Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

«Le Monde»: Σεισμούς 9 Ρίχτερ στην Ελλάδα προβλέπουν 50 επιστήμονες

Ανησυχία, φόβο και τρόμο προκαλεί ένα δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde» με τίτλο: «Des Seismes Sans Precedent Historique Sont Possibles En Europe» («Σεισμοί χωρίς ιστορικό προηγούμενο είναι πιθανοί στην Ευρώπη»)!Το επιστημονικό άρθρο παρουσιάζει την έρευνα 50 επιστημόνων, σεισμολόγων και μηχανικών αλλά και τους χάρτες με τις σεισμογενείς περιοχές όλης της Ευρώπης στο πλαίσιο του προγράμματος SHARE.
Σε αυτές τις περιοχές δεν αποκλείεται μελλοντικά να βιώσουν τις καταστροφικές συνέπειες φονικών σεισμών της τάξης των 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ!
Μεταξύ αυτών ανήκει η Ελλάδα, η Τουρκία και η Ιταλία, σύμφωνα με το άρθρο και τονίζεται ότι διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, καθώς δεν αποκλείεται να βιώσουν σεισμούς ανάλογου μεγέθους με αυτόν που σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2011 στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, του σεισμού του Τοχόκου και του τσουνάμι που ακολούθησε.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως στους χάρτες που δημιουργήθηκαν πολλές περιοχές της χώρας μας όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Σάμος, η Μυτιλήνη, η Πάτρα, η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος, η Ήπειρος αλλά και μεγάλο τμήμα του Κορινθιακού κόλπου απεικονίζονται με βαθύ κόκκινο χρώμα και εντάσσονται στις ζώνες υψηλής επικινδυνότητας!
Ο διακεκριμένος σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας σχολίασε το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας και είπε πως δεν συμφωνεί απόλυτα με το ρεπορτάζ της «Le Monde», αλλά παράλληλα προσέθεσε πως το ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού δεν μπορεί να αποκλειστεί σε καμία περίπτωση.
«Πρόκειται για μια σοβαρή επιστημονική προσέγγιση που φυσικά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε, αλλά ούτε και να ασπαστούμε πλήρως» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά.
«Προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει περίπτωση να σημειωθεί σεισμός της τάξης των 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη χώρα μας. Στην Ιαπωνία όπου σημειώθηκε ο καταστροφικός σεισμός της Φουκουσίμα, το ρήγμα ήταν μεγέθους 300 χιλιομέτρων, ενώ στην Ελλάδα οι τεκτονικές δομές είναι πολύ μικρότερες. Παρ’ όλα αυτά, κανείς δε μπορεί να πει με πλήρη βεβαιότητα τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Ο χρόνος θα δείξει».
Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι είναι η πρώτη φορά που σχεδιάζονται παρόμοιοι χάρτες με τόση λεπτομερή καταγραφή των σεισμογενών περιοχών για την Ευρώπη!

Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

Το ζιβάγκο τόφαγε ο σκώρος κι εμάς το σκότος

Τριάντα εννέα έτη παρήλθαν από την, εν Ελλάδι,
εμφάνιση του…σοσιαλισμού!!...
Ήρθε…μας είδε…μας έστειλε!!
Το Πασοκ από “φορέας αλλαγής” κατέληξε

Νεοφιλελεύθερο πτυελοδοχείο.
Το ζιβάγκο τόφαγε ο σκώρος κι εμάς το σκότος.

Τώρα μάθαμε. Αργά μεν, αλλά μάθαμε.
Ποιός ήταν ο σκληρότερος μεταπολιτευτικός Δυνάστης.

Η μεγαλύτερη πολιτική Απάτη.
Ο πλέον αισχρός dealer.



 Πολιτικοί με ιδιαίτερες ικανότητες τα στελέχη,
οι βουλευτές και οι υπουργοί του πασοκ.

Θέλει επιδεξιότητα να πουλάς Οράματα για να βιοπορίσεις.
Να μετατρέπεις το Κίνημα σε Καρέκλα.

Τους Πολίτες σε Δούλους και τη Χώρα σε Σαλάμι.
Θέλει ταλέντο να συναλλάσσεσαι με την Πλουτοκρατία.

