Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Πέντε μύθοι για τον ήλιο

 Στις μέρες μας οι εκλείψεις δεν έχουν καμία αύρα μυστηρίου γύρω τους – απλά συμβαίνουν όταν το φεγγάρι περνά ανάμεσα από τη Γη και τον ήλιο. 
Όλες οι κινήσεις του άστρου μας δεν προκαλούν καμία έκπληξη.

Ωστόσο, σε όλη την ανθρώπινη ιστορία, γεννήθηκαν πολλοί μύθοι για τον ήλιο.

Ορίστε λοιπόν πέντε μύθοι που προσπάθησαν να εξηγήσουν το πλησιέστερο σε μας άστρο!


 Πώς ο Χου Γι έριξε ένα βέλος στον ήλιο


Σύμφωνα με την κινεζική μυθολογία, ο ουρανός είχε δέκα ήλιους. Κάθε μέρα, η θεά του ήλιου Σίχο επέλεγε έναν από τους ήλιους (που ήταν και γιοι της) και τον έστελνε να διατρέξει τον ουράνιο θόλο με το άρμα της. Εν τω μεταξύ, οι υπόλοιποι εννιά έπαιζαν.

Το σύστημα αυτό λειτουργούσε μια χαρά έως ότου οι ήλιοι βαρέθηκαν. Αποφάσισαν να διατρέξουν τον ουρανό όλοι μαζί, προκειμένου να παραγάγουν τόσο φως και ζέστη ώστε να πάρουν ρεπό μερικές μέρες. Όμως, αυτό ξέρανε τους ποταμούς, έκαψε τη γη και οδήγησε σε ξηρασία.

Ο θεός του ήλιου Ντιτζούν λυπήθηκε τους θνητούς και κάλεσε τον μεγάλο τοξότη Χου Γι. Ο θρύλος λέει ότι ο Χου Γι τόξευσε τους εννέα αλλά δεν σκότωσε τον δέκατο, σώζοντας τη γη από το αιώνιο σκότος. Οι αρχαίοι κινεζικοί θρύλοι λένε ότι ένας δαίμονας έτρωγε τον ήλιο (έκλειψη), κι έτσι ο λαός χτυπούσε τύμπανα για να διώξει τον …ηλιοφάγο. Βέβαια, οι Κινέζοι αστρονόμοι είχαν κατανοήσει απόλυτα τις εκλείψεις από το …720 π.Χ!

Κυνηγημένος από λύκους

Στην αρχαία νορβηγική μυθολογία, η ηλιακή θεά Σολ ταξιδεύει στον ουρανό κυνηγημένη από το λύκο Σκόελ που θέλει να την καταβροχθίσει (και ο αδερφός του, ο Χάτι, κυνηγά το φεγγάρι τη νύχτα). Λεγόταν ότι οι εκλείψεις ήταν σημάδι πως ο Σκόελ πλησίαζε επικίνδυνα τη Σολ.

Για την ακρίβεια, οι Νορβηγοί πίστευαν ότι κάποια μέρα ο ήλιος θα καταβροχθισθεί. Η μυθολογία προέβλεπε μια τεράστια μάχη, το Ράγκναροκ, όπου οι μεγάλοι θεοί θα πέθαιναν και η γη θα πλημμύριζε. Αυτή η αποκαλυπτική σύγκρουση θα σάρωνε τη γη, η οποία θα επανακατοικούταν από ένα ζευγάρι ανθρώπων που θα επιζούσαν από την καταστροφή.

Ταξιδεύοντας με την ηλιακή βάρκα


Ο Ρα, ο θεός με το κεφάλι γερακιού, είναι μια από τις σημαντικότερες θεότητες στο αιγυπτιακό πάνθεον. Ο θρύλος λέει ότι ο Ρα πλοηγούσε μια βάρκα κατά μήκος του ουρανού κάθε μέρα. Η βάρκα ονομαζόταν Μαντζέτ, που σημαίνει «η βάρκα των εκατομμυρίων ετών».

Τη νύχτα, ο Ρα επέστρεφε στον κάτω κόσμο, δίνοντας φως στους νεκρούς. Όμως, ήταν ένα επικίνδυνο ταξίδι: ο Απέπ, ο κακός θεός-ερπετό, προσπαθούσε να εμποδίσει τον Ρα, τρώγοντάς τον. Οι ηλιακές εκλείψεις θεωρούνταν επιτυχημένες απόπειρες του Απέπ, όμως ο Ρα πάντα του ξέφευγε.

Ζηλιάρικο άστρο


Σύμφωνα με ένα μύθο των ινδιάνων Τσερόκι, ο ήλιος ζήλεψε τον αδερφό του το φεγγάρι επειδή οι άνθρωποι μισόκλειναν τα μάτια κοιτώντας τον ίδιο, ενώ έβλεπαν το φεγγάρι με χαρά και ηρεμία. Ο ήλιος, οργισμένος για τους μορφασμούς που έκαναν οι άνθρωποι όταν τον κοιτούσαν, έμεινε στο κέντρο του ουρανού (όπου ζούσε μια κόρη του) και εξαπέλυσε κύματα ζέστης που σκότωναν τους ανθρώπους.

Τότε, οι άνθρωποι στράφηκαν στους Μικρούς Ανθρώπους, που, σύμφωνα με τη μυθολογία των Τσερόκι, ήταν μικρόσωμα πλάσματα που ζούσαν στα δάση. Οι Μικροί Άνθρωποι είπαν πως ο ήλιος πρέπει να πεθάνει, οπότε μεταμόρφωσαν έναν άνθρωπο σε κροταλία κι έναν άλλον σε ένα τρομακτικό ερπετό, το Ουκτένα.

Ο κροταλίας έφτασε στο σπίτι της κόρης του ήλιου για να περιμένει το άστρο. Όμως, καθώς περίμενε, η κόρη του ήλιου άνοιξε την πόρτα της. Ο κροταλίας δάγκωσε κατά λάθος αυτήν, σκοτώνοντάς την. Όταν ο ήλιος ήρθε να δει την κόρη του, ανακάλυψε το πτώμα της και άρχισε να κλαίει, πλημμυρίζοντας τη γη.

Οι άνθρωποι, απελπισμένοι στην προσπάθειά τους να ευχαριστήσουν τον ήλιο για να μην κλαίει, προσπάθησαν να φέρουν την κόρη του από τη χώρα των νεκρών, αλλά φυσικά απέτυχαν· ξεκίνησαν λοιπόν να χορεύουν και να παίζουν μουσική – και ο ήλιος ήταν ξανά ευχαριστημένος.

Μη βιάζεσαι, Ήλιε!


Ο λαός των Μαορί της Νέας Ζηλανδίας διηγείται μια ιστορία για μια εποχή όπου οι μέρες ήταν πολύ μικρότερες. Ο ήρωας Μάουι συχνά άκουγε τους αδερφούς του να παραπονιούνται για την έλλειψη φωτός, οπότε αποφάσισε να δαμάσει τον ήλιο. Τα αδέρφια του, για να τον βοηθήσουν, του έδωσαν ένα δίχτυ από λινάρι.

