Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Εκπαίδευση της ανθρωπότητας στην πρώτη επαφή (vid)

Αυτό το βίντεο είναι μακράν το πιο ισχυρό βίντεο μικρού μήκους που έχει παραχθεί (πρόσφατα) για την πρώτη επαφή με εξωγήινους πολιτισμούς. Είναι σαφές, περιεκτικό και ακριβή, και όταν οι περισσότεροι από εμάς είμαστε έτοιμοι θα συμβεί. Θα ήθελα να σας ενθαρρύνω να μοιραστείτε αυτό το βίντεο με όσους περισσότερους ανθρώπους μπορείτε, πιστούς και μη πιστούς.
Σε ένα επίπεδο, θα υπάρξει ένα τεράστιο ποσό κατάπληξης και δέους, όταν η επαφή θα συμβεί στην απεραντοσύνη του σύμπαντος. Από την άλλη πλευρά θα υπάρχει επίσης και ένας μεγάλος φόβος, και όπως ο Stephen Hawking έχει πει: ότι όταν ένας τεχνολογικά προηγμένος πολιτισμός έρθει στη Γη, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι όπως όταν οι Ευρωπαίοι πήγαν στον νέο κόσμο.

 






Πηγή







Διαβάστε περισσότερα...

Ανάσταινε νεκρούς ο Ασκληπιός;

Ο Ασκληπιός ανάσταινε τόσο πολλούς νεκρούς , που το βασίλειο του Άδη άδειασε , αφού κανείς δεν πέθαινε. ΄Άδης, που δεν είχε πια υπηκόους , διαμαρτυρήθηκε στον αδερφό του το Δία και ο Δίας έριξε έναν κεραυνό και σκότωσε τον Ασκληπιό..Έτσι λέει η Μυθολογία και δύο εκδοχές υπάρχουν;
Ή η Μυθολογία λέει παραμύθια, ή ο Ασκληπιός ανάσταινε νεκρούς πραγματικά. Η λογική μου λέει ότι , αν ο Ασκληπιός , γιατί δεν ανασταίνουν και οι γιατροί νεκρούς σήμερα; Που πήγε αυτή η γνώση της αρχαιότητας; Οι μυθολογικές πηγές όμως επιμένουν. Η Μυθολογία αναφέρει και ονόματα, και λέει ότι από τον Ασκληπιό είχε αναστηθεί ο Λυκούργος, ο Καπανεύς ,ο Τυνδάρεως ,ο Ιππόλυτος και άλλοι. Ο Μύθος, σε παραλλαγές , μας λέει ότι ο Ασκληπιός ανάστησε και
τον Γλαύκο το γιο του βασιλιά της Κρήτης .

 
 Ένας Μύθος για τη νεκρανάστση του Γλαύκου, ήταν γραφτό να ικανοποιήσει τη λογική μου και να δώσει απάντηση στο ερώτημά μου: Ανάσταινε στ’ αλήθεια νεκρούς ο Ασκληπιός; Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται. Η Μυθολογία λέει ότι ο Γλαύκος ήταν γιος του βασιλιά της Κνωσσού Μίνωα και της Πασσιφάης. Ζούσε με τους γονείς του στα πολυτελή και δαιδαλώδη ανάκτορα της Κνωσού, στην Κρήτη. Κάποια μέρα που έπαιζε στις αίθουσες του παλατιού, κυνήγησε ένα ποντίκι και χάθηκε. Ο πατέρας του και η μάνα του τον αναζήτησαν και δεν τον βρήκαν πουθενά. Τελικά το παιδί βρέθηκε πνιγμένο μέσα σε ένα πιθάρι γεμάτο με μέλι. Οι Κρήτες, έλεγαν, ότι το παιδί το ανάστησε ο Ασκληπιός χρησιμοποιώντας « ορισμένο» βότανο που του έδειξε ένα φίδι πάνω σε έναν τάφο.


Διαβάζοντας το Μύθο ,στην αρχή άρχισα να αναζητώ το « ορισμένο» βότανο που χρησιμοποίησε ο Ασκληπιός για να αναστήσει τον Γλαύκο και η αναζήτηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να γνωρίσω σπουδαία φυτά ως φάρμακα , αλλά είχε και ως αποτέλεσμα να στραφεί η σκέψη μου στο φίδι, αφού στις περισσότερες παραλλαγές του Μύθου, το φίδι ήταν αυτό που έφερε το βότανο που νεκρανάσταινε. Το φίδι ήταν σύμβολο του Ασκληπιού, από την εποχή που ανάστησε τον Γλαύκο με το βότανο το οποίο του υπέδειξε το φίδι. Μια άλλη εκδοχή της ανάστασης του Γλαύκου, και της καθιέρωσης του φιδιού ως σύμβολο του Ασκληπιού, μας δίνει ο συγγραφέας-λαογράφος Γιώργος Λεκάκης , ο οποίος μας λέει: «Το φίδι δεν καθιερώθηκε τυχαίως ως σύμβολο της Ιατρικής και βοηθός του Ασκληπιού, στην Επίδαυρο. Υπάρχει μια ιστορία πίσω από κάθε γεγονός. Όταν ο Μίνωας από την Κρήτη έστειλε τον αγαπημένο νεαρό γιο του, Γλαύκο, νεκρό στο ασκληπιείο της Επιδαύρου, όταν ακόμη αρχιεράτευε ο ίδιος ο Ασκληπιός, ο ισόθεος κλείσθηκε με τον νεαρό νεκρό πρίγκιπα στο άβατον για να τον αναστήσει. Παρατήρησε, ότι στην βακτηρία (ή κατ’ άλλους ρόπαλο) στο οποίο στηριζόταν, άρχισε να τυλίγεται ένα φίδι και να ανέρχεται. Ο Ασκληπιός κτύπησε και σκότωσε το ερπετό. Τότε έκπληκτος είδε την εξής σκηνή: Ένα άλλο φίδι πλησίασε τον σκοτωμένο όφι, τον δάγκωσε και τον ανέστησε! Ο Ασκληπιός σκέφτηκε τότε πως η Φύση του έδωσε τη λύση: Ήταν το δηλητήριο του φιδιού! Ο Ασκληπιός αμέσως πήρε το φαρμάκι και το έκαμε φάρμακο. Παρασκεύασε με το δηλητήριο μια ουσία, την οποία έδωσε μετά στον νεκρό Γλαύκο και τον ανέστησε!.. Έκτοτε το φίδι έγινε σύντροφος του Ασκληπιού… Ο Γλαύκος επέστρεψε ζωντανός στην Κρήτη κι εμφανίσθηκε στον έκπληκτο πατέρα του προς δόξαν του Ασκληπιού…»

