαβατήρια, ταυτότητες, έλεγχο πρόσβασης υψηλής ασφάλειας κλπ».
Αυτή τη στιγμή πού χρησιμοποιείται στον Καναδά αυτή η «ηλεκτρονική υπογραφή» και ποιες είναι οι προοπτικές για το μέλλον;
« H πρώτη εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας ήταν σε στρατιωτικά περιβάλλοντα. Εδώ και περίπου ένα χρόνο υπάρχουν στη αγορά συσκευές οι οποίες χρησιμοποιούνται σε διάφορες στρατιωτικές επιχειρήσεις για την ταυτοποίηση των στρατιωτών στο πεδίο της μάχης. O κάθε στρατιώτης φοράει μια τέτοια συσκευή κάτω από τη στολή του.
Η συσκευή έχει τη δυνατότητα να καταγράφει διάφορα «ιατρικά σήματα» που στέλνει το σώμα, όπως τη θερμοκρασία, το ρυθμό της αναπνοής, την πίεση, τους χτύπους της καρδιάς και να τα στέλνει σε πραγματικό χρόνο σε ένα κέντρο παρακολούθησης.
Το κέντρο αναγνωρίζει κάθε στιγμή σε τι κατάσταση είναι ο στρατιώτης και αν χρειάζεται βοήθεια.
Όμως, επειδή η παρακολούθηση γίνεται από πολύ μεγάλη απόσταση δεν μπορεί κάποιος να εγγυηθεί ότι ο στρατιώτης που παρακολουθείται είναι πραγματικά αυτός που πιστεύουμε ότι είναι και δεν έχει πάρει κάποιος άλλος τη θέση του.
Αυτό το πρόβλημα προέκυπτε συνεχώς με τον Ινδικό στρατό κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεών του.
Με το HeartID, αυτό το πρόβλημα λύθηκε καθώς χρησιμοποιείται το ίδιο το καρδιογράφημα του ανθρώπου που παρακολουθείται για την ταυτοποίηση του στρατιώτη. Επιπλέον με το HeartID αποφεύγονται τα λεγόμενα «φιλικά πυρά».
Στον πανικό μιας μάχης είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσει ένας στρατιώτης αν ο διπλανός του είναι από τη δική του ομάδα ή εχθρός. Στο Αφγανιστάν, οι Αμερικανοί πυροβολούσαν και σκότωναν κατά λάθος Καναδούς στρατιώτες. Με το ΗeartID αυτά τα λάθη αποφεύγονται. Αυτή ήταν η πρώτη εφαρμογή του.
Τώρα έχουμε καταφέρει να «γράφουμε» το καρδιογράφημα από τα δάκτυλα και έτσι είναι πολύ πιο εύκολο να το χρησιμοποιούμε  για αναγνώριση σε προσωπικές ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ αυτό το διάστημα δοκιμάζουμε τη χρήση του σε smartphones, tablets και game controllers». 
Φωτεινή Αγραφιώτη Πολυτεχνείο Κρήτης HeartID ταυτότητα καρδιά
Από την ασφάλεια στον … έλεγχο του παιχνιδιού
- Η καρδιά του ανθρώπου αποτυπώνει  από το συναίσθημα μέχρι την κατάσταση της υγείας. Αυτή η ανακάλυψη πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εκτός από την ασφάλεια για την υγεία;
«Οι περισσότεροι από τους πελάτες μας ενδιαφέρονται για το HeartID ακριβώς επειδή υπάρχουν προοπτικές για χρήση της ίδιας τεχνολογίας και για άλλους σκοπούς. Για ασθενείς καρδιακών παθήσεων, αυτό θα σημαίνει ότι το tablet τους θα μπορεί κάποια στιγμή να «γράφει» το καρδιογράφημα και να το αποστέλλει αυτόματα στο γιατρό τους.
Σε ηλεκτρονικά παιχνίδια το ενδιαφέρον είναι μέσω του ΗeardID, το χειριστήριο να έχει τη δυνατότητα να αντιλαμβάνεται το συναίσθημα του χρήστη και το παιχνίδι να προσαρμόζεται αυτόματα».
- Δεν είναι λίγο εφιαλτικό να μας αναγνωρίζουν από τον χτύπο της καρδιάς  μας; Σας προβλημάτισε αυτό κατά τη διάρκεια της έρευνας;
«Όχι. Το  HeartID δεν είναι τεχνολογία παρακολούθησης αλλά τεχνολογία ταυτοποίησης. Όλοι μας θέλουμε να ταυτοποιούμαστε σωστά όταν φτάνουμε μπροστά στο ΑΤΜ για να βγάλουμε χρήματα ή όταν θέλουμε να ξεκλειδώσουμε τα προσωπικά μας αρχεία από τον υπολογιστή. Με απασχόλησε όμως το ποιος θα έχει πρόσβαση σε αυτή την πληροφορία και τι θα μπορούσε να κάνει με αυτή.
Αντιλαμβάνομαι γιατί μια επιχείρηση χρειάζεται να ταυτοποιεί τους εργαζόμενούς της. Και θέλω να τους δώσω την ευκαιρία να το κάνουν με το καρδιογράφημα. Γνωρίζω όμως ότι αν η εταιρεία το επιθυμεί μπορεί να αναλύσει τα καρδιογραφήματα των υπαλλήλων της και να πάρει διάφορες πληροφορίες για την ιατρική και ψυχολογική τους κατάσταση.
Επειδή δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τον κάθε πελάτη μας, αναλάβαμε εμείς τη ευθύνη για την «κακή χρήση» αυτή της πληροφορίας.
Σχεδιάσαμε μια τεχνολογία που ονομάζεται «βιομετρική κρυπτογραφία» η οποία κλειδώνει τα καρδιογραφήματα με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορεί κάποιος να αναγνωριστεί χωρίς να χρειαστεί ποτέ να ξεκλειδώσουμε τα στοιχεία του .
Έτσι και η εταιρεία μπορεί να κάνει τη «δουλειά» της και είναι πρακτικά αδύνατη ή πρόσβαση σε τόσο ευαίσθητες πληροφορίες».












Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

Βρες τον προσωπικό σου αριθμό μέσω της αριθμολογίας

Η ιστορία των αριθμών είναι τόσο παλιά όσο και η ιστορία της γραφής. Η αριθμολογία έβρισκε εφαρμογές.. στην αρχαία Ελλάδα, στη Ρώμη, την Αίγυπτο και την Κίνα. Βρίσκουμε επίσης κάποια ίχνη της στα αρχαία βιβλία της σοφίας, όπως εκείνα της εβραϊκής Καββάλας.
Γραπτές μαρτυρίες δείχνουν ότι η αριθμολογία εφαρμόζεται εδώ και πάνω από δέκα χιλιάδες χρόνια. Οι ρίζες της πάντως ανάγονται σε μια περίοδο πολύ πιο αρχαία.
Τη χρησιμοποιούσαν οι ιερείς της αρχαίας Αιγύπτου. Το ίδιο και οι μεγάλοι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι. Οι ακριβείς καταβολές της επιστήμης της αριθμολογίας έχουν αποτελέσει αντικείμενο πολλών προστριβών και αντιπαραθέσεων, είναι όμως φανερό πως οι αριθμοί, όπως ακριβώς και τα μαθηματικά, είναι τόσο παλιοί όσο και το ίδιο το σύμπαν.  


Η Επιστήμη των Αριθμών είναι όπως είπαμε τόσο αρχαία όσο και η Γραφή. Θα τη βρούμε σε όλους τους πολιτισμούς που άφησαν γραπτά ίχνη: Έλληνες, Αιγύπτιοι, Εβραίοι, Ινδοί , Κινέζοι… Πιστεύεται γενικώς ότι πηγάζει από την εβραϊκή Καββάλα και από τη διδασκαλία του Πυθαγόρα. Ο τελευταίος, δεν πρέπει να το ξεχνάμε, απέκτησε τη σοφία του από τους ιερείς της Μέμφιδας κατά τη μεγάλη του παραμονή στην Αίγυπτο. 

