Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Max Keizer: "Θα σκάσει η παγκόσμια φούσκα των 200 τρισ.δολαρίων με πυροκροτητή την Ελλάδα" (vid)

PAUL CRAIG ROBERTS: "ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΥΝΑΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ Γ' ΠΠ;"

Εξόχως ζοφερές είναι οι προβλέψεις του γνωστού διεθνώς οικονομολόγου, Max Keiser, για τις οικονομικές συνέπειες του αδιεξόδου που προκλήθηκε στις διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ελληνική κυβέρνηση, και προβλέπει ότι το συνολικό παγκόσμιο χρέος το οποίο ξεπερνά ακόμα και τα 200 τρισ.δολάρια είναι έτοιμο να "σκάσει" με πυροκροτητή την ελληνική κρίση.
Σύμφωνα με τον Max Keiser, τα κραχ των μεγάλων χρηματιστήριων θα είναι αλλεπάλληλα και θα οδηγήσουν σε μεγάλη παγκόσμια οικονομική κρίση που θα διαλύσει όλες τις μέχρι σήμερα προσπάθειες για οικονομική ανάκαμψη, ενώ δεν παύει να κατηγορεί με έντονο τρόπο την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σαν τον βασικό υπεύθυνο για τις δυσμενέστατες εξελίξεις στον διεθνές οικονομικό στερέωμα.



Χαρακτηριστικό είναι πως ο γνωστός οικονομολόγος προτείνει ότι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί η γενικότερη κατάρρευση των διεθνών μεγάλων χρηματιστήριων είναι να… διακόψουν για ένα διάστημα τις συνεδριάσεις τους, δηλαδή να παγώσει η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα, κάτι που φυσικά θα έχει και αυτό σοβαρές συνέπειες για τιε διεθνείς οικονομικές ισορροπίες.
Παράλληλα προβλέπει την προσφυγή των μεγάλων επενδυτών στον χρυσό με αποτέλεσμα την απαξίωση των εθνικών νομισμάτων όπως δολάριο και ευρώ και την διεύρυνση της κρίσης σε πολλαπλά επίπεδα που θα έχουν σοβαρότατες πολιτικές και γεωστρατηγικές συνέπειες.
 
 

Σύμφωνα με τον Αμερικανό οικονομολόγο και πρώην υφυπουργό των Οικονομικών επί κυβερνησεως Ρ.Ρήγκαν,Paul Craig Roberts, όλη αυτή η πεντάμηνη διαδικασία διαπραγμάτευσης απολύτου αδιεξόδου μεταξύ των δανειστών της Ελλάδας και της ελληνικής κυβέρνησης, ήταν προσχεδιασμένη ακριβώς για να φτάσει εδώ που έφτασε.
Η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, επιδιώκουν εδώ και καιρό να ταπεινώνουν και να εξουθενώνουν τους λαούς για να κάμψουν κάθε αντίσταση στα σχέδια τους και να μπορέσουν στην συνέχεια έχοντας τους πειθήνια όργανα να στραφούν στην τελική σύγκρουση με την Ρωσία.
Εκείνο που θα πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Paul Craig Roberts, είναι να καταγγείλει την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι συμπεριφέρθηκε βάσει οργανωμένου σχεδίου εναντίον της Ελλάδας και ότι όλα ήταν προαποφασισμένα για να φτάσουν στο σημερινό αδιέξοδο.
Το σχέδιο περιλαμβάνει για την Ελλάδα την δημιουργία χάους για να ακολουθήσουν οι λαοί της Ισπανίας, Πορτογαλίας, Ιταλίας ακόμα και Γαλλίας, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία αντίσταση στα σχέδια της Νέας Τάξης.
Το εντυπωσιακό είναι πως ο Αμερικανός οικονομολόγος πιστεύει πως δεν θα αφήσουν να βγει η Ελλάδα από το ευρώ, για να την ελέγχουν καλύτερα και πώς αν τελικά η Ελλάδα φύγει από το ευρώ που θα είναι και η σωστή της κίνηση, θα αντιμετωπίσει το μένος όλων αυτών που θα θεωρήσουν ότι ξεφεύγει από τα σχέδια τους και θα την «κεραυνοβολήσουν» με όλα τα μέσα γιατί θα ακυρώσει το «φωτεινό» τους παράδειγμα υποταγής στην Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Η μονή ελπίδα για την Ελλάδα και τον Έλληνα πρωθυπουργό, σύμφωνα με τον Αμερικανό οικονομολόγο, είναι να συνδεθεί πιο στενά με την ομάδα των BRICKS και με το Ρώσο πρόεδρο, με τον οποίο είχε ήδη μια πρώτη σημαντική επαφή προφανώς, όπως υποστηρίζει ο Paul Craig Roberts, διαισθανόμενος τον θανάσιμο κίνδυνο στον οποίο έμπαινε ερχόμενος σε απ' ευθείας σύγκρουση με τα κοράκια της Ευρώπης.
Όλα αυτά μας θυμίζουν με εντυπωσιακό τρόπο την περίπτωση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή και το σχέδιο δολοφονίας του από ξένες μυστικές υπηρεσίες που κατά διαβολική συγκύρια τώρα αποκαλύπτεται σε όλη του την έκταση από τον αρμόδιο ανακριτή.
Και τέλος ο Paul Craig Roberts καταλήγει στην συνέντευξη του με το ερώτημα : «Will The Greeks Stand Strong And Save The Planet From World War III?» Δηλαδή, θα μείνουν οι Έλληνες δυνατοί και θα σώσουν τον πλανήτη από τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο ;