Τότε, ο Μάουι και τα αδέρφια του ξεκίνησαν για την ανατολή για να βρουν το σπίτι του ήλιου. Κάλυψαν την είσοδο της σπηλιάς του με τα δίχτυα και αλείφτηκαν με πηλό για να προστατευτούν από τη θερμότητά του. Όταν ο ήλιος βγήκε, πιάστηκε στα δίχτυα. Ο Μάουι ξεκίνησε να τον χτυπά, και ο ήλιος κουράστηκε τόσο πολύ που δεν μπορούσε πια να τρέχει στον ουρανό. Έτσι, οι μέρες έγιναν μεγαλύτερες. 


Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...

Espresso freddo vs φραπέ: οι καλύτεροι καλοκαιρινοί καφέδες

 Ο καφές φίλτρου, ο cappuccino και ο κλασικός ελληνικός μας καφές αποτελούν ιδανικές επιλογές για 
τον χειμώνα, αλλά στους 35 βαθμούς Κελσίου, μας προκαλούν… αλλεργία. Ποιοι είναι οι πιο νόστιμοι καφέδες, που προτιμούμε τ καλοκαίρι και πώς να τους απολαύσουμε καλύτερα;






Φραπέ: ο αγαπημένος των απανταχού Ελλήνων 


Ο παραδοσιακός «ελληνικός» φραπέ, έχει συνδυαστεί στο μυαλό των περισσότερων, με το άραγμα, το τάβλι και την ξεκούραση. Με λίγο γάλα, ζάχαρη κ πολλά παγάκια, μας δροσίζει κι εμείς ξεχνιόμαστε, καθώς τον ανακατεύουμε μηχανικά με το καλαμάκι… Ανακαλύφθηκε το 1957 από τον Δημήτριο Βακόνδιο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όταν, μη βρίσκοντας ζεστό νερό γι να φτιάξει τον καφέ του, δοκίμασε να ανακινήσει σ ένα shaker τα συστατικά μαζί με κρύο νερό. Εμείς σίγουρα, ευχαριστούμε πολύ τον μεγάλο αυτό «εφευρέτη»!

Πώς να το προτιμήσουμε: Σίγουρα με γάλα και ζάχαρη είναι ένα εξαιρετικό ρόφημα που σβήνει τη ζέστη του καλοκαιριού και αντικαθιστά παράλληλα, τη γλυκιά γεύση που δεν θέλουμε να πάρουμε από… το παγωτό.


Espresso freddo: παγωμένη απόλαυση σε mini size

O αγαπημένος καφές των Ιταλών, κυκλοφορεί φυσικά και σε καλοκαιρινή version, με πολλά παγάκια κι ελαφρύ αφρό. Ο Luigi Bezzera από το Μιλάνο είναι ο εφευρέτης της μηχανής του espresso και ο αγαπημένος φυσικά, όσων λατρεύουν τον συγκεκριμένο καφέ. O espresso freddo σερβίρεται σε μεσαίο ποτήρι με πολύ πάγο (κατά προτίμηση θρυμματισμένο) κι αν θέλετε ζάχαρη.

Πώς να τον προτιμήσουμε: Για να χαρίσετε μια γερή τόνωση στο νευρικό σας σύστημα, προτιμήστε τν Espresso freddo σας σκέτο. Αν σας φαίνεται πολύ βαρύς, τότε προσθέσετε ελάχιστη ζάχαρη στην άκρη του κουταλιού, χωρίς να το παρακάνετε και χαλάσετε το υπέροχο άρωμα του καφέ.



Cappuccino freddo: η μεγάλη μας αγάπη και παντοτινή (;)

O cappuccino έφτασε πολύ κοντά στη σημερινή του μορφή από τον 17ο κιόλας αιώνα, όταν Βιεννέζοι μοναχοί θέλοντας να αραιώσουν τον κλασικό τουρκικό καφέ, πρόσθεσαν μέλι κ γάλα. Το χρώμα που πήρε ο καφές έμοιαζε πολύ με εκείνο από τα ράσα των καπουτσίνων («Capuchin») κι έτσι προέκυψε το όνομα του συγκεκριμένου καφέ «cappuccino». Η καλοκαιρινή μορφή του εμπλουτίζεται με θρυμματισμένο πάγο και κρύο αφρόγαλα, που δημιουργεί μια στρώση πάνω από τον καφέ. Είναι σίγουρα ο μεγάλος αντίπαλος του φραπέ, αλλά σαφώς ελαφρύτερος, μιας και είναι φιλτραρισμένος.

Πώς να το προτιμήσουμε: Εδώ πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί να μην το παρακάνετε με τη ζάχαρη και το αφρόγαλα, γιατί ο καφές σας δεν θέλει και πολύ να μετατραπεί σε θερμιδική βόμβα μεγατόνων… Προτιμήστε να προσθέσετε λίγη ζάχαρη αν δεν σας αρέσει σκέτος και 2 δάχτυλα αφρόγαλα.

Παγωμένος ελληνικός: εναλλακτική εθνική α
πόλαυση

Αν είστε φανατικός λάτρης του ελληνικού καφέ, τότε είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε, ότι δεν είναι ανάγκη να τν ξεχάσετε για τους επόμενους 4 μήνες. Αντίθετα, μπορείτε να τον απολαύσετε σε παγωμένη μορφή και να δροσιστείτε δίπλα στο κύμα. Η διαδικασία δημιουργίας του είναι κάπως μπελαλίδικη, αλλά αν σας αρέσει η γεύση του, τότε αξίζει τον κόπο. Φτιάξτε τον καφέ σας όπως στη ζεστή του εκδοχή και στη συνέχεια, αφήστε τον στο ψυγείο να κρυώσει. Περάστε τον έπειτα από ένα φίλτρο γαλλικού καφέ και προσθέστε στο ποτήρι πολλά παγάκια. Αν τον προτιμάτε με γάλα, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο αφρόγαλα. Περιμένουμε εντυπώσεις…

Πώς να τον προτιμήσουμε: Στη συγκεκριμένη περίπτωση φτιάξτε τον καφέ σας όπως ακριβώς τον ζεστό ελληνικό. Η γεύση θα είναι ίδια, αλλά παγωμένη…


Freddoccino: ένα επιδόρπιο με λίγες ενοχές 

Σίγουρα δεν τον λες ακριβώς καφέ, αλλά μάλλον προς το «επιδόρπιο» κλίνει. Μη σας νοιάζει όμως, γιατί πίνεται άψογα το καλοκαίρι και παραβλέποντας τις θερμίδες του, μας χαρίζει δροσερή απόλαυση στην παραλία ή στην καφετέρια το απόγευμα. Φτιάχνεται με μια δόση καφέ, γάλα, ζάχαρη και σοκολάτα. Αφού χτυπήσετε όλα τα υλικά με μπόλικο πάγο στο blender, το ρόφημα είναι έτοιμο και μοιάζει με milkshake. Απολαύστε το καλύτερα μετά από το μπάνιο σας, για να μην «πνιγείτε» στις τύψεις…

Πώς να τον προτιμήσουμε: Ο freddoccino φτιάχνεται συνήθως σε καφετέριες με έτοιμο μίγμα, αλλά αν θέλετε να τον ετοιμάσετε σπίτι μπορείτε να αναμίξετε μία δόση καφέ, λίγο γάλα, 2 κουταλιές γεμάτες σκόνη για ρόφημα σοκολάτας και μια κουταλιά ζάχαρη. Ανακατέψτε με πολύ πάγο στο blender κι έχετε ένα εξαιρετικό παγωμένο ρόφημα!

