Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Ελλάδα χώρα Ταλιμπάν! Το Πρωτοδικείο δεν αναγνώρισε την Εθνική μας Θρησκεία

Με μια οργισμένη ανακοίνωση το Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ), ο κύριος φορέας εκπροσώπησης της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, στην οποία εθνική μας θρησκεία μετέχουν «ανεπίσημα» περίπου στο μισό εκατομμύριο Έλληνες πολίτες, καταγγέλλει το Πρωτοδικείο που απέρριψε την αίτηση για να αποκτήσει επιτέλους η γνήσια Ελληνική Θρησκεία νομικό πρόσωπο θρησκευτικού χαρακτήρα.
Πρόκειται για μια προκλητική και αναχρονιστική απόφαση η οποία όχι μόνο παραβιάζει την κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα ανεξιθρησκία (ή θρησκευτική ελευθερία εάν προτιμάτε) αλλά και απαγορεύει σε μισό εκατομμύριο Έλληνες πολίτες να έχουν ως κανονικά αναγνωρισμένη θρησκεία τους τη γνήσια ελληνική.


Το Πρωτοδικείο, ως άλλη Ιερά Εξέταση, προσβάλλει την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό, πρωτίστως όμως προσβάλλει τους Έλληνες. Αυτή η Δικαιοσύνη δεν είναι ελληνική, είναι δικαιοσύνη αντάξια μιας ταλιμπανικής θεοκρατίας, ντροπή για τον δυτικό πολιτισμό, για όλον τον πολιτισμένο κόσμο.

 

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΥΣΕΕ:

