Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Η Ρωσία διατάζει τον Ομπάμα: "πες την αλήθεια στον κόσμο για τους εξωγήινους αλλιώς θα το κάνουμε εμείς" (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια εκπληκτική αναφορά του Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ λέει ότι στην ατζέντα του Πρωθυπουργού Μεντβέντεφ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) πριν 2 εβδομάδες βρισκόταν το...
γεγονός ότι η Ρωσία θα προειδοποιούσε τον Πρόεδρο Ομπάμα ότι "έχει έρθει ώρα" να ενημερώσει τον κόσμο για την αλήθεια σχετικά με τους εξωγήινους και εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα συμμετάσχουν στην ανακοίνωση, τότε το Κρεμλίνο θα το κάνει με δική του ανακοίνωση.


Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ είναι ένα ελβετικό ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με έδρα την Κολωνία και τη Γενεύη και περιγράφει τον εαυτό του ως έναν ανεξάρτητο διεθνή οργανισμό που δεσμεύεται να βελτιώσει την κατάσταση του κόσμου, με τη συμβολή επιχειρήσεων, πολιτικών, ακαδημαϊκών και άλλων ηγετών της κοινωνίας για τη διαμόρφωση της παγκόσμιας, περιφερειακής και βιομηχανικής ατζέντας. 


Το Φόρουμ είναι περισσότερο γνωστό για την ετήσια συνάντησή του στο Νταβός, ένα ορεινό θέρετρο στο Graubünden, στις ανατολικές Άλπεις στην Ελβετία. Η συνάντηση συγκεντρώνει περίπου 2.500 κορυφαίους ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου, διεθνείς πολιτικούς ηγέτες, επιλεγμένους διανοούμενους και δημοσιογράφους για να συζητήσουν τα πιο πιεστικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος, συμπεριλαμβανομένης της υγείας και του περιβάλλοντος.

Ο Μεντβέντεφ έχει προγραμματιστεί να ανοίξει αυτό το φόρουμ όπου 50 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, θα παραστούν στη συνεδρίαση πέντε ημερών που άρχισε στις 23 Ιανουαρίου.


Κρίσιμο είναι να σημειωθεί σχετικά με αυτό το Φόρουμ ότι το παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ, το 2013 στη συνοπτική παρουσίαση του, προγραμμάτισε διάλογο και συζήτηση για μια σειρά θεμάτων χαρακτηρισμένα ως παράγοντες Χ, από τη φύση της κατηγορίας, και τα οποία περιλαμβάνουν την "ανακάλυψη εξωγήινης ζωής" για την οποία δήλωσαν: "Η απόδειξη της ζωής αλλού στο σύμπαν θα μπορούσε να έχει σοβαρές ψυχολογικές συνέπειες για τα συστήματα της ανθρώπινης πίστης".

Εξίσου κρίσιμο να σημειωθεί είναι ότι ο Μεντβέντεφ, μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης του στις 7 Δεκεμβρίου 2012 με δημοσιογράφους στη Μόσχα, συνέχισε να μιλάει στους δημοσιογράφους και έκανε κάποια εκτός αέρα σχόλια χωρίς να ξέρει ότι το μικρόφωνο του ήταν ακόμα ανοιχτό. Στη συνέχεια ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο αν «ο πρόεδρος παραλαμβάνει τα μυστικά αρχεία για τους εξωγήινους, όταν λαμβάνει το χαρτοφύλακα που απαιτείται για την ενεργοποίηση του πυρηνικού οπλοστασίου της Ρωσίας», ο Μεντβέντεφ απάντησε:

"Μαζί με τον χαρτοφύλακα με τους κωδικούς των πυρηνικών, ο πρόεδρος της χώρας, αποκτά ειδικό φάκελο «άκρως απόρρητο». Αυτός ο φάκελος στο σύνολό του περιέχει πληροφορίες σχετικά με τους εξωγήινους που επισκέφτηκαν τον πλανήτη μας ...Μαζί με αυτό, του δίνεται μια έκθεση της απολύτως μυστικής ειδικής υπηρεσίας που ασκεί τον έλεγχο των εξωγήινων στο έδαφος της χώρας μας ...Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα αυτό μπορείτε να πάρετε από μια γνωστή ταινία που ονομάζεται Men In Black ...εγώ δεν θα σας πω πόσοι από αυτούς είναι ανάμεσά μας, διότι μπορεί να προκαλέσει πανικό".


Δυτική πηγές ειδήσεων αναφέροντας σχετικά με τη συγκλονιστική απάντηση Μεντβέντεφ για τους εξωγήινους δήλωσαν ότι «αστειεύεται», καθώς ανέφερε την ταινία Men In Black, την οποία θεώρησαν, λανθασμένα, ως αναφορά στην αμερικάνικη ταινία επιστημονικής φαντασίας και επίσης περιπέτεια και κωμωδία του 1997 για δύο μυστικούς πράκτορες που μάχονται εναντίον των εξωγήινων στις ΗΠΑ.

Ο Μεντβέντεφ, ωστόσο, δεν αναφερόταν στην αμερικανική ταινία, αλλά, αντίθετα, μιλούσε για τη διάσημη ρωσική ταινία ντοκιμαντέρ Men In Black που περιγράφει λεπτομερώς πολλά UFO και εξωγήινες ανωμαλίες.