Φραπέ με baileys: διπλή απόλαυση σε συσκευασία μίας

Άψογη καλοκαιρινή επιλογή είναι και η προσθήκη λικέρ baileys στον κλασικό μας φραπέ. Αφού φτιάξετε πρώτα τον φραπέ σας σκέτο, χωρίς γάλα και ζάχαρη, προσθέστε μια δόση baileys. Το αλκοόλ και η γεύση του καφέ και της κρέμας που έχει, θα δώσουν ένταση στον καφέ σας και θα σας χαλαρώσουν, αφήνοντας μια ελαφρώς γλυκιά γεύση στο τέλος. 
Πώς να τον προτιμήσουμε: Αν και δεν είναι απαραίτητο να μην προσθέσετε επιπλέον ζάχαρη στο καφέ, θα σας προτείναμε να το αποφύγετε. Το Baileys από μόνο του είναι αρκετά γλυκό και θα δώσει στον καφέ σας την απαραίτητη γλύκα που αναζητάτε, χωρίς να σας λιγώσει.




Espresso με παγωτό: η ιδανική καλοκαιρινή επιλογή 

Για το τέλος αφήσαμε φυσικά και την καλύτερη επιλογή από όλες. Πιο καλοκαιρινή και πιο… γλυκιά γιατί μας αξίζει! Όπως και στον φραπέ με baileys, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, φτιάξτε πρώτα μια δόση κανονικό espresso, χωρίς προσθήκη ζάχαρης και στη συνέχεια, ρίξτε τον καυτό σιγά σιγά μέσα σε ένα ψηλό ποτήρι όπου θα έχετε βάλει 1 ή 2 μπάλες παγωτό βανίλια κι αφήστε τον να λιώσει αργά το παγωτό και να ενωθεί μαζί του. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και στο εξωτερικό, ο συγκεκριμένος καφές κάνει θραύση τις ζεστές μέρες με το όνομα «Ice (cream) cafe». Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό, νόστιμο, αρωματικό, γλυκό και απόλυτα καλοκαιρινό!
Πώς να τον απολαύσουμε: Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές σε αυτή την περίπτωση. Μία δόση espresso (ή και δύο για περισσότερη ένταση) κ μία μπάλα παγωτό είναι η ιδανική ποσότητα.









Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

Η Αγγλία περνάει νόμο για υποχρεωτική στρατιωτική θητεία !! Γνωρίζεις πότε είχε ξαναγίνει αυτό?

Άλλες δυο φορές , λίγο πριν από τους δυο παγκόσμιους πολέμους !!
Εδώ οι Άγγλοι μαζεύουν υπογραφές για να το αποτρέψουν!!








"Currently there is a Private members Bill passing to its second reading in the house of commons that asks, the government to pass a law to provide a system of national service for young persons.
We the undersigned do not want our children and grandchildren to be forced to undertake military style training or conscription in to the military for any reason that is not voluntary. It is unacceptable to force any person to engage in military training and or actual service in the military without their guardians express permissions. We do not want our children and grandchildren to fight and die in wars, or in training that they or we have no control over. We ask that the Private Members Bill, The National Service Bill 2013-14 be rejected and that our government reassure us that military style training, or service will always be a freedom of choice and not a system of conscription imposed upon UK citizens, especially young people."
Μερικά σημάδια δεν είναι και τόσο συνομωσιολογικα ετσι? Ίσως να μπορέσουν να σε κάνουν να δεις λίγο πιο ξεκάθαρα ...εσένα που μας έχεις για "καμένους "!!

Stranger ... xmmmmmmmmmmmmm!

Πηγή 










Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑ ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ. ΠΑΝΤΑ ΗΣΟΥΝ ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ.

Σχόλιο Πενταπόσταγμα: Όλα αυτά που αναφέρονται στο άρθρο έχουν πράγματι, όλα, έναν μοναδικό αριθμό, μόνο που δεν είσαι ΕΣΥ, αλλά πράγματα τις καθημερινότητας σου,γιατί αυτό κάνει η νέα τάξη πραγμάτων βάζει όλα τα πράγματα σε μία τάξη, σε μία νέα τάξη.
Από τα ράφια του Σούπερ Μάρκετ μέχρι τα ζώα,  τα έχει τοποθετήσει  ολά σε τάξη, ώστε ανα πάσα στιγμή να ξέρει που βρίσκετε το κάθε τι. Το επόμενο και τελευταίο ΠΡΑΓΜΑ που έχει απομείνει για να μπει σε νέα τάξη,  είναι ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ.
 
ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ  ΠΡΆΓΜΑ Ή ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ  ΕΛΕΎΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ;;;



Στο ληξιαρχείο, στο σχολείο, στους βαθμούς, στο στρατό, στην εφορία, στην ταυτότητα, στο τηλέφωνο, στον τραπεζικό σου λογαριασμό, στη κοινωνική ασφάλιση, στην πιστωτική κάρτα, στο σειριακό αριθμό των ιδιοκτητών σου ηλεκτρονικών συσκευών, στα προϊόντα του σούπερ μάρκετ, στις τιμές που έχουν οι καταναλωτικές σου επιθυμίες, στους εκλογικούς καταλόγους, στο ποσοστό που σου αναλογεί στις τηλεοπτικές μετρήσεις ακροαματικότητας, στο μισθό σου, στη διεύθυνσή σου στο Ίντερνετ, στη διεύθυνσή του σπιτιού σου, στη πόρτα του διαμερίσματός σου, στη ΔΕΗ, στην ύδρευση στον ΟΤΕ, στα κοινόχρηστα, τα δικαστήρια, στην αστυνομία, στο πρωτοδικείο, στο ζώδιο, στο λαχείο, στο αεροπλάνο και στο τραίνο, στην πινακίδα του αυτοκινήτου σου, στη θέση του θεάτρου, στη ληξιαρχική πράξη θανάτου, στο νεκροταφείο, στο οστεοφυλάκιο. Όλοι αυτοί οι αριθμοί είσαι εσύ. Κανένας δεν νοιάζεται για το όνομά σου. Ενδιαφέρονται μονάχα για τους αριθμούς σου (από τον «αριθμό» του πορτοφολιού σου, μέχρι τον «αριθμό» των επιδόσεών σου)....
Και πάντα διαμαρτυρόσουν ότι τα πράγματα δεν δουλεύουν σωστά, ότι δεν αξιολογείσαι σωστά, ότι δεν υπάρχει οργάνωση, εξυπηρέτηση, ασφάλεια, οικονομία, ότι δεν σου πέφτει το λαχείο, ότι δεν είναι σωστό το ένα, ότι δεν είναι σωστό το άλλο… Τι θέλεις τώρα; Γιατί σε πειράζει που έρχονται τώρα και επιτέλους κάνουν τη ρύθμιση που ουσιαστικά επιθυμούσες και εργαζόσουν γι’ αυτήν  χωρίς να το συνειδητοποιείς; Με τη ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ, με τα νέα συστήματα ελέγχου και  με ότι θα επακολουθήσει, θα κάνουν όλους αυτούς τους αριθμούς  ΕΝΑΝ ΑΡΙΘΜΟ. Αυτό που πάντα ήσουν. Και όλα θα είναι οργανωμένα και προβλέψιμα. Χωρίς καθόλου φαντασία. έτσι κι αλλιώς εφημερίδες διάβαζες, σουξέ – τραγούδια άκουγες, δεν διάβαζες  ούτε  άκουγε «περίεργα πράγματα». Τη φαντασία σου τη χρησιμοποιούσες μόνο για σεξουαλικές φαντασιώσεις και για οράματα πλούτου και ιδιοκτησίας. Έτσι, ούτε τη φαντασία» σου πρόκειται να χάσεις. Έρχονται οι εκπρόσωποι σου στην εξουσία, και σου δίνουν την οργάνωση και την ασφάλεια που πάντα ήθελες. Γιατί διαμαρτύρεσαι; Τώρα θα πάψεις να είσαι διχασμένη αριθμητική προσωπικότητα. Θα είσαι στ’ αλήθεια ένας και μόνο αριθμός. Ώριμος και συγκεκριμένος άνθρωπος, χρήσιμος για την κοινωνία. Κι αυτός που σε εξουσιάζει είναι ένας αριθμός. Αλήθεια, φαντάζεσαι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία αν αυτός είναι ο 666 ή ο 48753921908732511;

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...

