Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Τελειώνει ο "οικονομικός ναζισμός" που επέβαλε η Γερμανία στην Ευρώπη: Υφεση και παρακμή στο 4ο Ράϊχ...

To πάρτι στην Γερμανία με τα "other peoples money" ή καλύτερα "other nations money" τελείωσε!
 
Η κεντροευρωπαϊκή οικονομική υπερδύναμη πλέον στενάζει από την ύφεση και πολύ σύντομα θα δούμε στην Γερμανία που έχει να δώσει αυξήσεις στους εργάτες των εργοστασίων της καμιά δεκριά χρόνια προκειμένου να ανταγωνιστεί την Κίνα, σε λίγο θα μετατραπεί σε μία κοινωνική κρίση με που θα θυμίσει πολύ έντονα τα χαρακτηριστικά την κρίση της δεκαετίας του '70.
 
Οι γερμανικές εξαγωγές καταγράφουν τη μεγαλύτερη πτώση από το 2009, από το αποκορύφωμα της κρίσης δηλαδή στις άλλες χώρες της ΕΕ πλην του νότου που κορυφώθηκε την επόμενη τριετία.


Οι παραγγελίες βιομηχανικών προϊόντων πέφτουν, πλήττοντας το ηθικό των γερμανών μάνατζερ που σχεδιάζουν όλο και λιγότερες επενδύσεις, την αρχή για μίνιμη ύφεση.
 
Τα στοιχεία για το τρίμηνο Ιουλίου -Σεπτεμβρίου, που θα ανακοινωθούν σύντομα, θα δείξουν νέα υποχώρηση του ΑΕΠ και τότε θα καταρρεύσει ολόκληρο το γερμανικό "καλβινιστικό" οικονομικό μοντέλο της "γερμανικής πειθαρχίας" που βέβαια πλέον θυμίζει γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης με τους αιχμαλώτους να είναι τα ευρωπαϊκά έθνη.
Το δεύτερο τρίμηνο το γερμανικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,2%, όπως πρώτο είχε γράψει το defencenet.gr στην Ελλάδα και πάει φουλ για το τρίτο τρίμηνο.
Η Ευρωζώνη καταρρέει οικονομικά: "Δύο χρόνια μετά το περίφημο "θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να στηρίξω το ευρώ" οι ευρωπαϊκές αγορές μοιάζουν να έχουν στεγνώσει από ρευστότητα. Με την ευρωπαϊκή περιφέρεια να έχει παραλύσει και το κέντρο να πασχίζει να υιοθετήσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, η ΕΚΤ αποτελεί το μοναδικό ευρωπαϊκό χαρτί για την ανάκαμψη" σημειώνει ο Τ.Λις.
Η Γαλλία έχει εισέλθει σε μία εντελώς παρακμιακή διελκυστίνδα, η Ιταλία ζει επειδή είναι "πολύ μεγάλη για να πεθάνει" αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα, η Ισπανία επιβιώνει όπως και η Ελλάδα με την Πορτογαλία με το "σωληνάκι", η Φινλανδία καταρρέει οικονομικά, η Ολλανδία πάει για εσωτερικό μνημόνιο και ηδη πολλοί βαζουν στοίχημα αν θα καταρρεύσει πράτα η ευρωζώνη ή η ΕΕ...
Γράφει ο Τ.Λισ. «Αν ακούσετε γερμανούς αξιωματούχους να μιλούν, θα δυσκολευθείτε να διακρίνετε τη φιλοσοφία τους από εκείνη των τενόρων του Κόμματος του Τσαγιού στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Πέσαμε σε ύφεση, λένε, επειδή παραβήκαμε τους κανόνες της ηθικής. Αμαρτήσαμε και θα τιμωρηθούμε. Ευτυχώς στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2009, την κρίσιμη στιγμή που το αμερικανικό ΑΕΠ είχε υποχωρήσει κατά 8%, η Γερουσία ενέκρινε το δημοσιονομικό πρόγραμμα των 847 δισ. δολαρίων για τη στήριξη της οικονομίας» γράφει ο αρθρογράφος.
Είπε τίποτα κανείς για καλβινισμό και οικονομικό πουριτανισμό;
Εμείς θα πάμε λίγο παραπέρα: Πρόκειται για οικονομικό ναζισμό. Μια μονολιθική οικονομική φιλοσοφία που για να επιβιώσει η Γερμανία και να μείνει ζωντανός ο ζωτικός οικονομικός της χώρος, πρέπει να πεθάνουν όλοι οι άλλοι.
Και πέτυχε αυτή η ναζιστική συμπεριφορά με το ευρω αντί για τανκς, με τον Α.Σαμαρά στην Ελλάδα αντί για τον Τσολάκογλου, τον Σαρκοζί και τον Ολάν στη Γαλλία, αντί για τον Πετέν, κλπ κλπ.
Kαι δημιουργώντας το "φρούριο Ευρώπη" όπως αυτό που είχε δημιουργήσει ή νόμιζε ότι είχε δημιουργήσει μέχρι το 1944 ο Α.Χίτλερ. Η πραγμαικότητα ήταν πολύ σκληρή για όλους...
Τώρα έρχεται η ώρα της τιμωρίας.Κρίμα που δεν μπορούμε να χαρούμε. Το γερμανικό καράβι που βουλιάζει έχει δεμένη την βαρκούλα που λέγεται "Ελλάδα" και θα την παρασύρει μαζί του. Εκτός και αν βρεθεί καποιος να κόψει το σχοινί...