Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Tα "3" σενάρια που έχει η χώρα ενώπιόν της: "Ναι", "Οχι" και "μαύρη" κυβέρνηση - Το Βερολίνο θα απαγορεύσει τις εισαγωγές τροφίμων;

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: 1850, 1854, 1941-1942 & 2015


Δύσκολες στιγμές περνά η χώρα, τις δυσκολότερες από τον Β'ΠΠ, με υπαίτιους, τους συνήθεις ... "υπόπτους": Την Γερμανία.
Η οποία κάνει στην Ελλάδα αυτό που της έκανε και στον Β'ΠΠ και μάλιστα με ακόμα πιο άτιμο τρόπο: Τότε ήταν πόλεμος και ήταν ο εχθρός.
Τώρα υποτίθεται είναι "εταίρος", αλλά η τακτική των αντιποίνων συνεχίζεται: Συντρίβουν, στο όνομα της "Ενωμένης Ευρώπης" όποιον έχει αντίθετη άποψη.
Τότε με τα τανκς, τώρα με την ΕΚΤ, η οποία έχει "στραγγαλίσει" το εθνικό κέντρο, χάρη στο χέρι που της "όπλισαν"  αυτοί που υπέγραψαν τα επαίσχυντα εθνοκτόνα μνημόνια: Παπανδρέου, Παπαδήμος και Σαμαράς.
Το ίδιο έκανε και το 2013 στην μικρή και ανίσχυρη Κύπρο και το ίδιο θα κάνει και αύριο στην Πορτογαλία ή την Ισπανία.