 Η Αριθμολογία για πολύ μεγάλο διάστημα ανήκε στις απόκρυφες επιστήμες, ήταν ένα είδος προνομίου για μετρημένους στα δάχτυλα ιερείς και σοφούς, ανάμεσα στους οποίους και οι Πατέρες της Χριστιανικής Εκκλησίας, κυρίως ο Άγιος Αυγουστίνος.

 Στις αρχές του εικοστού αιώνα επανέρχεται στο προσκήνιο στις αγγλοσαξονικές χώρες όπου και θα κερδίσει πολύ από το χαμένο έδαφος, κυρίως στις Η.Π.Α. Σιγά-σιγά θα βρει τη θέση της και στην Ευρώπη, κυρίως στη Γαλλία.

 Η Αριθμολογία θεωρείται η πιο ακριβής από όλες τις επιστήμες που τελειώνουν σε -λογία. Επισημαίνει τις ατέλειες του ανθρώπου και προσπαθεί να δώσει απάντηση στην αιώνια αγωνία του (ποιος είμαι;). Απαντά στο ποιες είναι οι κατευθύνσεις πάνω στις οποίες πρέπει να βαδίσει (που πηγαίνω;) και τον βοηθά να έχει μια καλύτερη προσέγγιση της ζωής. Με δυο λόγια, θέλει να κάνει τον άνθρωπο να καταλάβει λίγο καλύτερα ποιος είναι και να του δείξει τον τρόπο να σταθεί πιο σωστά μέσα στη ζωή. Είναι κάτι σαν την πρόβλεψη του καιρού. Σαν ένα είδος μετεωρολογικού δελτίου της προσωπικής γεωγραφίας κάθε ανθρώπου, ένα δελτίο που προβλέπει τις λιακάδες αλλά και τον άστατο καιρό τα οποία πρέπει να περιμένει.

 Έτσι, η γνώση που αποκτά μέσω της αριθμολογίας του επιτρέπει να χρησιμοποιήσει με πιο ολοκληρωμένο τρόπο τις προσωπικές του ικανότητες, να χειριστεί καλύτερα τη ζωή του με συνέπεια να βρει την ακριβή του θέση μέσα σ’ αυτόν τον κόσμο που τον περιβάλλει. Το όνομα, το επώνυμο και η ημερομηνία γέννησής του είναι αρκετά για να καθορίσουν το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά του, και να προβληθούν έτσι τα σημαντικότερα σημεία – σταθμοί της ύπαρξής του.

 Το όνομα και το επώνυμο είναι οι βαλίτσες που κουβαλάει ο καθένας μας πάνω του όπου κι’ αν πάει. Εκεί μέσα βρίσκονται οι τάσεις της ύπαρξης του κάθε ανθρώπου, εκεί μέσα βρίσκονται οι δυνάμεις του και εκεί μέσα βρίσκεται το κάρμα του. Είναι δυνατό να φτάσεις σ’ ένα σημείο να αποκαλύψεις το κάρμα σου και, όταν αυτό γίνει, η ζωή γίνεται αμέσως πολύ πιο πλούσια και περιεκτική.

 Από την άλλη, η ημερομηνία γέννησης επιτρέπει τον καθορισμό των κύκλων της ύπαρξης, την επιρροή τους σε κάθε τομέα της ζωής, καθώς και τη διάρκειά τους.
Η επιστήμη της Αριθμολογίας στηρίζεται σ’ αυτά τα δυο δεδομένα. Κανένα άλλο στοιχείο δεν είναι απαραίτητο. Μ’ αυτά τα δυο, μπορούν να καθοριστούν αυτό που ο κάθε άνθρωπος είναι, οι ικανότητές του, εκείνο στο οποίο μπορούν να εξελιχθούν τα προσωπικά κρυφά όνειρα και φιλοδοξίες του, η φύση των προβλημάτων του, καθώς και η κατανόηση αυτών των προβλημάτων, αλλά και ο τρόπος επίλυσής τους.

 Η Αριθμολογία, αποκαλύπτοντας σε έναν άνθρωπο τα νούμερά του, ρίχνει φως στα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του χαρακτήρα του. Μετά απ’ αυτό, ο άνθρωπος αυτός μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτά τα δεδομένα που βρίσκονται πια στην κατοχή του. Με τον ίδιο τρόπο, όταν γνωρίζει τα εμπόδια που παραμονεύουν στην πορεία της ζωής του, μπορεί να τα αποφύγει, να τα διαλύσει ή να τα αντιμετωπίσει πιο εύκολα.

Ποια είναι τότε η θέση της ελεύθερης βούλησης μέσα στον κόσμο της αριθμολογίας; Απ’ ότι φαίνεται παραμένει σημαντική. Κάθε αριθμός περικλείει ένα νόημα, πότε θετικό πότε αρνητικό, δηλαδή εκπέμπει δονήσεις θετικές αλλά και αρνητικές. Εάν όλοι οι αριθμοί που αντιστοιχούν σε κάποιον, του έχουν, κατά κάποιο τρόπο, επιβληθεί μέσα από το ονοματεπώνυμο και την ημερομηνία γέννησής του, εκείνος είναι ελεύθερος να τους «ζήσει» με τρόπο θετικό ή αρνητικό. Οι αριθμοί προκαταβάλουν, δεν επιβάλουν.

Σύμφωνα με την αριθμολογία, οι αριθμοί επιτρέπουν να καταλάβουμε καλύτερα τους νόμους της εξέλιξής μας (ατομικής ή συλλογικής) και έτσι να μην αισθανόμαστε ότι η ζωή μας είναι ένας λαβύρινθος. Το να γνωρίζεις καλύτερα τον εαυτό σου σημαίνει ότι τον δέχεσαι όπως ακριβώς είναι, πράγμα που σε βοηθά να γνωρίσεις καλύτερα τους άλλους.

 Οι αριθμοί βρίσκονται παντού. Είναι εργαλεία υπολογισμού, μέτρησης και οργάνωσης. Γνωρίζουμε ασφαλώς όλοι μας το ενδιαφέρον που θα δείξουμε στο νούμερο που δηλώνει τα χρήματα πάνω σε μια τραπεζική επιταγή… Ο αριθμός είναι κυρίαρχος σε όλες τις υποθέσεις του ανθρώπου. Στην οικονομία, την πολιτική, την επιστήμη, την τεχνολογία, τις στατιστικές, το διάστημα… Παντού, πάντα, σκεφθείτε το, δεν κάνουμε τίποτα περισσότερο από το να μετράμε.

 Οι εφαρμογές της Αριθμολογίας είναι πολλές. Στις Η.Π.Α. τη χρησιμοποιούν πολύ συχνά στις προσλήψεις προσωπικού στις εταιρίες, στον επαγγελματικό και στον παιδαγωγικό προσανατολισμό. Τη χρησιμοποιούν στο να βρουν ένα όνομα για ένα προϊόν ή για μια φίρμα, όπως επίσης και για την επιλογή του κατάλληλου συνεργάτη ή βοηθού σε μια δουλειά αναζητώντας εκείνον με την πιθανότερη δυνατή σύγκλιση χαρακτήρα με κάποιον άλλον. Αρχίζει επίσης να εφαρμόζεται και στο χώρο της υγείας ως συμπλήρωμα της διάγνωσης. Τα αποτελέσματα εκεί δείχνουν να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, όμως παραμένουν ακόμα ανεπαρκώς εκμεταλλευόμενα.

 Γενικώς η Αριθμολογία αντιμετωπίστηκε στην αρχή σαν μια περαστική μόδα, έχει όμως πλέον αρχίσει να επιβεβαιώνεται σε όλους τους προαναφερόμενους τομείς ως μια επιστήμη αποτελεσματική, γρήγορη και φερέγγυα.