Για μία ακόμη φορά, το «Ελληνικό» Κράτος απέδειξε ότι δεν έχει αποβάλει τα βυζαντινά και μεσαιωνικά «χούγια» του, και, αδυνατώντας να τιμήσει με αξιοπρέπεια τους δικούς του νόμους (επί του προκειμένου τον ν. 4301/2014), απέρριψε μέσω του Πρωτοδικείου του την υπογραμμένη από εκατοντάδες Έλληνες Εθνικούς αίτηση για να αποκτήσει επιτέλους νομικό πρόσωπο θρησκευτικού χαρακτήρα η προαιώνια, αυτόχθων και, παρά τους απηνείς διωγμούς από τον Χριστιανισμό, ιστορικά συνεχής έως τις ημέρες μας Ελληνική Εθνική Θρησκεία.
Το πρόσχημα για αυτή την απόρριψη προσβάλλει ευθέως την νοημοσύνη και την ιστορική γνώση του μέσου μορφωμένου ανθρώπου: οι θρησκευτικοί όροι «Ελληνική Εθνική» και «Έλληνες Εθνικοί» προκαλούν, λέει, σύγχυση στο κοινό!
Σε ποιο κοινό; Στο κοινό, που με δική του αποκλειστική ευθύνη το συγκεκριμένο Κράτος με την απροκάλυπτα κατηχητικού χαρακτήρα «παιδεία» του, το έχει αφήσει σε πλήρη μεσάνυχτα σχετικά με την Θρησκεία μας;
Σχετικά με την Θρησκεία που πολλούς αιώνες πριν την ίδρυση του Χριστιανισμού, αλλά ακόμα και σήμερα, είχαν και εξακολουθούν να έχουν παλιά όλοι και σήμερα κάποιοι από τους Έλληνες, και βεβαίως αυτή δεν είναι ούτε «ειδωλολατρική», ούτε «παγανιστική», ούτε «δωδεκαθεϊστική».
Η παραδεδομένη Θρησκεία μας, καθιερώθηκε να αυτοπροσδιορίζεται ως «Ελληνική Εθνική» στην Τεργέστη το 1730. Έως τότε λεγόταν σκέτα «Ελληνισμός».
Ο αυτοπροσδιορισμός της συνεπώς ως «Ελληνικής Εθνικής» έγινε ΠΡΙΝ την εμφάνιση της πολιτικής και νεωτερίστικης σημασίας της λέξεως «έθνος», που καθιέρωσε η Γαλλική Επανάσταση («la nation») και βεβαίως ΠΡΙΝ την ίδρυση του «Ελληνικού» Κράτους.
Αν όμως είναι απλώς κωμικό το πρόσχημα της «σύγχυσης» (κάτι σαν να ζητάει ένας άθεος που ονομάζεται Χρήστος να μη λέγεται Χριστιανισμός ο Χριστιανισμός ή σαν να μην επιτρέπεται στον «Εθνικό Πειραιώς» να λέγεται έτσι για να μην προκαλείται «σύγχυση» πως είναι επίσημη ομάδα του κράτους), είναι εξαιρετικά επικίνδυνη η απρόσμενη πολιτική και νεωτερίστικη ανάγνωση των αμιγώς θρησκευτικών όρων «Εθνική» / «Εθνικός» της ονομασίας μας.
Κατανοούμε βεβαίως πως η συγκεκριμένη ανάγνωση έγινε προφανώς αναγκαστικά, προκειμένου να ακολουθήσει η επίκληση της υποτιθέμενης «σύγχυσης».
Όμως αυτό δεν αίρει το επικίνδυνο αυτής, καθώς το «απλό» πρόβλημα της στερήσεως του πρώτου και βασικού δικαιώματός μας να υπάρχουμε μέσα στην ίδια μας την πατρίδα, μεταφέρθηκε σε λάθος πλαίσια, εντελώς άσχετα προς μία υπόθεση που είναι και παραμένει, το επαναλαμβάνουμε αυτό, καθαρά θρησκευτική.
Μεταφέρθηκε σε πλαίσια που θα αποδειχθούν πολύ δυσάρεστα γι’ αυτό το ίδιο το «Ελληνικό» Κράτος, εάν δεν φροντίσει να έλξει γρήγορα – γρήγορα το ζήτημά μας έξω από αυτά.
Βεβαίως, ως συγκροτημένοι, νουνεχείς άνθρωποι, και πάνω από όλα πατριώτες, εμείς οι Έλληνες Εθνικοί δεν θα πυροδοτούσαμε ποτέ μια τέτοια ανωμαλία.
Η «Ελληνική Εθνική Θρησκεία» πηγαίνει λοιπόν απλώς στο Εφετείο την υπόθεση της αναγνωρίσεώς της ως θρησκευτικό νομικό πρόσωπο κατά τον ν. 4301/2014 του οποίου πληροί ΟΛΕΣ τις προϋποθέσεις και γαλήνια αναμένει από το «Ελληνικό» Κράτος να τιμήσει, αυτή την φορά τουλάχιστον, τους δικούς του νόμους.
Ειδικά όταν αυτό το ίδιο, επειδή ακριβώς της στερεί έως τώρα το θρησκευτικό νομικό πρόσωπο, την έχει τα τελευταία χρόνια υποχρεώσει μέσω άλλου Υπουργείου του, άδικα και παράλογα και παρά τις αρκετές έγγραφες διαμαρτυρίες της, σε καταβολή πολλών χιλιάδων ευρώ ως (άκουσον, άκουσον!) «τέλος επιτηδεύματος».
Καλούμε όλους τους Συνέλληνες, όλους τους Έλληνες Εθνικούς, σε αυξημένη συσπείρωση γύρω από τον επίσημο φορέα της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας και σε επίσης αυξημένη εγρήγορση.
Αγνοώντας το πρόσθετο κόστος σε ενέργεια και χρήμα, εμείς θα τιμήσουμε στο έπακρο το κάλεσμα των Θεών μας και των ψυχών των προγόνων μας, μέσα σε αυτή την άδικη, κουραστική και ψυχοφθόρα διαδικασία. Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω.

Θα δικαιωθούμε!


 Πηγή










Διαβάστε περισσότερα...

Πάπας Φραγκίσκος: "Ο Ιησούς ήταν ένας άνθρωπος" (vid) - Βαθύς προβληματισμός για την αιρετική δήλωση του ηγέτη των Καθολικών

ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΙΣΛΑΜ, ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΟ RFID
Ο Πάπας της Ρώμης Φραγκίσκος, προχώρησε πριν λίγες ώρες σε συγκέντρωση πιστών, σε μία παραδοχή η οποία αν μη τι άλλο προβληματίζει βαθιά αυτούς που πιστεύουν στην ενότητα των Εκκλησιών και το ενιαίο του Χριστιανισμού, πέρα από δόγματα,καθώς είναι 100% αιρετική και δεν "συγχωρείται" ούτε από τις συνήσεις "πολιτικάντικες" καινοφανείς "εκσυγχρονιστικές" θεωρίε που συνηθίζει το Βατικανό.
Δήλωσε συγκεκριμένα ότι ο Ιησούς Χριστός, ο Υιός του Θεού, δεν ήταν τίποτα παραπάνω από … ένας απλός άνθρωπος!