Tα διάβαζα αυτά και η λογική μου επέμενε: Είναι δυνατόν να νεκρανάσταινε ο Ασκληπιός πραγματικά ή η Μυθολογία λέει παραμύθια; Δεν ξέρω αν πιστεύετε ότι ο Ασκληπιός μπόρεσε να νεκραναστήσει τον Γλαύκο που είχε πνιγεί στο μέλι, όπως λέει η Μυθολογία, αλλά εγώ σήμερα ,πιστεύω πως, ναι! Μην παραξενεύεστε, και μην νομίζετε ότι έχω παρανοήσει από την πολλή αγάπη μου στη Μυθολογία και την πίστη μου στη σοφία που κρύβει! Ναι, το πιστεύω ότι ο Ασκληπιός ανάστησε το παιδί που είχε πνιγεί, και με βοήθησε , να το πιστεύω αυτό, η άλλη μεγάλη αγάπη μου, η Ομοιοπαθητική! Σκέφτηκα ότι το φίδι σε διάφορες Μύθους νεκρανάστασης έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Σκέφτηκα επίσης, ότι έχασε πολύ χρόνο ο Μίνωας ώσπου να βρει το παιδί , σύμφωνα με το Μύθο. Έψαχνε μαζί με την Πασιφάη, να βρει το Γλαύκο σε ένα τεράστιο παλάτι με δαιδαλώδη κατασκευή και ασφαλώς αυτό τους πήρε πολύ χρόνο. Και μετά, μέχρι να πάρουν τη συμβολή του μαντείου των Δελφών, μέχρι να το πάνε στην Επίδαυρο στον Ασκληπιό, πέρασε αρκετός χρόνος. Πως να αντέξει τόσες μέρες ένα πτώμα; Σκέφτηκα λοιπόν: μήπως το παιδί δεν είχε πεθάνει ; Μήπως το παιδί είχε αυτό που λέμε: νεκροφάνεια; Θυμήθηκα ότι στο REPERTORY SYΝTHESIS της Ομοιοπαθητικής ,υπάρχει το σύμπτωμα : φαινομενικός θάνατος. Ανέτρεξα στη σχετική σελίδα και ανάμεσα στα φάρμακα που έχει εκεί για το σύμπτωμα του φαινομενικού θανάτου βρήκα και ένα φάρμακο που παρασκευάζεται από φίδι, τον Κρoταλία (Crotalus horridus)!

Χαμογέλασα. Αυτό το φίδι, σκέφτηκα γιατρεύει φαινομενικό θάνατο! Λες να εννοεί αυτό ο Μύθος; Σκεπτόμενη ότι ο Γλαύκος υποτίθεται ότι πνίγηκε σε ένα υγρό, το μέλι, χάρηκα που είδα ότι παρακάτω, είχε στο REPERTORY και το σύμπτωμα : «φαινομενικός θάνατος από πνιγμό σε υγρό». Φανταστείτε πως αισθάνθηκα όταν είδα ότι το σύμπτωμα : «φαινομενικός θάνατος από πνιγμό σε υγρό», το θεραπεύει μόνο ένα φάρμακο και το φάρμακο αυτό, παρασκευάζεται από το δηλητήριο ενός άλλου φιδιού που είναι πολύ γνωστό στους Ομοιοπαθητικούς!!! Το φίδι αυτό είναι η Λάχεσις. (LACHESIS MUTA).

Ενθουσιάστηκα με την ανακάλυψή μου! Όμως, ο ενθουσιασμός μου κόπασε όταν σκέφτηκα ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε ούτε το φίδι Λάχεσις , ούτε τον Κροταλία! Πού βρήκε άραγε αυτά τα φίδια ο Ασκληπιός στην αρχαία Ελλάδα για να θεραπεύσει φαινομενικό θάνατο; Και τότε πρόσεξα ότι είχε μια παραπομπή στο Repertory , που έλεγε ότι σε άλλο κεφάλαιο υπήρχαν τα φάρμακα που έχουν θεραπεύσει: «φαινομενικό θάνατο από ασφυξία». Σκέφτηκα ότι ο πνιγμός προέρχεται από ασφυξία, και πήγα στη σελίδα που μας παραπέμπει! Περιττό να σας πω πως αισθάνθηκα όταν ανάμεσα στα άλλα φάρμακα, βρήκα και το φάρμακο :VIPERA !

Ο ενθουσιασμός μου επανήλθε , αυξημένος, γιατί η Vipera , είναι φίδι που το βρίσκουμε σε πολλές περιοχές της χώρας μας και μάλιστα το μόνο δηλητηριώδες φίδι στην Ελλάδα ! Είναι η οχιά! Vipera berus λέγεται το φάρμακο που θεραπεύει αυτό το σύμπτωμα και παρασκευάζεται από το δηλητηριώδες φίδι που βρίσκουμε στη χώρα μας, με είναι το όνομα: Αστρίτης. Εκεί που ο ενθουσιασμός μου έγινε έκπληξη, ήταν είδα ότι όταν πιο κάτω στο Repertory γράφει ότι το φάρμακο VIPERA BERUS. Θεραπεύει φαινομενικό θάνατο από ασφυξία, σε παιδιά!!!!!

Να λοιπόν, που ο Μύθος λέει αλήθεια! Ο Ασκληπιός μπορούσε να αναστήσει νεκρούς από φαινομενικό θάνατο! Μπορούσε, αν χρησιμοποιούσε το δηλητήριο του φιδιού που υπάρχει στην Ελλάδα, το δηλητήριο της Οχιάς ως ομοιοπαθητικό φάρμακο.

Έτσι η λογική μου ικανοποιήθηκε. Η Μυθολογία δεν λέει παραμύθια! Ο Ασκληπιός ανάσταινε «νεκρούς» με φάρμακο από Οχιά.