4. ΕΓΩ Ο ΔΙΑΣ Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ - ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ.

Οι ανησυχίες του ΔΙΑ / λεξαριθμος 660[3] = η δημιουργία της Αθηνάς από το κεφάλι του ΔΙΑ / ο λεξαριθμος 800[8] / νεφεληγερετα Ζευς - η συμπαντική πηγή γνώσης / ο υψηλός Δόμος του Οδυσσέα /έρκος οδόντων / ο όρκος της Αθηνάς - επικαλούμαι τους Αθάνατους Θεούς / κρατος=κρατος=κρατος=691[7] / οι επτά αγγελιοφόροι και η αγαθή έριδα / οδυσειαν =ουσιαν δε=ουσιαν εδ’[ω] =740[2] / ζω οσο πιο απλά μπορώ για να μην πλανηθώ / Φορκυνας –Θοωσα / το πρόβλημα του Ποσειδώνα .

ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑ

Στην Αθηνά, που αντιπροσωπεύει την σοφία, που είναι δημιούργημα της δικής του βούλησης , αυτός που σκοπός του είναι η παρουσία νοήμονος ζωής σε κάθε «γωνιά» του αφιλόξενου σύμπαντος , ο υπεύθυνος για την ύπαρξη κάθε μορφής ζωής από την δημιουργία του , απαντώντας ,μίλησε για την ζωή του νέου ηρώα άνδρα της ΓΗΣ και τις προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσει για να επιτύχει τους στόχους του.



Ο ΔΙΑΣ έχει συμφωνήσει σε όλα με τις προτάσεις του «αδελφού» του Ποσειδώνα.Εχει όμως επιφυλάξεις σχετικά με τους Όρους της συμφωνίας και εκφράζει τις ανησυχίες του στην Αθηνά.

Ταυτόχρονα μας ενημερώνει για τις λύσεις που αποφασίστηκαν, σαν αντίμετρα, στο τεράστιο εμπόδιο ενδο-επικοινωνίας των δυο εγκεφάλων μας που ακούει στο όνομα , Μεσολόβιο η Τυλώδες σώμα η corpus callosum.

Εξηγεί στην Αθηνά –Μέντορα, πως οι Αχαιοί τον ενημέρωσαν εγκαίρως με αγγελιοφόρους , πως αρνούνται τον εποικισμό του πλανήτη Ιθάκη 33 με το «μοντέλο» Οδυσσέας.

Για αυτόν τον λόγο, συνέχισε ο ΔΙΑΣ , όλοι οι λαμπροί σύμμαχοι μας έχουν συγκεντρωθεί περιμένοντας εσένα για να διαπραγματευτούν τον πλανήτη και το αστρικό του σύστημα.

Ο Δίας είναι σαφής και για την τύχη των μη συμφωνούντων Αχαιών, η εντολή του προς την Αθηνά είναι, εάν αποτύχει ο διάλογος με τους εταίρους μας Αχαιούς, κατέστρεψε τους .

Είμαι σίγουρος, συνέχισε ο ΔΙΑΣ, πως οι άνθρωποι που θα εποικίσουν τον πλανήτη ΓΗ έρχονται.

Είμαι πεπεισμένος πως αυτοί θα διαθέτουν όλα τα απαραίτητα εφόδια στα μυαλά τους, ώστε να επιτύχουν του στόχου τους.

Ο Δίας ρωτά.

Ποια έλικα θα τοποθετηθεί στα μυαλά του Γήινου πρωτόγονου ;;;

Ποια θα είναι η γνώση που θα απορρέει από την Ε.Ε.;;;

Ποιος θα είναι ο νοητικός μηχανισμός που θα επιτρέπει την εκφορά του θειου λόγου από την Ε.Ε. [ασυνείδητο] , στο αριστερό μυαλό [συνειδητό], χωρίς την μεσολάβηση της διαδικασίας του διαλογισμού;;;

Κινδυνεύει η πορεία επιστροφής του πλανήτη στην νόηση ;;;

Με ποιο τρόπο ο θειος λόγος της Ε.Ε. θα ξεπερνά το εμπόδιο του Μεσολόβιου;;;

Με ποιο τρόπο ο Μοριακός βιολόγος, γενετιστής , νεύρο-επιστήμονας θα κρύψει την θεϊκή υπόσταση του Οδυσσέα από τους απογόνους του;;;

Γνωρίζουμε ήδη τις απαντήσεις στις περισσότερες από τις ερωτήσεις του ΔΙΑ.

Η Ε.Ε. είναι αυτή που τοποθετήθηκε στα μυαλά μας ,είναι αθάνατη ,παντογνώστης και ότι καλύτερο υπάρχει στο γαλαξία και στο σύμπαν γενικά.

Ο νοητικός μηχανισμός που επιτρέπει την εκφορά του θειου λόγου χωρίς την μεσολάβηση της διαδικασίας του διαλογισμού είναι η αγαθή ΕΡΙΔΑ [πρόσληψη γνώσης με δόλο] ,θα το δούμε αναλυτικά στη συνέχεια.

Η πορεία της νόησης στον πλανήτη μας, σύμφωνα με τον σχεδιασμό των Ελλήνων αθανάτων, δεν κινδυνεύει παρά μόνο από την υπερβολική βλακεία όσων μας διοικούν σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αυτό είναι κάτι που θα αλλάξει στο άμεσο έως μέσο μέλλον, διότι η αποτυχία δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο των αθάνατων Ελλήνων.

Το πως και πότε θα συμβεί όσοι ευτυχήσουν να «ζουν» την εποχή εκείνη στον πλανήτη μας είμαι σίγουρος πως θα το θυμούνται για πάντα.

Το Μεσολόβιο δημιουργήθηκε αφενός μεν σαν εμπόδιο της ελεύθερης ροής της ιερής γνώσης από το δεξί προς το αριστερό εγκέφαλο μας, αφετέρου δε το ίδιο όργανο είναι υπεύθυνο για την μη αναγνώριση από την συνείδηση μας [αριστερό μυαλό] της διπλής μας υπόστασης.

Ναι, χωρίς αμφιβολία , γνωρίζουμε την ύπαρξη του ασυνείδητου, πόσοι από εμάς όμως κατανοούμε τον πραγματικό του ρολό στα του βίου μας.[μηχανισμός του ύπνου-υφαντό της Πηνελόπης κ. λ.π.]