Η παραπάνω δήλωση δεν αποτελεί απλά κακοδοξία, αλλά αναίρεση της ίδιας της χριστιανικής Πίστης που αποδέχεται την Θεανθρώπινη ύπαρξη τον Κύριο Ιησού Χριστό.
Και δημιουργεί εύλογα ερωτήματα το γιατί και το πώς έγινε αυτή η συγκλονιστική δήλωση που θα δείτε και εν συνεχεία στο βίντεο.
Ο Πάπας της Ρώμης μίλησε για τον Ιησού ως να επρόκειτο για έναν ... καλό άνθρωπο, στον οποίο απέδωσε "την παράδοση της προσευχής στην ανθρωπότητα" και ο οποίος, δεν.. ήταν Πνεύμα!
"Ο Ιησούς ήταν ένα πρόσωπο, ένας άνθρωπος με τις πληγές του Σταυρού που προσεύχεται για εμάς" (Jesu non era uno spirito, era una persona,era un uomo (!) είπε στα Ιταλικά αφήνοντας άφωνους τους παρευρισκόμενους).
Η θέση αυτή ότι ο Ιησούς είναι ένας απλός άνθρωπος και όχι Θεάνθρωπος, δεν είναι τίποτα άλλο παρά παραδοχή της αίρεσης του Αρείου που είχε ταλαιπωρήσει την Ορθοδοξία και η οποία καταδικάστηκε στην Α' Οικουμενική Σύνοδο!
Δεν σταματάει όμως μόνο την αποϊεροποίηση του Χριστιανισμού αλλά επιθυμεί σαφέστατα ένωση μαζί με άλλες θρησκείες.
Πριν από ένα χρόνο και συγκεκριμένα στις 24 Ιουνίου του 2014 ο Πάπας Φραγκίσκος για πρώτη φορά είχε χρησιμοποιήσει δημόσια τον όρο CHRISLAM, και είχε δώσει εντολή το Βατικανό να δημιουργήσει μια έκθεση προβολής αυτού του όρου σαν ένα σημαντικό βήμα για την εγκαθίδρυση της μιας παγκόσμιας θρησκείας.
Αλλά τι είναι αυτό το CHRISLAM ; Ο όρος είναι ένα μείγμα των λέξεων Christos και Islam, δηλαδή μια υποτιθέμενη σύνθεση των λέξεων Χριστός και Ισλάμ σαν μια απεικόνιση της υποτιθεμένης ένωσης αυτών των δυο εννοιών σε μια προώθηση της παγκόσμιας θρησκείας που θα είναι σε πρώτη φάση η ενοποίηση του Χριστιανισμού με το Ισλάμ.
Ο Πάπας προχώρησε σε αυτή τη κίνηση σε συνεργασία με το Emirate of Shajah και ήταν η πρώτη φοα που το Βατικανό συνεργάζονταν επίσημα με ένα αραβικό ισλαμικό κράτος.
Η κίνηση αυτή του Πάπα ερμηνεύτηκε σαν μια πρώτη σημαντική κίνηση προς την ένωση με το Ισλάμ και την δημιουργίας μιας καινούργιας θρησκείας όπου θα συνδυαστούν οι βασικές αρχές του Χριστιανισμού με το Ισλάμ.
Ο ηγέτης των Καθολικών, όμως, δεν αρκέστηκε σε αυτή την δήλωση.
Προχώρησε ακόμα περισσότερο ισχυριζόμενος πως ο Ιησούς Χριστός, ο Μωάμεθ, ο Γιαχβέ και ο Αλλάχ, είναι το… ίδιο πράγμα δηλαδή διαφορετικά ονόματα του ίδιου Θεού. Φυσικά υπήρξε και η οικουμενιστική στήριξη αυτών των πρωτοφανών αναφορών, πως επί χρόνια ο πόλεμος χώρισε τους ανθρώπους διαφόρων θρησκειών και τώρα ήρθε η ώρα της… «ενότητας» και της σύγκλισης των θρησκευτικών δογμάτων.
Σε μια αμφιλεγόμενη κίνηση κατά την καθολική εκκλησία , ο Πάπας, υποστήριξε ξεκάθαρα και τάχθηκε υπέρ των τεχνολογιών RFID Chip και το εξαιρετικό δυναμικό που διαθέτουν για την ανθρωπότητα . 
Κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ομιλίας ο Ποντίφικας , μίλησε στο πλήθος για την άποψή του σχετικά με την τεχνολογία εμφύτευσης τσιπ RFID και διαβεβαίωσε τους οπαδούς του ότι καμία πνευματική βλάβη δεν μπορεί να προέλθει από την υποδοχή του εμφυτεύματος RFID .
Όλα καλά σύμφωνα με την Έρευνα του
"Έχουμε εξετάσει τις γραφές καλά , και μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι δεν υπάρχει τίποτα που να βεβαιώνει ότι τα τσιπ RFID είναι σατανικά . Αν μη τι άλλο , αυτές οι συσκευές είναι μια ευλογία από τον Θεό τον ίδιο ,ο οποίος τα παραχώρησε στην ανθρωπότητα για να λύσει πολλά από τα δεινά του κόσμου” συμπλήρωσε ο Πάπας.
Απευθύνθηκε στους ακροατές λέγωντας τους να είναι ανοιχτόμυαλοι σε αυτή την εποχή όπου λαμπρές και νέες τεχνολογικές προόδους γίνονται καθημερινά. 
