Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

900 εκατομμύρια δολάρια ($) στοίχημα ότι το ευρώ θα καταρρεύσει έναντι του δολαρίου μέσα σε 2 εβδομάδες.: PUT Trade Rocks London Options Market !

From HEIL GAP ( or mind the GAP)

Μια συναλλαγή 900 εκατ. δολαρίων συγκλόνισε τις αγορές options του Λονδίνου σήμερα το πρωί.


Κάποιος έχει τοποθετήσει ένα γιγαντιαίο ποσό 900 εκατομμύρια $ ότι το ευρώ θα καταρρεύσει έναντι του δολαρίου μέσα σε 2 εβδομάδες.





Είναι το «έξυπνο στοίχημα» από κάποιον που έχει προβλέψει τι θα επακολουθήσει στην Ευρώπη μετά την κατάσταση που δημιούργησε στην Κύπροή μήπως κάποιος έχει εσωτερική πληροφόρηση ότι κάτι μεγάλο πρόκειται να συμβεί;


Προσοχή!


Το έχουμε ξαναδεί αυτό …. όπως παρουσιάζεται και στο παρακάτω βίντεο.






Στην πραγματικότητα, αυτό ακριβώς συνέβη πριν από την ενδέκατη Σεπτεμβρίου του 2001, και όλοι είδαμε τι έγινε στη συνέχεια.

Αυτή η ιστορία έφτασε στην δημοσιότητα από την εταιρία «Παράγωγα Intelligence»:
http://www.derivativesintelligence.com/Article/3176278/News/Big-Put-Trade-Rocks-Fx-Mart.html
HEIL GAP ( or mind the GAP)


Πηγή 













Διαβάστε περισσότερα...

Η Ελλάδα εκτός ευρωζώνης τον επόμενο μήνα και το τέλος του ευρώ…!

Του Πολ Κρούγκμαν
Αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη προβλέπει ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, ενώ παράλληλα παρουσιάζει τις επιπτώσεις της εξόδου που ενδεχομένως να οδηγήσουν στο τέλος του ευρώ.

Κείμενο του Πολ Κρούγκμαν στους New York Times με τίτλο «Eurodämmerung». Κάποιοι από εμάς το συζητούσαμε και να πως πιστεύουμε ότι θα τελειώσει το παιχνίδι:



1. Η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ, πιθανότατα μέσα στον επόμενο μήνα.
2. Οι μεγάλοι καταθέτες σε Ισπανία και Ιταλία αποσύρουν τα κεφάλαιά τους από τις τράπεζες των δύο χωρών, μεταφέροντάς τα χρήματα στη Γερμανία
3α. Το πρώτο ενδεχόμενο είναι οι τράπεζες να θέσουν όριο αναλήψεων και μεταφοράς χρημάτων
3β. Εναλλακτικά ή ακόμα και σε συνδυασμό με το «3α» αντλούνται μεγάλα ποσά από την ΕΚΤ με σκοπό να κρατηθούν εν ζωή οι υπό κατάρρευση τράπεζες.
4. Η Γερμανία θα πρέπει να επιλέξει. Ή θα πρέπει να δώσει τεράστιες εγγυήσεις για το ιταλικό και ισπανικό χρέος, αναθεωρώντας ριζικά την στρατηγική της, ώστε να κρατήσει χαμηλά το κόστος δανεισμού, αλλά ταυτόχρονα να αποδεχθεί υψηλότερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη ή…
5. Το τέλος του ευρώ.Για την πληρεστερη ενημέρωση των αναγνωστών, παραθέτουμε επίκαιρο ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες.
 

ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Συνεχίζονται οι εκτεταμένες αναφορές των γερμανικών ΜΜΕ στην ελληνική κρίση, στο διαφαινόμενο πολιτικό αδιέξοδο και κυρίως στην απειλή για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
 

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung, με τίτλο Τα βάρη της προσαρμογής. Οι Έλληνες στενάζουν κάτω από ένα ανισόρροπο πρόγραμμα, κάνει λόγο για τα περιθώρια βελτίωσης των όρων των συμφωνιών, καθώς, όπως επισημαίνεται, «το μνημόνιο προβλέπει ότι, σε περίπτωση ύφεσης πολύ σημαντικότερης από την αναμενόμενη, η ελληνική κυβέρνηση θα μπορεί, σε διαπραγμάτευση με την τρόικα, να προσαρμόσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και να παρατείνει τις υποχρεώσεις της χώρας πέρα από το 2014, για έναν χρόνο».
Διευκρινίζεται, πάντως, ότι με τον όρο «επαναδιαπραγμάτευση» οι Έλληνες έχουν στο μυαλό τους κάτι διαφορετικό από αυτό που αντιλαμβάνονται οι πιστωτές της χώρας.
 

