Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Μπήκε στο... στοίχημα ο «ένοικος» του τάφου της Αμφίπολης

Το τεράστιο ενδιαφέρον των τελευταίων ημερών γύρω από τον τάφο της Αμφίπολης φαίνεται ότι εκμεταλλεύτηκε εταιρεία στοιχημάτων, η οποία “ανέβασε” στην ιστοσελίδα της στοίχημα, για το ποιος είναι ο  ένοικος του τύμβου.
Καθώς οι διοργανωτές θέλησαν να βάλουν μια χιμοριστική νότα, οι πελάτες, καλούνται να ποντάρουν από τον Μέγα Αλέξανδρο μέχρι και τον... Αδόλφο Χίτλερ.
Οι επιλογές συνολικά είναι δώδεκα, πέντε οι σοβαρές και πιθανές σύμφωνα και με τα λεγόμενα των ειδικών επιστημόνων, και επτά οι απίθανες αν και για όλους όσοι έχουν επιλεγεί υπάρχει μια μυστηριώδης ιστορία που είτε έχει να κάνει με το που βρίσκεται το πτώμα τους (για τα υπαρκτά πρόσωπα) είτε με την παρουσία τους στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη (για τους πρωταγωνιστές τηλεοπτικών σειρών και κινηματογραφικών ταινιών).

Σύμφωνα με την εταιρεία, φαβορί φαίνεται να είναι ο ναύαρχος του Μεγάλου Αλεξάνδρου Νέαρχος, στον οποίο δίνει τη μικρότερη απόδοση της τάξης του 3,65. Ακολουθούν η Ρωξάνη και ο γιος της Αλέξανδρος IV με 4,10, η Ολυμπιάδα με 4,55, ο Μέγας Αλέξανδρος με 7,25 και ο Κάσσανδρος με 12,20.


 Βέβαια, για όσους πιστεύουν ότι ο τάφος χρησιμοποιήθηκε ως τελευταία κατοικία για κάποιον άγνωστο υπάρχει και αυτή η επιλογή δίνοντας απόδοση 18,50.




 Πηγή