Ανάστησε τόσο πολλούς νεκρούς ο Ασκληπιός, λέει η Μυθολογία, ώστε ο Άδης διαμαρτυρήθηκε στον Δία και ο Δίας έριξε έναν κεραυνό και σκότωσε τον θεό της Ιατρικής ! Έτσι πέθανε ο Ασκληπιός , που ο Όμηρος τον αναφέρει ως σπουδαίο Ιατρό και όχι ως θεό. Θεό τον έκαναν αυτοί που θεράπευαν στα ασκληπιεία οι οποίοι θεράπευαν μεν, θησαύριζαν δε, αφού για να θεραπεύσουν πληρώνονταν αδρά από τους ασθενείς. Όποιος δεν πλήρωνε , θεραπεία δεν έβλεπε. Φανταστείτε, όπως γράφει σε μια αναθηματική στήλη που βρέθηκε στο ασκληπιείο της Επιδαύρου, ένας ασθενής που δεν έβλεπε, πήγε εκεί για να θεραπευτεί, ο Ασκληπιός τον θεράπευσε , αλλά δεν πλήρωσε όσα τους είχαν ζητήσει και αυτοί οι ιατροί που τον θεράπευσαν , τον ξανατύφλωσαν προς τιμωρία δική του και παραδειγματισμό των άλλων , για να αναλογιστούν πως δεν θα τους κάνουν καλά οι ιατροί , αν δεν πληρώσουν . Η Μυθολογία μας δίνει και μια άλλη εκδοχή του θανάτου του Ασκληπιού: μας λέει ότι ο Ασκληπιός ανάσταινε νεκρούς, αλλά επειδή το είχε μονοπώλιο , εκμεταλλεύτηκε την ικανότητά του αυτή και θησαύριζε . Ο Δίας τον τιμώρησε . Τον σκότωσε με έναν κεραυνό! Λέτε η Μυθολογία να λέει παραμύθια; Είναι δυνατόν να θησαυρίζει ένας γιατρός από τον πόνο των ανθρώπων;
-->
Αν ο Δίας ερχόταν σήμερα στη Γη ή έβλεπε από ψηλά τους σημερινούς γιατρούς ……….Η απάντηση δική σας. Εγώ απλά ήθελα να απαντήσω στο ερώτημα: Ανάσταινε νεκρούς ο Ασκληπιός ή η Μυθολογία λέει παραμύθια;

 γράφει η Νίκη Τσέκου

Πηγή: niki.tsekou@facebook.com


Πηγή


Διαβάστε περισσότερα...

Εσύ ξέρεις ποια είναι η Γκρατσιέλα Γκρόλο;;;

Καλησπέρα Έλληνες. Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Η "κυρία" ΓΚΡΑΤΣΙΕΛΑ ΓΚΡΟΛΟ (Ιταλο-Λιβανέζικης καταγωγής) βρίσκεται στην λίστα ΛΑΓΚΑΡΝΤ στον αριθμό 128, ενώ το όνομα της, αναφέρεται συνολικά 4 φορές στη λίστα Λαγκάρντ!

Η μητέρα της ΡΕΓΓΙΝΑ ΑΜΠΟΥΑΦ, βρίσκεται επίσης στην λίστα Λαγκάρντ στη θέση 2 αλλά και στην θέση 767.

Η γιαγιά της Γκρατσιέλας, ΕΛΕΝΗ ΣΑΦΡΑ - ΚΟΥΜΑΝΙΩΤΗ, βρίσκεται και αυτή στην Λίστα ΛΑΓΚΑΡΝΤ, στον αριθμό 127.


Η κ. ΓΚΡΑΤΣΙΕΛΑ ΓΚΡΟΛΟ είναι σύζυγος του βουλευτή της ΝΔ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ


Και τώρα το καλύτερο...




Ο "κ". Μανώλης Κεφαλογιάννης είναι μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που ερευνά την Λίστα ΛΑΓΚΑΡΝΤ !!!


Σας φαίνεται εξοργιστικό; Ξαναδιαβάστε το άλλη μια φορά για να σας φανεί ακόμα περισσότερο.

Οποιοσδήποτε βουλευτής με το στοιχειώδες ήθος (φυσικά στην Ελλάδα αυτά δεν πάνε μαζί), βρισκόταν στη θέση του Μανώλη Κεφαλογιάννη, έπειτα από τις συγκεκριμένες "αποκαλύψεις" θα είχε παραιτηθεί, σωστά; Ε διαβάστε τώρα και τις δηλώσεις του Μανωλιού μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος και αλλάξτε πλευρό:

«Τώρα που έμαθα ότι η γυναίκα μου είναι στη λίστα Λαγκάρντ, την αγαπώ ακόμα περισσότερο» έλεγε χαμογελώντας σε συναδέλφους του ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Μαν. Κεφαλογιάννης

Πριν κοιμηθείς σήκω να πας να πληρώσεις το τέλος ακινήτων, το χαράτσι και την εφορία, γιατί μαζί τα φάγαμε.

Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ: Ημικρανίες: Το σιωπηλό βασανιστήριο

Σας είναι οικείος ο πόνος που επιμένει, φτάνοντάς σας στο σημείο να μην μπορείτε να ανοίξετε τα μάτια σας, να σας ενοχλεί το φως ή ακόμα και ο παραμικρός θόρυβος, και να νιώθετε το κεφάλι σας να κόβεται στα δύο; Μήπως αυτή η κατάσταση διαρκεί ώρες, παρά τα παυσίπονα και την ξεκούραση; Τότε, μάλλον πάσχετε από ημικρανίες.
Πώς όμως εκδηλώνονται; Τι συμπτώματα έχει κάποιος όταν πάσχει από ημικρανίες; Υπάρχουν συγκεκριμένες αιτίες στις οποίες οφείλονται; Και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν;