Διαβάστε περισσότερα...

Global Research: "Στοιχήματα σε παράγωγα ύψους 54 τρισ. δολ. της Deutsche Bank κινδυνεύουν από την ελληνική κρίση"

Ανοικτή σε περίπου 54 τρισεκ. δολάρια είναι στα παράγωγα FWMD η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με κατάρρευση λόγω φόβου από την ελληνική αναταραχή γράφει το Global Research (διαβάστε σχετικά εδώ).
 
Oι διευθύνοντες σύμβουλοι της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας, της Deutsche Bank,και της δωδέκατης μεγαλύτερης τράπεζας παγκοσμίως από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, ανακοίνωσαν ξαφνικά την παραίτησή τους πριν είκοσι ημέρες όταν στο ΔΣ της τράπεζας μια έκθεση του ρίσκου αποκάλυψε ότι ήταν απολύτως εκτεθειμένη σε μια "ελληνική κρίση"
 
H Anshu Jain θα παραιτηθεί στο τέλος αυτού του μήνα, σχεδόν δύο χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, ενώ o Juergan Fitschen λίγους μήνες ακόμα, αλλά πρακτικά έχει ήδη αντικατασταθεί.

"
Δεν υπάρχει κυβέρνηση ή οργανισμός στη γη που θα μπορούσε να την διασώσει και θα μπορούσε να οδηγήσει σε αλυσιδωτές επιπτώσεις στο γερμανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και φυσικά στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
 
Η μετάδοση των επιπτώσεων από ένα τέτοιο επεισόδιο θα είναι καταστροφικές. Είναι για αυτό το λόγο που ο Warren Buffet περιγράφει τα παράγωγα FWMD ή αλλιώς «οικονομικά όπλα μαζικής καταστροφής».
 
Ως γνωστόν η μη πληρωμή του ΔΝΤ από την Ελλάδα αν και δεν μετρά σαν "πιστωτικό γεγονός" αλλά αυξάνει τον κίνδυνο αθέτησης των πληρωμών των δόσεων που συγχωνεύθηκαν σε μια δόση των € 1.500.000.000, τώρα πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος του Ιουνίου, αύριο δηλαδή το οποίο και δεν θα γίνει. 
 