Φυσικά η κατάσταση όπως εξελίσσεται σήμερα δεν αφήνει εκτός κάδρου ευθυνών την κυβέρνηση: Αν όντως πίστευαν ότι η ΕΚΤ δεν θα έκοβε την ρευστότητα και δεν θα έκλεινε τις τράπεζες, από την στιγμή που προκηρύχθηκε το "μισητό" για την Α.Μέρκελ και την γραφειοκρατία των Βρυξελλών, δημοψήφισμα (εκεί φτάσαμε να θεωρείται η βούληση του λαού για ένα κορυφαίο εθνικό θέμα ως "απεχθής επιλογή"), τότε είναι "αλλού νυχτωμένοι".
Γι αυτό και κάποια νοήμονα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσαν παραίτηση της κυβέρνησης και διενέργεια εκλογών, όπως είχε γράψει το defencenet.gr και όντως ήταν ένα από τα σχέδια που μελετούσαν. Αλλά επιλέχθηκε το δημοψήφισμα.
Και σε 48 ώρες τους είχαν κλείσει τις τράπεζες ως αντίποινα. Και τα αντίποινα θα συνεχιστούν μέχρι την πρόκληση ανθρωπιστικής κρίσης.
Δεν θα επιτρέψουν έξοδο κεφαλαίων για αγορά τροφίμων και φαρμάκων.
Καύσιμα έχει η χώρα για αρκετό καιρό ακόμα. Αλλά τρόφιμα, όχι.
Και βέβαια Το Βερολίνο έχει προκαλέσει πλήρη ασφυξία στην οικονομική ζωή και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.
Ισως δεν αλλάξει και ποτέ για τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, ειδικά τους μικρομεσαίους οι οποίοι θα κάνουν χρόνια να ξεχάσουν το σοκ στο οποίο υπόκεινται από την Κυριακή το βράδυ.
Δεν είναι η πρώτη φορά, βέβαια που η χώρα υπόκειται σε οικονομικό και εμπορικό αποκλεισμό.
Τις δύο προηγούμενες φορές, όμως ήταν οι Βρετανοί και μία τρίτη οι Γάλλοι: Το 1850 στην υπόθεση της αποζημίωσης του Εβραίου Πασίφικο οι Βρετανοί απέκλεισαν και βομβάρδισαν τον Πειραιά, το 1854 στον Κριμαϊκό Πόλεμο που οι Γάλλοι βομβάρδισαν πάλι τον Πειραιά για να τιμωρήσουν την φιλορωσική Ελλάδα και τον χειμώνα του 1941-1942 που οι Βρετανοί προχώρησαν σε εμπορικό αποκλεισμό της Ελλάδας, προκειμένου να προκαλέσουν την αντίσταση των Ελλήνων κατά των Γερμανών.
Στον αποκλεισμό του 1941-1942 πέθαναν 300.000 ανθρώποι, αφού και οι Γερμανοί αδιαφόρησαν παντελώς για την τύχη του πληθυσμού, αλλά το 1942 δημιουργήθηκαν κατόπιν αυτού οι πρώτες αντιστασιακές οργανώσεις.
H φωτό είναι από νοσοκομείο της Αθήνας τον χειμώνα του 1942 με ηθικούς αυτουργούς του εγκλήματος του Βρετανούς και φυσικούς του Γερμανούς...
Κατόπιν παράκλησης της εξόριστης κυβέρνησης του Καΐρου δεν απαναλήφθηκε ο αποκλεισμός τον χειμώνα του 1942-1943.
Τα ίδια ακριβώς ζούμε και βιώνουμε και σήμερα!
Το ζήτημα είναι εφεξής πώς μπορούν να σχηματοποιηθεί η κατάσταση και τις εξελίξεις μπορούν να υπάρξουν με αφορμή το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής. Είτε οι πολίτες επιλέξουν "Οχι" είτε "Ναι".
Εκτίμησή μας είναι ότι το αποτέλεσμα και στη μία και στην άλλη περίπτωση είναι lose-lose. Εδώ που έχουν έρθει τα πράγματα τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει οδυνηρές εξελίξεις πλην της παρέμβασης ενός "από μηχανής Θεού".
Στην περίπτωση του "Ναι" την επόμενη ημέρα θα έχουμε παραίτηση της κυβέρνησης. Αυτό είναι εκ των ουκ άνευ.
Θα παραιτηθεί άμεσα ή σε λίγες εβδομάδες, αν κριθεί ότι μπορούν να περάσουν από την Βουλή κάποιοι εφαρμοστικοί νόμοι με την ελπίδα να σπάσει ο τραπεζικός αποκλεισμός της χώρας και η αιχμαλωσία των καταθέσεων των πολιτών. Πράγμα δύσκολο.
Το Βερολίνο όχι απλώς δεν θα θέλει να ανοίξει τις τράπεζες, αλλά θα εμποδίσει ακόμα και τις εισαγωγές τροφίμων, αναλώσιμων νοσοκομείων, φαρμάκων κλπ για να πάρει ένα μάθημα η υπόλοιπη Ευρώπη τι παθαίνει όποιος αντιτάσσεται στην Γερμανία. Η κλασική συνταγή των γερμανικών αντιποίνων.
Αν παραιτηθούν στις διερευνητικές εντολές θα υπάρξει άλλη κυβέρνηση; Αδύνατον, παρά το ότι το Βερολίνο και οι εγχώριοι συνεργάτες των Γερμανών υπολογίζουν ότι μπορούν να αποσπάσουν 30-40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ή χωρίς τον Α.Τσίπρα και να κάνουν μια καινούρια κυβέρνηση Παπαδήμου.
Αυτό αποκλείεται. Αρα πάμε σε εκλογές στις οποίες πιθανότατα θα τις κερδίσει και πάλι με διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού η ΝΔ είναι "κομμάτια". Εκτός και αν αλλάξει ηγεσία και κάποιος Κ.Καραμανλής αναλάβει πρόεδρος του κόμματος, αλλά αυτά είναι εικασίες.
Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετικά δύσκολο να ηττηθεί έστω και αν υποχωρήσει το ποσοστό του.
Αρα φτάνουμε πάλι σε ένα μετεκλογικό σκηνικό με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και του ΑΝΕΛ πιθανόν τέταρτο!
Εκεί οι εξελίξεις εξαρτώνται από το πώς θα έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον τραπεζικό τομέα. Το σενάριο της εθνικοποίησης των τραπεζών και του εθνικού νομίσματος αν δεν υποχωρεί και πάλι το Βρεολίνο είναι πιθανό.
Στην περίπτωση του "Οχι" οι εξελίξεις μπορεί να είναι ακόμα ταχύτερες. Την Δευτέρα το Βερολίνο μπορεί να διακόψει το EFSF και να κάνει απαιτητά τα 130 δισ. ευρώ των τραπεζικών δανείων.
Δηλαδή θα προσπαθήσει να θέσει τις τράπεζες (αλλά και όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας που έχουν τραπεζικά δάνεια) υπό τον άμεσο ιδιοκτησιακό έλεγχό του.
Η κυβέρνηση θα απαντήσει άμεσα με εθνικοποίηση και το πιο λογικό είναι να ξεκινήσει η προσπάθεια για εθνικό νόμισμα. Αλλη λύση δεν υπάρχει, εκτός από το να υποχωρήσουν οι Γερμανοί για κάποιον λόγο που τώρα δεν μας έρχεται στο μυαλό...
Το τρίτο σενάριο του να σχηματιστεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μια φιλογερμανική, "μαύρη", κυβέρνηση δεν αποκλείεται, φυσικά, αφού οι ξένοι έχουν τρόπους να βρίσκουν ανοικτές "Κερκόπορτες" στο ελληνικό πολιτικό σύστημα από την εποχή της συμφωνίας της Βάρκιζας.
Και αυτή η κυβέρνηση θα είναι θνησιγενής δεν θα αλλάξει τίποτα σε ότι αφορά το χάος που έχει προκαλέσει το Βερολίνο και οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών.
Το μνημόνιο έχει πεθάνει και δεν πρόκειται να αναστηθεί πάλι, όποια συμφωνία και αν υπογραφεί.
Η κοινωνική αποσύνθεση θα είναι ταχεία. Αλλωστε όλα αυτά που βιώνουμε τα έχει προκαλέσει το Μνημόνιο. Κανείς και τίποτα δεν θα μείνει όρθιο...

 Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...

ΟΜΙΛΙΑ Π. ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 27/6/2015


Διαβάστε περισσότερα...

Πρόκληση από Γερμανούς τουρίστες που κατέβασαν την σημαία μας από το Φρούριο στην Κέρκυρα

Γκρουπ από 18χρονους τελειόφοιτους λυκείου της Βαυαρίας επισκέφτηκε το νησί της Κέρκυρας για τις διακοπές τους, ώστε να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους από το Λύκειο. Ενώ το γκρουπ βρισκόταν στον ιστορικό χώρο του παλαιού Φρουρίου, δύο εξ αυτών αποφάσισαν να προβούν στην ακραία αυτή προκλητική ενέργεια και να κατεβάσουν από τον ιστό την γαλανόλευκη την οποία πήραν μαζί τους και την πέταξαν κοντά στο ξενοδοχείο που διέμεναν



Σε μια ακραία προκλητική ενέργεια προχώρησαν νεαροί Γερμανοί τουρίστες στην Κέρκυρα, οι οποίοι κατέβασαν την ελληνική σημαία από το παλαιό Φρούριο στην Κέρκυρα και αφού την έκαναν κουβάρι την έκρυψαν σε μια αυλή κοντά στο ξενοδοχείο που έμεναν.
ADVERTISEMENT
Η προκλητική αυτή ενέργεια έλαβε χώρα αργά το βράδυ της Δευτέρας. Συγκεκριμένα, ένα γκρουπ από 18χρονους τελειόφοιτους λυκείου της Βαυαρίας επισκέφτηκε το νησί της Κέρκυρας για τις διακοπές τους, ώστε να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους από το Λύκειο.
Ενώ το γκρουπ των νεαρών βρισκόταν και περιφερόταν στον ιστορικό χώρο του παλαιού Φρουρίου, που υπήρξε και έδρα του ιστορικού 10ου Συντάγματος Πεζικού, δύο εξ αυτών αποφάσισαν να προβούν στην ακραία αυτή προκλητική ενέργεια και να κατεβάσουν από τον ιστό την γαλανόλευκη.
Εν συνεχεία και αφού φωτογραφήθηκαν με τους φίλους τους αποχώρησαν για το ξενοδοχείο που διέμενε όλο το γκρουπ στα Γουβιά. Οι φύλακες του Φρουρίου μόλις αντιλήφθηκαν ότι έλειπε η σημαία κάλεσαν την Αστυνομία, άντρες της οποίας έφτασε άμεσα στο μνημείο. Εκεί είχαν μείνει πίσω μερικοί ακόμα νεαροί του γκρουπ των Γερμανών, τους οποίους τους ρώτησαν ποιος το έκανε και τους υπέδειξαν τους πρώην συμμαθητές τους που το έπραξε, δείχνοντάς μάλιστα στους αστυνομικούς τις φωτογραφίες από τα κινητά τους τηλέφωνα, για να τους αναγνωρίσουν.
Μέσα σε λιγότερο από μία ώρα οι νεαροί εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς στο δωμάτιο τους και συνελήφθησαν, ενώ υπέδειξαν το σημείο που είχαν κρύψει και πετάξει το εθνικό μας σύμβολο σε μία αυλή κοντά στο ξενοδοχείο.
Όταν τους ρώτησαν οι αστυνομικοί γιατί το έπραξαν αυτό, εκείνοι απάντησαν πως δεν περίμεναν ότι θα τους αντιληφθούν και ότι μάλιστα θα εντοπίζονταν και θα συλλαμβάνονταν και ζήτησαν συγνώμη. Την επόμενη ημέρα δικάστηκαν στο αυτόφωρο, όπου τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή και αφέθηκαν ελεύθεροι.

