Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Συμφώνησαν ΑΕΚ - ΣΥΡΙΖΑ για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ένα ακόμη σημαντικό εμπόδιο φαίνεται ότι ξεπεράστηκε αναφορικά με την την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξελίξεις στη Βουλή για την ψήφιση του άρθρου 81 του Ρυθμιστικού σχεδίου (με το οποίο θα εκδοθεί η άδεια ανέγερσης της Αγιάς Σοφίας»), ήταν θετικές, καθώς σε αυτό συμφώνησε και η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από συμφωνία στις βελτιωτικές προτάσεις.

Σημαντικό ρόλο στην υπερψήφιση του νόμου, έπαιξε συνάντηση που προηγήθηκε μεταξύ της διοίκησης της ΑΕΚ και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπου υπήρξε ταύτιση απόψεων, με τον σύλλογο να δέχεται τις προτάσεις του κόμματος, όσον αφορά τις διαφοροποιήσεις στο αρχικό πρότζεκτ.


Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε στη Βουλή το άρθρο 81 του ρυθμιστικού σχεδίου, ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για την κατασκευή του νέου «σπιτιού» της Ένωσης στη φυσική της έδρα, τη Νέα Φιλαδέλφεια. Έπειτα και από αυτή την εξέλιξη το έργο αναμένεται να μπει ακόμα πιο γρήγορα σε εφαρμογή και να αρχίσει άμεσα η διαδικασία υλοποίησής του.

Πηγή