Tα σημεία και συμπτώματα της ημικρανίας διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή. Οι εμπειρίες κάθε ασθενή επομένως, πριν, κατά και μετά από μια «κρίση», δεν μπορούν να προσδιορισθούν επακριβώς. Οι τέσσερις φάσεις ενός επεισοδίου ημικρανίας που αναφέρονται παρακάτω είναι κοινές, αλλά δεν είναι απαραίτητο ότι περνούν όλοι οι πάσχοντες. Επιπλέον, οι φάσεις και τα συμπτώματα που παρουσιάζουν οι πάσχοντες κατά τη διάρκειά της μπορεί να ποικίλλουν μεταξύ των ασθενών. Ενδεικτικά, ξεχωρίζουμε τις ακόλουθες φάσεις:
  • την πρόδρομη, η οποία εκδηλώνεται ώρες ή μέρες πριν από τον πονοκέφαλο.
  • την αύρα, η οποία προηγείται του πονοκεφάλου.
  • τη φάση του πόνου, γνωστή και ως φάση κεφαλαλγίας.
  • τη φάση μετά τον έντονο πόνο, ή αλλιώς η φάση εκτόνωσης.
Οι αιτίες της ημικρανίας
Το ακριβές αίτιο που προκαλεί τις ημικρανίες δεν έχει ακόμα βρεθεί. Υπάρχουν πολλές θεωρίες, αλλά μέχρι στιγμής καμία έρευνα δεν έχει καταφέρει να δώσει μια ικανοποιητική εξήγηση για τις πολλαπλές συνιστώσες της πάθησης. Η ημικρανία δεν είναι ένας απλός δυνατός πονοκέφαλος. Οι ειδικοί τη χαρακτηρίζουν ως νευρογενή. Δεν προκαλείται δηλαδή από βακτήρια ή ιούς, αλλά θεωρείται περισσότερο ως φλεγμονή των νεύρων και των αγγείων του αίματος.
Είναι πιθανό μια δυσλειτουργία του τρίδυμου νεύρου να παίζει βασικό ρόλο στην εξέλιξη της ημικρανίας κατά την επεξεργασία και μεταφορά των αισθήσεων (π.χ. αντίδραση στο άγγιγμα). Η διαταραχή της ισορροπίας της σεροτονίνης στον εγκέφαλο θεωρείται επίσης ότι ευθύνεται για τις ημικρανίες. Ωστόσο, αυτό δεν έχει ακόμα αποδειχθεί, αν και έχουν γίνει πολλές αναφορές σε ανθρώπους με γενετική προδιάθεση για ημικρανίες.
Σε πολλούς ανθρώπους, η αλληλεπίδραση του σφιγκτήρα μυός και του τρίδυμου νεύρου οδηγεί σε κρίση ημικρανίας. Ο σφιγκτήρας μυς βρίσκεται πάνω από τα φρύδια και είναι ένας από τους μύες που ευθύνονται για την ύπαρξη των ρυτίδων έκφρασης, σε αυτό το σημείο του προσώπου. Ένα κομμάτι του τρίδυμου νεύρου περνάει ανάμεσα από τον σφιγκτήρα μυ, με αποτέλεσμα τον ερεθισμό του. Ο ερεθισμός αυτός προκαλεί στη συνέχεια μια σειρά από γεγονότα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε κρίση ημικρανίας.
1η ΦΑΣΗ
Τα πρόδρομα συμπτώματα: Κατά τη φάση αυτή, που προηγείται του πονοκεφάλου από μερικές ώρες μέχρι και 1-2 ημέρες, ο άρρωστος αισθάνεται πολύ κουρασμένος ή χασμουριέται συνεχώς ή αντίθετα είναι πολύ ενεργητικός και τελειώνει τις δουλειές του στον μισό χρόνο απ’ ότι συνήθως χρειάζεται. Άλλοι ασθενείς αισθάνονται μια ακαταμάχητη επιθυμία για κάποια τροφή, ιδιαίτερα για γλυκά. Τα παραπάνω είναι προειδοποιητικά σημεία, που πολλοί ασθενείς τα έχουν επισημάνει, γνωρίζοντας ότι μετά από μερικές ώρες θα εμφανισθεί η ημικρανιακή κρίση.
 2η  ΦΑΣΗ
Η αύρα: 
H ημικρανία δεν ξεκινά ξαφνικά. Έχει κάποια στάδια, ένα εκ των οποίων είναι η “αύρα” την οποία δεν εμφανίζουν όλοι οι “πάσχοντες”, όσοι όμως την εμφανίζουν, αναφέρουν ότι διαρκεί από 10 λεπτά έως και μία ώρα. Βασικό της χαρακτηριστικό είναι οι οπτικές διαταραχές (π.χ. κάποιος να βλέπει “αστεράκια”, λάμψεις ή άμορφες μαύρες σκιές) και το μούδιασμα. Επίσης, στη φάση της αύρας, πολλοί δυσκολεύονται να μιλήσουν ή έχουν ίλιγγο ή είναι αδέξιοι ή νιώθουν ότι παραλύει το σώμα τους.
3η  ΦΑΣΗ
Ο πονοκέφαλος: Στη φάση αυτή, εμφανίζεται έντονος πονοκέφαλος με τα χαρακτηριστικά που αναφέρθηκαν παραπάνω και ο οποίος, αν δεν χορηγηθεί η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή, διαρκεί από 4 ώρες μέχρι 3 ημέρες. Ο πονοκέφαλος συνήθως συνοδεύεται από ανορεξία, ναυτία και εμετούς, ενώ επιδεινώνεται από το φως, τους ήχους, το περπάτημα, το βήχα, το σκύψιμο κ.ά. Στη φάση αυτή, ο άρρωστος προτιμάει να παραμένει ξαπλωμένος σε ένα ήσυχο και σκοτεινό δωμάτιο, σταματώντας κάθε δραστηριότητα.
4η  ΦΑΣΗ
Μετά την κρίση: 
Μετά την πάροδο του πονοκεφάλου, ο άρρωστος αισθάνεται εξάντληση και υπνηλία που μπορεί να φθάσει μέχρι και λήθαργο. Η φάση αυτή διαρκεί από αρκετές ώρες μέχρι και ημέρες.
Ερεθίσματα που προκαλούν ημικρανία
Το ερέθισμα ή τα ερεθίσματα της ημικρανίας ποικίλουν από ασθενή σε ασθενή και πολλές φορές είναι δύσκολο να εντοπιστούν.
Χαρακτηριστικά ερεθίσματα αποτελούν:
  • Το στρες και γενικότερα η έντονη συναισθηματική και σωματική πίεση
  • Ο πολύς ή λίγος ύπνος
  • Το έντονο φως, αναλαμπές, δυνατοί ήχοι και έντονες μυρωδιές
  • Η νικοτίνη και το αλκοόλ
  • Οι ορμονικές διαταραχές (π.χ. έμμηνος ρύση, εγκυμοσύνη, αντισυλληπτικά χάπια)
  • Η κακή διατροφή. Αυτό σημαίνει είτε λίγη ποσότητα φαγητού είτε κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων (π.χ. τυρί, σοκολάτα, όξινα φρούτα και κόκκινο κρασί)
  • Περιβαλλοντικοί παράγοντες (π.χ. αλλαγή των καιρικών συνθηκών, διακυμάνσεις της πίεσης του αέρα).
Η διάγνωση της ημικρανίας
Ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι πάσχουν από ημικρανίες είναι ότι συχνά δεν γίνεται καθόλου διάγνωση ή η διάγνωση που γίνεται δεν είναι σωστή. Εκτιμάται ότι μόνο το 40% όσων πάσχουν από ημικρανίες, έχουν λάβει σωστή διάγνωση. Από στατιστικής απόψεως πάλι, ένα 70% των πασχόντων δεν έχει λάβει την κατάλληλη θεραπεία, ενώ πάνω από το 50% των ασθενών δεν επισκέπτονται συχνά ή αποφάσισαν να σταματήσουν τις επισκέψεις στον γιατρό. Όσον αφορά στην ψυχολογική κατάσταση του πάσχοντος από ημικρανίες, η κατάθλιψη είναι τρεις φορές πιο συχνή σε ανθρώπους που πάσχουν από ημικρανία ή από έντονους πονοκεφάλους απ΄ ό,τι σε υγιείς ανθρώπους.
Στους ανθρώπους που πάσχουν από κεφαλαλγίες ή ημικρανίες, συστήνεται ανεπιφύλακτα να κρατούν ημερολόγιο για τις ημικρανίες τους, στο οποίο θα σημειώνουν πότε ξεκίνησαν οι πόνοι στο κεφάλι, τη συχνότητά τους, αν οι πόνοι στο κεφάλι συνοδεύονται και από άλλα συμπτώματα (για παράδειγμα ναυτία ή διαταραχές της όρασης), τη διάρκεια που κρατάει ο πόνος, αν ο πόνος εστιάζεται σε ένα σημείο, αν είναι διαπεραστικός ή παλλόμενος. Επιπλέον, ο πάσχων πρέπει να καταγράφει τη διατροφή του, τα φάρμακα που παίρνει, οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα κάνει, αν έχει διαταραχές στον ύπνο και οποιαδήποτε αλλαγή στον καιρό. Αυτά τα ημερολόγια, θα βοηθήσουν τους γιατρούς να σχηματίσουν μια εικόνα για τις κρίσεις και να υποδείξουν αν ο ασθενής πάσχει από ημικρανία ή από κάποιου άλλου είδους κεφαλαλγία.
Υπάρχουν θεραπείες;
Όπως και στις περισσότερες παθήσεις, έτσι και για τις ημικρανίες υπάρχουν διάφορες θεραπείες. Οι γιατροί όμως, συνιστούν να λαμβάνονται οι απαραίτητες προφυλάξεις,αφού πάντα, «η προφύλαξη είναι σαφώς καλύτερη από τη θεραπεία».
Προφύλαξη: Πολλοί από τους πάσχοντες από ημικρανίες με την πάροδο των χρόνων έχουν κατορθώσει να αναπτύξουν στρατηγικές, που τους βοήθησαν να μειώσουν την συχνότητα των κρίσεων. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν τη διαχείριση αγχωτικών καταστάσεων, μέσω θεραπείας διαχείρισης της συμπεριφοράς, ειδικό διαιτολόγιο, τεχνικές χαλάρωσης και βελονισμό. Επιπλέον, σπορ όπως το τζόγκινγκ και η ποδηλασία μπορεί να βοηθήσουν, εφόσον γίνονται με μέτρο. Οι πάσχοντες μπορούν επίσης να συμβουλευτούν το γιατρό τους για την προληπτική λήψη φαρμακευτικής αγωγής.
Φαρμακευτική αγωγή για τις ημικρανίες: Με την πάροδο των χρόνων, η φαρμακευτική αγωγή κατά της ημικρανίας έχει βελτιωθεί σημαντικά. Παρόλο που αυτές οι θεραπείες δεν αποτελούν πανάκεια, μπορούν να μειώσουν τον πόνο και τα συμπτώματα. Φάρμακα όπως οι τριπτάνες, οι οποίες κυκλοφορούν από τη δεκαετία του ΄90, έχουν δημιουργηθεί ειδικά για τις κρίσεις ημικρανίας. Οι τριπτάνες μειώνουν τα συμπτώματα σε έναν μεγάλο αριθμό πασχόντων, όχι όμως σε όλους. Αυτό συμβαίνει γιατί οι τριπτάνες είναι μια συμπτωματική θεραπεία, καθώς αδυνατούν να καταπολεμήσουν τα αίτια της ημικρανίας, με αποτέλεσμα οι κρίσεις να εμφανίζονται με την ίδια συχνότητα, όπως και πριν. Φαρμακευτική αγωγή με μη συνταγογραφημένα φάρμακα είναι επίσης διαθέσιμη για την αντιμετώπιση της ημικρανίας. Ωστόσο, η μη ελεγχόμενη λήψη φαρμάκων για μεγάλο χρονικό διάστημα εγείρει ιδιαίτερη ανησυχία.
Χειρουργική επέμβαση: Η χειρουργική επέμβαση είναι η μοναδική μέθοδος που δεν εστιάζει στα συμπτώματα, αλλά δίνει έμφαση στα ερεθίσματα της ημικρανίας. Αποτελεί ελπίδα για πολλούς πάσχοντες, καθώς τους προσφέρει τη δυνατότητα να καταπολεμήσουν μια για πάντα τις ημικρανίες ή τουλάχιστον να μειώσουν αισθητά την ένταση και τη συχνότητά τους.
Ημικρανία και γυναίκες…
Θα έχετε παρατηρήσει ότι η ημικρανία μοιάζει να είναι αρνητικό «προνόμιο» των γυναικών, αφού οι γυναίκες πάσχουν συχνότερα από κεφαλαλγίες.
Η ημικρανία στις γυναίκες είναι δύο έως πέντε φορές συχνότερη στις γυναίκες απ ό,τι στους άντρες, κάτι το οποίο έχει παρατηρηθεί ήδη από την αρχαιότητα.
Ενδιαφέρον είναι ότι η διαφορά στη συχνότητα του φαινομένου εξαρτάται από την ηλικία, αλλά και την αναπαραγωγική δυνατότητα της γυναίκας. Έτσι, η ημικρανία έχει την ίδια συχνότητα εμφάνισης στα δύο φύλα κατά την παιδική ηλικία, αλλά γίνεται συχνότερη στα κορίτσια από ό,τι στα αγόρια κατά τη διάρκεια της εφηβικής ηλικίας, διαφορά που αυξάνεται σε άτομα νεαρής έως και μέσης ηλικίας και τελικά μειώνεται, αλλά μένει σαφώς υπέρ των γυναικών, στις μεγαλύτερες ηλικίες.
Μεγάλο ποσοστό των ημικρανιών στις γυναίκες φαίνεται να σχετίζονται με την έμμηνο ρύση, με τις κρίσεις να εμφανίζονται πριν ή και κατά τη διάρκειά της. Μάλιστα, ορισμένες γυναίκες, παρουσιάζουν κρίσεις αποκλειστικά κατά τη διάρκεια της εμμηνορρυσίας τους ή πολύ κοντά σε αυτήν. Ενδιαφέρον στοιχείο για τη σχέση των γυναικείων ορμονών και της ημικρανίας είναι πως η εγκυμοσύνη, σ΄ ένα μεγάλο ποσοστό των ημικρανικών γυναικών βελτιώνει τις ημικρανίες τους, όπως και η εμμηνόπαυση.
Δεν είναι βέβαια ακόμα γνωστό αν το γυναικείο φύλο μπορεί να έχει πιο συχνά τα γονίδια που οδηγούν στην ημικρανία, αλλά είναι ευρέως αποδεκτή η άποψη ότι οι μεταβολές στις γυναικείες ορμόνες είναι ένας πολύ σημαντικός εκλυτικός παράγοντας για την πρόκληση μιας ημικρανικής κρίσης.
Σε συνεργασία με τον Δρ. Μιχαήλ Κ. Βικελή,
Νευρολόγο MSc, PhD
Γενικό Νευρολογικό Ιατρείο και Ειδικό Ιατρείο Κεφαλαλγίας
Λαζαράκη 8, Γλυφάδα και Μεσογείων 402,

Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ: Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου: Γιατί «προτιμά» τους αγχώδεις;

Σε σύγχρονη επιδημία αναδεικνύεται τα τελευταία χρόνια το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (ΣΕΕ), με την οικονομική κρίση να έχει ενισχύσει  σημαντικά τον ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων.
Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα έξι στους δέκα ασθενείς που φτάνουν στο γαστρεντερολογικό ιατρείο περιγράφουν τα συμπτώματα του συνδρόμου: μετεωρισμό, δυσκοιλιότητα ή διάρροια και έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα.
«Το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα για το οποίο οι ασθενείς πηγαίνουν στον γαστρεντερολόγο είναι ο έντονος μετεωρισμός, το λεγόμενο φούσκωμα. Μπορεί επίσης να υπάρχει πόνος, που κυμαίνεται από απλή ενόχληση μέχρι πολύ έντονο πόνο (κολικός εντέρου) και, τέλος, διαταραχές στις κενώσεις. Κάποιοι ασθενείς έχουν δυσκοιλιότητα, άλλοι διάρροια και ορισμένοι εναλλαγές μεταξύ των δύο καταστάσεων», εξηγεί η γαστρεντερολόγος κυρία Άννα Γαριπίδου.
 
 


Αιτία όλων αυτών των συμπτωμάτων (και κύρια αιτία του ΣΕΕ) είναι συνήθως το άγχος. Όχι τυχαία, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου «χτυπά την πόρτα» σε άτομα που ανήκουν σε συγκεκριμένο τύπο προσωπικότητας. Είστε ευσυνείδητος και τυπικός; Βάζετε πάνω από όλα το καθήκον; Θέλετε να κάνετε τα πάντα τέλεια και να τα έχετε με όλους καλά; Αγχώνεστε και στενοχωριέστε με το παραμικρό; Τότε είστε υποψήφιος να εμφανίσετε το σύνδρομο, αν δεν πάσχετε ήδη από αυτό.
«Όταν ένα άτομο που ανήκει σε αυτόν τον τύπο προσωπικότητας βιώσει έντονο στρες, το έντερό του, το οποίο έτσι κι αλλιώς νευρώνεται από το αυτόνομο νευρικό σύστημα και δεν υπόκειται στον έλεγχο του νου, κάνει σπασμούς. Με τους σπασμούς αυτούς, εγκλωβίζεται αέρας στο έντερο που κάνει το άτομο να νιώθει έντονο μετεωρισμό, με ή χωρίς πόνο», εξηγεί η κυρία Γαριπίδου.
Επιπτώσεις 
Ανεξάρτητα από το είδος των συμπτωμάτων που επικρατούν, το σύνδρομο φαίνεται πως επηρεάζει και υποβαθμίζει σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών. «Αυτήν τη στιγμή, στον δυτικό κόσμο, το ΣΕΕ αποτελεί την πρώτη αιτία απώλειας εργατοωρών. Τα άτομα που πάσχουν από το σύνδρομο νιώθουν εξαντλημένα ή ανίκανα να εργαστούν, ενώ συχνά  ο πόνος ή η διάρροια τούς δημιουργεί τέτοιο στρες, που τα κρατά μέσα στο σπίτι», τονίζει η ειδικός.  Τα άτομα που έχουν σαν κύριο σύμπτωμα τη δυσκοιλιότητα, αισθάνονται φοβερή δυσφορία και ευερεθιστότητα, ενώ όσοι εμφανίζουν διάρροιες, διστάζουν να βγουν από το σπίτι από φόβο μήπως δεν βρουν τουαλέτα, τη  στιγμή της ανάγκης.
Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία της 43χρονης Κατερίνας, που ζει με το σύνδρομο από τα 30 της: «Μερικές φορές ο πόνος στην κοιλιά μου είναι τόσο έντονος, που αν περπατάω, πρέπει να σταματήσω και να καθίσω κάπου μέχρι να μου περάσει. Κι όμως, συχνά αναγκάζομαι παρά τους πόνους να πάω στη δουλειά μου- δεν μπορώ να λείπω συνέχεια… Εκείνες τις μέρες, πιέζομαι πολύ για να ανταποκριθώ. Το αποτέλεσμα βέβαια, είναι τα σαββατοκύριακα να μην μπορώ να σηκωθώ από το κρεβάτι. Αισθάνομαι εξουθενωμένη… Και σαν να μην έφτανε αυτό, κάθε φορά που είναι να βγω από το σπίτι ξυπνάει μέσα μου αυτή η ανησυχία, η αγωνία ότι μπορεί να χρειαστώ τουαλέτα, που με κάνει πολλές φορές να διστάζω να βγω από το σπίτι. Όσο για τον μετεωρισμό; Όταν κάνει την εμφάνισή του, η κοιλιά μου πρήζεται τόσο πολύ, που μοιάζω με έγκυο!».
«Όλα αυτά μπορεί σε κάποιον που δεν υποφέρει από το σύνδρομο να ακούγονται τραβηγμένα, όμως είναι ανησυχίες και πραγματικά προβλήματα που απασχολούν πολύ συχνά τους ασθενείς μας», ομολογεί η κυρία Γαριπίδου.
Τα καλά νέα για τους πάσχοντες, είναι ότι ακόμη κι αν δεν λάβουν θεραπεία, το σύνδρομο δεν μπορεί να οδηγήσει σε χειρότερες καταστάσεις, όπως κάποιον καρκίνο ή κάποια φλεγμονή. Άλλωστε, η θεραπεία δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβάται κανείς. Η πρώτη γραμμή άμυνας στο σύνδρομο, περιλαμβάνει φυσικές και ήπιες παρεμβάσεις, που μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση και να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών.