Αριθμολογία




Με την άξια των αριθμών πρώτος ασχολήθηκε σοβαρά ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος Πυθαγόρας ο οποίος μαζί με τους μαθητές του πίστευαν..


ότι τα πάντα μέσα στον κόσμο ερμηνεύονται δια μέσου των αριθμών. Έτσι δημιούργησαν την αριθμοσοφία και απέδειξαν ως ένα βαθμό τον τρόπο που επηρεάζει το πνεύμα την ύλη. Τον λόγο που μπορεί να έχουν οι αριθμοί, πάνω στο χαρακτήρα και την συμπεριφορά κάποιου, αλλά και την επίδραση στην πορεία της ζωής του. Το περιβάλλον μέσα στο οποίο θα πορεύετε, θα κινείτε και θα ενεργεί δείχνετε από την ημερομηνία γέννησης. Ο χαρακτήρας και η συμπεριφορά από το ονοματεπώνυμο αφού βέβαια αντικαταστήσουμε τα γράμματα με αριθμούς όπως δείχνετε στο παρακάτω παράδειγμα.


1 2 3 4 5 6 7 8 9


Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι


Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ


Τ Υ Φ Χ Ψ Ω

Έστω τώρα το όνομα:


Δ ε μ ε ρ τ ζ η ς Γ ι α ν ν η ς


4 5 3 5 8 1 6 7 9 3 9 1 4 4 7 9


Προσθέτουμε όλους τους αριθμούς και έχουμε τον αριθμό 85. Επαναλαμβάνουμε την πρόσθεση έως ότου βρούμε τον πρώτο μονοψήφιο και έχουμε. 8+5=13, 1+3=4. Άρα ο προσωπικός αριθμός του ατόμου που σχετίζετε με τον χαρακτήρα και την συμπεριφορά είναι το 4. Έστω τώρα ότι γεννήθηκε στις 1 / 02 / 1978. Προσθέτοντας και πάλι όλους τους αριθμούς έχουμε 1+2+1+9+7+8=10, 1+0=1 Άρα το περιβάλλον μέσα στο οποίο θα κινείτε και θα έλκετε θα είναι φορτισμένο με την ενέργεια του αριθμού 1. Πάνω στους αριθμούς έχουν γραφτεί πολλά. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε μόνο ότι οι πλανήτες που αντιστοιχούν στους αριθμούς ενός θέματος , θα τους συναντήσουμε και πάλι έχοντες ισχύ και κυριαρχία μέσα στον αστρολογικό χάρτη του θέματος. Ας μην ξεχνάμε ότι αστρολογία και αριθμολογία συνδέονται άμεσα τουλάχιστον σε ότι αφορά το μεταφυσικό πεδίο δράσης.


Αριθμός 1 Πλανητική επιρροή= Ήλιος


Ο χαρακτήρας των ατόμων του 1 είναι ο χαρακτήρας του ηγέτη. Αυτού που ακτινοβολεί αυθόρμητα την αρχηγική του διάθεση ασκώντας άμεση επιρροή και επίδραση στο περιβάλλον του. Ισχυρή θέληση και μεγάλες φιλοδοξίες δύσκολα κάμπτετε όταν βάζει στόχους και επιθυμίες. Προχωρά ακατάπαυστα και δεν κάνει ποτέ πίσω. Δυσκολεύετε στην κριτική και την ιδέα ότι μπορεί να σφάλει μια και νιώθει ως ο φυσικός αρχηγός έτσι στις παρεκτροπές του μπορεί να γίνει αυθαίρετος, τυραννικός και αλαζόνας.


Η πορεία ζωής των ατόμων του 1 τείνει στην αρχηγία και την κορυφή. Ο δρόμος θα είναι ευθύς, ανηφορικός και απότομος. Το φτάσιμο βέβαια στην κορυφή πάντα θα ελλοχεύει τον κίνδυνο της πτώσης όμως ο δρόμος αυτός δεν έχει επιστροφή για αυτό χρειάζεται θέληση, επιμονή και μεγάλη αυτοπεποίθηση.


Αριθμός 2 Πλανητική επιρροή= Σελήνη


Σε αντίθεση με την αποφασιστικότητα του 1 τα άτομα του 2 είναι χαρακτήρες αναποφάσιστοι. Ζυγίζουν πολύ τα υπέρ και τα κατά και φροντίζουν άμεσα να δημιουργούν ένα περιβάλλον ασφάλειας και σιγουριάς. Αμερόληπτοι και διπλωμάτες με γνώμη και άποψη γίνονται άριστοι σύμβουλοι μια και ασχολούνται υπερβολικά με τις υποθέσεις των άλλων. Το μειονέκτημα τους είναι η παθητική στάση με την οποία δέχονται τα γεγονότα της ζωής. Ο φόβος που μπορεί να τους προκαλέσει αδράνεια. Ειρηνιστές και κοινωνικοί αποφεύγουν τις προστριβές και μπορούν να προσαρμόζονται εύκολα σε κάθε περιβάλλον.


Το περιβάλλον του δρόμου των ατόμων του 2 δεν έχει εκπλήξεις. Είναι ένας δρόμος ήσυχος χωρίς πολύ θόρυβο, με ομαλούς δρόμους, ωραίους κήπους και ελάχιστες φιλοδοξίες. Είναι ο δρόμος της συνεργασίας και της αρμονίας.


Αριθμός 3 Πλανητική επιρροή= Άρης


Τα άτομα του 3 χαρακτηρίζονται για την ενεργητικότητα τους και τον τρόπο με τον οποίο βιώνουν παρελθόν, παρόν, μέλλων. Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι το τώρα και θέλουν να το ζουν έντονα. Τόλμη και θάρρος βοηθούν στις επιδιώξεις τους φτάνει να περιορίσουν κάπως την υπερβολική τους ανυπομονησία. Φύση ανεξάρτητη αποφεύγει τις ευθύνες και υποχρεώσεις. Πολυπροσωπηκότητα ικανή να πετύχει πολλά αλλά και να φάει το κεφάλι του αν δεν ελέγχει τον αυθορμητισμό του.


Το περιβάλλον του δρόμου του 3 θα έχει μεγάλη ποικιλία τοπίου με άφθονες συγκινήσεις και εμπόδια που όμως παρακάπτοντε χάριν της έντονης δραστηριότητας και ενεργητικότητας που παρέχει ο δρόμος του 3. Είναι ένας δρόμος ελικοειδής που απαιτεί αποφασιστικότητα, ευλυγισία και επινοητικότητα.


Αριθμός 4 Πλανητική επιρροή = Ερμής


Όσοι ανήκουν στον αριθμό του 4 χαρακτηρίζονται για την σταθερότητα και την ολοκληρωμένη σκέψη. Διανόηση, λογική, κριτική σκέψη, άτομα στα οποία μπορεί κάποιος να βασίζετε. Μεθοδικός με ότι καταπιάνεται, μπορεί εύκολα να διαπρέψει, φτάνει να ασχοληθεί σοβαρά. Πιστεύει στις παραδόσεις και την οικογένεια αλλά βάζει πάνω από όλα την λογική, γεγονός που εμποδίζει τα φτερά της έμπνευσης. Μεγάλη ευαισθησία και ικανότητα για κάθε εργασία που απαιτεί ακρίβεια, μέθοδο και παρατηρητικότητα.


Ο δρόμος του 4 δεν έχει πολλά εμπόδια, είναι μια μεγάλη εθνική οδός. Υπάρχουν βέβαια πολλά σήματα κυκλοφορίας, όρια ταχύτητας αλλά και πολύς χρόνος για σοβαρή εργασία και λεπτομερή ανάλυση. Ας μην ξεχνούμε ότι συμβολίζει το τετράγωνο, τα 4 σημεία του ορίζοντα και τα 4 στοιχεία που απαρτίζουν την ίδια τη ζωή.