Εκεί που οι δυτικές πηγές ειδήσεων ανέφεραν ότι ο Μεντβέντεφ, είπε "Πιο λεπτομερείς πληροφορίες για το θέμα αυτό μπορείτε να πάρετε από μια γνωστή ταινία που ονομάζεται «Men In Black», η πραγματική απάντηση του ήταν, «Μπορείτε να λάβετε πιο λεπτομερείς πληροφορίες έχοντας παρακολουθήσει το ντοκιμαντέρ με το ίδιο όνομα».

Ο λόγος που τα δυτικά μέσα προπαγάνδας ειδήσεων σκόπιμα στρεβλώνουν τα λόγια του Μεντβέντεφ γίνεται εμφανής μετά την συγκλονιστική δήλωση του και όπως αποδεικνύεται με ένα μόνο παράδειγμα της λεγόμενης αναφοράς τους σε αυτήν την αποκάλυψη ότι η εξωγήινη ζωή ήδη είναι στον πλανήτη μας, όπου ο τίτλος ενός τέτοιου άρθρου ήταν "ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάνει μια δήλωση για τους εξωγήινους και οι συνωμοσιολόγοι χάνουν αμέσως το μυαλό τους".

Αν κάποιος «χάνει το μυαλό του» για τους εξωγήινους, θα πρέπει να επισημανθεί, σίγουρα δεν είναι η Ρωσία, αλλά το Βατικανό, το οποίο το Νοέμβριο του 2009 ανακοίνωσε ότι «προετοιμάζεται για την εξωγήινη αποκάλυψη".

Ομοίως, και προφανώς, "χάνει το μυαλό της" η κυβέρνηση των ΗΠΑ, οι ίδιοι αξιωματούχοι, όπως ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου Timothy Good, και συγγραφέας του βιβλίου Πάνω από τα Απόρρητα: Η Παγκόσμια συγκάλυψη των UFO -Above Top Secret: The Worldwide U.F.O. Cover-Up, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2012 δήλωσε ότι ο πρώην πρόεδρος Ντουάιτ Αϊζενχάουερ είχε τρεις μυστικές συναντήσεις με εξωγήινους που ήταν «Nordic-οι λεγόμενοι Άρειοι» στην εμφάνιση και όπου ένα «Σύμφωνο», υπεγράφη για να κρατηθεί το πρόγραμμά τους στη Γη μυστικό.

Με την πρόσφατη ανακάλυψη στη ρωσική πόλη του Βλαδιβοστόκ του 300 εκατομμυρίων ετών οδοντοτού τροχού UFO και τις αναφορές επιστημόνων, αστροναυτών και χρηστών του YouTube για όλο και πιο περίεργα γεγονότα στο φεγγάρι, την ανακάλυψη σύμφωνα με αναφορά του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος 1.000 αρχαίων ποταμών στον Άρη, και τους επιστήμονες του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σρι Λάνκα να λένε ότι έχουν πλέον «ακλόνητες αποδείξεις εξωγήινης ζωής», αφού διαπίστωσαν απολιθωμένα φύκια μέσα μετεωρίτη, οι μόνοι που φαίνονται πραγματικά "να χάνουν το μυαλό τους" είναι οι Δυτικοί, κυρίως Αμερικανοί, προπαγανδιστές που για δεκαετίες κάλυψαν μια από τις πιο σημαντικές ιστορίες σε όλη την ανθρώπινη ιστορία ότι "δεν είμαστε μόνοι μας".


Κατά πόσον ο Μεντβέντεφ μπόρεσε πριν 2 εβδομάδες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ να πείσει το καθεστώς Ομπάμα να πει την αλήθεια για τα UFO και τους εξωγήινους δεν το γνωρίζουμε. Αυτό που όμως ξέρουμε, είναι ότι με ή χωρίς τις ΗΠΑ, το Κρεμλίνο σίγουρα θα ξεκινήσει τη διαδικασία αποκάλυψης της αλήθειας για αυτό που ήδη γνωρίζουμε ότι είναι αληθινό.

Εκτός από την αποκάλυψη των εξωγήινων η Ρωσία απείλησε τις ΗΠΑ με δορυφορικές φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η 9/11 ήταν μια εσωτερική δουλειά μόλις χθες. Θα δημοσιεύσουμε την ιστορία αυτή σε επόμενο άρθρο.


Ο Μεντβέντεφ μιλά για το ρωσικό ντοκιμαντέρ "Οι άνδρες με τα μαύρα» (το βίντεο παρακάτω)























Διαβάστε περισσότερα...

Τι κρυβει ο αριθμος 33; Γιατι οι μυστικες κοινωνιες, όπως οι Μασονοι, βλεπουν το 33 σαν τον μαγικό αριθμός τους;

Ο αντιπρόεδρος της JP Morgan στο Λονδίνο,ο Gabriel Magee, πήδηξε την περασμενη Τριτη από τον 33ο όροφο. Η JP Morgan ειναι η τραπεζα που πληρωσε το αμερικανικο κρατος 2 δις για να σταματησει την ερευνα εναντιων της. Ο Μπερνυ Μαντορφ, ο απατεωνας γνωστος απο την Πονζι απατη, κατηγορουσε την JP Morgan οτι γνωριζε τι απατεωνιες εχουν κανει και κερδιζαν φοβερα ποσα.