Διάγνωση
Δεδομένης της έντονης συσχέτισης της εμφάνισης -και επιδείνωσης- του συνδρόμου με καταστάσεις στρες και άγχους, «η διάγνωσή του προϋποθέτει πολύ καλή λήψη ιστορικού, στο οποίο, εκτός από λεπτομερή καταγραφή των συμπτωμάτων, καταγράφεται και η ψυχοσύνθεση του ατόμου», σημειώνει η κυρία Γαριπίδου.
Προκειμένου να τεθεί η διάγνωση, πρέπει να αποκλειστεί η ύπαρξη άλλων, σοβαρότερων καταστάσεων από το παχύ έντερο, με μια κολονοσκόπηση. «Οι διαταραχές στις κενώσεις, μπορούν να είναι ένδειξη πολύποδας εκκολπωμάτων, ακόμη και καρκίνου.  Αν βέβαια ο ασθενής είναι νέο άτομο και παραπονείται μόνο για μετεωρισμό, η κλινική εκτίμηση και το ιστορικό μπορούν να θέσουν τη διάγνωση, χωρίς τέτοιου είδους εξετάσεις», διευκρινίζει η γιατρός.
Κάτι άλλο που θα πρέπει να αποκλειστεί, πριν τεθεί η διάγνωση του Συνδρόμου Ευερέθιστου Εντέρου είναι η πιθανότητα να πάσχει το άτομο από δυσανεξία στη λακτόζη. Στους πάσχοντες από δυσανεξία στη λακτόζη, η κατανάλωση γάλακτος μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα, διάρροια ή μετεωρισμό, συμπτώματα δηλαδή παρόμοια με του ΣΕΕ. Γι’ αυτό, και η μόνη τροφή που αποκλείεται στο ΣΕΕ είναι το γάλα.
Και μετά τη διάγνωση τι; 
Τρεις είναι οι βασικοί τρόποι αντιμετώπισης του συνδρόμου: 
Ο πρώτος και ο πιο βασικός, είναι η αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς του ατόμου. Η διατροφή του πάσχοντα πρέπει να εμπλουτιστεί σε κυτταρίνη και να καταναλώνει περισσότερα φρούτα και  λαχανικά, δημητριακά, πολύ νερό, γιαούρτι, λαδερά και όσπρια. Επίσης, συστήνεται η αυξημένη πρόσληψη φυτικών ινών,  όπως το ψύλλιο και η λήψη προβιοτικών. «Αυτός είναι ο πρώτος και ο πιο φυσικός τρόπος αντιμετώπισης των περιστατικών του ευερέθιστου εντέρου. Τα προβιοτικά είναι μη παθογόνοι μικροοργανισμοί, που ζουν φυσιολογικά μέσα στο έντερο και είναι απαραίτητοι στη φυσιολογική του λειτουργία. Προβιοτικά μπορεί να λάβει κανείς και μέσω της διατροφής, τρώγοντας γιαούρτι ή  κεφίρ. Όταν όμως η πρόσληψη μέσω της διατροφής δεν είναι επαρκής ή όταν κάποιος έχει πολύ στρες, καπνίζει ή ασκείται πολύ, χορηγούμε προβιοτικά  σε κάψουλες. Με αυτά τα δύο μέτρα, τη διατροφή και την πρόσληψη φυτικών ινών και προβιοτικών, οι πάσχοντες από ΣΕΕ μπορούν να ρυθμίσουν πολύ ικανοποιητικά το σύνδρομο, αποφεύγοντας τα πολύ έντονα συμπτώματα.  Οι πάσχοντες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι, ένας πιο φυσικός τρόπος ζωής, με μακροπρόθεσμη αλλαγή στη διατροφή τους και με χρήση προβιοτικών, μπορεί να τους καταστήσει ασυμπτωματικούς και να βελτιώσει την καθημερινότητά τους, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουν σε βαριά φάρμακα», τονίζει η γιατρός.
Στα άτομα που εμφανίζουν πιο έντονα συμπτώματα, χορηγούνται σπασμολυτικά, που δρουν στις λείες μυϊκές ίνες του παχέος εντέρου, λύουν τον σπασμό και ανακουφίζουν το άτομο από τον μετεωρισμό και τον πόνο.
Το πρόβλημα με τα φάρμακα αυτά είναι ότι αν η λήψη τους συνεχιστεί επί μακρόν, ο οργανισμός τα συνηθίζει και η αποτελεσματικότητά τους μειώνεται. Τα σπασμολυτικά χορηγούνται σε οξείες φάσεις του συνδρόμου, για σύντομα χρονικά διαστήματα.
  Τρίτη ομάδα φαρμάκων είναι τα αντικαταθλιπτικά. Στο σημείο αυτό γίνεται προφανής η συσχέτιση του συνδρόμου με την ψυχοσύνθεση του ατόμου.
 Στομάχι και έντερο «καθρέπτες» της ψυχής 
Ο αντικατοπτρισμός του στρες και της κακής ψυχολογικής κατάστασης στην υγεία του πεπτικού συστήματος, αποτυπώνεται ευδιάκριτα και στις εκφράσεις της ελληνικής γλώσσας.
  • «στριμμένο άντερο»: Ο δύστροπος άνθρωπος, ο εξαιρετικά σφιγμένος και νευρικός.
  • «αυτός μου κάθισε στο στομάχι»: Εκεί, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν καταλήγουν μόνο οι τροφές αλλά και οι εμπειρίες.
  • Σημαίνει, ότι κάποιος μας προκαλεί έντονη αντιπάθεια.
  • «έχω μεγάλο στομάχι»: Δείχνω μεγάλη ανεκτικότητα.
  • «δεν μπορώ να το χωνέψω»: Έκφραση που χρησιμοποιείται, όταν μας είναι δύσκολο να αποδεχθούμε κάτι.
  • «ένιωσα ένα σφίξιμο/ έναν κόμπο στο στομάχι»: Προκαλείται συνήθως από φόβο ή όταν ακούμε μια κακή είδηση, είναι χαρακτηριστικές της αντίδρασης του σώματος σε αρνητικά γεγονότα.
Info 
Γαριπίδου Άννα, ΓαστρεντερολόγοςΚαρόλου Ντηλ 6, Θεσσαλονίκη, 
 