Αριθμός 5 Πλανητική επιρροή = Δίας


Όσοι ανήκουν σε αυτόν τον αριθμό, σίγουρα κρύβουν μέσα τους ένα τυχοδιώκτη. Αγαπά πολύ τις περιπέτειες, τα ταξίδια, τις αλλαγές και τον κίνδυνο. Το πάθος του για περιπέτειες και επαναστάσεις τον οδηγούν σε νέες ιδέες και πολυποίκιλες δραστηριότητες. Ανεξάρτητος και δραστήριος, αγαπά πολύ τη ζωή, βαριέται την ρουτίνα και έχει πόλους φίλους. Βασίζετε πολύ στην τύχη του και έτσι μπορεί να κατάληξη αδίστακτος, καιροσκόπος η και επικίνδυνος. Παρορμητικός και ριψοκίνδυνος παίρνει τις γνώσεις του από την ίδια τη ζωή.


Ο δρόμος του 5 έχει από όλα. Περνά κάτω από καταρράκτες, φαράγγια, ανώμαλα εδάφη, πέτρες και λακκούβες και γενικά ότι μπορεί να χαρακτηριστεί δύσκολο και επικίνδυνο. Μόλα ταύτα πετυχαίνει γιατί έχει πολύ μεγάλη εύνοια της τύχης. Είναι ο δρόμος για όλα τα απρόοπτα και ξαφνικά, του ύψους η του βάθους και των ακραίων καταστάσεων.


Αριθμός 6 Πλανητική επιρροή = Αφροδίτη


Τα άτομα του 6 χαρακτηρίζονται για την τρυφερότητα και την καλοσύνη τους. Αγάπη για την φύση, την ομορφιά και την αρμονία, μπορούν εύκολα να εξισορροπούν αντιμαχόμενες πλευρές και απόψεις. Συναισθηματικοί και αλτρουιστές, ίσος λίγο αναποφάσιστοι, δυσκολεύονται στην λήψη αποφάσεων και μπορούν να χαρακτηρισθούν αφελείς η τεμπέληδες. Διπλωματικοί και με καλλιτεχνικές τάσεις μπορούν να πετύχουν εύκολα στην πολιτική η την τέχνη φτάνει νάνε περισσότερο φιλόδοξοι.


Ο δρόμος του 6 περνά δίπλα δε ένα ποτάμι και έχει όλες τις ανέσεις. Προσφέρει ένα άνετο καταφύγιο που παρέχει ξενοιασιά και ηρεμία. Είναι ένας ελαφρύς ανήφορος που υποτάσσετε στο καθήκον και τον αλτρουισμό. Ένα περιβάλλον φορτισμένο με διάθεση συνεργασίας.


Αριθμός 7 Πλανητική επιρροή = Κρόνος


Τα άτομα που φέρουν τον αριθμό του 7 έχουν κάτι το μαγικό και μυστήριο πάνω τους. Ολιγόλογοι, φιλοσοφημένοι και απόμακροι, αγαπούν την απομόνωση, τον στοχασμό και την μοναξιά. Βλέπουν την σωστή πλευρά των πραγμάτων και μπορούν να είναι ταυτόχρονα, ασκητικοί η Βοέμ. Η διαίσθηση και η διορατικότητα τους συχνά τους ανεβάζει ψηλά. Στην αρνητική τους εκδήλωση γίνονται άγριοι, εγωιστές, αινιγματικοί και απαισιόδοξοι. Ας μη ξεχνάμε τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα, τα 7 θαύματα του κόσμου, τις 7 μέρες της βδομάδας και τους 7 πλανήτες.


Ο δρόμος του 7 που πορεύετε κάποιος θέλει προσοχή. Είναι ο δρόμος ανόδου και ολοκλήρωσης μετά όμως από εμπόδια και δυσκολίες. Όσο πιο γρήγορα κατανοηθούν τα προμηνύματα που παρέχει η ζωή, τόσο θα μειώνετε ο χρόνος της ολοκλήρωσης. Στο δρόμο του 7 θα υπάρξουν πληθώρα συμβόλων μια και περνά μέσα από πυκνά δάση και τόπους όπου ευνοείτε ο στοχασμός και η περισυλλογή.


Αριθμός 8 Πλανητική επιρροή = Ουρανός


Τα άτομα του 8 ανήκουν στη νέα εποχή και την Υλική επιτυχία. Κινούνται αέρινα, άμεσα και ανατρεπτικά. Δεν αναγνωρίζουν εμπόδια και χωρίς πολύ σκέψη δρουν άμεσα. Έχουν πολλούς φίλους και κερδίζουν εύκολα χρήματα. Δυνατός σταθερός, προσγειωμένος, με καλή μνήμη μπορεί να ασχολείται με πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Στις υπερβολές τους γίνονται αδίστακτοι, εγωιστές, πολύ θορυβώδεις, με κακοποιίες διαθέσεις και συχνά προβλήματα με το νόμο.Ο δρόμος του 8 είναι φαρδύς, πλατύς και άνετος. Η τύχη είναι εξασφαλισμένη, φτάνει να είναι κάποιος δραστήριος, επιδέξιος και επίμονος. Θα υπάρχουν πάντα εκκεντρικότητες, υπερβολές, πολλές ιδέες και διάθεση για καινοτομίες.


Αριθμός 9 Πλανητική επιρροή = Ποσειδώνας



Τα άτομα του 9 συνδέονται άμεσα με το απέραντο και το σύμπαν. Κάτω από τις επιδράσεις του Ποσειδώνα ασκούν εύκολα επιρροή στο περιβάλλον τους, διαθέτοντας έντονο μαγνητισμό και ισχυρή προσωπικότητα. Πολύ πνευματώδεις, αντιλαμβάνονται εύκολα τις παγίδες της ζωής και είναι πάντα πρόθυμοι για βοήθεια και υποστήριξη. Φιλόσοφοι, καλλιτέχνες, αποσπούν τον σεβασμό η και τον θαυμασμό των άλλων για ικανότητες που μπορεί και να μην έχουν. Στην αρνητική τους εκδήλωση γίνονται νάρκισσοι, υπερόπτες, ανυποχώρητοι και αδιάφοροι.


Ο δρόμος του 9 δεν έχει όρια. Τείνει στο απέραντο και το άπειρο. Είναι προνομιούχος και δε σταματά πουθενά. Είναι ο δρόμος των επιτευγμάτων και ξεχωρίζει από τους άλλους. Περνά μέσα από καταπράσινους αγρούς η την καταγάλανη θάλασσα.
 

Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ: Τροφές που έχουν μηδενική θρεπτική αξία και υψηλό βαθμό τοξικότητας για το σώμα

Κυριαρχεί η αντίληψη ότι δεν υπάρχουν κακές τροφές, παρά μόνο τροφές που θα πρέπει να καταναλώνουμε περιορισμένα.
Υπάρχουν κάποιες τροφές όμως που έχουν μηδενική θρεπτική αξία και υψηλό βαθμό τοξικότητας για το σώμα…
•Αναψυκτικά Πόσα αναψυκτικά ήπιατε σήμερα; Στην Ελλάδα 300.000.000 λίτρα αναψυκτικών τύπου κόλα το χρόνο… Στις ΗΠΑ ο μέσος πολίτης καταναλώνει 220 λίτρα αναψυκτικά το χρόνο…Οι έφηβοι και τα παιδιά είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές…Τι περιέχουν…
• Ζάχαρη:κάθε κουτάκι αναψυκτικού περιέχει 10 (δέκα) κουταλάκια ζάχαρη! Αυξάνει τα επίπεδα ινσουλίνης. Μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη, υπέρταση, υψηλή χοληστερίνη, καρδιακά νοσήματα, παχυσαρκία.  