 Πηγή



Διαβάστε περισσότερα...

Βερολίνο: Πρόβλεψη-ΒΟΜΒΑ για τις ελληνικές τράπεζες

Μία «πρόβλεψη-βόμβα» της γερμανικής κυβέρνησης για τις αντοχές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, υπό τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, αποκάλυψε ο Τάσος Τέλλογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star από το Βερoλίνο, με βάση τα όσα ενημέρωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε την κοινοβουλευτική ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών αλλά και τις εκτιμήσεις της ΕΚΤ.
Σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις, η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών είναι εξαιρετικά ανησυχητική και θα πρέπει είτε να εκκαθαριστούν είτε να ανακεφαλαιοποιηθούν.
Στην δεύτερη περίπτωση όμως, ακόμη και εάν καταστεί εφικτή νομικά μία τέτοια λύση, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν υπάρχουν κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίησή τους.



«Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν είναι αυτό που νομίζαμε» λένε στο Βερολίνο και αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι ενώ μόλις χθες υπήρχαν στη διάθεσή των τραπεζών 800 εκ. ευρώ από τον ELA, σήμερα το ποσό αυτό έπεσε στα 600 εκ. ευρώ, λόγω της εκροής καταθέσεων, παρότι το όριο βρισκόταν μόλις στα 60 ευρώ ανά καταθέτη! Με αυτό τον ρυθμό αναλήψεων υπολογίζουν ότι το τραπεζικό σύστημα αντέχει μόλις μέχρι την Πέμπτη, παρά την εφαρμογή του capital control!

Όλα αυτά τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι ελληνικές τράπεζες εκτός προγράμματος είναι απροστάτευτες.
«Αν δεν γίνει νόμος γα την εκκαθάριση των τραπεζών απλώς θα καταρρεύσουν, χωρίς καν να υπάρχουν κανόνες» υποστηρίζουν.
Όλα αυτά βέβαια, σε συνδυασμό με ένα εξαιρετικά αρνητικό περιβάλλον απέναντι στις νέες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, αυξάνουν το κλίμα αβεβαιότητας, αν και πολλά θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Στη Φραγκφούρτη πάντως μεταβαίνει για όλους αυτούς τους λόγους και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Στουρνάρας.

Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

Οι Anonymous ψηφίζουν «Όχι» και τη «λένε» και στους Έλληνες για τις πολιτικές επιλογές τους (Video)

Τη συμπαράστασή τους στον ελληνικό λαό και τα συγχαρητήρια τους στην απόφαση Τσίπρα για δημοψήφισμα «στέλνουν» οι Anonymous σε νέο βίντεό τους για την Ελλάδα.
Μεταξύ άλλων επισημαίνουν ότι  δεν στηρίζουν κανένα πολιτικό κόμμα, αλλά συγχαίρουν τον πρωθυπουργό για την απόφασή του. Επισημαίνουν ότι δεν πιστεύουν στη σημερινή μορφή της διεφθαρμένης δημοκρατίας, όπως αναφέρουν,  αλλά, συνεχίζουν, το δημοψήφισμα είναι πρακτικά ό,τι κοντινότερο στη λαϊκή κυριαρχία και τη δημοκρατία



Οι Anonymous δεν παραλείπουν να ασκήσουν κριτική και στις διαχρονικές επιλογές των Ελλήνων ψηφοφόρων, λέγοντας ότι κανείς δεν είναι άμοιρος των ευθυνών του, ούτε ο ελληνικός λαός, αλλά τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν οι πολιτικοί.
«Αυτήν τη φορά δεν υπάρχει η εύκολη διέξοδος να ρίξει ο λαός της Ελλάδας την ευθύνη  σε ένα αόρατο και άυλο «σύστημα»», συμπληρώνουν και καλούν τους πολίτες να πουν «Όχι».