Συμφωνα με την μαζικη προπαγανδα, ο αμερικανος τραπεζιτης, Gabriel Magee, πρεπει να πηδηξε με σκοπο να αυτοκτονησει. Σε ηλικια 39 χρονων, κερδιζοντας τοσα χοντρα ποσα, τι λογους πρεπει να ειχε για να αυτοκτονησει; Γνωριζε ισως πολλα για το τι μας περιμενει και κωλοσε; Δεν μπορεσε να αντισταθει απεντι στα πραγματικα αφεντικα του κοσμου; Η φιλη του δηλωσε στην αστυνομια, το προηγουμενο βραδυ της ‘αυτοκτονιας’ του, οτι ο φιλος της ξαφνικα χαθηκε και δεν γυρισε στο σπιτι μετα την δουλεια του. Μετα το θανατο του γυρω στις 8 το πρωι, το πτωμα του εμεινε για τεσσερις ωρες στην σκεπη του εννατου οροφου. Γιατι περασαν τοσες ωρες πριν μαζεψουν το νεκρο του σωμα; Ηταν το ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, για τους αλλους τραπεζιτες;



Το κτιριο της JP Morgan εχει 33 οροφους και ηταν το κτιριο που βρισκοταν η Lehman Brothers και η Enron. Η Lehman Brothers ηταν η τραπεζα που επεσε για να ξεκινησει η κριση. Συμπτωση;


Στο βιβλίο της «Το μυστικό των Illuminati» η Elizabeth Van Buren έγραψε : «Στην πνευματική αριθμολογία, οι αριθμοί 11, 22 και 33 , ειναι οι τρεις «Μαστερ Αριθμοί ». Το 33 ειναι ο μεγαλυτερος σε δυναμη, αριθμος. Στην ηλικία των 33 χρονων ο Ιησούς βρηκε το θάνατο, αλλα και ανασταθηκε. Ο αριθμός 33 συμβολίζει το υψηλότερο πνευματικο δυνατό για ένα ανθρώπινο ον. "

Σε ορισμένους κύκλους , ο αριθμός 33 στην έννοια του εσωτερισμου ειναι «ο μεγαλύτερος από τους αριθμούς Δάσκαλους . " Στους Τέκτονες είναι ο υψηλότερος βαθμος, οπως το Scottish Rite. Το τμήμα αυτό ιδρύθηκε το 1801 με το σχηματισμό του Ανώτατου Συμβουλίου στο Τσάρλεστον , Νότια Καρολίνα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ειναι τυχαίο ότι το Τσάρλεστον που ήταν η γενέτειρα του The Scottish Rite, βρισκεται διπλα του 33ο παράλληλου; Είναι επίσης ενδιαφέρον, οτι είναι ο τόπος όπου εγιναν τα πρώτα πλάνα του Εμφυλίου Πολέμου .

Όπως θα δούμε στην πρόσφατη ιστορία συνεβησαν μεγαλα γεγονοτα κατά μήκος του 33ο παράλληλου.

Μια άλλη οργάνωση που θεωρείται επισης μια μυστική κοινωνία και εχει δεσμούς με τους σατανιστες, Illuminati, ειναι τα Ηνωμένα Έθνη. Και εκεί θα βρείτε τον αριθμό 33. Κοιτάξτε τη σημαία και θα δείτε έναν κόσμο διαιρεμένο σε 33 τμήματα, 32 τμηματα και το κεντρο που περιβάλλεται από κλάδους ελιάς. Μια Σύμπτωση; Τι λετε;

 



Το 33, ο Θάνατος και η καταστροφή .


Τώρα πίσω στο 33ο παράλληλο και τον κρίσιμο ρόλο που ο αριθμός αυτός φαίνεται να παίζει σε πολλά σημαντικά γεγονότα στη σύγχρονη ιστορία. Εκτός από την έναρξη του αμερικανικού εμφύλιου πολέμου στον 33ο παραλληλο, πεθανε ο Προέδρος των ΗΠΑ Ρούσβελτ στις 12 Απρ. 1945 στον 33ο παράλληλο απροσδόκητα από εγκεφαλικο. Μετά το θάνατό του, ένας μασονας με τον 33ο βαθμό, ο Harry S. Τρούμαν, εγινε ο 33ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Συμπτωση και αυτο;

Αμέσως μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το 1945, η επιχείρηση Paperclip εσβησε το ναζιστικό παρελθόν των κορυφαίων Γερμανων επιστημονων που κατασκευασαν τους V2 πυραύλους ώστε να μπορούν να συνεχίσουν το έργο τους για την Αμερική. Πολλοί από αυτούς ηταν οι δημιουργοι των White Sands V2 ή , όπως ονομαζόταν, συγκρότημα 33. Και πάλι, τοποθετημένο όχι μακριά από το 33ο παράλληλο. Εδώ οι γερμανικοι πυραυλοι V2 δοκιμάστηκαν υπό τη διεύθυνση του Wernher von Braun, ο οποίος θα καθορίσει αργότερα το αμερικανικό διαστημικό πρόγραμμα .

Η πρώτη έκρηξη της ατομικης βόμβας (οσο γνωρίζουμε) έλαβε χώρα στη βάση Alamogordo στο Νέο Μεξικό. Επίσης στον 33ο παράλληλο. Ενα μήνα μετά βομβαρδίστηκαν με ατομικές βόμβες οι πόλεις της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, απο την Μασονικη κυβερνηση των ΗΠΑ. Και δύο πολεις ειχαν ελάχιστη ή καμία στρατηγική σημασία.Ειχαν επιλεγεί από την 33ο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, επειδή και οι δύο βρισκονται κοντα στον 33ο παράλληλο;

Δύο δεκαετίες αργότερα, το 1963, δολοφονήθηκε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ John F. Kennedy στο Dealy Plaza στο Ντάλας του Τέξας , κοντά στον 33ο παράλληλο, στις 22 Νοεμβρίου ( στις 11/22 ) (11 + 22 = 33) .