• Φωσφορικό οξύ
Επηρεάζει την χρήση του ασβεστίου από τον οργανισμό και επιδεινώνει την υγεία των οστών, των δοντιών. Εξουδετερώνει το .. HCL οξύ στο στομάχι και επηρεάζει την πέψη των τροφών.
•Ασπαρτάμη
Πάνω από 92 παρενέργειες συνδέονται με την κατανάλωση ασπαρτάμης όπως όγκοι στον εγκέφαλο, συγγενείς ανωμαλίες, διαβήτης, συναισθηματικές διαταραχές, επιληπτικές κρίσεις. Όταν φυλάσσεται σε ζεστές περιοχές → μεθανόλη (καρκινογόνο)
• Καφεΐνη
Aϋπνία, αρρυθμίες, υπέρταση, προκαλεί έλλειψη βιταμινών, όγκους στο στήθος και πιθανόν κάποιες μορφές καρκίνου. Τα αναψυκτικά είναι ένας από τους κύριους λόγους των προβλημάτων υγείας στην σύγχρονη κοινωνία. Πέρα από τα άμεσα αρνητικά αποτελέσματα, όσοι καταναλώνουν αναψυκτικά τείνουν να τρώνε όλο και πιο ανθυγιεινές τροφές και να μειώνουν την κατανάλωση υγιεινών τροφών όπως λαχανικά και τροφές με υψηλή θρεπτική αξία.
Πρόκειται για μια συνήθεια που όταν διακοπεί είναι ένας εύκολος τρόπος να βελτιώσετε την υγεία σας. Το νερό είναι η καλύτερη επιλογή.
•Τα τρανς λιπαρά οξέα (μαργαρίνες –φυτικά βούτυρα)
Πρόκειται για φυτικά έλαια που έχουν επεξεργαστεί ώστε να έχουν στερεά μορφή, όπως το βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου.Οφέλη για τη βιομηχανία τροφίμων.  Μακρά διάρκεια ζωής σε ράφια και αποθήκες. Πλούσια γεύση, κάνει τα τρόφιμα πιο τραγανά. Μπορείς να τα αλείψεις. Μπορείς να τα προσθέσεις σε αρτοποιήματα χωρίς να διαρρέει από την συσκευασία.  Δεν καπνίζουν στο τηγάνισμα. Πιο φτηνά από το βούτυρο.
Κίνδυνοι που προκύπτουν:
Δεν υπάρχουν στη φύση, έτσι ο οργανισμός δυσκολεύεται να τα επεξεργαστεί. Έρευνα του Χάρβαρντ έδειξε ότι: 7 γραμμάρια την ημέρα αυξάνουν το κίνδυνο για καρδιακό επεισόδιο κατά 50%!  Αύξηση του κινδύνου για διαβήτη. Αυξάνουν την χοληστερίνη.  Μειώνουν τη γονιμότητα.  Αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο.  Δεν υπάρχει ασφαλές όριο κατανάλωσης τρανς.  Τι πρέπει να κάνετε: σκεφτείτε σοβαρά ποιο γείτονα (ή συγγενή) δεν συμπαθείτε και χαρίστε τους τις μαργαρίνες που έχετε στο ψυγείο σας. 10 τρόφιμα με τα υψηλότερα τρανς λιπαρά. Εμπορικά μείγματα για γλυκά,  Σνακ δημητριακών και energy bars,  Τσιπς και κράκερ, Αποξηραμένες σούπες, Fast food, Κατεψυγμένα μαγειρεμένα φαγητά, Μαργαρίνες, Μη γαλακτοκομικές κρέμες,  Συσκευασμένα μπισκότα και γλυκά, Συσκευασμένα κέικ, ντόνατ και πίτες.
•Το Γάλα
Οι αγελάδες ζουν κανονικά 30-40 χρόνια.  Παράγουν 4-5 λίτρα γάλα την ημέρα. Οι αγελάδες στις βιομηχανίες γάλακτος ζουν 4 χρόνια.  Παράγουν 40-50 λίτρα γάλα την ημέρα. Για να παράγουν τέτοιες ποσότητες γάλακτος λαμβάνουν μεγάλες ποσότητες ορμονών.  Οι μαστοί τους πολλαπλασιάζονται σε μέγεθος.  Προκαλείται στάση και αναπτύσσονται μικρόβια.
O FDA επιτρέπει μέχρι 1,5 εκ. πυοσφαίρια ανά ml.  Τους χορηγούνται μεγάλες ποσότητες αντιβιοτικών για την καταπολέμηση αυτών των λοιμώξεων.  Το αγελαδινό γάλα είναι ιδιαίτερα τοξικό λόγω ορμονών και αντιβιοτικών που περιέχει.  Κάντε χρήση βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων.  Να προτιμάτε κατσικίσιο τυρί και τα παράγωγα του
•Βιταμίνη D και καρκίνος
 Όταν τα επίπεδα βιταμίνης D βρίσκονται κοντά στις βέλτιστες τιμές (45-55 ng/ml) η πιθανότητα για νόσηση από οποιοδήποτε είδος καρκίνου μειώνεται κατά 50%.  Ο καλύτερος τρόπος να ανεβάσει κανείς τα επίπεδα D στο αίμα είναι η έκθεση στον ήλιο.
Τι γίνεται όμως με το μελάνωμα;  Κάθε χρόνο οι θάνατοι από καρκίνο στην Ελλάδα είναι περί τους 25.000. Οι θάνατοι από μελάνωμα είναι περί τους 500.
Η έκθεση στον ήλιο αυξάνει την πιθανότητα να αρρωστήσουμε από καρκίνο του δέρματος, όταν η έκθεση προκαλεί έγκαυμα.  Μελέτες αναφέρουν την αύξηση της επίπτωσης του καρκίνου σε χώρες καθώς απομακρυνόμαστε από τον ισημερινό.
Μια καθημερινή έκθεση 10-15 λεπτών την ημέρα του 40% της επιφάνειας του δέρματος είναι επαρκής για να φέρει την βιταμίνη D στα ιδανικά επίπεδα Εξετάσεις Μοριακής Βιολογίας Πρόκειται για εξετάσεις που δεν μετράνε απλά κάποιους παράγοντες στο αίμα αλλά στο εσωτερικό των κυττάρων, σε μοριακό επίπεδο. Μας επιτρέπουν έτσι να ξέρουμε τι πραγματικά δεν λειτουργεί σωστά σε μοριακό επίπεδο ώστε να μπορέσουμε να το αποκαταστήσουμε.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ  απο fytro
To μεγαλύτερο ποσοστό της βιταμίνης  D μεταβολίζεται στην περιοχή των ματιών με το φως του ηλιου, οπότε φορώντας συνεχώς τα γυαλια του ηλίου,είμαστε μονίμως σε ανεπάρκεια βιτάμινης D.
 
 

Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ: Ιπποκράτης: Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο

Ὅλες οἱ ἀσθένειες προέρχονται ἀπὸ τὸ ἔντερο. - Ἱπποκράτης 460-370 Π.Χ. 
Ο Ιπποκράτης το έλεγε αυτό πρίν από περισσότερα από 2.000 χρόνια, αλλά εμείς τώρα μόλις κατανοούμε το πόσο δίκιο είχε. 
Και όχι μόνο ο Ιπποκράτης, αλλά και ένα παλιό ρητό αιώνες πιο πρίν τόσο της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (TCM) αλλά και της Aγιουβερδικής ιατρικής της Ινδίας, έλεγε ότι: 
Η ρίζα της καλής και της κακής υγείας κατοικεί στο έντερο. 
Οι έρευνες κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχουν αποκαλύψει ότι η υγεία του εντέρου είναι κρίσιμης σημασίας για τη γενική υγεία, και ότι ένα νοσηρό έντερο συμβάλλει σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο αυτισμός, διαταραχή φάσματος, η κατάθλιψη και το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.  