Να ταίζεις με δισεκατομμύρια εργολάβους, προμηθευτές,
λαμόγια, μιζαδόρους και στο λαουτζίκο να πετάς

ένα κουλούρι το πρωί κι ένα γιαούρτι το βράδυ.
Θέλει τσαγανό να τσακίζεις τα Κινήματα.

Να διαιρείς, να δυσφημείς, να τρομοκρατείς.
Θέλει σκληρή Νεοφιλελεύθεη συνείδηση

να καταργείς το Κοινωνικό Κράτος.
Να ανταλλάσσεις την Εθνική Κυριαρχία με Υποτέλεια.

Θέλει πυγμή Συνταγματάρχη να Βιάζεις τη Δημοκρατία.
Να την Εκδίδεις και να τη Φυλακίζεις.

Τελικά δεν βυθίστηκε το HORA, αλλά η Χώρα.
Οι Μπαχτσέδες παραχωρήθηκαν στους Τραπεζίτες.

Οι Ζωές μας στους Τοκογλύφους και οι Αγώνες
στους Παναγοπουλαίους και Δασκαλοπουλαίους.

Καλά να Πάθουμε. Μας Αξιζε…


Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

Ψάχνει η NASA για τον Nibiru;

Ψάχνει η NASA για τον Nibiru; 
Ένας πλανήτης τέσσερις φορές το μέγεθος της Γης μπορεί να βρίσκεται στα άκρα του ηλιακού μας συστήματος, πέρα ​​από τον Πλούτωνα,
σύμφωνα με νέα έρευνα. Πάρα πολύ μακρινός για να εντοπίσει εύκολα από τα συνήθη τηλεσκόπια. 

Ο αόρατος αυτός πλανήτης θα μπορούσε να τραβάει βαρυτικά τα μικρά παγωμένα αντικείμενα πέρα ​​από τον Ποσειδώνα, και αν αυτό ευσταθεί, μπορεί να  βοηθήσει στην εξήγηση 
του μυστηρίου στις περίεργες τροχιές αυτών των αντικειμένων.


Ο ισχυρισμός προέρχεται από τον Rodney Gomes, αστρονόμο στο Εθνικό Αστεροσκοπείο της Βραζιλίας στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο Gomes παρουσίασε πρόσφατα τα ολοκλήρωμενα υπολογιστικά του μοντέλα που υποδηλώνουν την ύπαρξη του μακρινού πλανήτη.


Σύμφωνα με το ntv.ru: Οι επιστήμονες της NASA ενδιαφέρονται για το μυστηριώδη πλανήτη Nibiru, ο οποίος, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, στο εγγύς μέλλον θα μπορούσε να αλλάξει σημαντικά τη ζωή στη Γη.

Οι μυθικός πλανήτης Nibiru / Planet X ο οποίος, σύμφωνα με την παράδοση των αρχαίων Σουμερίων, περιστασιακά πλησιάζει τη Γη, προκάλεσε για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας.

Οι επιστήμονες της NASA, επιβεβαίωσαν επίσημα την ύπαρξη του Nibiru ήδη το 1983, και άρχισαν μια σοβαρή έρευνα με ένα ειδικό τηλεσκόπιο ελπίζοντας να εντοπίσουν το μυστηριώδες αντικείμενο στο χώρο και πάλι, γιατί θα μπορούσε να είναι σοβαρή απειλή για τη ζωή στον πλανήτη μας, σύμφωνα με το AN-Online

Κάποια άλλα στοιχεία: 
Η ανακάλυψη του πλανήτη Χ / Nibiru δημοσιεύθηκε στην Washington Post, The New York Times και των ΗΠΑ News το 1983.

Σύμφωνα με ορισμένους εμπειρογνώμονες, η βαρυτική δύναμη του Nibiru, ήταν υπεύθυνη για τον Μεγάλο Κατακλυσμό , την εξαφάνιση της Ατλαντίδας και συχνές πλημμύρες στον κόσμο, ενώ  άλλαξαν και τον άξονα κάποιων πλανητών του ηλιακού μας συστήματος.

Στις αρχές του περασμένου έτους, το πανεπιστήμιο του Cornell και Lorenzo Iorio αποκάλυψαν ότι η τροχιά της Σελήνης γύρω από τη Γη έχει υποστεί μια ριζική αλλαγή.

