Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Ο πλανήτης Νιμπίρου έγινε πλανήτης Χ και τώρα είναι πλανήτης 9 αλλά μπορεί να ξαναγίνει Χ! - Βίντεο

Εκεί που ο πλανήτης Χ, Νιμπίρου κατά ορισμένους, ήταν αποκύημα φαντασίας κάποιων μυθιστοριογράφων, αίφνης τα ΜΜΕ ασχολούνται με τον ένατο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος τόσο φυσικά ως να ήταν γνωστός εδώ και χρόνια! Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Δεν είναι μόνο ότι "ανακαλύφθηκε" αλλά ότι βρίσκεται ήδη στο ηλιακό μας σύστημα.

Προφανώς και η βλακεία κατοικεί στα χαμηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας, αλλά τώρα αποδεικνύεται ότι πηγάζει και από το έδαφος.

Έτσι η είδηση ότι δύο Αμερικανοί επιστήμονες έχουν ισχυρές ενδείξεις για την ύπαρξη του 9ου πλανήτη (ουσιαστικά του πλανήτη Χ ή Νιμπίρου) κάνει τον γύρο του κόσμου. Όσοι μιλούσαν βέβαια για μια πιθανή καταστροφική «συνάντηση» της Γης με τον πλανήτη Χ, ήταν γραφικοί. Τώρα φαίνεται πως ξαφνικά αποκτούν βαρύτητα!

Βαρύτητα και μάλιστα μεγάλη καθώς ο… ένατος πλανήτης φαίνεται να είναι περίπου 10 φορές μεγαλύτερος από τη Γη και βρίσκεται σε τροχιά πέρα από τον Ποσειδώνα, ο οποίος περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο σε μια απόσταση τουλάχιστον 4,5 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων.

Υπάρχουν ενδείξεις βάσει των προσομοιώσεων που έγιναν σε υπολογιστή ότι ο μυστηριώδης πλανήτης, ο οποίος αποκαλείται «9ος πλανήτη» –εφόσον υφίσταται– θα βρίσκεται σε τροχιά περίπου 20 φορές μακρύτερα από τον Ήλιο σε σύγκριση με τη Γη, υποστηρίζουν οι αστρονόμοι του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας στην Πασαντίνα.

Προς το παρόν οι επιστήμονες δεν έχουν παρατηρήσει απευθείας τον πλανήτη. «Πρόκειται για ένα αρκετά σημαντικό τμήμα του ηλιακού μας συστήματος που παραμένει εκεί έξω για να το ανακαλύψουμε, το οποίο είναι αρκετά συναρπαστικό» επισήμανε ο αστρονόμος Μάικ Μπράουν σε μια ανακοίνωση.

Το γεγονός βέβαια ότι η τροχιά του έχει υπολογιστεί ότι είναι 20 φορές μακρύτερα από τον Ήλιο σε σύγκριση με τη Γη, δε σημαίνει απολύτως τίποτα.

Σε κάποια στιγμή στο προσεχές μέλλον μπορεί να αναθεωρηθεί αυτή και τα ΜΜΕ να πουν με την ίδια φυσικότητα ότι θα περάσει πολύ εγγύτερα…











Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...