Ο Επίσκοπος της Ρώμης εξήγησε στους παρευρισκομένους τον ενθουσιασμό του για την εμφύτευση RFID και πως θα καταστεί στο άμεσο μέλλον , υποχρεωτική η διαδικασία εμφύτευσης για όλους τους εργαζόμενους και τους κατοίκους του Βατικανού .  
Όλα αυτά τα «χαριτωμένα» ιλλουμινατικά και καθοδηγούμενα σίγουρα από τον «Έξω από εδώ», δεν θα μας πείραζαν αν δεν υπήρχε αυτή η κατάσταση με τον Προκαθήμενο του Πατριαρχείου που κάνει ότι μπορεί για να ακολουθεί τον Πάπα του Βατικανού σε όλες του τις κινήσεις.
Με δυσάρεστη έκπληξη διαβάσαμε ότι ο Βαρθολομαίος δήλωσε στις 19/6 για τον Πάπα επί τη ευκαιρία της εγκύκλιου του για την Οικολογία αφού τον απεκάλεσε, «ο αγαπημένος αδελφός μας Φραγκίσκος της Ρώμης» τα εξής : «πάνω από οποιαδήποτε δογματικές διαφορές που μπορεί να χαρακτηρίζουν τις διάφορες χριστιανικές ομολογίες και πέρα από οποιαδήποτε θρησκευτική διαφωνία που μπορεί να διαχωρίσει τις διάφορες θρησκευτικές κοινότητες, η γη μάς ενώνει με ένα μοναδικό και εξαιρετικό τρόπο». Δηλαδή μαθαίνουμε πως η χριστιανική ομολογία δεν είναι μια και μοναδική αλλά υπάρχουν διάφορες χριστιανικές ομολογίες!
Και εδώ ας θυμηθούμε τι είχε πει ο Άγος Κοσμάς ο Αιτωλός "τον Πάπα να καταράσθε αυτός θα είναι η αιτία"
Κατά πολλούς θα είναι ο τελευταίος Πάπας της Ρώμης όπως έχει προφητευθεί από τον Καθολικό Άγιο Μαλαχία.
Ο Αργεντινός Χόρχε Μπεργκόλιο, ο νέος Πάπας Φραγκίσκος A', είναι μια επιλογή έκπληξη για τον θρόνο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, καθώς το όνομά του δεν ήταν ανάμεσα στα περισσότερο αναμενόμενα.
Είναι 76 ετών και πέρασε σχεδόν όλη την ιερατική σταδιοδρομία μέσα στην Αργεντινή. Πριν εκλεγεί από το κονκλάβιο ήταν αρχιεπίσκοπος Μπουένος Άιρες.
Ήταν υποψήφιος και το 2005 οπότε και φέρεται να τερμάτισε δεύτερος, πίσω από τον Πάπα Βενέδικτο και έκτοτε, σημειώνει το Reuters, επικεντρώθηκε στο ποιμαντικό έργο, κάτι που θεωρείται ότι μεγάλο όπλο για την εκλογή στο ύπατο εκκλησιαστικό αξίωμα.
Η δε, ημερομηνία, για αυτούς που πιστεύουν ότι θα είναι ο τελευταίος Πάπας, είναι όντως δυσοίωνη: Δέκατη τρίτη ημέρα του τρίτου μήνα του έτους δύο χιλιάδες δεκατρία μετά Χριστόν!
Το άθροισμα, επίσης των σημαντικών ημερομηνιών της ζωής του καταλήγει πάντα στον αριθμό "3" ή "13". Χειροτονήθηκε 13 Δεκεμβρίου του 1969. Γεννήθηκε σε ημερομηνίες που δίνουν άθροισμα το ... 30: 17/12/1936!
Οντως, εκπληκτικές συμπτώσεις.
Πολλοί αναρωτιούνται πόσο βάση μπορεί να έχει η προφητεία του Αγίου Μαλαχία για τον τελευταίο Πάπα. Η αξιοπιστία μιας προφητείας κρίνεται από την μέχρι τώρα επαλήθευσή της. Βλέπετε δεν μιλούσε μόνο για τον τελευταίο Πάπα, και είμαστε σίγουροι ότι κάποια σημεία της έχουν φοβερό ενδιαφέρον.
Ο Μαλαχίας μίλησε για 111 Ποντίφηκες που θα κυβερνούσαν την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία μετά την εποχή του, αλλά με συμβολισμούς έτσι ώστε ο κάθε Πάπας να ξεχωρίζει από κάποια ιδιότητά του.
Συνολικά ο Μαλαχίας αναφέρεται σε 266 Πάπες με 112 ν αακολουθούν από αυτόν και μετά. Ο Βενέδικτος είναι ο 111ος, και ο 112ος πρόκειται να είναι κατά αυτόν ο τελευταίος. Ο περιβόητος "Πέτρος ο Ρωμαίος" Petrus Romanus.
Το κείμενο του Αγίου Μαλαχία έγινε γνωστό το 1590.
Ας δούμε κάποια σημεία που δείχνουν τον τρόπο κωδικοποίησής του, και τι σημασία έχουν για τα τεκταινόμενα.
Ο 109ος Πάπας ονομαζόταν της "Μισής Σελήνης" και πράγματι η θητεία του Πάπα Ιωάννη Παύλου Ι, διήρκεσε λιγότερο από έναν μήνα και συγκεκριμένα από 3-28 Σεπτεμβρίου 1978!
