Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Έλληνας ο πρώτος άνθρωπος που πέταξε

Οι τελευταίες ανακαλύψεις του Πανεπιστημίου "BILGI" ανατρέπoυν τα ιστορικά κατεστημένα

Έλληνας από την Κωνσταντινούπολη ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πέταξε για πρώτη φορά στον κόσμο τον 17ο αιώνα.
Τώρα έρχονται στο φως μυστικά φυλαγμένα για αιώνες . 
Σύμφωνα με τον Τούρκο καθηγητή ΣΙΝΑΝ ΤΣΕΤΙΝ , Έλληνας ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πέταξε .
























 Όπως αναφέρει, ο Τούρκος χρονογράφος και περιηγητής Evliya Celebi ,στο φημισμένο δεκάτομο έργο, το Seyahatnâme - «Βιβλίο των ταξιδιών»  , τον 17ο. αιώνα και συγκεκριμένα στις 8 Νοεμβρἰου 1637 ,  κάποιος ονόματι  ,Αχμέτ Τσελεμπί  με φτερά που κατασκεύασε ο ίδιος πέταξε απο τον Πύργο του Γαλατά , απέναντι στην Ασιατική ακτή της Κωνσταντινούπολης.
Ο τότε Σουλτάνος Μουράτ ο Δ᾽ , για το κατόρθωμα του αυτό του προσέφερε ένα κουτί με χρυσές λίρες και τον εξόρισε στο Αλγέρι.
Πρόσφατα , ο καθηγητής ιστορίας Sinan Cetin του Πανεπιστημίου "BILGI" Κωνσταντινούπολης  , ανακοίνωσε ότι βάσει των τελευταίων ερευνών προκύπτει ότι o άνθρωπος αυτός δεν ήταν Τούρκος αλλά Ρωμιός και το πραγματικό του όνομα  ήταν Αρσένιος Τσελέπης, γιος του Σάββα και της Ελισάβετ Τσελέπη από τα Ταταύλα.
 Η Δύση το κατόρθωμα αυτό το απέκρυψε όπως και οι Τούρκοι απέκρυψαν την Ιθαγενεια του για ευνόητους λόγους . 
Οι Δυτικοί μέχρι σήμερα θεωρούν ότι οι πρώτοι άνθρωποι που πετάξανε εκτός από τους μυθικούς Ίκαρο και Δαίδαλο, ήταν οι αδελφοί Joseph Michel και Jacques Etienne Montgolfier το 1783.
Σήμερα ανατρέπονται τα ιστορικά κατεστημένα . Η ημερομηνία του τολμηρού αυτού επιτεύγματος έγινε 146 χρόνια πριν από τους αδελφούς Montgolfier , το 1637  στις 8 Νοεμβρίου, την ημέρα της εορτής του Αρχάγγελου Μιχαήλ από τον Έλληνα Άρσένιο Τσελέπη.
Την ημερομηνία αυτή οι δικοί μας "γνωστοί" ιστορικοί την αμφισβητούν , ισχυριζόμενοι ότι  βάσει των δικών τους υπολογισμών δηλαδή του Οθωμανικού ημερολογίου και του σημερινού ,το επίτευγμα δεν έγινε την ημέρα της εορτής του  Αρχάγγελου Μιχαήλ αλλά δύο ημέρες αργότερα.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ !!!






 
 
 
 
 
 
 

Διαβάστε περισσότερα...

Μη μιζεριάζεις θύμωσες,!"

Λοιπόν, εχθρός σου είναι οι κότες και τα μεγάλα ΜΜΕ που τις ταϊζουν. 


 Επειδή έχω βαρεθεί την κλάψα και την μιζέρια και επειδή συχαίνομαι τις κότες που ρυθμίζουν την ζωή μας (από την Χρυσή Αυγή μέχρι την Ανταρσύα) τόσο που αρνούμαι να γίνω ακόμη και κόκκορας, σας θυμίζω:




 


 1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), από τις Ερείκουσες έως τα προάστεια της Αμμοχώστου (ελπίζω ταχέως έως το ακρωτήριο του Αγίου Ανδρέου) και από το τριεθνές του Έβρου έως την Γαύδο. Θέλεις δύο ώρες αεροπορικό ταξίδι από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό (Λάρνακα) αεροδρόμιο του Ελλαδικού χώρου. Όσο περίπου από τις Βρυξέλλες στην Μαδρίτη.

2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17,000,000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Πολίτες, Μικρασιάτες, Πόντιοι, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ. Ρίξτε μιά ματιά στο (δυστυχώς κακογραμμένο) βιβλίο του Φραγκούλη «Ποιά Τουρκία? Ποιοί Τούρκοι?». Η δεύτερη μεγαλύτερη ελληνική πόλη στον κόσμο είναι η Μελβούρνη.

3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία. Κακώς, αλλά «λεφτά υπάρχουν». Δεν έρχονται στην χώρα γιατί φοβούνται ότι θα τους τα φάνε οι κότες.

4. Έχουμε το καλύτερο «οικόπεδο» στον κόσμο σε κλιματικές συνθήκες, εναλλαγές τοπίων και βιοποικιλότητα, αλλά δεχόμαστε μόνον 16,000,000 τουρίστες τον χρόνο.

5. Έχουμε τρία μεγάλα ναυπηγεία που μπορούν να κατασκευάσουν κάθε είδος πλοίου. Δεύτεροι στον κόσμο (μετά την Ολλανδία) για χώρα του μεγέθους μας. Γιατί δεν δουλεύουν? Ρωτήστε τις κότες!

6. Διαθέτουμε περίπου 3,000 εμπορικά πλοία είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1,500 έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες -5οι στον κόσμο.


7. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, λευκόλιθο, υδρομαγνησίτη, περλίτη και 2οι σε μπετονίτη. Είμαστε 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη, χρωμίτη και αλουμίνα. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό?
 

8. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα και 3οι στις ελιές, στον κρόκο, στα ακτινίδια και στα ροδάκινα. Και δεν μπορούμε να ταΐσουμε τον λαό μας.
 

9. Έχουμε (λένε) νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι -λένε πάλι- 10 ΤΡΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ, όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (ΑGI).
 

10. Έχουμε στην Μακεδονία και την Θράκη, τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Για το Ουράνιο και τα ιχνοστοιχεία στην ίδια περιοχή δεν μας λένε.
 

11. Έχουμε εξαιρετικής ποιότητας «προϊόν» από τα Πανεπιστήμιά μας, ιδίως σε θετικές επιστήμες, Ιατρική και Τεχνολογία. Ψάξτε το Scopus ή το Google Scholar εάν δεν με πιστεύετε!
 

12. Τέλος, για να σας σπάσω τον τσαμπουκά  (!), έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ - ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι) και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι τελευταία...

Λοιπόν, εχθρός σου είναι οι κότες και τα μεγάλα ΜΜΕ που τις ταϊζουν. 


Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...