Η ύπαρξη του πλανήτη Nibiru αμφισβητείται τώρα από τη NASA. Ωστόσο, η παρατήρηση του Nibiru, το 2008, που έγινε με το Τηλεσκόπιο του Νότιου Πόλου, εξαφανίστηκε από αρχεία της. Με το Google Sky σε καθορισμένες συντεταγμένες είναι μια μαύρη επιφάνεια. Σύμφωνα με την Google: "Η μαύρη επιφάνεια προκαλείται από ένα σφάλμα στο πρόγραμμα του υπολογιστή."

Στις 29 Σεπτεμβρίου του 2011, σχεδόν κατά λάθος η NASA επιβεβαιώνει τον Nibiru / Planet X, στο συνέδριο του NEOWISE. Κατά τη διάρκεια αυτού του συνεδρίου η Amy Mainzer δεν είπε: «ο πλανήτης Χ δεν υπάρχει, λέει « ο πλανήτης Χ δεν έρχεται να μας πάρει »

Έτσι, πρέπει κανείς να ρωτήσει, ποιος είναι ο λόγος που η NASA ψάχνει πάλι για Nibiru / Planet X;

Περιέργως, πριν,λίγες μέρες επιστήμονες από τις ΗΠΑ είπαν ότι: Ο Nibiru θα μπορούσε να έχει δημιουργηθεί από εξωγήινους πολιτισμούς, για να παρακολουθεί τη Γη.




Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...

Αυτό είναι το επίμαχο e-mail της τρόικας

Ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή

Το Real.gr παρουσιάζει κατά αποκλειστικότητα το e-mail που έστειλαν οι εκπρόσωποι των δανειστών στο υπουργείο Οικονομικών και προβλέπει «λουκέτο» σε ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, χωρίς αποζημίωση των εργαζομένων.

Το e-mail στάλθηκε στη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, κ. Χριστίνα Παπακωνσταντίνου.








Διαβάστε εδώ ολόκληρο το το e-mail σε PDF

Aναλυτικά στο επίμαχο e-mail της τρόικας αναφέρεται: 


Αγαπητή Χριστίνα,

Σε ευχαριστώ πολύ για την προώθηση των αναδιαρθρωτικών σχεδίων για τις τρεις εταιρίες. Σου επισυνάπτουμε την απάντησή μας κατά την οποία τα αναδιαρθρωτικά σχέδια δεν είναι ούτε δυνατά ούτε ρεαλιστικά και δεν εγγυώνται βιώσιμη λύση για οικονομική αποδοτικότητα και τις απόψεις μας για θέματα κρατικού προϋπολογισμού και επιδοτήσεων. Κατά την άποψή μας, η πιθανότητα για κλείσιμο/εκκαθάριση πρέπει να εξεταστεί και για τις τρεις εταιρίες (όπως αντανακλάται στη MEFP/MoU και στην δημόσια ανακοίνωση τον Ιούλιο). Σε αυτό το πλαίσιο, οποιαδήποτε εκκαθάριση δεν θα πρέπει να είναι υπό τον όρο αποζημιώσεων πέραν των νόμιμων απαιτήσεων ή αναδιοργάνωσης του εργατικού δυναμικού.

ΛΑΡΚΟ

Η βασική ανησυχία μας για τη ΛΑΡΚΟ είναι ότι στην πρότασή σας οι προσφορές διεργασιών για τα δύο ενεργητικά κεφάλαια δεν είναι απόλυτα ανεξάρτητες μεταξύ τους (για την ιδιωτικοποίηση των χυτήριων και των ορυχείων αντίστοιχα) που συνεπάγεται επιχειρηματική συνέχεια χωρίς να απευθύνεται στις βασικές κρατικές ανησυχίες (η συναλλαγή είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει υψηλή πιθανότητα ότι ο ίδιος επενδυτής θα αποκτήσει και τα δύο ενεργητικά κεφάλαια και έτσι θα είναι υπόλογος να πληρώσει τις κρατικές επιδοτήσεις). Επίσης, οι πιθανοί επενδυτές αναγκάζονται να κρατήσουν εργατικό δυναμικό σε έναν οργανισμό με πλεονάζον προσωπικό, που βλέπει ζημιά από το 2008. Αυτός είναι στόχος που δε συμβαδίζει με την μακροβιωσιμότητα της εταιρείας και δημιουργεί επιπλέον οικονομικούς κινδύνους.