Πηγή




Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΖΑΚΗΣ: Αι Σιχτίρ στους ευρωληστές που θέλουν να κλέψουν τις καταθέσεις, τις συντάξεις, τους μισθούς, το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας

Κινδυνεύουν οι καταθέσεις! Αυτό φωνάζουν οι άθλιοι κονδυλοφόροι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Ναι κινδυνεύουν. Αλλά από ποιούς; Από τους τραπεζίτες εγχώριους και μη. Μόνο αν οι Ευρωπαίοι προχωρήσουν σε κλοπή των καταθέσεων, όπως έκαναν στην Κύπρο. Δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να κινδυνεύσουν οι καταθέσεις.

Ακόμη κι αν χρεοκοπήσουν οι τράπεζες, οι καταθέσεις είναι εγγραφές που κάλλιστα μεταφέρονται με την εγγύηση του κράτους στα νέα τραπεζικά ιδρύματα, που θα υπάρξουν στη θέση των χρεοκοπημένων συστημικών τραπεζών. Η Αργεντινή όπου οι τράπεζες έκλεισαν με μιας στις αρχές του 2002 και οι τραπεζίτες έφαγαν τις καταθέσεις με την κάλυψη του ΔΝΤ και της κυβέρνησης, οι καταθέσεις επιστράφηκαν στο ακέραιο από τις κυβερνήσεις Κίχνερ που διέγραψαν το χρέος και έδιωξαν το ΔΝΤ. 


Ακόμη και μετά τον πόλεμο, η κυβέρνηση εθνικής ενότητας του 1944 σχεδίαζε μαζί με την Τράπεζα της Ελλάδας να επιστρέψει τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών που είχαν εξανεμιστεί λόγω του κατοχικού πληθωρισμού. Το σχέδιο ξεκίνησε να εφαρμόζεται το Νοέμβριο του 1944, παρά τη σφοδρή αντίδραση των Βρετανών. Δεν κατόρθωσε να ολοκληρωθεί γιατί Βρετανοί, μαυραγορίτες και δοσίλογοι οδήγησαν την Ελλάδα σε εμφύλιο.

Ήδη η συμμορία Γιούγκερ και Σία ετοιμάζεται να βάλει χέρι στις καταθέσεις για να "διασώσει" τις συστημικές τράπεζες. Και δεν θα σταματήσουν εκεί. Θα προχωρήσουν σε φορολόγηση των καταθέσεων από το πρώτο ευρώ.

Οι περιορισμοί στις αναλήψεις διευκολύνουν απίστευτα το σχέδιό τους. Σκεφτείτε ότι με μέτρο αναλήψεων 60 ευρώ, ακόμη και μισθοί των 400 ή 500 ευρώ, θα εγγραφούν ως καταθέσεις στις τράπεζες, χωρίς να μπορούν οι δικαιούχοι να προχωρήσουν σε ανάληψη του ποσού. Υπάρχει ιδανικότερη ευκαιρία για τους ληστοσυμμορίτες των Βρυξελλών και της Φρανκφούρτης για να επιβάλλουν "κούρεμα" καταθέσεων;

Λένε ότι αν συμβεί θα ισχύσει για πάνω από 100 χιλιάδες ανά κατάθεση. Μέγα ψέμα. Έχουν φροντίσει να διαμορφώσουν το πλαίσιο που τους επιτρέπει να καταστρατηγήσουν αυτό το όριο, όποτε αυτοί θελήσουν. Μπορούν κάλλιστα να επικαλεστούν επείγουσα ανάγκη ανακεφαλαίοποίησης των συστημικών τραπεζών. Ήδη η Fitch υποβάθμισε τις εγχώριες συστημικές τράπεζες σε επίπεδο σκουπιδιού. Είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν κι οι άλλοι οίκοι ανοχής της παγκόσμιας χρηματαγοράς.