Μόλις πρόσφατα, οι νεύρο επιστήμονες του Χάρβαρντ, ανακοίνωσαν το αποτέλεσμα της έρευνας τους, σχετικής με το ποιο κομμάτι του εγκεφάλου μας δίνει την εντολή για κάποια [οποιαδήποτε ] καθημερινή πράξη μας.

Το αποτέλεσμα των ερευνών τους ήταν, πως ακόμη και η απλή ενεργεία του ανάμματος ενός τσιγάρου, γίνεται με εντολή αυτού που ονομάζουμε ασυνείδητο και όχι αυτό που κατανοούμε ως «εγώ».

Μπορείτε να κατανοήσετε τις επιπτώσεις αυτής της «απλής» διαπίστωσης των νεύρο –επιστημόνων του πανεπιστήμιου Χάρβαρντ;;;

Εάν οι επιστήμονες έχουν δίκαιο [και έχουν] και το ασυνείδητο είναι αυτό που ορίζει και τις λεπτομέρειες της όποιας καθημερινής μου ενέργειας , αφού τα πάντα σχεδιάζονται και λειτουργούν χωρίς την συμμετοχή μου ,τότε σοβαρές ερωτήσεις προκύπτουν για εμένα όπως ,

ΕΓΩ ποιος είμαι;;;

ποιος είναι ο ρόλος μου;;;

γιατί υπάρχω ;;;

ποιο είναι το νόημα της ζωής για ΕΜΕΝΑ ;;;

Μόνο στον Ομηρική Οδύσσεια υπάρχουν οι απαντήσεις στις ερωτήσεις αυτές.

Οι ερευνητές αιχμής του Χάρβαρντ δηλαδή, προχωρούν ολοταχώς να αποδείξουν την ύπαρξη του μηχανισμού του ύπνου [είναι μακριά ακόμη βέβαια], χωρίς να γνωρίζουν τίποτα σχετικό για τον Όμηρο και το «υφαντό της Πηνελόπης» .

Ως γνωστόν, ο μηχανισμός του ύπνου [υφαντό της Πηνελόπης], μας εξηγεί πως όλα όσα βιώνουμε καθημερινά ,έχουν προαποφασιστεί σε ασυνείδητο επίπεδο από εμάς τους ίδιους στο παρελθόν.

Επομένως τίποτα δεν είναι τυχαίο και το μέλλον είναι γνωστό για όλους μας, τουλάχιστον στο κομμάτι εκείνο του μυαλού μας που το διαχειρίζεται [ασυνείδητο].

Το «Χάρβαρντ» λοιπόν συμφωνεί απόλυτα με όσα το αποκωδικοποιημένο κείμενο της Οδύσσειας μας ενημερώνει πριν 2853 χρόνια .

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

Ο Δίας εύχεται και ελπίζει στη συνέχεια πως στο μέλλον και μετά το πέρασμα ενός ενιαυτού [2160 χρόνια], η γενιά της ΓΗΣ, αυτή που θα δημιουργηθεί στα εργαστήρια γενετικής της Φαιστού στην Κρήτη από την Καλυψώ, Θα έχει την δυνατότητα πρόσληψης ιερής γνώσης, ώστε να δώσει λύσεις στα προβλήματα του πλανήτη, στην πορεία του για την πολυπόθητη ανεξαρτησία του στα γαλαξιακά δρώμενα.

Εκ του αποτελέσματος σήμερα γνωρίζουμε ,πως τα 2160 χρόνια πέρασαν και τίποτα δεν συνεβη.Ο ευσεβής πόθος του ΔΙΑ δεν εκπληρώθηκε.

2160 χρόνια μετά την δημιουργία του Δωριέα το 1080 της εποχής του Κριού, μας φέρνουν στο 1080 της εποχής των Ιχθύων.[1080+1080= 2160]

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του ΔΙΑ, πριν 1093 [1080+13] χρόνια έπρεπε ήδη να είχαμε βρει το μυστικό της αθανασίας του ανθρώπου και να είχαμε ταξιδέψει στο γαλαξία στο ραντεβού μας με τους Αργειους.

Είναι φανερό πως κάπου στην διαδρομή χάθηκε μια χιλιετία.

Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως η χιλιετία χάθηκε κάπου μεταξύ του 2000 της εποχής του ΚΡΙΟΥ [θάνατος του Μεγάλου Αλεξάνδρου] και του 900 της εποχής των ΙΧΘΥΩΝ.

Για το αν θα μπορέσουμε να την αναπληρώσουμε, χωρίς κινδύνους, ο χρόνος θα δείξει.

Αφού λοιπόν ,σύμφωνα με τις προδιαγραφές που περικλείονται στην συμφωνία των δυο μερών ,ο Οδυσσέας θα έχει την συνείδηση ενός θνητού και θα αγνοεί παντελώς την παρουσία μέσα του της συμπαντικής πηγής γνώσης [Απόλλων- κοράκι] , με ποιο τρόπο εγώ ο δημιουργός του θα αναδείξω την κρυμμένη τόσο καλά θεϊκή του πλευρά;;;

Με ποιο τρόπο θα βοηθήσω στην εκφορά του θειου λόγου από την Ε.Ε. στην συνείδηση του Οδυσσέα , αποφεύγοντας το εμπόδιο του Μεσολόβιου;;;

Αν θέλω πραγματικά να βοηθήσω τους Γήινους.

Η Αθήνα έχει φροντίσει για τον μηχανισμό του διαλογισμού, είναι ο μόνος τρόπος για την αποφυγή του Μεσολόβιου και η μοναδική ελπίδα της ανθρωπότητας για την πρόσληψη ιερής γνώσης από την Ε.Ε. του δεξιού εγκεφαλικού λοβού.

Το θάρρος είναι απαραίτητο για την πρόσληψη ιερής γνώσης από την Ελληνική διπλή βίο-νάνο-έλικα, την εγκατεστημένη στον πυρήνα των εγκεφαλικών κυττάρων του δεξιού λοβού των ανθρώπων, με την διαδικασία του διαλογισμού.

Η Αθηνά γνώριζε από την μακρινή εκείνη εποχή όμως ,την αδυναμία του δημιουργήματος της στη λήψη ιερών γνώσεων από την πηγή, με την μέθοδο του διαλογισμού.

Οι δυσκολίες για κάτι τέτοιο ήταν πολλές και ανυπέρβλητες.

Ας πάρουμε για παράδειγμα την ενημέρωση , που είναι απαραίτητο συστατικό για να ασχοληθεί κάποιος με τον διαλογισμό ,γινόταν διαχρονικά με το «σταγονόμετρο».

Τα «ιερατεία» της αρχαιότητας την απαγόρεψαν [ενημέρωση] με ποινή τον θάνατο [Αθήνα -ελευσίνια μυστήρια].

Τα «ιερατεία» στην αρχή της εποχής των Ιχθύων και αυτά την απαγόρεψαν για το ευρύ κοινό.[μην ρίχνετε τα «μαργαριτάρια» στους «χοίρους»]

Τα «ιερατεία» πάλι σε όλη την διάρκεια της εποχής των Ιχθύων, φρόντισαν να παραμείνει η γνώση μεταξύ των «τειχών» απαγορευμένη για όλους [χριστιανοί].

Αργότερα προς το τέλος της εποχής των Ιχθύων, όπου χάθηκε και η χιλιετία που λέγαμε , άρχισε η λειτουργιά των διαφόρων ομάδων –στοών –οργανισμών-ταγμάτων-αδελφοτήτων –ιπποτών κ.λπ., που συνέχισαν το έργο των «ιερατείων», με τον δικό τους τρόπο, όμως το ίδιο αποτέλεσμα.