Λίγα χρόνια αργότερα, ο νεότερος αδελφός του, Robert F. Kennedy πυροβολήθηκε στις 6 Ιουνίου 1968 στο Ambassador Hotel στο Λος Άντζελες , Καλιφόρνια , περίπου 2000 χιλιόμετρα ανατολικά του ιδιου 33ου γεωγραφικου πλάτους με αυτου που σκότωσαν τον αδελφό του .





 
Όπως θα δούμε προσεκτικά σε αυτόν τον χάρτη, ο 33ος παράλληλος περναει μέσω της Βαγδάτης (33° 21´ N), με την αρχαία πόλη της Βαβυλώνας μόνο περίπου 25 μίλια μακριά της.

Αν παμε ποιο αριστερα βρισκουμε την Δαμασκο (33° 30´ N), που η παγκοσμια Μασονια δολοφονει εδω και δυο χρονια τον λαο της Συριας. Και ακομα ποιο αριστερα την Βεγγαζη της Λυβιης που κυριαρχει χαος μετα την μεγαλη θυσια του λαου της.


Κοιτάξτε προσεκτικά το Ιραν βρισκεται ακριβώς στον 33ο Παράλληλο! Ο επομενος στοχος τους;

Απ’ οτι βλεπετε οι αφενταδες των λαων, δολοφονουν, θυσιαζουν, προχωρουν την ατζεντα τους καθε μερα που περναει...εαν πραγματικα ψαξετε θα βρειτε πληροφοριες που δεν πρεπει να γνωριζετε.

Συνεχιζεται ακομα να πιστευετε οτι τα αφεντικα σας θελουν το καλο σας;

Πιστευετε οτι τα αφεντικα των λαων δεν θυσιαζουν ανθρωπινες ζωες;

Αυτοι που διακυβερνουν, ξεπουλαν την πατριδα μας, το σπιτι μας, την ελευθερια μας γιατι ειναι μυημενοι και γνωριζουν.

Ελληννες κινδυνευει η πατριδα μας!!!








Διαβάστε περισσότερα...

Αριθμοί, σύμβολα ιδεών

«Πάντα κατ’ αριθμό γίγνονται»

Πυθαγόρας


















Σύμφωνα με το Φιλόλαο (Στοβαίου, Εκλ.Ι,8) η φύση των αριθμών είναι γνωμονική, ηγεμονική και διδασκαλική, δηλαδή διαλογιζόμενοι και μεταχειριζόμενοι τους αριθμούς ως σύμβολα δυνάμεθα να αποκτήσουμε συνείδηση εννοιών εκτός των ορίων του ανθρωπίνου επιστητού.




Ο Πλωτίνος (Εννεάδες) θεωρεί, ότι εκ του πλήθους των αντικειμένων ο νους αντιλαμβάνεται την ποσότητα, την ποιότητα και την κατηγορία των αριθμών που παράγουν τις έννοιες και τις ιδέες.




Ο Αριστοτέλης (Μεταφυσικά 1081) προβαίνει στην απόδειξη ότι οι ιδέες είναι αριθμοί: «ει δε μη εισίν αριθμοί αι ιδέαι ουδ’ όλως οιόν τε αυτάς είναι, εκ τίνων γαρ έσονται αρχών αι ιδέαι».




Ο Πλάτων (Τίμαιος) αναφέρει, ότι ο αριθμός είναι το αίτιο της Παγκόσμιας Αρμονίας και της παραγωγής των Πάντων.




Ο Πλούταρχος μας πληροφορεί (Στοβαίος, ανθολ.), ότι ο Πυθαγόρας επέδειξε μεγάλη σπουδή προς τους αριθμούς. Τις γεννήσεις των ζώων, τις περιόδους κινήσεως των αστέρων, επιπλέον και τους θεούς ανήγε σε αριθμούς.




Ο Συριανός, διδάσκαλος του Πρόκλου και διάδοχος της Πλατωνικής Ακαδημίας (Αριστοτ. Μεταφυσική ), σχολιάζει ότι οι Πυθαγόρειοι ονόμαζαν τους αριθμούς ειδητικούς, ότι δηλαδή οι αριθμοί έχουν σημασία ενδεικτική του είδους, της ποιότητος και όχι μόνον της ποσότητος των όντων.




Ποιός όμως εισήγαγε στην ανθρώπινη διανόηση τη δοξασία ότι οι αριθμοί εκφράζουν ιδέες;




Ο Πρόκλος κάνει μνεία για τον «Ορφικόν ύμνον εις τους αριθμούς» (Προκλ. εις Πλατωνος Πολιτεία ΙΙ 169,25) του οποίου ελάχιστα αποσπάσματα σώζονται σε διάφορους συγγραφείς. Όπως δε φαίνεται από τα σχόλια των συγγραφέων, πρώτος ο Ορφεύς αντιστοίχισε νοητές αρχές και αριθμούς αναγνωρίζοντας ότι με τους αριθμούς και τις ιδιότητές τους μπορεί να εκφράσει τις άρρητες πνευματικές αρχές.




Ο Συριανός γράφει χαρακτηριστικά, ότι οι Πυθαγόρειοι παρέλαβαν από τον Ορφέα τις θεολογικές αρχές των νοητών και νοερών αριθμών, τις επεξέτειναν στο μέγιστο και εξέφρασαν την κυριαρχία τους μέχρι και στα αισθητά αντικείμενα, είχαν δε πρόχειρο το απόφθεγμα «τα πάντα μοιάζουν σε αριθμό».