Ο δε Βενέδικτος χαρακτηρίζεται ως  Gloria Olivae (Η δόξα της ελιάς), το οποίο αποτελεί το σύμβολο του Τάγματος των Βενεδικτίνων μοναχών. Άλλη μια σύμπτωση;
Δείτε τώρα το καλύτερο. Ο 192ος Πάπας ο Σελεστίνος ο 5ος (1215-1296)  αυτός που παραιτήθηκε αιώνες πριν, στο κείμενο του Αγίου Μαλαχία αναγράφεται ως "αυτός που αναδύθηκε από την έρημο". Και βέβαια αυτό ταιριάζει απόλυτα στο Σελεστίνο  V καθότι ήταν ερημίτης και ασκητής πριν την άνοδό του στον Παπικό θρόνο!
Αυτός εξέδωσε διάταγμα με το οποίο ένας Πάπας μπορεί να παραιτηθεί των καθηκόντων του, και 5 μήνες αργότερα παραιτήθηκε!
Με το ίδιο εν ισχύ διάταγμα παραιτήθηκε και ο Πάπας Βενέδικτος 7 αιώνες μετά. Κανείς δεν γνωρίζει αν ήταν τυχαίο το προσκύνημα του Βενέδικτου στον τάφο του Σελεστίνου του 5ου στην πόλη της Άκουιλα μετά τους σεισμούς και συγκεκριμένα στις 4 Ιουλίου του 2010!
Μήπως ο Πάπας είχε προδιάθεση από τότε να παραιτηθει; Άλλωστε είναι γνωστό ότι καια υτός δεν ήθελε να γίνει Πάπας όπως και ο Σελεστίνος ο 5ος, οπότε είχε πολλά σημεία ταύτισης με τον "αμαρτωλό" κατά τον Ντάντε Αλιγκιέρι Πάπα. Ο Δάντης τον παρουσιάζει στην Κόλασή του, και η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία δεν ξαναχρησιμοποίησηε το όνομα Σελεστίνος που σημαίνει Ουράνιος.
Η προφητεία του Αγιου Μαλαχία αναφέρει ότι ο διάδοχός του Βενέδικτου,ο Πέτρος ο Ρωμαίος, ο 268ος Πάπας, «Στον τελικό διωγμό της Αγίας Ρωμαϊκής Εκκλησίας θα βασιλεύει ο Πέτρος ο Ρωμαίος ο οποίος θα βοσκήσει το ποίμνιό του μέσα σε μεγάλη δοκιμασία μετά την οποία η πόλη των επτά λόφων ( Ρώμη ) θα καταστραφεί και ο φοβερός Κριτής θα κρίνει τους ανθρώπους».
Σύμφωνα με το όραμα βρισκόμαστε τώρα στον τελευταίο Πάπα. Οι προβλέψεις του έχουν ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη.
Οπως αναφέρει ένα δημοσίευμα "Το 1958 πριν το Kονκλάβιο (δλδ η αίθουσα που μαζεύονται οι Καρδινάλιοι για να Εκλέξουν το νέο Πάπα) εκλέξει τον Πάπα Ιωάννη ΧΧΙΙΙ ο Καρδινάλιος Spellman της Νέας Υόρκης νοίκιασε ένα σκάφος το γέμισε με πρόβατα και άρχισε να πλέει πάνω - κάτω στον ποταμό Τίβερη για να δείξει ότι ήταν αυτός ο ποιμένας «et Nautor» ( «και το σκάφος» ) η συνθηματική ονομασία που δόθηκε για τον επόμενο Πάπα σύμφωνα με την προφητεία!
Πάντως ας μην ξεχνάμε ότι άλλο το όνομα κάποιου ως καρδινάλιου και άλλο το όνομα που θα πάρει ως Πάπας.
Από σεβασμό στον Απόστολο Πέτρο δεν το έχει πάρει κανείς μέχρι τώρα!
Πολλοί αναρωτιούνται υπάρχει προφητεία του Νοστράδαμου για το θέμα; Ναι, υπάρχει: 
Nostradamus - Quatrains Century 2, Quatrain 41
The great star will burn for seven days,
The cloud will cause two suns to appear:
The big mastiff will howl all night
When the great pontiff will change country.
Λέτε να δούμε δύο Πάπες; Ή έναν Αντιπάπα; Το σύννεφο πάντα συμβολίζει εποχές μεγάλης σύγχυσης. Και ο πραγματικός θα αναγκαστεί να αφήσει την έδρα του; Μην ξεχνάμε ότι κατά την εποχή του Πέτρου του Ρωμαίου σύμφωνα με τον Μαλαχία η Ρώμη θα καταστραφεί, πάντως ο Φραγκίσκος φαίνεται να έχει στόχο την καταστροφή της θεμελίου Πίστης του Χριστιανισμού.
Υπάρχουν δύο τρόποι να το δει κανείς είτε πρόκειται για προφητείες, δηλαδή Σχέδιο του Θεού, είτε πρόκειται για σχέδια των ανθρώπων, κάποιων Αδελφοτήτων που κυβερνούν τον πλανήτη αιώνες και κατευθύνουν την μοίρα του σε προκαθορισμένα μονοπάτια. Είτε έτσι, είτε αλλιώς έχουμε πρόβλημα, γιατί θα ζήσουμε τις συνέπειες χωρίς να μπορούμε να τις αποφύγουμε. 













