Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Ο Ιντιάνα Τζόουνς και το μυστικό του Αγίου Όρους

Η αναζήτηση μιας θρυλικής εικόνας ανεκτίμητης αξίας φέρνει στην Ελλάδα τον… Ιντιάνα Τζόουνς! Ο ένας θρύλος θα συναντήσει τον άλλο στην αμερικανική ταινία με τίτλο «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και το μυστικό του Αγίου Oρους», της οποίας τα γυρίσματα θα γίνουν στην Ηλεία!
Η ταινία στην οποία θα «πρωταγωνιστήσει» η Ηλεία, αφού μεγάλο μέρος της προγραμματίζεται να γυριστεί σε διάφορα μέρη του νομού, θα έχει την υπογραφή του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Το ενδιαφέρον του διάσημου σκηνοθέτη έχει προκαλέσει η φήμη ότι κάπου στην περιοχή υπάρχει μια πολύτιμη εικόνα που παριστάνει τον Ευαγγελιστή Λουκά και είναι κρυμμένη σε άγνωστο σημείο.

Η πρώτη επαφή έγινε από τον Ελληνοαμερικανό καθηγητή Σκηνοθεσίας Jean – Michel Sourd, ο οποίος συναντήθηκε στη Βάρδα με τον δήμαρχο Ηλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο συνοδευόμενος από τον διευθυντή του ξενώνα «Φάρος» της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, Μιχάλη Ροδόπουλο. Ο Sourd, ο οποίος διδάσκει σε πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, είχε φιλική συζήτηση με τον δήμαρχο, στην οποία έγινε εκτενής αναφορά σε όλο το πλάνο αναφορικά με την ταινία και τον «ρόλο» που θα έχει η Ηλεία. Εξάλλου ο τόπος έχει εντυπωσιάσει τον καθηγητή και θέλει να έχει καθοριστική συμμετοχή στο φιλμ με πρωταγωνιστή τον γοητευτικό κινηματογραφικό, Αμερικανό αρχαιολόγο.
Οπως εξήγησε ο καθηγητής, ουσιαστικά δεν πρόκειται μόνο για μία ταινία, αλλά για σειρά εννέα ταινιών με τον Ιντιάνα Τζόουνς και το μυστικό του Αγίου Ορους! Πριν από λίγες ημέρες, άλλωστε, ο Sourd είχε επισκεφτεί το Αγιον Ορος.
Στόχος του είναι τα γυρίσματα να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2016, αλλά προηγουμένως θα επισκεφτεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για να συναντηθεί με τον βραβευμένο σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ, προκειμένου να προγραμματίσουν μαζί την έναρξή τους.
«Θα κάνουμε μία δύσκολη ιστορία που θα μας πηγαίνει σε 25 χώρες και θέλουμε μεγάλο μέρος της να είναι γυρισμένο στην Ελλάδα!» ανέφερε ο κ. Sourd, που εμφανίστηκε φορώντας το περίφημο… καπέλο του Ιντιάνα Τζόουνς και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα δεν είναι μόνο καταστροφή. Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει και να κάνει σωστή δουλειά για όλους, όχι μόνο για τον τουρισμό, αλλά και για την πνευματική ζωή. Πρέπει να έχει μέλλον και πρέπει να κάνουμε κάτι. Και η Ηλεία είναι πάρα πολύ όμορφη» τόνισε.


Πηγή