Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Κασιδιάρης: “Παρωδία η προανακριτική” - Επεισόδιο με Βενιζέλο - ΒΙΝΤΕΟ



 











Για την ένταση που επικράτησε σήμερα στην προανακριτική επιτροπή έγραψαν οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες:
Τα έσπασε όλα μέσα στην Προανακριτική ο Ηλίας Κασιδιάρης - "Είσαι γελοίος και χοντρός", φώναζε στον Βενιζέλο!
Του είπε επίσης απαντώντας σε προηγούμενο σχόλιο του κ. Βενιζέλου: "Εσύ Βενιζέλε έχεις έλλειψη τεστοστερόνης, γι' αυτό και από το βήμα της βουλής λες: Άντε καλέ"
- Νωρίτερα ο κ. Βενιζέλος είχε πει στους δημοσιογράφους: "Υπάρχει αυξημένη ένταση λόγω τεστοστερόνης"
- Ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται να πέταξε κάτω τα ποτήρια με το νερό και άρχισε να υβρίζει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Λίγα λεπτά αφότου είχε ξεκινήσει η διαδικασία της κατάθεσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου η συνεδρίαση διεκόπη και ξανάρχισε μετά από λίγο. Τι προηγήθηκε όμως; Ξέσπασε ένας φοβερός καυγάς μεταξύ του Ηλία Κασιδιάρη και του Άδωνι Γεωργιάδη, γιατί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, θεώρησε ότι ο κ. Γεωργιάδης με την τοποθέτησή του δημιουργούσε πέπλο προστασίας στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Η ένταση ήταν τόσο μεγάλη που παρολίγο να πιαστούν στα χέρια.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης λόγω του επεισοδίου, αποφάσισε να διακοπεί για λίγο η διαδικασία και τότε ο κ. Βενιζέλος άνοιξε την πόρτα και βγήκε έξω. Τον πήρε όμως στο κατόπι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία φώναζε: "Δείτε προνομιακή μεταχείριση μάρτυρα που μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει όποτε θέλει!"
Ο κ. Βενιζέλος δεν της απάντησε, αλλά απευθύνοντας τον λόγο στους δημοσιογράφους είπε: "Υπάρχει αυξημένη ένταση λόγω τεστοστερόνης. Είναι θέμα ενδοκρινολογικό. Σε κάθε περίπτωση, η ιατρική δεν έχει απαντήσει εάν η ψυχιατρική προηγείται της ενδοκρινολογικής ή το αντίθετο".
Όταν η συνεδρίαση επαναλήφθηκε, ο Ηλίας Κασιδιάρης επέστρεψε στην αίθουσα και μίλησε απαξιωτικά για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντάς τον "γελοίο και χοντρό", και "σκάσε χοντρέ" προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Χρ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος του αφαίρεσε τον λόγο. Μάλιστα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Βενιζέλος στους δημοσιογράφους, ο κ. Κασιδιάρης φέρεται να του είπε: "Εσύ Βενιζέλε έχεις έλλειψη τεστοστερόνης, γι' αυτό και απ' το βήμα της Επιτροπής λες έλα καλέ".
Ο κ. Κασιδιάρης φέρεται να πέταξε ποτήρια με νερό κάτω και οι φωνές ήταν τόσο έντονες που ακούστηκαν στην διπλανή αίθουσα όπου συνεδρίαζε η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής. Τότε, βγήκε από την αίθουσα ο Τέρενς Κουίκ και φέρεται να είπε: "Ρε παιδιά πείτε τους να μην φωνάζουν! Τα ακούμε όλα εδώ μέσα!"
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Κασιδιάρης είπε: «το πολιτικό ανδρείκελο που παριστάνει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ όταν του έκανα ερωτήσεις φώναζε την ασφάλεια να με βγάλει έξω. Ο Μαρκογιαννάκης τον προστατεύει. Είναι Επιτροπή συγκάλυψης, είναι μία παρωδία που δεν θέλω να λάβω μέρος».






Πρόταση μομφής Κασιδιάρη κατά Μαρκογιαννάκη για την συγκάλυψη του σκανδάλου Λαγκάρντ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ
Ηλία Κασιδιάρη, Βουλευτού Αττικής του «Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή»
ΚΑΤΑ
Χρήστου Μαρκογιαννάκη, Βουλευτού Ηρακλείου Νέας Δημοκρατίας και Προέδρου της Ειδικής Κοινοβουλευτική Επιτροπής «προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, κατά του πρώην Υπουργού, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την υπόθεση του ψηφιακού δίσκου ηλεκτρονικών αρχείων της Τράπεζας HSBC
Αθήναι 4/4/2013
Σήμερα και περί ώρα 11.30, κατά τη διάρκεια προσωρινής διακοπής της λειτουργίας της Προκαταρκτικής Επιτροπής, ο εξεταζόμενος Ευάγγελος Βενιζέλος, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξήλθε της αιθούσης και απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους επετέθη με προσβλητικό τρόπο και χαρακτηρισμούς κατά του προσώπου μου και προσβάλλοντας το κύρος της Επιτροπής, όλως αναιτίως , απροκλήτως και αντιδεοντολογικώς.
Αμέσως μετά τη διακοπή, πληροφορηθείς την ανοίκεια και απαράδεκτη επίθεση κατά του προσώπου μου από τον εξεταζόμενο μάρτυρα, διαμαρτυρήθηκα έντονα ενώπιον του Προέδρου της Επιτροπής, ο οποίος, αντί να προβεί σε αυστηρές παρατηρήσεις κατά του εκτραπέντος μάρτυρος Βενιζέλου και να ζητήσει απ’ αυτόν αν ανακαλέσει τους προσβλητικούς για την Επιτροπή χαρακτηρισμούς, διέταξε την απαγόρευση κατάθεσης ερωτήσεων εκ μέρους μου. Ενέργεια η οποία είναι παράνομη και αντικανονική.
Για τους λόγους αυτούς καταθέτω πρόταση μομφής κατά του κ. Μαρκογιαννάκη και αιτούμαι όπως ενεργήσετε αρμοδίως κατ’ αυτού τα δέοντα, σύμφωνα με τον κανονισμό της βουλής και τον κώδικα δεοντολογίας. Επισημαίνω ότι κατά την εξέταση του εν λόγω μάρτυρα, τον οποίο θεωρώ κρισιμότατο για τη διερεύνηση αυτής της μείζονος εθνικής σημασίας υπόθεσης, είχα σκοπό να θέσω συγκεκριμένα ερωτήματα για την περίοδο που διατελούσε Υπουργός των Οικονομικών, κατά την οποία η συγκεκριμένη λίστα με Έλληνες μεγαλοκαταθέτες στην Ελβετία, κυριολεκτικώς θάφτηκε. Εξαιτίας του γεγονότος αυτού το Ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε με εκατομμύρια ευρώ, σε περίοδο απεγνωσμένης αναζήτησης εσόδων. Το δικαίωμα αυτό στη διερεύνηση της υπόθεσης, μου στέρησε ενεργώντας αντικανονικά ο κ. Μαρκογιαννάκης.
Ηλίας Κασιδιάρης
Βουλευτής Αττικής




































































Διαβάστε περισσότερα...