Διαβάστε περισσότερα...

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ένα: Έχουμε μπλέξει με αντιπαραγωγικούς ηλίθιους!

Διάβασα στη Washington Post ότι ενώ παράγουμε το καλύτερο ελαιόλαδο του κόσμου, το οποίο είναι πραγματικός χρυσός για την Ελλάδα, δεν υπάρχει στη χώρα μας ούτε ένα εργοστάσιο που να κατασκευάζει μπουκάλια.
Έτσι οι παραγωγοί αναγκάζονται να στέλνουν το λάδι στην Ιταλία και οι ίδιοι παραγωγοί να χάνουν εκατομμύρια ευρώ από κέρδη που θα μπορούσαν να είχαν.
Στη συνέχεια σκέφτηκα ότι ούτε ένας Έλληνας «επιχειρηματίας», από αυτούς τους κρατικοδίαιτους ολιγάρχες με τα δισεκατομμύρια καταθέσεις σε ξένες τράπεζες, δεν του πέρασε από το μυαλό να φτιάξει ένα τέτοιο εργοστάσιο. Κερδισμένος θα ήταν. Αλλά όταν μιλάμε για παρασιτική πλουτοκρατία, η οποία δεν νοιάζεται για πραγματική ανάπτυξη παρά μόνο για να τρώει τις σάρκες της πατρίδας, πώς να σκεφτούν μια τέτοια επένδυση; Ούτε τους πέρασε από το μυαλό.