Ο Νεοπλατωνικός Ιάμβλιχος, στο πλήρες και συνοπτικό σύγγραμμά τους «Θεολογούμενα της Αριθμητικής», αποκαλύπτει τη μυστική σημασία των αριθμών.




Ερευνώντας κάποιος τους αρχαίους συγγραφείς για τη σημασία των αριθμών από το 1 έως το 10 καταγράφει τα εξής:




Μονάς (εκ του μένειν)







Κατά τον Ιωάννη τον Λυδό, ο Ορφεύς, αποκαλεί τον αριθμό 1 Αγυιέα δηλαδή αδιαίρετον. Αγυιεύς, ήταν ένα από τα επίθετα του Απόλλωνος.

Επίσης ο Π.λούταρχος και ο Πλωτίνος αναφέρουν ότι ο Πυθαγόρας ονόμαζε τη μονάδα Απόλλωνα.



Ακόμη ο Ιωάννης ο Λυδός αναφέρει, ότι ο Πυθαγόρας αποκαλούσε τη Μονάδα Υπεριονίδη, επίθετο και αυτό του Απόλλωνα.



Ο Νικόμαχος ο Γερασηνός διαβεβαιώνει, ότι ο θεός προσαρμόζεται προς τη Μονάδα, διότι υπάρχουν εν σπέρματι όλα τα όντα στη Φύση όπως αυτή στον Αριθμό.


Ο Φώτιος (κατά Νικομάχου) μας πληροφορεί, ότι οι Πυθαγόρειοι τη Μονάδα την αποκαλούσαν Νου.


Ο Αριστοτέλης και ο Αρχύτας την ονόμαζαν αρενόθηλυ, ο Ιάμβλιχος αίτιο της αλήθειας, ο Πρόκλος (Πλατ. Θεολογία) την ονόμαζε Ζεύς, ενώ ο Εμπεδοκλής, ο Παρμενίδης και ο Σιμπλίκιος (Περί Ουρανού), Εστίαν ή πυρ εν τω κέντρω της Γής.



Τέλος , ο Ησύχιος αποκαλεί τη Μονάδα Πολυώνυμο, δηλαδή ότι είναι τα πάντα προ των πάντων.




Δυάς (εκ του διιέναι, δηλαδή διαπερνάν και εκ του διαπορεύεσθαι δηλαδή διαβαίνειν)






Ο Πλούταρχος αναφέρει, ότι ο Πυθαγόρας την αποκαλούσε Άρτεμις.


Ο Νεοπλατωνικός φιλόσοφος Ανατόλιος, διδάσκαλος του Ιάμβλιχου τη Δυάδα ονόμαζε κίνηση, γένεση, μεταβολή, διαίρεση.


Ο Πλάτων (Θεαίτητος) την ονόμαζε ύλη.


Ο Ιάμβλιχος Φύση, ο Νικόμαχος αίτιο της ανομοιότητος, ο Σιμπλίκιος χάος, ο Πρόκλος έρως.


Τέλος ο Συριανός αναφέρεται, ότι οι Πυθαγόρειοι αποκαλούσαν τη Δυάδα, Τόλμη, επειδή πρώτα αυτή αποχωρίσθη από τη Μονάδα.




Τριάς






Κατά τον Πλούταρχο, οι Πυθαγόρειοι παρομοίαζαν την Τριάδα με τον Άρη.



Ο Ερμείας (Ερμείας εις Πλατ. Φαίδρον), τον ονόμαζε τέλειο αριθμό διότι η Τριάς περιλαμβάνει την αρχή, το μέσο και το τέλος.



Ο Ιωάννης ο Λυδός θεωρούσε, ότι η Τριάς άρχει δε όλους τους αριθμούς, φέροντας ως παράδειγμα την Ορφική αντίληψη για τις τρεις πρώτες αρχές της γεννήσεως, δηλαδή το ουράνιο, το επίγειο και εκείνο που υπάρχει μεταξύ τους.



Κατά τον Ανατόλιο επίσης είναι ο πρώτος τέλειος αριθμός και ονόμαζε την Τριάδα, πλήρης.



Κατά το Νικόμαχο η Τριάδα εκφράζει τη φιλία, την ειρήνη, την αρμονία, την ομόνοια και το γάμο, ενώ κατά τον Ιάμβλιχο, τη φρόνηση και τη σύνεση.



Ο Φώτιος (κατά Νικομάχου) αναφέρεται, ότι οι Πυθαγόρειοι θεωρούσαν την Τριάδα την αιτία της συμβουλής, της νόησης, της γέννησης, ως διδασκάλισσα της μουσικής, και ως διδάσκουσα τη γεωμετρία και την αστρονομία.



Ο Αριστοτέλης θεωρεί (Περί Ουρανού), ότι η Τριάς είναι το αίτιον της αναλογίας διότι εκφράζει την αρχή, το μέσον και το τέλος.



Τέλος ο Πρόκλος αποκαλεί την Τριάδα, «τον πρώτο ενεργεία περιττό αριθμό» διότι ο αριθμός αυξάνεται περισσότερο δια πολλαπλασιασμού ή δια προσθέσεως.




Τετράς






Κατά τον Πλούταρχο, αναπαραστά τον Ερμή, ενώ Πρόκλος (Προκλ. εις Πολιτ.) ονομάζει το θεό τετραυγέα, τετρακέρατον.