 Στην πραγματικότητα, πολλοί ερευνητές (συμπεριλαμβανομένου και εμού) πιστεύουν ότι η υποστήριξη της υγείας του εντέρου και η αποκατάσταση της ακεραιότητας του εντερικού φραγμού θα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους της ιατρικής του 21ου αιώνα.
Υπάρχουν δύο στενά συνδεδεμένες μεταβλητές που καθορίζουν την υγεία του εντέρου μας: η εντερική μικροχλωρίδα, ή «εντερική χλωρίδα», και το φράγμα του εντέρου.

Ας συζητήσουμε για το κάθε ένα από αυτά με τη σειρά τους.



Η χλωρίδα του εντέρου: ένας υγιής κήπος χρειάζεται υγιές έδαφος.


Το έντερο μας είναι το σπίτι σε περίπου 100,000,000,000,000 (100,000,000,000,000) μικροοργανισμούς.
Αυτός είναι ένα τόσο μεγάλος αριθμός για τον ανθρώπινο εγκέφαλο μας, που δεν μπορεί να τον κατανοήσει πραγματικά.
Ένα λογαριασμός τρισεκατομμυρίων δολαρίων, αν θέλαμε να τον απλώσουμε από την μια άκρη έως την άλλη, θα εκτεινόταν από τη γη στον ήλιο – και πάλι –πίσω στην γή.
Κάντε το αυτό επι 100 φορές και θα αρχίσετε να έχετε μια τουλάχιστον ασαφή ιδέα για το πόσο είναι τα 100 τρισεκατομμύρια.


Το ανθρώπινο έντερο περιέχει 10 φορές περισσότερα βακτήρια από όλα τα ανθρώπινα κύτταρα, που βρίσκονται σε ολόκληρο το σώμα, με πάνω από 400 γνωστά ποικίλα είδη βακτηρίων.
Στην πραγματικότητα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είμαστε περισσότερο βακτήρια από ό, τι άνθρωποι.
Σκεφτείτε το ένα για ένα λεπτό.
 


Da Vinci Digestive System
Έχουμε μόλις πρόσφατα αρχίσει να κατανοούμε την έκταση του ρόλου της χλωρίδας του εντέρου στην ανθρώπινη υγεία και στην ασθένεια.
Μεταξύ άλλων, η χλωρίδα του εντέρου προωθεί την κανονική γαστρεντερική λειτουργία, παρέχει προστασία από τις μολύνσεις, ρυθμίζει το μεταβολισμό και συμβάλλει σε περισσότερο από 75% του ανοσοποιητικού μας συστήματος.
Η απορυθμισμένη χλωρίδα του εντέρου έχει συνδεθεί με ασθένειες που κυμαίνονται από αυτισμό και κατάθλιψη εως αυτοάνοσες παθήσεις όπως, η ασθένεια φλεγμονώδους εντέρου, η Hashimoto και ο διαβήτης τύπου 1.


Δυστυχώς, πολλά χαρακτηριστικά του σύγχρονου τρόπου ζωής συμβάλλουν άμεσα στην ανθυγιεινή χλωρίδα του εντέρου:
Τα αντιβιοτικά και άλλα φάρμακα, όπως τα αντισυλληπτικά και τα ΜΣΑΦ. (μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα)
Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες, ζάχαρη και τα επεξεργασμένα τρόφιμα.
Δίαιτες χαμηλές σε τρόφιμα, τα οποία έχουν υποστεί ζύμωση. Κεφίρ, γιαούρτι, τουρσιά.
Χρόνιο στρες
Χρόνιες λοιμώξεις
Τα αντιβιοτικά είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για την χλωρίδα του εντέρου.



Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η χρήση αντιβιοτικών προκαλεί μια βαθιά και ταχεία απώλεια της ποικιλομορφίας και μια αλλαγή στη σύνθεση της χλωρίδας του εντέρου.
Εξού και οι μυκητιάσεις, μετά την λήψη αντιβιοτικών.
Η ποικιλομορφία αυτή δεν ανακτάται μετά από χρήση αντιβιοτικών χωρίς παρέμβαση.
Αυτός είναι και ο λόγος που σε άλλες χώρες τα αντιβιοτικά λαμβάνονται πάντα με προβιοτικά.


Γνωρίζουμε επίσης ότι τα βρέφη που δεν θηλάζουν και έχουν γεννηθεί από μητέρες με κακή εντερική χλωρίδα είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν ανθυγιεινά βακτήρια του εντέρου, και ότι από αυτές τις διαφορές της εντερικής χλωρίδας, μπορούμε να προβλέψουμε αν κάποιος θα είναι υπέρβαρος, η πρόκειται να αποκτήσει διαβήτη, έκζεμα / ψωρίαση, ακόμα και κατάθλιψη,όπωε και άλλα προβλήματα υγείας στο μέλλον.
Το φράγμα του εντέρου: ο θυρωρός που αποφασίζει τι περνάει και τι μένει έξω.
Έχετε σκεφτεί ποτέ το γεγονός ότι το περιεχόμενο του εντέρου βρίσκεται τεχνικά έξω από το σώμα;


Το έντερο είναι ένας κοίλος σωλήνα που περνάει από το στόμα έως τον πρωκτό.
Οτιδήποτε που πηγαίνει στο στόμα και δεν χωνεύεται θα βγεί αμέσως έξω από το άλλο άκρο.
Αυτή είναι, στην πραγματικότητα, μία από τις πιο σημαντικές λειτουργίες του εντέρου: να αποτρέψει τις ξένες ουσίες από την είσοδο τους στο σώμα.
Όταν ο εντερικός φραγμός γίνεται διαπερατός (δηλαδή, έχουμε ” το σύνδρομο διαρρέοντος εντέρου”), μεγάλα μόρια άπεπτης στην ουσία πρωτεΐνης διαφεύγουν στην κυκλοφορία του αίματος.


Δεδομένου ότι αυτές οι πρωτεΐνες δεν ανήκουν και δεν χρησιμεύουν πουθενά εκτός του εντέρου, το σώμα αντιδρά με μια ανοσολογική απόκριση και επιτίθεται σε αυτά τα ξένα μόρια.



ΔΙΑΡΡΕΟΝ ΕΝΤΕΡΟ
Οι μελέτες δείχνουν ότι αυτές οι επιθέσεις παίζουν ένα ρόλο στην ανάπτυξη αυτοάνοσων νόσων, όπως του Hashimoto και του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, μεταξύ άλλων.
Στην πραγματικότητα, οι εμπειρογνώμονες στην βιολογία των βλεννογόνων, όπως Alessio Fasano τώρα πιστεύουν ότι, το διαρρέον έντερο αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη οτιδήποτε αυτοάνοσου:


Υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι η αυξημένη εντερική διαπερατότητα παίζει παθογόνο ρόλο σε διάφορες αυτοάνοσες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων της κοιλιοκάκης και του διαβήτη τύπου 1.


Επομένως, υποθέτουμε ότι εκτός από τους γενετικούς και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, η απώλεια της λειτουργίας του ενρερικού φραγμού είναι αναγκαία να αναπτυχθεί κάποιο αυτοάνοσο.


Η φράση “διαρρέον έντερο» χρησιμοποιείται και περιορίζεται στις εξωτερικές παρυφές της ιατρικής, που χρησιμοποιούνται από τους εναλλακτικούς επαγγελματίες με τίτλους όπως DC, ND L.Ac μετά τα ονόματά τους.