Ύστερα αναλογίστηκα τι ακριβώς κάνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όλα αυτά τα χρόνια.
Ούτε ένας Έλληνας υπουργός Γεωργίας δεν είχε την έμπνευση -λέω τώρα- να τρέξει ένα τέτοιο «πρότζεκτ»;
«Η ίδια η Ελλάδα αυτο-υποβάλλεται σε οικονομική μιζέρια», γράφει η Washington Post. Ψέμματα;
Έχουμε μπλέξει με αντιπαραγωγικούς ηλίθιους, με παράσιτα και λαμόγια, και απορείτε πώς ενώ ζούμε σε μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου έχουμε βρεθεί καταχρεωμένοι και δυστυχισμένοι. Μην απορείτε…
Η χώρα χρειάζεται όραμα. Όραμα αναπτυξιακό, να απελευθερωθούν οι δημιουργικές δυνάμεις του έθνους, να αποκτήσουμε αστική τάξη με εθνική συνείδηση.
Τι λέω τώρα… Οι τράπεζες αντί να δανείζουν για να γίνουν πραγματικές επενδύσεις, δάνειζαν θαλασσοδάνεια σε «φίλους», «κολλητούς», καναλάρχες, δισεκατομμύρια ευρώ.
Εάν σκεφτεί μάλιστα κανείς ότι μόνο η Αγροτική Τράπεζα έδωσε 5 δισ. ευρώ σε θαλασσοδάνεια αλλά δεν βρέθηκε ούτε ένα ευρώ για να δημιουργηθεί ένα εργοστάσιο που θα έφτιαχνε μπουκάλια για να βάζουμε το λαδί, από την Τράπεζα που αποστολή της είναι η αγροτική ανάπτυξη (για αυτό λέγεται και Αγροτική), έχετε όλες τις απαντήσεις.
Πρώτα, λοιπόν, πρέπει να μπουν όλα τα λαμόγια φυλακή ισόβια και να τους δημευτούν οι περιουσίες και στη συνέχεια χρειαζόμαστε όραμα για τη χώρα μας. Ιδέες υπάρχουν. Αυτή είναι η αποστολή της ελληνικής κυβέρνησης. Να μαζέψει τις ιδέες και να τις υλοποιήσει.
Ανάπτυξη είναι να φτιάχνεις μπουκάλια, να βάζεις μέσα το ελληνικό λάδι και να το πουλάς όσο θες, μέχρι 100 δολάρια το λίτρο πουλιέται το λάδι «Λάμδα».
Πόσο έχει ένα λίτρο βενζίνη; 1,50 ευρώ. Πόσο έχει ένα λίτρο καλό ελληνικό λάδι; Κοντά στα 100 ευρώ… Καταλαβαίνετε τι λέω ή σας έχει πιάσει ο Αύγουστος;


Πηγή





Διαβάστε περισσότερα...