Μια "πτώχευση" και η ενεργοποίηση των credit default losses θα μπορούσε να προκαλέσει μαζική αστάθεια στις χρηματοπιστωτικές αγορές και ενδεχομένως να αποσταθεροποιήσει την ήδη ασταθή παγκόσμια αγορά ομολόγων και το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
 
Δεν είναι γνωστό τι προκάλεσε τη δραματική αντιστροφή της στάσης της Anshu Jain της Deutsche Bank, αλλά μοιάζει ότι η τράπεζα αναμένει μια μεγάλη κρίση και ετοιμάζεται να την φορτώσει στην προηγούμενη ηγεσία.
 
Η παγκόσμια αγορά παραγώγων είναι εξαιρετικά περίπλοκη, εντελώς άναρχη και τρομακτικά μεγάλη. Ένας από τους κορυφαίους ειδικούς παραγώγων του κόσμου, ο Paul Wilmott, ο οποίος κατέχει διδακτορικό στα εφαρμοσμένα μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, έχει προειδοποιήσει ότι η λεγόμενη πλασματική αξία της παγκόσμιας αγοράς παραγώγων είναι πάνω από $ 1,4 τετράκις εκατομμύρια.
 
Ένα τετράκις εκατομμύρια είναι ακατανόητα τεράστια φιγούρα: είναι 1000 φορές ένα τρισεκατομμύριο (1 με 12 μηδενικά). Ένα τρισεκατομμύριο είναι 1.000.000.000.000 και ένα τετράκις εκατομμύριο έχει 15 μηδενικά - 1.000.000.000.000.000.
 
Το ετήσιο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν σε ολόκληρο τον πλανήτη είναι μεταξύ 50.000 και 60.000 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
 
Αυτός είναι ο λόγος που οι ΗΠΑ δεν θέλου με τίποτα να "σκάσει" η Ελλάδα αλλά και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο Γερμανία και ΕΕ φόρτωσαν στην Ελλάδα όλα τα "άρρωστα" ομόλογα μετατρέποντάς την σε αποικία χρέους. 
 
Το σενάριο αποσκοπούσε  στο γεγονός ότι οι Έλληνες θα πληρωναν με το "αίμα" τους την εξασφάλιση της πληρωμής τους και άρα θα συντηρούσαν την ευημερία των Γερμανών και των Ευρωπάιων αλλά και των Αμερικανών δουλέυοντας σαν "σκλάβοι" στην γαλέρα του Μπεν Χουρ.
 
Αυτό ήταν το σχέδιο αλλά χρειάζονταν ένα καλό "κορόιδο": Ο ελληνικός λαός,και η εκλογή της κυβέρνησης ΓΑΠ.

 Πηγή





/span>
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ δέχεται το ευρώ

Ισχυρές πιέσεις δέχεται το ευρώ έναντι του δολαρίου στις αρχικές συναλλαγές της Νέας Ζηλανδίας μετά τη δραματική απόφαση που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση να διενεργήσει δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου για την αποδοχή της πρότασης των πιστωτών. Αυτή την ώρα η ισοτιμία διαμορφώνεται στα 1,1020 δολάρια ανά ευρώ.
Πολλά ερωτήματα μένουν ανοιχτά, σχολιάζει η ANZ Bank. «Τυχόν αδυναμία αποπληρωμής του ΔΝΤ σημαίνει άμεση έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ; Πώς διαμορφώνεται το χρονοδιάγραμμα; Πώς θα συμπεριφερθούν οι καταθέτες των τραπεζών των άλλων χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας; Θα τολμήσει η Fed να αυξήσει τα επιτόκια κόντρα σε ένα πιο εύθραυστο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον;»


 Το ευρώ αναμένεται να δεχτεί ακόμη μεγαλύτερες πιέσεις στη διάρκεια των συναλλαγών της Ασίας. «Το μόνο που γνωρίζουμε με σιγουριά αυτή τη στιγμή είναι πως υπάρχει υψηλή αβεβαιότητα και πως σε ένα τέτοιο περιβάλλον πολλές αγορές θα υποδεχτούν όσους αναζητούν ασφαλή επενδυτικά καταφύγια», λέει η ANZ Bank.

Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...