Έτσι οι ληστοσυμμορίτες έχουν κάθε πρόφαση που χρειάζονται για έκτακτη ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών με κλοπή των καταθέσεων. Κι επειδή δεν υπάρχουν επαρκείς καταθέσεις πάνω από 100 χιλιάδες, γιατί οι "δικοί τους" φρόντισαν και έβγαλαν τα χρήματά τους τους προηγούμενους μήνες, θα προχωρήσουν και πιο κάτω.

Αυτό ετοιμάζονται να κάνουν. Ιδίως αν την Κυριακή ο ελληνικός λαός ψηφίσει ΝΑΙ. Πάντως ένα πράγμα θα πρέπει να ξέρουν όλοι. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να το δεχθεί η ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική Βουλή. Σε περίπτωση που αύριο οι ληστοσυμμορίτες μετά το έκτακτο Eurogroup απαιτήσουν έκτακτη στήριξη των εγχώριων συστημικών τραπεζών, το μπαλάκι θα είναι στην πλευρά της κυβέρνησης.

Μπορεί να αντιδράσει η κυβέρνηση σ' αυτή την επιλογή και να προστατεύσει τις καταθέσεις των ελλήνων πολιτών; Και βέβαια μπορεί. Θέτοντας αμέσως υπό καθεστώς δημόσιας εκκαθάρισης τις συστημικές τράπεζες εν λειτουργία με τη βοήθεια οικονομικών εισαγγελέων, ειδικών ανακριτών και εκκαθαριστών. Πολύ σύντομα θα δούμε αν η κυβέρνηση έχει τα κότσια να το κάνει.

Όπως και να έχει το ευρωσύστημα βρίσκεται σε πανικό. Ότι κι αν λένε, ότι φτιαγμένη δημοσκόπηση κι αν εμφανίσουν, το σίγουρο είναι ότι ένα παλλαικό ΟΧΙ φαίνεται να διαμορφώνεται. Ένα ΟΧΙ που στην ουσία είναι ένα αυθόρμητο Άι Σιχτίρ του Έλληνα σ' όλους αυτούς που τον θεωρούν δεδομένο. Ένα Άι Σιχτίρ σ' όλους εκείνους που νομίζουν ότι θα τον έχουν αιχμάλωτο των διαθέσεών τους και της ληστοσυμμορίτικης νοοτροπίας τους. Άι Σιχτίρ λοιπόν.


Διαβάστε περισσότερα...

Business Insider: Το 2007 η Ερμού ήταν ο 10ος ακριβότερος δρόμος για αγορές. Σήμερα όλα είναι διαφορετικά...

Δημοσιογράφος του Business Insider δημοσίευσε άρθρο στο οποίο δηλώνει πως αδυνατεί να πιστέψει ότι το 2007 οι οίκος Cushman & Wakefield είχε τοποθετήσει την Ερμού στην δεκάδα με τους πιο ακριβούς δρόμους για αγορές στον κόσμο....


Το 2012 ένας συνάδελφός του ονόματι Joe Weisenthal είχε επισκεφτεί την Αθήνα, όπου έκανε ένα φωτορεπορτάζ με το οποίο έδειχνε πως ο δέκατος πιο πολυτελής δρόμος είχε χάσει τις παλιές του δόξες. «Τρία χρόνια μετά μένω σε ένα ξενοδοχείο στον ίδιο δρόμο και, όπως ο Weisenthal, δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι αυτή ήταν κάποτε μια εύπορη περιοχή», γράφει ο δημοσιογράφος Mike Bird. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως στο φωτορεπορτάζ που είχε κάνει το Business Insider το 2007, ο δημοσιογράφος είχε αναφέρει πως μια βόλτα στην Ερμού είναι ένας γρήγορος τρόπος να καταλάβει κανείς πόσο χαμηλά έχει πέσει η ελληνική οικονομία. «Ο δρόμος είναι τώρα γεμάτος με άδειες βιτρίνες, άδεια μαγαζιά και πολλά γκράφιτι που δεν τα προσέχουν», είχε γράψει ο δημοσιογράφος....


Πηγή






Διαβάστε περισσότερα...

Rodney Shakespeare Η απάτη στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΞΙΖΕΙ!
ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ Σ` ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ?






















Διαβάστε περισσότερα...