Washington Post: Πώς το ελαιόλαδο εξηγεί τα προβλήματα της Ελλάδας

Στους λόφους της Καλαμάτας, παράγονται κάποιες από τις καλύτερες ελιές στον κόσμο. Αυτές δίνουν ένα λάδι τόσο λαμπερά πράσινο, που κάποιες φορές περιγράφεται ως «υγρός χρυσός».
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο διεθνής τύπος υμνεί το ελληνικό ελαιόλαδο. Αυτή τη φορά όμως η Washington Post το χρησιμοποιεί για να δείξει πώς εξηγούνται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.
«Ομως, όταν βγει αυτό το λάδι στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας, το μεγαλύτερο μέρος του ''καταλήγει'' στη θάλασσα. Το 2012, το 60% της ελληνικής ελαιοπαραγωγής μεταφέρθηκε με πλοία στην Ιταλία. Εκεί, συσκευάστηκε σε ιταλικά μπουκάλια, με ιταλικές ετικέτες και στάλθηκε σε όλο τον κόσμο. Και τα περισσότερα από τα κέρδη καταλήγουν στην Ιταλία. Σύμφωνα με την εταιρεία McKinsey, η Ιταλία παίρνει ένα επιπλέον 50% της τιμής του ελληνικού ελαιολάδου», γράφει η αμερικανική εφημερίδα. 


Γιατί συμβαίνει αυτό; Οι Ελληνες επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα ζητήματα όταν επιχειρούν να εξάγουν το ελαιόλαδο της χώρας τους, απαντά η Washington Post. Πρώτα από όλα, δεν μπορούν να βρουν κάποιον στην Ελλάδα που φτιάχνει μπουκάλια, οπότε πρέπει να τα κατασκευάσουν στην Ιταλία. Εχουν δυσκολίες στη λήψη δανείων για να πληρώσουν τα μπουκάλια και στη συνέχεια τους «χτυπούν» οι φόροι. Εξαιτίας των οικονομικών ζητημάτων, η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από τους επιχειρηματίες να εκτιμήσουν και να καταβάλουν το φόρο που θα πρέπει να πληρώσουν το 2016 προκαταβολικά, το 2015, εξηγεί η εφημερίδα.
Η ιστορία δείχνει ένα από τα πιο επίμονα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, πέρα από τη σύγκρουση με τους Ευρωπαίους δανειστές. Η οικονομική εξαθλίωση της Ελλάδας έχει σε ένα μεγάλο βαθμό αυτό-επιβληθεί. Πέρα από την Ευρώπη, υπάρχουν πράγματα που η Ελλάδα θα μπορούσε να κάνει για να βελτιώσει την οικονομία της που πασχίζει, προωθώντας την ντόπια βιομηχανία και χαλαρώνοντας τους επαχθείς περιορισμούς. Το γεγονός ότι η Ελλάδα κατέχει μόνο ένα μερίδιο 28% στην παγκόσμια αγορά για τη φέτα και ένα 30% στην αγορά των ΗΠΑ για το ελληνικό γιαούρτι, δείχνει μία σαφή εμπορική ευκαιρία, αναφέρει η McKinsey στην αναφορά της.
Ο γεωργικός τομέας της Ελλάδας έχει πολλές δυνατότητες. Η χώρα είναι η τρίτη μεγαλύτερη σε παραγωγή ελαιολάδου στον κόσμο, σχεδόν ισάξια της Ιταλίας που είναι στη δεύτερη θέση πίσω από την Ισπανία. Το ελαιόλαδο αντιπροσωπεύει σχεδόν το 1/10 της ελληνικής γεωργικής παραγωγής, σύμφωνα με την Eurostat. Η χώρα εξάγει επίσης μέλι, κρασί, φρούτα και λαχανικά σε όλο τον κόσμο και θα μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα. Πέρα από το γεωργικό τομέα, κάποιους από τους πιο πολλά υποσχόμενους τομείς στην Ελλάδα είναι εκείνοι των γενόσημων φαρμάκων, της υδατοκαλλιέργειας, της φροντίδας ηλικιωμένων, των μεταφορών, της διαχείρισης αποβλήτων και του τουρισμού, σύμφωνα με την McKinsey. Μόνο ο τουρισμός αποτέλεσε το 17% της οικονομίας το 2014.
Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα για να εκμεταλλευθεί αυτές τις ευκαιρίες; Πρώτα από όλα να διασφαλίσει την οικονομική σταθερότητα. Επιπλέον, η χώρα χρειάζεται υποδομές, για μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη παραγωγή και εγκαταστάσεις συσκευασίας για να εκμεταλλευθεί τη γεωργική παραγωγή, όπως σημειώνει η ίδια αναφορά.



Διαβάστε περισσότερα...