Οι εναλλακτικές για την κυβέρνηση θα πρέπει να είναι είτε να πουλήσουν τα κεφάλαια από τον αγοραστή για να πληρώσει τις κρατικές επιδοτήσεις (όπως αναφέρθηκε στην επιστολή Αλμούνια-Ρεν) είτε να πουλήσουν ξεχωριστά την παραχώρηση Άγιος Ιωάννης/Λαρύμνα και τα υπόλοιπα κεφάλαια ΛΑΡΚΟ με αδεσμοποίητη διαδικασία, χωρίς να δώσουν στον επενδυτή κάποια συγκεκριμένη επιλογή για να αποκτήσει όλα τα κεφάλαια ή αλλιώς να εκκαθαριστούν (εάν δε βρουν αγοραστές). Σε αυτό το πλαίσιο, οι εκτιμήσεις εναλλακτικών θα βελτιωθούν εάν μπορέσετε να μας παράσχετε με τους τέως και νυν αναδιαρθρωτικούς λογαριασμούς.

ΕΑΣ

Εσείς προβλέπετε 144 εκατ. ευρώ από κρατικά κεφάλαια στις στρατιωτικές εργασίες που θα έρθουν σαν αποτέλεσμα από τον διαχωρισμό ανάμεσα σε πολιτικές και στρατιωτικές εργασίες των ΕΑΣ, επιπρόσθετα στις μέχρι τώρα κληρονομημένες υποχρεώσεις του παρελθόντος. Η πρόταση ουσιαστικά προβλέπει μία γενναιόδωρη συνταξιοδότηση και σχέδιο εξόδου το οποίο θα έχει επιπτώσεις όσον αφορά στο δημοσιονομικό κενό και το πρόγραμμα. Δεδομένων των περιορισμών λόγω του δημοσιονομικού κενού και την εξάρτηση της εταιρίας στις εγχώριες απαιτήσεις, πιστεύουμε ότι δεν πρόκειται για μία βιώσιμη λύση και πως η εταιρία θα πρέπει να προχωρήσει σε εκκαθάριση.

Σε περίπτωση που υπάρξει θέμα από άποψη εθνικής ασφάλειας, αυτό θα πρέπει να αφορά μια συρρικνωμένη εταιρία, η οποία θα έχει ορίζοντα εγχώριο. Θα πρέπει να εξεταστεί (δεδομένων των χαμηλότερων κερδών αλλά και των υψηλών σταθερών εξόδων) εάν σε ένα μικρότερο επίπεδο έχει νόημα από οικονομική άποψη να κρατηθεί η εταιρία στην αγορά ή αν θα πρέπει να προχωρήσει σε ολοκληρωμένη εκκαθάριση.

ΕΛΒΟ

Το σχέδιο εκκαθάρισης μπορεί να συγκριθεί μόνο με χρεοκοπία, από πλευράς εξόδων. Για παράδειγμα, αν η εταιρία εκκαθαριστεί, θα χρειαστούν 13,5 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις. Ωστόσο, αν η εταιρία συνεχίσει να λειτουργεί κάτω από ειδικό καθεστώς εκκαθάρισης, θα χρειαστούν 27,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να τρέξουν οι λειτουργίες μέχρι το τέλος των τωρινών συμβολαίων.

Το θέμα στην ανάλυσή σας ότι οι απώλειες των μετόχων θα σταματήσουν μετά το τέλος των συμβολαίων και πως η εταιρία μπορεί να κερδίσει περισσότερα συμβόλαια επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο την ολοκλήρωση του σχεδίου δεν είναι ρεαλιστική και δεν εγγυάται την βιωσιμότητα και το μέλλον της εταιρίας. Σε τελική ανάλυση, πιστεύουμε ότι η χρεοκοπία της εταιρίας είναι η καλύτερη και περισσότερο ρεαλιστική λύση.

Περιμένουμε μία νέα βελτιωμένη εκδοχή των σχεδίων αναδιάρθρωσης/εκκαθάρισης για τις τρεις εταιρίες, η οποία θα λάβει υπόψιν της και τις δικές μας προτάσεις και σχόλια.

