Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Μπήκε στο... στοίχημα ο «ένοικος» του τάφου της Αμφίπολης

Το τεράστιο ενδιαφέρον των τελευταίων ημερών γύρω από τον τάφο της Αμφίπολης φαίνεται ότι εκμεταλλεύτηκε εταιρεία στοιχημάτων, η οποία “ανέβασε” στην ιστοσελίδα της στοίχημα, για το ποιος είναι ο  ένοικος του τύμβου.
Καθώς οι διοργανωτές θέλησαν να βάλουν μια χιμοριστική νότα, οι πελάτες, καλούνται να ποντάρουν από τον Μέγα Αλέξανδρο μέχρι και τον... Αδόλφο Χίτλερ.
Οι επιλογές συνολικά είναι δώδεκα, πέντε οι σοβαρές και πιθανές σύμφωνα και με τα λεγόμενα των ειδικών επιστημόνων, και επτά οι απίθανες αν και για όλους όσοι έχουν επιλεγεί υπάρχει μια μυστηριώδης ιστορία που είτε έχει να κάνει με το που βρίσκεται το πτώμα τους (για τα υπαρκτά πρόσωπα) είτε με την παρουσία τους στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη (για τους πρωταγωνιστές τηλεοπτικών σειρών και κινηματογραφικών ταινιών).

Σύμφωνα με την εταιρεία, φαβορί φαίνεται να είναι ο ναύαρχος του Μεγάλου Αλεξάνδρου Νέαρχος, στον οποίο δίνει τη μικρότερη απόδοση της τάξης του 3,65. Ακολουθούν η Ρωξάνη και ο γιος της Αλέξανδρος IV με 4,10, η Ολυμπιάδα με 4,55, ο Μέγας Αλέξανδρος με 7,25 και ο Κάσσανδρος με 12,20.


 Βέβαια, για όσους πιστεύουν ότι ο τάφος χρησιμοποιήθηκε ως τελευταία κατοικία για κάποιον άγνωστο υπάρχει και αυτή η επιλογή δίνοντας απόδοση 18,50.




 Πηγή





Διαβάστε περισσότερα...

ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ!!! ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΓΕΡΩΝ ΠΑΙΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ως λαός, έχουμε μεγάλη ευθύνη απέναντι στο Θεό. Από τα αρχαία χρόνια ο Θεός μάς έδειξε ιδιαίτερη εύνοια. Ήταν στην πρόνοιά Του η δημιουργία του απέραντου κράτους του Μ. Αλεξάνδρου, ώστε να μεταδώσει τα φώτα του Ελληνικού Πολιτισμού στους βαρβάρους και, ειδικότερα, την ελληνική γλώσσα, για να διαδοθεί ευκολότερα, μέσω αυτής, το Ευαγγέλιο.

Ο Μ. Αλέξανδρος δεν ήταν ειδωλολάτρης. Ο ιστορικός Ιώσηπος λέει ότι, όταν ο Μ. Αλέξανδρος μπήκε στην Ιερουσαλήμ (αφού αρνήθηκε την υπόδειξη των Εβραίων να συναντήσει πρώτα το Δαρείο και μετά αυτούς), ο αρχιερέας Ίαδδος τον υποδέχτηκε στο Ναό του Σολομώντα. Εκεί, ο Αλέξανδρος είπε: "Κι εγώ προσκυνώ το Θεό του ουρανού".

Επί Πτολεμαίου, έγινε στην Αλεξάνδρεια η μετάφραση της Παλαιάς Διαθήκης (των Ο') από τους επιγόνους του Μ. Αλεξάνδρου. Στην Αποκάλυψη, πάλι, ο Θεός στέλνει τις επτά επιστολές Του σε ισάριθμες Εκκλησίες της ελληνικής Μ. Ασίας. Στην συνέχεια, έχουμε την ίδρυση των πατριαρχείων, που όλα είναι Ελληνορθόδοξα (Κωνσταντινουπόλεως, Αλεξανδρείας, Αντιοχείας, Ιεροσολύμων.

Μόνο, τελευταία, το Αντιοχείας είναι Αραβορθόδοξο).

Μια χούφτα Έλληνες διέδωσαν σ' όλο τον κόσμο την Ορθοδοξία.

Από ομιλία του Γέροντα Παΐσιου σε προσκυνητές, την Τρίτη της Διακαινησίμου 1991.

Συνταγματάρχης ε.α., Μπουζιανάς Δημήτριος, Επανωμή Θεσσαλονίκης.

Μαρτυρίες Προσκυνητών - Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, τόμος Β' σελ 98.












Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

Το μυστήριο του εξωγήινου σήματος «Wow!» (βίντεο)

Το πιο περίεργο σήμα που έχει καταγραφεί ποτέ από την αμερικανική Υπηρεσία Ερευνών Εξωγήινης Ζωής (SETI) παραμένει για δεκαετίες άλυτο μυστήριο.

Μια νύχτα του καλοκαιριού του 1977, ένα ραδιοτηλεσκόπιο στο Ντέλαγουερ του Οχάιο κατέγραψε ένα σήμα, που διήρκεσε μόλις 72 δευτερόλεπτα, όμως τότε έμοιαζε ότι θα μπορούσε να αλλάξει την ιστορία.
Για αρκετές ημέρες το περίεργο σήμα παρέμενε στα «αζήτητα» στις μετρήσεις του SETI. Μέχρι που ο ερευνητής Τζέρι Έιμαν πρόσεξε τα δεδομένα.


Ήταν μια ακολουθία από μεταβλητές και αριθμούς, η οποία αναπαριστούσε ένα σήμα τριάντα φορές πιο ισχυρό από τα συνηθισμένα. Ο ερευνητής, εντυπωσιασμένος από τα στοιχεία, κύκλωσε την ακολουθία με κόκκινο μελάνι και έγραψε δίπλα το επιφώνημα «Wow!».
Από τότε η ακολουθία αυτή έμεινε γρίφος. Πολλοί προσπάθησαν να λύσουν το μυστήριο, με την επικρατέστερη θεωρία να υποστηρίζει ότι πρόκειται για σήμα από κάποιο εξωγήινο πολιτισμό.
Σύμφωνα με αυτήν, η ακολουθία αναπαριστά μια τεράστια έκλυση ενέργειας, πολλά έτη φωτός μακριά, που θα μπορούσε να προέρχεται από κάποιο «λέιζερ», το οποίο εξωγήινοι έστρεψαν προς τη Γη, στη δική τους αναζήτηση για τα μυστικά του σύμπαντος.
To σήμα, είχε έρθει από την κατεύθυνση του Τοξότη και ο παλμός του προσδιορίστηκε σε μια στενή μπάντα ραδιοσυχνοτήτων περίπου στα 1420 megahertz. Αυτή η συχνότητα βρίσκεται σε ένα τμήμα του ραδιοφάσματος που όλες οι μεταδόσεις απαγορεύονται μέσω διεθνούς συμφωνίας. Φυσικές πηγές ακτινοβολίας όπως θερμικές εκπομπές από πλανήτες, συνήθως καλύπτουν ένα πολύ πιο ευρύ φάσμα συχνοτήτων. Δεν μπορεί λοιπόν να είχε προκληθεί από κάποιον πλανήτη, τι ήταν όμως;
Δείτε και ακούστε το περίφημο σήμα «Wow!».











Διαβάστε περισσότερα...