Η Αθηνά αποδεικνύεται, εκ του αποτελέσματος σήμερα, πρέπει να γνώριζε και τον τρόπο που οι λίγοι γνωρίζοντες κάθε εποχής θα διαχειρίζονταν το θειο αυτό δώρο [«άνθρωποι» της σε τροχιά γύρω από τη ΓΗ ενημερώνονται καθημερινά για τα δρώμενα του πλανήτη τα τελευταία 4333 χρόνια] , με ιδιοτέλεια και προσωπικό κέρδος ,χωρίς καμιά ωφέλεια για την παγκόσμια κοινωνία και τα πραγματικά προβλήματα του πλανήτη.

Έτσι η επιλογή μιας άλλου είδους βοήθειας, προς τον μελλοντικό απόγονο του Δωριέα , ώστε αυτός να έχει μια ελπίδα να σώσει τον πλανήτη ,ήταν περισσότερο από κάθε άλλη φορά εμφανής για τον ΔΙΑ.

Όπως θα δούμε στην αποκωδικοποίηση των στίχων α78-79, η επί πλέον βοήθεια της Αθηνάς ,είναι αυτή που μας οδήγησε σαν πλανήτη έως εδώ και συνεχίζει να μας οδηγεί.
Το όνομα της «αγαθή έριδα».

Η απάντηση του ΔΙΑ στους σκληρούς ορούς του «αδελφού» του Ποσειδώνα.

………………………………………………
γεωμετρική σχέση 1804 / 574

θεά Αθηνά και Μέντορας ένα και το αυτό πρόσωπο.

Ο λεξαριθμος [574[7]=απαμειβομενος =[απαντώντας] είναι και διάμετρος κύκλου με μήκος περιφέρειας τον λεξαριθμο [1804[4] ας δούμε τι μας αποκαλύπτει η Γεωμετρική σχέση,
1804[4] / 574[7]
1804[4]=Δ’αγχιαλοιο δαιφρονος.- [τον θαρραλέο Μεντη γιο του Αγχίαλου]
/
574[7]= απαμειβομενος .-[απαντώντας]

Η γεωμετρική σχέση 1804/574 μας επιβεβαιώνει πως ο ΔΙΑΣ συζητά με την θεά Αθηνά.
Τον θαρραλέο γιο του Αγχίαλου τον Μέντορα την προσωποποίηση της Θεάς Αθηνάς.
Άρα θεά Αθηνά και Μέντορας είναι ένα και το αυτό «πρόσωπο».

………………………………………………………………………
γεωμετρική σχέση 880[7] / 280[10]

με ποιο τρόπο θα γίνετε η εκφορά του θειου λόγου;

Ο λεξαριθμος 280[10] είναι και διάμετρος κύκλου με μήκος περιφέρειας τον λεξαριθμο [880[7]

Από τον 880[7] –το μήκος της περιφέρειας του Κύκλου έχουμε τους λεξαριθμους

880[7]=Κίων*.- [ μεταφορικά η Ε.Ε.]

880[7]=νικώ*.-[η Ε.Ε. θα νικήσει -επικρατήσει].-

880[7]=κιω ν’[υ]*.-[κιω=προχωρω-πηγαίνω / τώρα με την Ε.Ε. πηγαίνω προς την νίκη]

880[7]=Καλόν τε μεγαν τε.- [η καλή και τεράστια Ε.Ε.]

880[7]=Πω* .-[ειπον =μίλησα /δικάζω-προσφωνώ-επαινώ-παραγγελλω].-α196

880[7]=Πω* .-[μόριο εγκλιτ.=τροπικο =κατά τινά τρόπον οιονδήποτε / χρονικο=επι χρονικό τι διάστημα οιονδήποτε ].-α196

880[7]=θεα φρεσιν.- [τα θεϊκά μυαλά ]

880[7]=αγαθά φρεσιν .-[τα πολύτιμα μυαλά ]
/
Από τον λεξαριθμο 280[10] –το μήκος της διαμέτρου του Κύκλου έχουμε

280[10]=Ποιον.-[τι λογής / με ποιο τρόπο].-α64

Από την Γεωμετρική σχέση 880/280 έχουμε.

Ο Δίας ρωτά την Αθηνά με ποιο τρόπο θα γίνετε η εκφορά του θειου λόγου της Ε.Ε. προς τα θεια μυαλά;;;
Με ποιο τρόπο θα οδηγηθεί ο Γήινος στη νίκη προσλαμβάνοντας ιερή γνώση από την Ε.Ε.;;;

ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΣ 660[3]
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ «ΚΕΦΑΛΙ» ΤΟΥ ΔΙΑ

ΕΓΩ Ο ΔΙΑΣ Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ - ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ.

660[3]=Τέκνον Εμον* .-[παιδί μου –δημιούργημα μου].-α64

660[3]=τ’εκ νοον νεμ’[ω]*.-[με το μυαλό προσλαμβάνω ιερή γνώση].-α64

660[3]=Τ’ εκ νοον μεν * .-[παιδί μου –δημιούργημα της νόησης μου βέβαια / ο «μύθος» πως η ΑΘΗΝΑ βγήκε-γεννήθηκε από το κεφάλι του ΔΙΑ].-α64

660[3]=Το κενον μεν * .-[κενον = το κενό –μάταιο-αδειανο =αλληγορικά η αόρατη Ε.Ε. / παιδί μου δημιούργημα της αόρατης βίο-νάνο-έλικας -του ΔΙΑ].-α64

660[3]=εντο κενόν μ’ * .-[εντο =ιημι=στελλω-αποστέλλω-απολυω –εκτινάσσω-εκβαλλω / παιδί μου εγώ το «κενό» σε δημιούργησα].-α64

660[3]=τον εκον μεν *.-[ εκόν =εκούσια –με την θέληση μου / αυτόν εκουσίως εγώ με την νόηση μου δημιούργησα βέβαια].-α64

660[3]= τοκον μεν εν’[ι]*.-[τοκος=ο γονέας / βέβαια είσαι δημιούργημα από μέσα από το μυαλό του γονέα σου –αποτέλεσμα της νόησης του].-α64

660[3]= μναασθαι Μητ’[ι].- [Μητι= η σοφία / μναομαι=ενθυμουμαι-σκέπτομαι / την σοφία σκεπτόμενος]
………………………………………………………………

Ο ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΣ 800[8]

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΙΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΩΝ

Θάρρος χρειάζεται στο διαλογισμό.

Θάρρος χρειάζεται για την πρόσληψη ιερής γνώσης.

Άγχος-θυμός-οργή δεν βοηθούν.