Με εκτίμηση,

Μatthias

(επίσης για λογαριασμό των Gert Jan, Poul and Klaus) - See more at: http://www.gkourou.com/2013/09/e-mail.html#.UieC93_lbqk


 Αγαπητή Χριστίνα,

Σε ευχαριστώ πολύ για την προώθηση των αναδιαρθρωτικών σχεδίων για τις τρεις εταιρίες. Σου επισυνάπτουμε την απάντησή μας κατά την οποία τα αναδιαρθρωτικά σχέδια δεν είναι ούτε δυνατά ούτε ρεαλιστικά και δεν εγγυώνται βιώσιμη λύση για οικονομική αποδοτικότητα και τις απόψεις μας για θέματα κρατικού προϋπολογισμού και επιδοτήσεων. Κατά την άποψή μας, η πιθανότητα για κλείσιμο/εκκαθάριση πρέπει να εξεταστεί και για τις τρεις εταιρίες (όπως αντανακλάται στη MEFP/MoU και στην δημόσια ανακοίνωση τον Ιούλιο). Σε αυτό το πλαίσιο, οποιαδήποτε εκκαθάριση δεν θα πρέπει να είναι υπό τον όρο αποζημιώσεων πέραν των νόμιμων απαιτήσεων ή αναδιοργάνωσης του εργατικού δυναμικού.

ΛΑΡΚΟ

Η βασική ανησυχία μας για τη ΛΑΡΚΟ είναι ότι στην πρότασή σας οι προσφορές διεργασιών για τα δύο ενεργητικά κεφάλαια δεν είναι απόλυτα ανεξάρτητες μεταξύ τους (για την ιδιωτικοποίηση των χυτήριων και των ορυχείων αντίστοιχα) που συνεπάγεται επιχειρηματική συνέχεια χωρίς να απευθύνεται στις βασικές κρατικές ανησυχίες (η συναλλαγή είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει υψηλή πιθανότητα ότι ο ίδιος επενδυτής θα αποκτήσει και τα δύο ενεργητικά κεφάλαια και έτσι θα είναι υπόλογος να πληρώσει τις κρατικές επιδοτήσεις). Επίσης, οι πιθανοί επενδυτές αναγκάζονται να κρατήσουν εργατικό δυναμικό σε έναν οργανισμό με πλεονάζον προσωπικό, που βλέπει ζημιά από το 2008. Αυτός είναι στόχος που δε συμβαδίζει με την μακροβιωσιμότητα της εταιρείας και δημιουργεί επιπλέον οικονομικούς κινδύνους.

Οι εναλλακτικές για την κυβέρνηση θα πρέπει να είναι είτε να πουλήσουν τα κεφάλαια από τον αγοραστή για να πληρώσει τις κρατικές επιδοτήσεις (όπως αναφέρθηκε στην επιστολή Αλμούνια-Ρεν) είτε να πουλήσουν ξεχωριστά την παραχώρηση Άγιος Ιωάννης/Λαρύμνα και τα υπόλοιπα κεφάλαια ΛΑΡΚΟ με αδεσμοποίητη διαδικασία, χωρίς να δώσουν στον επενδυτή κάποια συγκεκριμένη επιλογή για να αποκτήσει όλα τα κεφάλαια ή αλλιώς να εκκαθαριστούν (εάν δε βρουν αγοραστές). Σε αυτό το πλαίσιο, οι εκτιμήσεις εναλλακτικών θα βελτιωθούν εάν μπορέσετε να μας παράσχετε με τους τέως και νυν αναδιαρθρωτικούς λογαριασμούς.

ΕΑΣ

Εσείς προβλέπετε 144 εκατ. ευρώ από κρατικά κεφάλαια στις στρατιωτικές εργασίες που θα έρθουν σαν αποτέλεσμα από τον διαχωρισμό ανάμεσα σε πολιτικές και στρατιωτικές εργασίες των ΕΑΣ, επιπρόσθετα στις μέχρι τώρα κληρονομημένες υποχρεώσεις του παρελθόντος. Η πρόταση ουσιαστικά προβλέπει μία γενναιόδωρη συνταξιοδότηση και σχέδιο εξόδου το οποίο θα έχει επιπτώσεις όσον αφορά στο δημοσιονομικό κενό και το πρόγραμμα. Δεδομένων των περιορισμών λόγω του δημοσιονομικού κενού και την εξάρτηση της εταιρίας στις εγχώριες απαιτήσεις, πιστεύουμε ότι δεν πρόκειται για μία βιώσιμη λύση και πως η εταιρία θα πρέπει να προχωρήσει σε εκκαθάριση.