Ο Ερμείας αναφέρει, ότι ο Φάνης είναι Τετράς, ενώ ο Ορφέας θεωρεί ότι είναι το αίτιο της δημιουργίας. Ο Ολυμπιόδωρος επισφραγγίζει την αντίληψη αυτή με την αναφορά του στα τέσσερα στοιχεία, πυρ, αήρ, ύδωρ και γη (Ολυμπ.εις Πλατ.Φαιδ.).



Στη συνέχεια ο Αριστοτέλης διέκρινε τα τέσσερα παράγωγά τους, δηλαδή, το θερμό, το ψυχρό, το υγρό και το ξηρό.



Ο Πυθαγόρας (Περί Θεών), αντιλαμβάνεται τέσσερις κλίμακες προς τη κατάκτηση της σοφίας: την αριθμητική, τη φυσική, τη γεωμετρία και την αστρονομία.



Ο Εμπεδοκλής και ο Πυθαγόρας θεωρούσαν ιερή την Τετρακτύ διότι προστιθέμενη οι τέσσερεις πρώτοι αριθμοί 1+2+3+4 αθροίζουν τη Δεκάδα.



Ο Ιάμβλιχος παρατηρεί τις τέσσερεις εποχές του έτους, τις τέσσερεις βασικές αρετές και τους τέσσερεις ορίζοντες, ενώ ο Φιλόλαος (Περί Φύσεως) αναφέρει τις τέσσερεις αρχές του λογικού Ζώου, ήτοι τον εγκέφαλο, την καρδιά, τον ομφαλό και το γεννητικό όργανο.



Οι Πυθαγόρειοι ακόμα ονόμαζαν την Τετράδα, Κλειδούχο της Φύσεως, ο Ανατόλιος Δικαιοσύνη και ο Ιπποκράτης θεωρούσε, ότι η Τετράς μαζί με την Επτάδα συμμετέχουν σε όλη την κίνηση του Σύμπαντος.




Πεντάς






Κατά τον Πλούταρχο αναπαριστά το θεό Δία.


Κατά τον Πλάτωνα πέντε είναι το στερεά σχήματα: η πυραμίς, ο κύβος, το οκτάεδρο, το δωδεκάεδρο και το εικοσάεδρο.


Κατά τον Ανατόλιο η Πεντάς πρώτη περιέλαβε τις αρχέτυπες μορφές όλων των αριθμών, δηλαδή του 2 τον πρώτο άρτιο και του 3 του πρώτου περιττού.


Ο Νικόμαχος ο Γερασηνός αποκάλεσε τη Πεντάδα πρόνοια, ενώ ο Ιάμβλιχος νέμεσις.


Ο Μέγυλλος στο (Περί Αριθμών) έργο του ονομάζει την Πεντάδα τροποποίηση και αφιλονεικία.


Τέλος, πέντε είναι οι πλανήτες εκτός του Ήλιου και της Σελήνης, πέντε τα δάκτυλα, πέντε οι αισθήσεις (όραση, ακοή, όσφρηση, γεύση και αφή) και πέντε οι παράλληλοι κύκλοι στον ουρανό, ήτοι ο ισημερινός, ο θερινός, ο χειμερινός, ο αρκτικός και ο ανταρκτικός.





Εξάς






Κατά τον Πλούταρχο την Εξάδα ο Πυθαγόρας την ονόμαζε Αφροδίτη, ωραιότητα και αρμονία.



Κατά τον Ιάμβλιχο, οι Πυθαγόρειοι ονόμαζαν την Εξάδα Ολομέλεια όπως και ο Ορφεύς, επειδή, το παν καθ’ ολοκληρία σύμφωνα με αυτήν έχει διαμερισθεί και αρμονικά υπάρχει.


Επίσης ο Πυθαγόρας την αποκαλούσε ένωση και ο Ορφεύς (σύμφωνα με τον Ιωάννη τον Λυδό) «γεννού ίλεως ένδοξε αριθμέ, πατέρα θεών, πατέρα ανθρώπων».


O Ανατόλιος θεωρεί την Εξάδα τον πρώτο τέλειο αριθμό, διότι μετρείται δια των μερών της, εφ’ όσον αποτελείται από τη μονάδα, τη δυάδα και την τριάδα.


Τέλος, ο Πλάτων και ο Αρισταίος ο Πυθαγόρειος συσχέτιζαν την εξάδα με τη ψυχή και την αρμονία.



Επτάς








Κατά τον Πλούταρχο οι Πυθαγόρειοι απεικόνιζαν στην Επτάδα την Αθηνά.


Ο Νικόμαχος ο Γερασινός την ονόμαζε Αγέλη δηλαδή ομάς, ο Ιάμβλιχος ως σεβασμία, από τη σεπτάδα.


Ο Πρόκλος (Προκλ. εις Πλατ. Τιμ) αναφέρει, ότι «η Μονάς και η Επτάς είναι νοεροί αριθμοί και η μεν Μονάς είναι ακριβώς ο νούς, η δε Επτάς είναι το φως του νου. Γι αυτό και ο νους του Κόσμου είναι «μοναδικός και εβδομαδικός», όπως λέγει ο Ορφεύς.


Ο Ανατόλιος ονομάζει τον Επτά Αμήτωρ γιατί δεν προκύπτει εκ του διαπλασιασμού ή πολλαπλασιαμού άλλου αριθμού.