800[8]=Ος περι μεν νοον*.-[ ο οποίος σχετικά με το μυαλό ].-α66

800[8]= περι μενος νοον*.-[ ο οποίος σχετικά με την διαχείριση της οργής –θυμού-θάρρους σε ότι αφορά την κατάσταση του μυαλού ].-α66

800[8]= περι νεμος νοον*.-[ ο οποίος σχετικά με την διαχείριση της οργής –θυμού-θάρρους σε ότι αφορά την κατάσταση του μυαλού κατά την διάρκεια πρόσληψης ιερής γνώσης από την Ε.Ε. του δεξιού λοβού των ανδρών διαλογιζόμενος].-α66

800[8]= π’ιερος μεν νοον*.-[ κατά κάποιο τρόπο βέβαια το θειο ταχύ ισχυρό ζωογόνο μυαλό ].-α66

800[8]= π’ιερος νοον νεμ’[ω] *.-[ κατά κάποιο τρόπο βέβαια από το θειο ταχύ ισχυρό ζωογόνο μυαλό προσλαμβάνω ιερή γνώση].-α66

800[8]=Μυκήνης δε ΔΙΑΝ *. –[των Μυκηνών τον ΔΙΑ λοιπόν να γνωρίσουν ].-

800[8]=Μυκήνης εεδνα δε [εεδνα=η προίκα που έδινε ο πατέρας στην κόρη του / αλληγορικά οι πληροφορίες της Ε.Ε. / των Μυκηνών τις ιερές πληροφορίες λοιπόν να γνωρίσετε].-

…………………………………………
Λεξαριθμος 800[8] συνέχεια

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΔΙΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ

Βουλην αρξειεν δε =Ος Περι μεν νοον=υπνος =περι μενος νοον= περι νεμος νοον=περι ξεινοιο ερεσθαι= Μυκηνης δε ΔΙΑΝ =Μυκήνης εεδνα δε= 800[8]

Ερμηνεία των όρων.

Ύπνος =αλληγορικά ο διαλογισμός

Ξεινοιο= ο ξένος αλλά φίλος –ο κανένας –ο αιστος =Η Ε.Ε. όλα δηλώνουν το εμφανές χαρακτηριστικό της πως είναι αόρατη στο γυμνό μάτι.

Μενος=θαρρος

Νεμος=νομη –πρόσληψη ιερής γνώσης

Εεδνα=προικα =αλληγορικά οι πληροφορίες

Ερμηνεία των λεξαριθμικων ισοτήτων του 800[8]

Η Ελεύθερη βούληση σου αποφασίζει να αρχίσεις την διαδικασία του διαλογισμού χρειάζεσαι θάρρος για να ρωτήσεις την αόρατη Ε.Ε. και να προσλάβεις ιερή γνώση σχετικά με τις πληροφορίες του ΔΙΑ στις αρχαίες Μυκήνες.

………………………………………………………..

Σχετικά με την ελεύθερη βούληση του Γήινου ανθρώπου αυτή εμφανίστηκε πριν 3253 χρονιά ταυτόχρονα με την εμφάνιση του Δωριέα στο ιστορικό προσκήνιο του πλανήτη .
Η ελεύθερη βούληση, συμφωνά με το Ομηρικό κείμενο, είναι αυτή που είναι υπεύθυνη για τα περισσότερα κακά της ανθρωπότητας .

Απορρέει από τον αριστερό, καθημερινό, αργό, αναλυτικό, εγκέφαλο μας.

Πρόκειται για ένα μηχανισμό ανεξάρτητο, που αποφασίζει για κάθε τι που έχει σχέση με τον αριστερό εγκέφαλο του ανθρώπου και ειδικά το ζώο μέσα του π.χ. το εγώ, η αλαζονεία, η βία ,η εκδίκηση, η αγάπη, το μίσος, η καταραμένη έριδα [ζήλεια] ,αθέμιτος ανταγωνισμός, πόλεμος και η πράξη του διαλογισμού.

Για όλα αυτά υπεύθυνη είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου.

Πρέπει να θέλεις να διαλογιστείς , να ασκήσεις την ελεύθερη βούληση σου, για αυτό με τον ίδιο τρόπο που αποφασίζεις να αρχίσεις ένα πόλεμο, να Αγαπήσεις ένα συγκεκριμένο άτομο, η μια κατάσταση ,η ένα αντικείμενο ,να εκδικηθείς κ.λπ.με τον ίδιο τρόπο αρχίζεις ένα διαλογισμό.

Δεν υπάρχουν βοήθειες, δεν υπάρχουν παραθυράκια, δεν μπορούν άλλοι να το κάνουν για εσένα.

Είναι δύσκολο ,χρειάζεται προγραμματισμός, πειθαρχία ,θάρρος και γνώσεις μα πρώτα από όλα ελεύθερη βούληση.

ΝΕΦΕΛΗΓΕΡΕΤΑ ΖΕΥΣ – Η ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΓΝΩΣΗΣ

Αυτός που συγκεντρώνει τα «σύννεφα» και επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση του «Φωτός του Ηλίου» στο σύμπαν.

Αυτός που διαλύει το σκοτάδι της αμάθειας με τις άπειρες γνώσεις του [ΦΩΣ] στο γνωστό σύμπαν.

Η οντότητα που προωθεί την νοημοσύνη προς όφελος της ζωής , στο απέραντο αφιλόξενο σύμπαν.

Ο ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΣ 1012[4]

1012[4]=νεφεληγερετα*.-[νεφέλη +αγειρω =συνάγω-συναθροίζω-μαζευω τα σύννεφα/ νεφέλη μεταφορικά =το σκοτάδι –η σκοτεινιά/η έλλειψη φωτός δηλαδή/άρα μεταφορικά πάντα [ νεφέλη] αντιπροσωπεύει το ΑΡΙΣΤΕΡΟ καθημερινό μυαλό του ανθρώπου –το σκοτάδι-το ΖΩΟ μέσα μας / νεφεληγερετα = επίσης μεταφορικά εννοείται αυτός που καταργεί τα σύννεφα που εμποδίζουν το φως του Ήλιου [γνώση] να κυριαρχήσει στο σύμπαν / πρόκειται για τον ΔΙΑ που προωθεί το φως [γνώση] διαλύοντας το σκοτάδι της αμάθειας στο σύμπαν].-α63

1012[4]=ελε φην εργα τε *=νεφεληγερετα .-[λενε πως από τα έργα σου ΔΙΑ λαμβάνω γνώση ].-α63

1012[4]=νεφέλη έργα τε *=νεφεληγερετα .- [τα έργα του ευρισκόμενου στο σκοτάδι αριστερού σου μυαλού / τα έργα στο σκοτεινό αφιλόξενο διάστημα είναι η προώθηση της νόησης από τον ΔΙΑ]

1012[4]=ελε φρην αγε τε *=νεφεληγερετα .-[εμπρός λαμβάνω τα έργα του μυαλού σου].-α63

1012[4]=Νεφέλη γ’ ερετα*.- [ ερετα = κωπηλάτης =μεταφορικά ο αστροναύτης / ο συμπαντικός αστροναύτης που με τα έργα του διαλύει το σκοτάδι της αμάθειας ] .-
……………………………………………………………….

ΓΕΩΜΕΤΡΚΗ ΣΧΕΣΗ 1012[4] / 322[7]
Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΠΛΗ ΒΙΟ-ΝΑΝΟ-ΕΛΙΚΑ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ
Ο λεξαριθμος [1012[4]=νεφεληγερετα είναι μήκος περιφέρειας κύκλου με διάμετρο τον λεξαριθμο [322[7] ας δούμε τι μας αποκαλύπτει η γεωμετρική σχέση,

Από τον λεξαριθμο 1012[4] έχουμε

Νεφεληγερετα .-[ο συνάγων τις νεφέλες / μεταφορικά αυτός που διαλύει το σκοτάδι της αμάθειας με το «φως» της νόησης του στο σύμπαν δηλαδή η [Ελληνική διπλή βιο-νανο-ελικα=612[9]=Ζευς].-α63
/
Από τον λεξαριθμο 322[7] διάμετρος κύκλου έχουμε τους λεξαριθμους.

