Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΑΡΧΙΣΕ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΘ ΄ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει ένας ορυμαγδός δημοσιευμάτων στα τουρκικά μέσα, εφημερίδες, τηλεοράσεις και διαδίκτυο για την δίκη του υπόπτου και καθ΄ ομολογία του αποκεφαλιστή των επισκόπων. Στην Ελλάδα άκρα του τάφου ( των επισκόπων) σιωπή.


Πορφύρης Δ. / Σταφυλά Π.

Μια σειρά από δημοσιεύματα σε τούρκικα κ.α μέσα odatv ,tebetv (ασσυριακή), taraf, Αgos, habersol, aydinlikdaily, syrianfreepress  κ.α αναφέρονται εκτενώς στη δίκη του Magomed Abdurakhmanov που φέρεται να απήγαγε τους επισκόπους.

Δικάζεται ως ο ηγέτης τρομοκρατικής ομάδας που ήταν παρακλάδι της Αλ Κάιντα και για οπλοκατοχή. Από τα δημοσιεύματα των 2 – 3 τελευταίων ημερών προκύπτουν τα εξής στοιχεία και ανακύπτουν τα αδήριτα ερωτήματα :


•          Μυστικό έγγραφο της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης αναφέρει τον Magomed Abdurakhmanov ως απαγωγέα των επισκόπων. Toν ταυτοποιεί και στο βίντεο αποκεφαλισμού.

•          Κατά την ανάκρισή του ομολόγησε ότι αποκεφάλισε τους επισκόπους. Υπάρχουν τα έγγραφα της ανάκρισης που το αποδεικνύουν.

•          Αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι είναι μέλος της Αλ Κάιντα, για οπλοκατοχή και αποκεφαλισμό στη δίκη του.

•          Κατά την ακροαματική διαδικασία της δίκης του αποκάλυψε ότι συνεργαζόταν με την  ΜΙΤ. “MİT’tenyardımaldım” δηλ. συνεργάστηκα με την ΜΙΤ. Η φράση του αποτελεί τίτλο σε πολλά δημοσιεύματα. Η ΜΙΤ μας έδινε χρήματα, αυτοκίνητα, όπλα, εξοπλισμό ενδοεπικοινωνίας είπε στη δίκη. (taraf)

































•          Αν η ΜΙΤ συνεργαζόταν με τον Abdurakhmanov και αφού αυτός καθ΄ ομολογία είναι ο αποκεφαλιστής των επισκόπων αλλά και ο απαγωγέας σύμφωνα με το έγγραφο της Διεύθυνσης Ασφαλείας η εμπλοκή της ΜΙΤ στην απαγωγή δολοφονία των επισκόπων είναι προφανής.

•          Ποιός τελικά έδωσε εντολή και έστρεψε το χέρι του σφάχτη στους λαιμούς των επισκόπων; Ήταν η ΜΙΤ ο εντολέας ;

•          Γιατί κανένα μέσο στην Ελλάδα δεν καλύπτει έστω και ακροθιγώς τη δίκη του έστω υπόπτου για την απαγωγή και αποκεφαλισμό των επισκόπων;














Σύμφωνα με την εφημερίδα Αgος 23/05/14 συγκατηγορούμενοί του είναι οι Abdullah Kuşman και Mevlüt Kuşman.

Ισχυρίστηκε ότι είναι δίγαμος και πήγε στη Συρία για να προστατεύσει τη σύζυγό του. Παραδέχθηκε ότι πήγε στη Συρία και πολέμησε. Όταν του έδειξαν στο δικαστήριο φωτογραφία του ΑbuBanat είπε ότι δεν αποκεφάλισα εγώ τους αιδεσιμότατους χριστιανούς. Επομένως παραδέχθηκε ότι η εικόνα από το βίντεο αφορούσε τους επισκόπους.

«Εγώ  είμαι στις φωτό…Με τις  τουρκικές μυστικές υπηρεσίες αλληλοβοηθηθήκαμε για το συριακό. Έγραψα στις μυστικές υπηρεσίες όταν με βάλατε φυλακή αλλά δεν μου έδωσαν καμιά απάντηση. Όπλα, αυτοκίνητα και οικονομική βοήθεια έρχονταν σε μας από την Τουρκία. Για όσο καιρό βρισκόμαστε στη Συρία ήμασταν σε συνεχή επαφή με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Αλλά μετά δεν μπορούσα να πάρω καμιά απάντηση ακόμα  και όταν τους έγραψα. Η ίδια η Τουρκία μας βοηθούσε γιατί πολεμούσαμε εναντίον του Άσσαντ. Όταν βρισκόμουν στην Απελευθερωμένη περιοχή τακτικά πήγαινα στα σύνορα κι ελάμβανα βοήθεια από την ΜΙΤ…».

Ο δικαστής AhmetDamar ζήτησε την αθώωση του λόγω αμφιβολιών παρ΄ όλα αυτά το Δικαστικό Συμβούλιο ζήτησε την παράταση της κράτησης του MagomedAbdurakhmanov και των υπολοίπων κρατουμένων κατηγορούμενων.


 Πηγή