 Της Νεκταρίας Καρακώστα
 

Διαβάστε περισσότερα...

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΑ : Χωρίς λόγια







 "Διαβάστε περισσότερα".
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ!

Η ηρωϊκή Γαλλίδα βουλευτής: Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΛΛΑ... ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
Η ηρωΐδα Valerie Boyer, παρά τις απειλές που δέχεται η ίδια και η οικογένεια της, τόλμησε.
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Νέο σοκ στην Τουρκία από την γνωστή Γαλλίδα βουλευτίνα της Μασσαλίας, Valerie Boyer, η οποία πρόσφατα είχε πρωτοστατήσει στην ποινικοποίηση από το γαλλικό κοινοβούλιο της αρμενικής γενοκτονίας.


 
Όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα, η Valerie Boyer σε δηλώσεις που έκανε σχετικά με το ζήτημα της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, (που έχει επανέλθει στην επικαιρότητα με γερμανική πρωτοβουλία), ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Τουρκιά δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη, αλλά η Κωνσταντινούπολη και όχι η Ιστανμπούλ και εδώ οι Τούρκοι έγιναν... Τούρκοι, ανήκει στην Ευρώπη.
Η θαρραλέα βουλευτίνα του γαλλικού κοινοβουλίου, χωρίς κανένα δισταγμό, καταδίκασε για άλλη μια φορά την Τουρκία σαν μια χώρα που παραβιάζει συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εκείνο όμως που εξόργισε πραγματικά τους Τούρκους, ήταν οι δηλώσεις της ότι δεν μπορεί μια χώρα που βαρύνεται για τα εγκλήματα της αρμενικής γενοκτονίας, αλλά και της εισβολής στην Κύπρο το 1974, να διεκδικεί μια θέση στην Ευρώπη. Για όλα αυτά, όπως τόνισε η Valerie Boyer, θα συνεχίσει να αγωνίζεται κατά της εισδοχής της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ θα συνεχίσει και τις προσπάθειες της για να αναγνωριστούν τα μεγάλα εγκλήματα της Τουρκίας στις γενοκτονίες των αρχών του εικοστού αιώνα.
turkiko-dimosievma
Η Valerie Boyer αποκάλυψε ότι για όλο αυτόν τον αγώνα της έχει δεχτεί και αυτή και η οικογένεια της απειλές κατά της ζωής της, ενώ συχνά δέχεται μηνύματα στα τουρκικά που την απειλούν με φρικτές τιμωρίες για τον αγώνα της υπέρ της αναγνώρισης της αρμενικής γενοκτονίας. Παρ' όλα αυτά, η θαρραλέα Γαλλίδα δήλωσε πως δεν την φοβίζουν όλες αυτές οι απειλές αλλά αντίθετα την πεισμώνουν για να συνεχίσει τον αγώνα της. Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θέλει να πάει στην Τουρκία για να ακούσει και την άλλη άποψη, απάντησε ότι έχει πάει στο παρελθόν στην Τουρκία αλλά τώρα δεν έχει καμία τέτοια επιθυμία καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να πάει σε μια χώρα από όπου έχουν εξαπολυθεί απειλές κατά της ζωής της και κατά της ζωής των μελών της οικογένεια της.
Η θαρραλέα αυτή γαλλίδα βουλευτής, που βάζει τα «γυαλιά» σε πολλούς Έλληνες συναδέλφους της που φοβούνται ακόμα και τη σκιά τους μην τυχόν και ενοχλήσουν την Τουρκία, έχει αρχίσει και μια νέα εκστρατεία κατά της χορήγησης της γαλλικής υπηκοότητας σε Τούρκους μετανάστες που ζουν στην Γαλλία. Όπως ανέφερε, αυτό θα είναι ένα επικίνδυνο βήμα για την αλλοίωση της σύνθεσης της γαλλικής κοινωνίας, ενώ κατηγόρησε του Τούρκους της Γαλλίας ότι συμπεριφέρονται όχι σαν να θέλουν να αφομοιωθούν στην χώρα που τώρα ζουν και δουλεύουν, αλλά σαν να θέλουν να επιβάλλουν
Ας πάρουν μερικά μαθήματα οι δικοί μας βου(ο)λευτές από την Valerie Boyer, που δεν διστάζει να αναφέρει Κωνσταντινούπολη και όχι Ιστανμπούλ, αδιαφορώντας ακόμα και για τις τουρκικές απειλές κατά της ίδιας της ζωής της.

olympia.gr


Πηγή




Διαβάστε περισσότερα...