Ο Ιάμβλιχος τον ονομάζει παρθένο και τελεσφόρο.


Ο Ιπποκράτης αναφέρει τις επτά περιόδους της ζωής του ανθρώπου: νήπιο, παιδί, έφηβος, νέος, ενήλικος, μεσήλικας και γέρων.

Επτά είναι οι μέρες της εβδομάδος. Επτά οι κινήσεις: πάνω, κάτω, εμπρός, πίσω, δεξιά, αριστερά και κυκλικά. Επτά οπές έχει το ανθρώπινο σώμα: 2 οθφαλμοί, 2 ώτα, 2 ρώθωνες και στόμα. Επτά είναι τα φωνήεντα της αλφαβήτου κ.λ.π.


Ιδιαιτέρως, σε θέματα ιατρικής είχαν ασχοληθεί με πολλές Επτάδες στο ανθρώπινο σώμα ο Ιπποκράτης, ο Στράτων ο Περιπατητικός και ο Διοκλής ο Καρύστιος.


Για τους Πυθαγόρειους ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αριθμός 28 που του αποκαλούσαν τέλειο γιατί είναι το άθροισμα των αριθμών από το 1 έως το 7, αλλά και πολλαπλάσιος του 7.


Το ενδιαφέρον εγίνετο μεγαλύτερο με τη περίοδο της Σελήνης που αποτελείται από 28 ημέρες και από τις τέσσερις φάσεις της, που η κάθε μία διαρκεί 7 ημέρες (4Χ7=28).




Οκτάς







Κατά τον Πλούταρχο οι Πυθαγόρειοι καλούσαν τον 8, Ασφάλειος Ποσειδών.



Επίσης κατά τον Ιάμβλιχο η οκτάδα εκφράζει την ασφάλεια και κατά το Φιλόλαο τον έρωτα, τη φιλία, τη σκέψη και τη φαντασία.


Άξιον σημειώσεως είναι οι παρατηρήσει για τις 8 σφαίρες του Αλεξανδρινού αστροφυσικού και μαθηματικού Ερατοσθένη.




Εννεάς







Κατά τον Πλούταρχο οι Πυθαγόρειοι ονόμαζαν την Εννεάδα Περσεφόνη.



Κατά τον Ιάμβλιχο, ο Ορφεύς και Πυθαγόρας την ονόμαζαν Κουρήτιδα ή Κόρη.


Επίσης ο Πρόκλος συσχετίζει την Εννεάδα με την Κουρητική Τάξη (Προκλ. θεολοφ. Πλάτων).


Ο Εννέα είναι ο μεγαλύτερος εντός της δεκάδος αριθμός και το τέλος μιας σειράς. Η λέξη ετυμολογικώς φαίνεται ότι αναφέρεται στην ενάδα (μονάδα) διότι συμπάσχει, με αυτήν και κρατεί το άλλο άκρο (της δεκάδος), έτσι έχει ονομασθεί εννεάς ως εάν να είναι ενάς κατά παραγωγή από τον 1 εντός του οποίου ενός, τα πάντα περιέχονται.


Ενδιαφέρον είναι ότι οι Μούσες ήταν εννέα.




Δεκάς








Ο Πλούταρχος αναφέρει, ότι ο Πυθαγόρας αποκαλούσε τη Δεκάδα Παντέλεια.


Κατά τον Ιάμβλιχο (Θεολ.Αριθ.), οι Πυθαγόρειοι την ονόμαζαν Κόσμο, Ουρανό, Πάνα, Ειμαρμένη, Αιώνα, Κράτος, Ανάγκη κ.λ.π.


Κατά τον Ανατόλιο ονομάζεται κράτος και παντέλεια, διότι ο 10 περιέχει μέσα του πάσα δύναμη τόσο του άρτιου, όσο και του περιττού αριθμού, γιατί ο 10 γεννάται κατόπιν πολλαπλασιασμού αρτίου και περιττού αριθμού δηλαδή 2Χ5=10.


Ο Συριανός (Συριαν. εις Αριστ. Μεταφ.) παραθέτει τον «Ορφικό ύμνο για τον αριθμό» που αναφέρεται στη Δεκάδα και τη σχέση της με τη Μονάδα και την Τετράδα που αξίζει να αναφερθεί: «από το άδυτο της αμίαντης μονάδος μπορεί κανείς να φτάσει στην πανίερη τετράδα, η οποία γέννησε τη μητέρα των πάντων που δέχεται τα πάντα, τη σεβαστή που έθεσε όρια περί τα πάντα, την αμετάτρεπτη και ακαταπόνητη, Δεκάδα ιερή αποκαλούν αυτή και οι αθάνατοι θεοί και οι γεννημένοι στη γη άνθρωποι».



Ο τρόπος με τον οποίο προκύπτει η Δεκάς από την Τετράδα δεν είναι άλλος από το άθροισμα 1+2+3+4=10, την ιερή τετρακτύ, των Πυθαγορείων, η οποία είναι Ορφικής προελεύσεως.


Η σημασία της δεκάδος είναι γνωστή ως η βάση του αριθμητικού μας συστήματος. Φαίνεται δε ότι το δεκαδικό σύστημα ακολουθούσαν και οι Ορφικοί, γιατί λέγεται πως ο Ορφέας ονόμαζε τη Δεκάδα «κλαδούχον», γιατί ως κλάδοι οι αριθμοί φυτρώνουν από αυτήν.




Ανακεφαλαιώνοντας






Η Μονάς είναι ο Θεός, ο Νους, η Ενέργεια από την οποία προήλθε το παν.