322[7]=Κατά=[προς τα κάτω-κάτω-εις εκτασιν/εντελώς –ολοσχερώς-ολως διόλου/εις/προς το μέρος τινός/κατά την εκτασιν τινός / σε όλη την έκταση του σύμπαντος μεταδίδει την γνώση].α4-α8-α375-α116-α294-α322-α375

322[7]=Γραιης .-[αλληγορικά= η πανάρχαια Ελληνική βίο-νανοελικα / ο πανάρχαιος βίο-υπολογιστής των αστροπλοιων του Αργου].-α438

322[7]=επιδημιον αλαδε δ’.- [τον ντόπιο άνθρωπο της ΓΗΣ στο διάστημα να πάει]

322[7]=εις Ιθακην δε.-[το φως της νόησης στη ΓΗ]

Από την Γεωμετρική σχέση 1012/322 προσλαμβάνουμε την πληροφορία ,πως η αρχαία Ελληνική Έλικα είναι αυτή που ολοκληρωτικά θα βοηθήσει με τις απέραντες γνώσεις της τους ανθρώπους της ΓΗΣ, να ανέβουν πνευματικό επίπεδο και να ταξιδέψουν στο διάστημα.
………………………………………………..

Ο ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΣ 612[9]
Ο ΔΙΑΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ

612[9]=Ζευς .-[υιός του Κρόνου και της Ρέας/βασιλεύς θεών και ανθρώπων/κύριος Ουρανού και ΓΗΣ / η άριστη διπλή ελληνική νανοελικα / ο παντογνώστης βίο-υπολογιστής του σύμπαντος].-α63

612[9]=αθροα παντ’ .-[ο άριστος Δίας ο παντογνώστης τα πάντα όλα].-α43

612[9] =άριστα.- [ο άριστος Δίας/η άριστη Ελληνική βίο-νανοελικα /ο άριστος Γενετικός σας Κώδικας]

612[9]=τοκηες δε.-[οι γεννήτορες σας είναι η Ελληνική διπλή βίο-νανοελικα]

612[9]=Μεντης δε.-[έτσι και ο Μεντης-Αθηνά ]

612[9]=Ελληνική διπλή βίο-νανοελικα.-

612[9]=Όμηρος και αοιδη.-[ο Όμηρος και η ιερή γνώση της βίο-νανοελικας]

612[9]=κειμηλια Όμηρος.-[οι πολύτιμες ιερές γνώσεις του Ομήρου]

612[9]=Μητις δε με*.-[εγώ είμαι η σοφία]

612[9]=Τιμής δε με *.-[εγώ είμαι η τιμή-αμοιβή-το αξίωμα]
………………………………….
ΕΡΜΗΝΕΙΑ λεξαριθμου 612[9]

Εγώ ο άριστος Δίας, είμαι υπεύθυνος για τα πάντα όλα στο σύμπαν και στον κόσμο σας, εγώ είμαι η σοφία, ο Μεντης , η Αθηνά ,ο γονέας όλων στο σύμπαν ,εγώ είμαι ο Όμηρος και οι πολύτιμες πληροφορίες του, εγώ είμαι αυτός που σας παρέχω τιμές και αξιώματα.
……………………………….

Παράγραφος [α63– α79] της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ – ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ και ΕΡΜΗΝΕΙΑ της παραγράφου σύμφωνα με την εκδοχή που αφορούσε τους απογόνους των Δωριέων του 840 π.χ.

[Α63].-Την δ’απαμειβομενος προσεφη νεφεληγερετα Ζευς.
[σε αυτήν δε απάντησε ο συνεφομαζωχτης Δίας]

[Α64].-τεκνον εμον,ποιον σε επος φυγεν ερκος οδοντων.
[παιδί μου τι λόγια είναι αυτά που ξέφυγαν από το στόμα σου;] 

[Α65].-πως αν επειτ’Οδυσηος εγω θειοιο λαθοιμην.
[πως είναι δυνατόν ύστερα από όλα αυτά να ξεχάσω εγώ τον Οδυσσέα]

[Α66].-ος περι μεν νοον εστι βροτων,περι δ΄’ιρα θεοισιν αθανατοισιν εδωκε.
[ο οποίος στο μυαλό είναι θνητός, στους δε αθάνατους θεούς έδωσε]

[Α67].-περι δ’ιρα θεοισιν αθανατοισιν εδωκε,τοι ουρανον ευρυν εχουσιν.
[σε ότι αφορά τα ιερά των αθάνατων θεών έδωσε ,που στον απέραντο ουρανό κατοικούν]

[Α68].-αλλα Ποσειδαων γαιηοχος ασκελες αιεν Κυκλωπος κεχολωται.
[αλλά ο Ποσειδώνας που περιζώνει την Γη αιώνια, επίμονα ,με σφοδρότητα, για τον Κύκλωπα είναι ενοχλημένος]

[Α69].- Ον οφθαλμον αλαωσεν.
[του οποίου τον οφθαλμό τύφλωσε] 

[Α70].-αντιθεον Πολυφημον , Οου κρατος εστι μεγιστον πασιν κυκλωπεσσι.
[Τον ισοθεο Πολυφημο ,ο οποιος είναι ο πιο ισχυρος αναμεσα στους Κυκλωπες]

[Α71].- θοωσα δε μιν τεκε νυμφη.
[η θοωσα τον γενησε η νυμφη]

[Α72].-Φορκυνος θυγατηρ,αλος ατρυγετοιο μεδοντος,
[Η κορη του Φορκυνα βασιληα της ανυποτακτης θαλασσας]

[Α73].-Εν σπεεσι γλαφυροισι Ποσειδαωνι μιγεισα.-
[όταν με τον Ποσειδώνα ήρθε σε επαφή μέσα σε θολωτές σπηλιές]

[Α74].-εκ του δη Οδυσηα Ποσειδαων ενοσιχθων ου τι κατακτεινει,
[από τότε ο Ποσειδώνας, ο σειων την Γη, τον Οδυσσέα δεν σκοτώνει]

[Α75].-Πλαζει δ’από πατριδος αιης.
[τον κρατά μακριά από την πατρίδα του παραπλανώντας τον]

[Α76].-Αλλ’ αγεθ’,ημεις οιδε περιφραζωμεθα παντες νοστον.
[αλλά ας οδηγήσουμε τα πράγματα εμείς εδώ τώρα που σκεπτόμαστε την επιστροφή του στην πατρίδα του]

[Α77].-όπως ελθησι,Ποσειδαων δε μεθησει ον χολον.
[να έρθει, και ο Ποσειδώνας ας εγκαταλείψει την οργή του]

[Α78]-[Α79].-Ου μεν γαρ τι δυνησεται αντια παντων αθανατων αεκητι θεων εριδαινεμεν οιος.
[διότι δεν μπορεί αυτός μόνος να φιλονικεί ενάντια σε όλους τους αθάνατους θεούς]

Ερμηνεία της παραγράφου [α63 έως α79] σύμφωνα με την ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ πως η ΟΔΥΣΣΕΙΑ είναι μήνυμα εξωγήινου πολιτισμού προς την ανθρώπινη κοινωνία του σήμερα.





Διαβάστε περισσότερα...