Σε περίπτωση που υπάρξει θέμα από άποψη εθνικής ασφάλειας, αυτό θα πρέπει να αφορά μια συρρικνωμένη εταιρία, η οποία θα έχει ορίζοντα εγχώριο. Θα πρέπει να εξεταστεί (δεδομένων των χαμηλότερων κερδών αλλά και των υψηλών σταθερών εξόδων) εάν σε ένα μικρότερο επίπεδο έχει νόημα από οικονομική άποψη να κρατηθεί η εταιρία στην αγορά ή αν θα πρέπει να προχωρήσει σε ολοκληρωμένη εκκαθάριση.

ΕΛΒΟ

Το σχέδιο εκκαθάρισης μπορεί να συγκριθεί μόνο με χρεοκοπία, από πλευράς εξόδων. Για παράδειγμα, αν η εταιρία εκκαθαριστεί, θα χρειαστούν 13,5 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις. Ωστόσο, αν η εταιρία συνεχίσει να λειτουργεί κάτω από ειδικό καθεστώς εκκαθάρισης, θα χρειαστούν 27,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να τρέξουν οι λειτουργίες μέχρι το τέλος των τωρινών συμβολαίων.

Το θέμα στην ανάλυσή σας ότι οι απώλειες των μετόχων θα σταματήσουν μετά το τέλος των συμβολαίων και πως η εταιρία μπορεί να κερδίσει περισσότερα συμβόλαια επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο την ολοκλήρωση του σχεδίου δεν είναι ρεαλιστική και δεν εγγυάται την βιωσιμότητα και το μέλλον της εταιρίας. Σε τελική ανάλυση, πιστεύουμε ότι η χρεοκοπία της εταιρίας είναι η καλύτερη και περισσότερο ρεαλιστική λύση.

Περιμένουμε μία νέα βελτιωμένη εκδοχή των σχεδίων αναδιάρθρωσης/εκκαθάρισης για τις τρεις εταιρίες, η οποία θα λάβει υπόψιν της και τις δικές μας προτάσεις και σχόλια.

Με εκτίμηση,

Μatthias

(επίσης για λογαριασμό των Gert Jan, Poul and Klaus) - See more at: http://www.gkourou.com/2013/09/e-mail.html#.UieC93_lbqk




 Πηγή




















Διαβάστε περισσότερα...

Χριστοδουλάκης στον ΣΚΑΙ: Η Γερμανία μπήκε στο ευρώ με πλαστά στοιχεία - Να φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα

"Ντροπή και κρίμα κυρία Μέρκελ" έγραψε στην επιστολή του προς την γερμανίδα καγκελάριο ο πρώην υπουργός εξηγώντας πως και η ίδια η Γερμανία παραποίησε στοιχεία για να ενταχθεί στη ζώνη του ευρώ.

Για την περίπτωση της Ελλάδας είπε πως το μόνο που έγινε έιναι ταξινόμηση των αμυντικών δαπανών αξιοποιώντας έτσι την ελαστικότητα των κριτηρίων όπως έκαναν και άλλες χώρες, πχ. η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και το Βέλγιο έτσι ώστε το ευρώ να έχει μεγαύτερη έκταση και υιοθέτηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η καγκελάριος προκειμένου να διακαιολογήσει την συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας και την υψηλή ανεργία, προβάλει τα πλαστά στοιχεία με τα οποία μπήκε η Ελλάδα στο ευρώ.

Υποστηρίζει επίσης πως πρέπει το ΔΝΤ να φύγει από την Ελλάδα καθώς ευθύνεται για τη φορολογική λαίλαπα που πλήττει την ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια.

Δείτε το βίντεο με όσα λέει ο Ν. Χριστοδουλάκης












Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...