Η Δυάς είναι η Ύλη αποτελούμενη από ύδωρ και γη, συμβολίζει δε την αντίθεση.


Η Τριάς είναι ο Χρόνος, ήτοι το παρελθόν, το παρόν, το μέλλον και ο νόμος τη εκδηλώσεως.


Η Τετράς είναι ο Χώρος και ο Νόμος (η τάξη ή το θεμέλιο) του Κόσμου.


Το Πέντε συμβολίζει τη Ζωή στα έμβια όντα.


Το Έξη συμβολίζει τη Ψυχή στον ουρανό και επίγειο κόσμο.


Το Επτά παριστά το Νόμο της αναπτύξεως ή εξελίξεως.


Το Οκτώ συμβολίζει τον Ισορροπία.


Το Εννέα τον Περιορισμό και την Τελείωση.


Το Δέκα την Επανένωση και την Ολοκλήρωση.



Φίλοι μου, η λέξη αριθμός προέρχεται από το ρήμα αραρίσκω που σημαίνει συναρμόζω. Ως ερευνητής του θέματος αυτού, κατερχόμενος στις αρχαίες πηγές προσπάθησα να συναρμόσω τους αρχαίους συγγραφείς για τη μυστική σημασία των αριθμών η οποία θεωρεί:Ότι οι αριθμοί αποτελούν το θεμέλιο κάθε γνώσης για την γένεση και ανάπτυξη των όντων, καθώς και το κλειδί για την κατανόηση του Κόσμου, που «εγένετο κατ’ αριθμό» και όχι «υπό τον αριθμό», σύμφωνα με τον Πυθαγόρα.





Ο δε Υιός της Καλλιόπης στο Όρος Παγγαίον είπε: «Η ουσία του αριθμού είναι μεν αρχή προνοούσα για ολόκληρο τον Ουρανό και τη Γη και τη μεταξύ τους φύση, Επιπλέον δε και η απαρχή της υπάρξεως και των θείων και των θεών και των δαιμόνων». (Ιαμβλ. Βιος Πυθαγ. 146-147.44,Τ.249).


Συντάκτης: Κ.Η.

 Πηγή










Διαβάστε περισσότερα...

Τρομοκρατημένη η παγκόσμια ελίτ…εγκαταλείπει το πλοίο! Ποιος είναι ο άγνωστος κίνδυνος που κρύβουν σκόπιμα;; (βίντεο)

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο. Ακραία καιρικά φαινόμενα, οικονομικό χάος, πολεμικές προετοιμασίες και συζητήσεις για επερχόμενες συγκρούσεις…
Πλέον δεν περνάει ούτε μέρα χωρίς να συμβεί κάτι συνταρακτικό. Μάλιστα ολοένα πληθαίνουν τα σημεία που δείχνουν ότι η ανθρωπότητα οδεύει προς ένα συγκλονιστικό γεγονός.
Σύμφωνα με την Αποκάλυψη, ο φόβος θα γιγαντωθεί τις «έσχατες ημέρες» και οι καρδιές των ανθρώπων θα πλημμυρίσουν από πανικό.
Η παγκόσμια υπερεθνική ελίτ, οι Κροίσοι και οι ολιγάρχες γνωρίζουν τον κίνδυνο που έρχεται και έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται. Αγοράζουν ολόκληρες εκτάσεις σε απομονωμένες περιοχές και υπερπολυτελή υπόγεια καταφύγια. Ποιος είναι όμως ο άγνωστος κίνδυνος, τον οποίο σκόπιμα κρύβουν από τους ανθρώπους;

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο:














Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

Μέλι κατευθείαν από την κυψέλη με μια πανέξυπνη εφεύρεση [βίντεο]

Οι Αυστραλοί μελισσοκόμοι Cedar και Stuart Anderson ανέπτυξαν ένα σύστημα για την έυκολη εξαγωγή του μελιού κατευθείαν από την κυψέλη χωρίς να ενοχλούνται οι μέλισσες.
 
Το “Flow Hive” μπορεί να συλλέξει το μέλι σε μια κυψέλη με μια “βρύση”, είναι εύκολο στη χρήση και βοηθά στην καλή διαβίωση των μελισσών. Η εφεύρεση διευκολύνει σημαντικά το έργο της συγκομιδής, καθώς ο μελισσοκόμος δεν χρειάζεται να αναισθητοποιήσει τις μέλισσες με καπνό ούτε να αφαιρέσει τα κομμάτια της κυψέλης. Κατά τη διάρκεια αυτής της επίπονης διαδικασίας πολλές από τις μέλισσες σκοτώνονται.


Μετά από 10 χρόνια δουλειάς και δεκάδες πρωτότυπα, οι δύο Αυστραλοί ξεκίνησαν μια ανοιχτή χρηματοδότηση στο Indiegogo στις 23 Φεβρουαρίου. Το “Flow Hive” έχει αποκομίσει μέχρι στιγμής το απίστευτο ποσό των 2,7 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε 48 ώρες, ενώ ο αρχικός στόχος ήταν τα 70.000 δολάρια. Μια απροσδόκητη επιτυχία για τους δύο άνδρες, που έχουν εκπλήξει την κοινότητα των μελισσοκόμων σε όλο τον κόσμο με αυτή την ευφυέστατη εφεύρεση.









Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

To hip hop Ολλανδικής σατυρικής εκπομπής με Βαρουφάκη



















Διαβάστε περισσότερα...