Στη «Sueddeutsche Zeitung δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο Παραμονή της Ελλάδας μόνο με ριζική ανασυγκρότηση στο οποίο εκτιμάται ότι «δεν είναι σοβαρή στάση το να χρησιμοποιούνται οι αρνητικοί ελληνικοί οικονομικοί δείκτες ως απόδειξη για το ότι το μοντέλο βοήθειας της Ευρωζώνης έχει αποτύχει», καθώς η Ελλάδα «δεν διαθέτει λειτουργούσα δημόσια διοίκηση, πάσχει από γραφειοκρατία, νοοτροπία ατιμωρησίας και φοροδιαφυγή, ενώ της λείπουν τα ανταγωνιστικά προϊόντα» και επομένως, θα χρειαστεί περισσότερα από 10- 15 χρόνια για να ανασυγκροτηθεί, ένα διάστημα το οποίο θα χαρακτηρίζεται από απώλεια της εργασίας για πολλούς Έλληνες, οικονομικά προβλήματα και φόβο για το μέλλον.
 

Στη Die Welt αναφέρεται ότι «η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα στοίχιζε 86 δισ. ευρώ» στους Γερμανούς φορολογούμενους, ενώ μπορεί να υπερβεί και τα 100 δισ. ευρώ.
Ο οικονομολόγος της Dekabank Ούλριχ Κάτερ, δηλώνει στην εφημερίδα, ότι το κόστος από την αποχώρηση της Ελλάδας δεν θα είναι μικρό, αλλά δεν είναι αλήθεια ούτε και ο ισχυρισμός ότι η ευρωζώνη δεν μπορεί να το αντέξει, ενώ αυτή η εξέλιξη θα έχει και «πειθαρχική» επίδραση στα υπόλοιπα κράτη- μέλη.
 

Η Ηandelsblatt σε ανταπόκριση από την Αθήνα κάνει λόγο για έθνος υπό παράλυση, τονίζει ότι «το κράτος δεν πληρώνει τους λογαριασμούς του, γιατί λείπουν τα χρήματα» και ότι «τα χρήματα στα ταμεία επαρκούν μόνο για δύο μήνες», ενώ σημειώνει ότι εάν σχηματιστεί μεταβατική κυβέρνηση υπό κάποιον δικαστικό, δεν θα έχει πολιτική δύναμη και «θα είναι αβέβαιο εάν και από ποιον θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στις συνόδους του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
 

Στη Stuttgarter Nachrichten επισημαίνεται ότι «ο πραγματικός εφιάλτης θα ξεκινήσει για τους Έλληνες τη στιγμή που θα βγουν από την ευρωζώνη» ενώ αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα κατευθύνεται εδώ και μήνες προς τον γκρεμό και, τώρα, μένουν μόνο μερικά εκατοστά από την καταστροφή και τη χρεοκοπία».
Ο αρθρογράφος καταλογίζει ευθύνες στην ελληνική πολιτική τάξη, η οποία, όπως λέει, «κάνει επίδειξη ανικανότητας και απροθυμίας να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας, που θα οδηγήσει την Ελλάδα σε αυτούς τους απειλητικούς για την ύπαρξή της καιρούς».
 

Στο περιοδικό Focus δημοσιεύεται άρθρο στο οποίο υποστηρίζεται η άποψη ότι «η Ελλάδα μπορεί πια να βγει από την ευρωζώνη χωρίς να απειλήσει το κοινό νόμισμα» και τονίζεται ότι «μετά τις εκλογές, οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας υποψιάστηκαν ότι η χώρα αυτή συνεχίζει την πορεία της στην ευρωζώνη ως οδηγός- φάντασμα, ενώ στη Γερμανία, η οποία πρέπει να πληρώσει τη μερίδα του λέοντος για τις ελληνικές περιπετειούλες, εδραιώνεται η άποψη “Ε, άντε, βγείτε από την Ευρωζώνη!”».
 

Τέλος, στο περιοδικό Wirtschaftswoche επισημαίνεται ότι «ετοιμάζεται η έξοδος, καθώς οι εκλογές βύθισαν τη χώρα εντελώς στο χάος» και υπολογίζεται ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα στοιχίσει στη Γερμανία περί τα 76,6 δισ. ευρώ, στο ΔΝΤ 21,7 δισ. ευρώ και συνολικά στις χώρες του ευρώ 275,9 δισ. ευρώ.


Πηγή




Διαβάστε περισσότερα...