Οι συμβατικοί ερευνητές και οι γιατροί αρχικά χλεύαζαν την ιδέα ότι ένα διαρρέον εντέρου συμβάλλει στα αυτοάνοσα προβλήματα, αλλά τώρα μασάνε πλέον τα λόγια τους.
Έχει αποδειχθεί επανειλημμένα σε αρκετές καλά σχεδιασμένες μελέτες ότι η ακεραιότητα του εντερικού φραγμού είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τα αυτοάνοσα νοσήματα.
Αυτή η νέα θεωρία υποστηρίζει ότι ο εντερικός φραγμός καθορίζει σε μεγάλο βαθμό εάν ανεχόμαστε ή εάν το σώμα μας θα αντιδράσει σε τοξικές ουσίες που καταναλώνουμε από το περιβάλλον.
Η παραβίαση του εντερικού φραγμού (η οποία είναι δυνατή μόνο με ένα “διαρρέον έντερο”) από τις τοξίνες των τροφίμων, όπως την γλουτένη και τις χημικές ουσίες όπως το αρσενικό ή BPA προκαλεί ανοσολογική απόκριση η οποία επηρεάζει όχι μόνο το ίδιο το έντερο, αλλά και άλλα όργανα και ιστούς.


Αυτά περιλαμβάνουν το σκελετικό σύστημα, το πάγκρεας, τα νεφρά, το ήπαρ και τον εγκέφαλο.
Αυτό είναι ένα κρίσιμο σημείο για να καταλάβουμε: δεν είναι ανάγκη να υπάρχουν συμπτώματα για να έχετε διαρρέον έντερο.
Το διαρρέον έντερο μπορεί να εκδηλωθεί ως δερματικά προβλήματα, όπως έκζεμα ή ψωρίαση, καρδιακή ανεπάρκεια, αυτοάνοσες καταστάσεις που επηρεάζουν το θυρεοειδή (Hashimoto) ή τις αρθρώσεις (ρευματοειδής αρθρίτιδα), ψυχική ασθένεια, διαταραχές όπως του αυτισμού, κατάθλιψη και πολλά άλλα.
Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει μια πρωτεΐνη που ονομάζεται zoνουλίνη που αυξάνει την εντερική διαπερατότητα σε ανθρώπους και άλλα ζώα.


Αυτό οδήγησε σε μια έρευνα της ιατρικής βιβλιογραφίας για ασθένειες που χαρακτηρίζονται από αυξημένη εντερική διαπερατότητα (διαρρέον έντερο).
Φανταστείτε την έκπληξή τους, όταν οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι πολλές, αν όχι οι περισσότερες, αυτοάνοσες ασθένειες – όπως κοιλιοκάκη, διαβήτης τύπου 1, σκλήρυνση κατά πλάκας, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου – χαρακτηρίζονται από αφύσικα υψηλά επίπεδα της και zονουλίνης και του διαρρέοντος εντέρου.


Στην πραγματικότητα, οι ερευνητές έχουν βρει ότι μπορούν να προκαλέσουν διαβήτη τύπου 1 σχεδόν αμέσως σε ζώα μετά την έκθεσή τους σε zoνουλίνη.
Προκαλούν διαρρέον έντερο, και αρχίζει η παραγωγή αντισωμάτων στα κύτταρα των νησιδίων – τα οποία είναι υπεύθυνα για την έκρριση της ινσουλίνης.
Βήμα # 1: Μην τρώτε τοξίνες, εξήγησα ότι ένας από τους κύριους λόγους που δεν πρέπει να τρώμε το σιτάρι και άλλα σιτηρά που περιέχουν γλουτένη είναι ότι περιέχουν μια πρωτεΐνη που ονομάζεται γλιαδίνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την παραγωγή ζονουλίνης και, επομένως, συμβάλλουν άμεσα στο διαρρέον έντερο.


Περισσότερα για την ζονουλίνη και την γλιαδίνη εδω
Η αλήθεια για την τοξικότητα των τροφίμων χωρίς γλουτένη και την κοιλιοκάκη
Αλλά τι άλλο μπορεί να προκαλέσει διαρροή του εντέρου;


Εν ολίγοις, τα ίδια πράγματα που ανέφερα παραπάνω ότι καταστρέφουν την χλωρίδα του εντέρου μας:
κακή διατροφή, φάρμακα (αντιβιοτικά, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, στεροειδή, τα αντιόξινα, κλπ.), οι λοιμώξεις, το στρες, ορμονικές διαταραχές, καθώς και νευρολογικές παθήσεις (εγκεφαλικό τραύμα, εγκεφαλικό επεισόδιο και νευροεκφυλισμός).
Διαρρέον έντερο = κουρασμένοι, φλεγμονή και κατάθλιψη


Εδώ είναι το πακέτο.
Διαρρέον έντερο και κακή εντερική χλωρίδα είναι κοινά λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής.
Εάν έχετε ένα διαρρέον έντερο, έχετε πιθανώς κακή εντερική χλωρίδα, και το αντίστροφο.
Και όταν είναι μειωμένη η εντερική χλωρίδα σας και το φράγμα του εντέρου, θα υπάρξει φλεγμονή. Περίοδος.


Αυτή η συστηματική φλεγμονώδης απόκριση οδηγεί στη συνέχεια στην ανάπτυξη της αυτοάνοσου.
Και ενώ το διαρρέον έντερο και η κακή χλωρίδα του εντέρου μπορεί να εκδηλωθεί ως πρόβλημα του πεπτικού συστήματος, σε πολλούς ανθρώπους δεν γίνεται αυτό.
Αντ ‘αυτού εμφανίζεται ως προβλήματα τόσο διαφορετικά όπως η καρδιακή ανεπάρκεια, η κατάθλιψη, η ομίχλη εγκεφάλου, έκζεμα / ψωρίαση και άλλες δερματικές καταστάσεις, επίσης μπορεί να εμφανιστεί σαν μεταβολικά προβλήματα, όπως η παχυσαρκία και ο διαβήτης, οι αλλεργίες, το άσθμα και άλλες αυτοάνοσες ασθένειες.


Τα πιο συνηθισμένα παθογόνα μικρόβια που υπεραναπτύσσονται στο πεπτικό σύστημα των παιδιών και των ενηλίκων με νευροψυχιατρικές παθήσεις είναι ζυμομύκητες, ιδίως τα είδη Candida.Οι ζυμομύκητες διασπούν τους υδατάνθρακες, παράγοντας αλκοόλη και σαν υποπροϊον ακεταλδεΰδη. Ας δούμε τι κάνει μια διαρκή έκθεση του σώματος στην αλκοόλη και την ακεταλδεΰδη.



ΣΥΝΔΡΟΜΟ GAP
Ηπατική βλάβη με μειωμένη ικανότητα να αποτοξινώσει τα φάρμακα, ρύπους και άλλες τοξίνες.
Εκφύλιση του παγκρέατος με μειωμένη ικανότητα παραγωγής των παγκρεατικών ενζύμων, που θα επηρεάσει την πέψη.
Μειωμένη ικανότητα του τοιχώματος του στομάχου να παράξει οξύ.
Βλάβες στο ανοσοποιητικό σύστημα.
Εγκεφαλική βλάβη με έλλειψη αυτοελέγχου, διαταραχή συντονισμού, διαταραχή της ανάπτυξης του λόγου, επιθετικότητα, διανοητική καθυστέρηση, απώλεια μνήμης και λήθαργος.


Περιφερική βλάβη των νεύρων με αλλοιωμένες αισθήσεις και μυϊκή αδυναμία.
Άμεση βλάβη των ιστών των μυών με διαταραγμένη ικανότητα συστολλοδιαστολής και μυϊκή αδυναμία.
Διατροφικές ελλείψεις από τις βλαβερές συνέπειες στην πέψη και την απορρόφηση των περισσοτέρων βιταμινών, ανόργανων στοιχείων και αμινοξέων. Ελλείψεις σε βιταμίνες Β και Α είναι ιδιαίτερα συχνές.
Για να αντιμετωπίσουμε επαρκώς αυτές τις συνθήκες, θα πρέπει να δημιουργήσουμε υγιή χλωρίδα του εντέρου και να αποκαταστήσουμε την ακεραιότητα του εντερικού φραγμού μας.


Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν έχετε οποιαδήποτε αυτοάνοση νόσο, είτε έχετε πεπτικά προβλήματα είτε όχι.


Πώς να διατηρήσουμε και να αποκαταστήσουμε ενα υγιές έντερο.
Το πιο προφανές πρώτο βήμα για τη διατήρηση ενός υγιούς εντέρου είναι να αποφύγετε όλα τα πράγματα που ανέφερα παραπάνω και τα οποία καταστρέφουν την χλωρίδα του εντέρου και προκαλούν βλάβη του εντερικού φραγμού.
Αλλά φυσικά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, ειδικά στην περίπτωση του χρόνιου στρες και των μολύνσεων.
Ούτε έχουμε κανένα έλεγχο για το αν μας είχαν θηλάσει ή αν οι μητέρες μας είχαν υγιή έντερα όταν μας γέννησαν.
Εάν έχετε εκτεθεί σε κάποιον από αυτούς τους παράγοντες, εξακολουθούν να υπάρχουν μέτρα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποκατασταθεί η χλωρίδα του εντέρου σας:



ΤΟΥΣΡΣΙΑ


  • Δύο ώρες μετά το τελευταίο γεύμα σας καθημερινά, ρίξτε μια κουταλιά της σούπας βιολογικές σταφίδες αναμειγνύεται με μια κουταλιά της σούπας οργανικό σουσάμι. 
  •  Μασήστε το μίγμα καλά πριν από την κατάποση σε καθημερινή βάση.
  • Εξαλείψετε τυχόν εντερικά παθογόνα (όπως παράσιτα) που μπορεί να υπάρχουν
  • Προσέχουμε πάντα να έχουμε επαρκή Ω3 ΒΑΣΙΚΑ λιπαρά οξέα, ( ονομάζονται βασικά γιατι χωρίς αυτά δεν μπορούμε να ζήσουμε) στην διατροφή μας, γιατί δεν τα παράγει ο οργανισμός μας, αλλά τα παίρνουμε μόνο μεσω της διατροφής μας.
  • Να πάρετε μέτρα για να διαχειριστείτε το στρές σας.

Ευαγγέλου Μαριάννα
Βιοχημικός Ms

Πηγή




Διαβάστε περισσότερα...

32 αλήθειες ζωής από μία χιουμοριστική οπτική
















 1. Ποτέ και σε καμία περίπτωση, μην πάρετε ένα υπνωτικό χάπι μαζί με καθαρτικό.
 

2. Μην ανησυχείτε για το τι σκέφτονται οι άνθρωποι για σένα, γιατί θα είναι πιο απασχολημένοι με τον να σκέφτονται τι σκέφτεσαι εσύ γι' αυτούς.

3. Το να πηγαίνεις στην εκκλησία δεν σε κάνει χριστιανό, όπως και το να στέκεσαι σε ένα γκαράζ δεν σε κάνει αυτοκίνητο.

4. Η τεχνητή νοημοσύνη δεν φτάνει σε καμία περίπτωση την φυσική ηλιθιότητα.

5. Αν πρέπει να επιλέξεις μεταξύ δυο κακών, διάλεξε αυτό που δεν έχεις δοκιμάσει ξανά.

6. Δεν υπάρχει ούτε ένα είδος απόδειξης που να υποστηρίζει ότι η ζωή είναι σοβαρή.

7. Ένα άτομο που είναι καλό μαζί σου αλλά αγενές στον σερβιτόρο ή στον υφιστάμενό του, δεν είναι καλό άτομο.

8. Κάθε φορά που ακούς έναν έπαινο, κάποιος άλλος στον κόσμο σε προσβάλλει και κάθε φορά που κάποιος σε προσβάλλει κάποιος άλλοις σε επαινεί, οπότε μην σκοτίζεσαι/

9. Αν μοιάζεις όπως η φωτογραφία του διαβατηρίου σου, πιθανότατα χρειάζεσαι το ταξίδι.

10. Οι λογαριασμοί ταξιδεύουν με την διπλάσια ταχύτητα από τις επιταγές πληρωμής.

11. Η συνείδηση είναι αυτή που πονάει όταν όλα τα άλλα μέρη σου αισθάνονται καλά.

12. Αν σε πει κάποιος γάιδαρο, μη δίνεις σημασία. Εάν σε πει και δεύτερος, πάλι μη δίνεις σημασία. Εάν σε πει και τρίτος τρέχα να αγοράσεις σαμάρι.

13. Οι άνδρες είναι από τη γη. Οι γυναίκες είναι από τη γη. Αποδέξου το.

14. Μια ισορροπημένη δίαιτα είναι ένα κέικ σε κάθε χέρι.

15. Η μέση ηλικία είναι όταν τα ευρήματα του νου και η στενότητα του σώματος αλλάζουν θέσεις.

16. Οι ευκαιρίες πάντα μοιάζουν μεγαλύτερες όταν φεύγουν από ότι όταν έρχονται.

17. Τα σκουπίδια είναι κάτι που κράταγες για χρόνια και το πετάς τρεις εβδομάδες πριν το χρειαστείς τελικά.

18. Υπάρχει πάντα ένας βλάκας παραπάνω από ότι υπολόγιζες.

19. Η εμπειρία είναι ένα σπουδαίο πράγμα. Σε κάνει να αναγνωρίζεις ένα λάθος, όταν το κάνεις ξανά.

20. Όλη η χαρά είναι πριν πετύχεις το σκοπό σου. Τη στιγμή που τον πετύχεις η χαρά εξαφανίζεται. Οπότε καλύτερα να ταξιδεύεις παρά να φτάνεις.

21. Δεν πρέπει να ζυγίζεις περισσότερο από το ψυγείο σου.

22. Κάποιος που σκέφτεται λογικά, προσφέρει μια ωραία αντίθεση στον πραγματικό κόσμο.

23. Κατά 90% δεν φταίνε ούτε τα ρούχα σου ούτε ο θυροειδής σου που έχεις πάρει κιλά.

24. Αν έπρεπε να προσδιορίσεις με μια λέξη για πιο λόγο η ανθρώπινη φυλή δεν τα έχει καταφέρει, η λέξη αυτή είναι «συνεδριάσεις».

25. Υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή μεταξύ του «χόμπι» και «ψυχική ασθένεια».

26. Οι άνθρωποι που θέλουν να μοιραστούν τις θρησκευτικές τους απόψεις μαζί σου, σχεδόν ποτέ δεν θέλουν να μοιραστείς τις δικές σου μαζί τους.

27. Δεν πρέπει να συγχέεις την καριέρα με την ζωή σου.

28. Κανείς δεν νοιάζεται αν δεν μπορείς να χορέψεις καλά. Απλά σήκω πάνω και χόρεψε.

29. Ποτέ μην γλύφεις ένα μαχαίρι για μπριζόλα.

30. Η πιο καταστροφική δύναμη στο σύμπαν, είναι το κουτσομπολιό.

31. Δεν θα πρέπει ποτέ και για κανένα λόγο να πεις σε μια γυναίκα που νομίζεις ότι είναι έγγυος κάτι σχετικό, εκτός και αν δεις το παιδί να βγαίνει από μέσα της εκείνη τη στιγμή.

32. Το μόνο πράγμα που ενώνει όλα τα ανθρώπινα όντα, άσχετα με την ηλικία, την θρησκεία, την οικονομική τους κατάσταση ή καταγωγή, είναι ότι κατά βάθος όλοι πιστεύουμε ότι είμαστε καλοί άνθρωποι.



















Διαβάστε περισσότερα...

Everybodys Free to Wear Sunscreen Original Greek Subtitles

To τραγουδι της ζωής μας !!! 

Δες εδώ το τραγούδι που σου αρέσει με μετάφραση



















Διαβάστε περισσότερα...