Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Εκπαιδευτικό αντίγραφο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων εκτίθεται στο Αστεροσκοπείο [Εικόνες]

Ο Μηχανισµός των Αντικυθήρων ανοίγει ένα µοναδικό παράθυρο στην ιστορία, επιτρέποντάς µας να δούµε συµπυκνωµένες τις αστρονοµικές γνώσεις των αρχαίων Ελλήνων και, µέσω εκείνων, τις γνώσεις των αρχαίων Βαβυλωνίων. Επιπλέον, µαρτυρά τις εξαιρετικές µαθηµατικές και µηχανολογικές γνώσεις των αρχαίων Ελλήνων.
Το 2001, ξεκίνησε η εις βάθος µελέτη του Μηχανισµού, η οποία, το 2005, περιέλαβε και την  χρήση καινοτόµων τεχνολογιών (απεικόνισης υψηλής ευκρίνειας, φωτογράφισης µε φωτισµό από πολλά διαφορετικά σηµεία και τριδιάστατης τοµογραφίας) από ελληνοβρετανική οµάδα ερευνητών των πανεπιστηµίων Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Κάρντιφ.
Οι ερευνητές κατόρθωσαν να «εισχωρήσουν» στο βάθος του Μηχανισµού, αποκαλύπτοντας την απίθανη για την εποχή του τεχνολογική εκζήτηση. ∆ιαπίστωσαν ότι οι επιγραφές αναφέρονται σε κινήσεις του Ηλίου και της Σελήνης και ότι τα γρανάζια λειτουργούσαν µε σκοπό την µηχανική αναπαράσταση της ελλειπτικής τροχιάς της Σελήνης στον ουρανό, σύµφωνα µε την θεωρία του Ιππάρχου.


Το πρώτο μοντέλο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1930 από τον Ιωάννη Θεοφανίδη.
Ένα νέο εκπαιδευτικό αντίγραφο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων εκτίθεται στο Μουσείο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έως το τέλος του Οκτωβρίου.
Πρόκειται για το πιο πρόσφατο και ανανεωμένο αντίγραφο του Μηχανισμού. Περιέχει σχεδόν όλη την πληροφορία που μέχρι σήμερα γνωρίζουμε για την κατασκευή και την λειτουργία του μέγιστου οργάνου αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας.
Είναι κατασκευασμένο σε κλίμακα 4/1 (4 φορές μεγαλύτερο από το φυσικό του μέγεθος), ώστε να γίνεται ευκολότερα αντιληπτή η λειτουργία του.
asteroskopio antigrafo tou mixanismou ton antikithiron 1
asteroskopio antigrafo tou mixanismou ton antikithiron  2
asteroskopio antigrafo tou mixanismou ton antikithiron  4
asteroskopio antigrafo tou mixanismou ton antikithiron  5
asteroskopio antigrafo tou mixanismou ton antikithiron  6

Το βίντεο μας δείχνει πως λειτουργεί ο μηχανισμός τον Αντικυθήρων:







Πηγή














Διαβάστε περισσότερα...

Anonymous: Αυτές είναι οι 13 οικογένειες που κυβερνούν τον κόσμο! (Βίντεο)

Μια εξαιρετικά ελιτίστικη οργάνωση που είναι γνωστή ως το Συμβούλιο των 13 οικογενειών, φέρεται... να ενορχηστρώνει όλα τα μεγάλα παγκόσμια γεγονότα, σύμφωνα με τους Anonymous.
Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Συμβούλιο απαρτίζεται από 13 κορυφαίες και από τις πιο ισχυρές οικογένειες στη Γη
Οι Anonymous λοιπόν ξαναχτυπούν και με ένα βίντεο που συγκλονίζει αποκαλύπτουν τις 13 αυτές οικογένειες που... κυβερνούν τον κόσμο. Αποκάλυψη ή διαφήμιση; Τα συμπεράσματα δικά σας...




 


Οι οικογένειες αυτές είναι οι εξής:
Rothschild (Bauer or Bower)
Bruce
Cavendish (Kennedy)
De Medici
Hanover
Hapsburg
Krupp
Plantagenet
Rockefeller
Romanov
Sinclair (St. Clair)
Warburg (del Banco)













Πηγή 



Διαβάστε περισσότερα...